Ferrari, "B" Aracı İçin Difüzör Üzerine Çalışıyor

yazar:

kategori:

Ocak ayının sonlarında İtalyan basınındaki haberlerde yeni aracın başka bir versiyonu üzerine çalışmalar olduğu söyleniyor.

İtalyan haftalık dergi Autosprint, bazı ayrıntılara değindi. Bu ayrıntılar arasında Toyota’nın spordan ayrılmasının ardından geçen sene sonlarında Ferrari’ye geçen CFD uzmanı Giuseppe Azzollini de yer alıyor.

İddiaya göre Azzollini, şimdiki şasinin ana hatlarına uyum sağlamayan çift katmanlı difüzörün önemli ölçüde gelişmiş hali üzerine çalışıyor.

Ayrıca Azzollini’nin difüzör tasarımının, TF110’nun difüzöründen katkıda alacağına inanılıyor.

2010’nun aracı için acil düzenlemelerden biri de soğutma üzerine. Bahreyn’de Fernando Alonso ve Felipe Massa’nın motorları değiştirilmek zorunda kalmıştı.

Hatta Massa, yarış sonrasındaki açıklamasında 30 tur boyunca yakıt tasarrufu yapmak zorunda kaldığını belirtmişti.

Domenicali: “Motor sıcaklığı, aracın aerodinamiklerinden kaynaklanıyor. Bu yüzden önümüzdeki sıcak yarışlarda böyle bir meselenin tekrarlanmaması için çalışmamız gerek.”


Yorumlar

  1. elif çivici avatarı

    Aracın dayanıklılık gibi bir problemi yok fazla ama hala Redbull a ve bazı pistlerde Mclaren e nazaran araç yavaş.O yüzden hız anlamında olumlu bir güncelleme olacagından eminim.

  2. Ertan Akkaş avatarı

    Bu düzenlemeler olmadan bile oldukça iyi bir aracımız var ve görünen o ki bu güncellemeler içinde çok sağlam bir temelimiz var. F10 çok sağlam bir makine !

  3. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Nasıl iyi bir araca sahip değil?Burada sadece amaç ''esas'' yani gelişmiş difizörü kullanmak ve geçen sene bu ''difizör'' kuralını aşan takımlardan birinin çalışanlarından olan bu kişi ve muhtemelen onların hem geçen sene hemde eğer devam etselerdi 2010 da kullanacakları difizörün en uç noktasında fayda sağlamak.Anladığım kadarıyla Ferrari 1 puan bile olsa fazla almanın derdinde.Testlerdede dayanıklı çıkmıştı araç rakiplerine göre.Burda üzülecek birşey yok aksine sevinilmesi lazım.Çünkü zafere oynayan her takım büyük gelişimler kaydedecekler ve ne kadar çabuk başlarlarsa o kadar iyi.Umarım bu örs kapak olmas.Onun dışında gridin en güzel aracı.

  4. MagicAlonso avatarı

    hızlı bir araca sahipler fakat önümüzdeki yarışlarda önemli daynıklılık sorunu yaşayacak gibi görünüyor.Bu sebeple sorunlarını gidermek için B aracını biran önce devreye sokacaklardır

  5. mert merter avatarı

    Ben bildim bileli ferari burda genelde iyidir McLaren se kötü RetBul ara takimi zaten bazen iyi olurlar bazen kötü RetBul bu yil veya gelecek yil sampiyon olamazsa bu kadar yatirim yapmaz artik F1 e sira takimi olur , basa oynayan takimlar belli Ferari,McLaren beeelki mercedes.
    B plani bu aracdan daha hizli olacaksa neden olmasin .F1 in ruhu bu hep daha hizli ..

  6. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ferrari halen iyi bir araca sahip değil 🙁 bahreyn genelde ferrari'nin iyi sonuçlar aldığı bir yarıştı zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir