Bridgestone: "Kararımız Değişmedi"

yazar:

kategori:

Japon üretici, anlaşmalarının biteceği bu sezon sonunda Formula 1’den ayrılacağını duyurmuştu.

Son dönemde Bridgestone’nin bu kararını tekrar düşündüğü ve geri adım atabileceği yönünde söylemler olmasına rağmen şirket, duruşlarının değişmediğini yineledi.

Bridgestone Motor Sporları Sorumlusu Hiroshi Yasukawa: “Ne yazık ki şirketimiz kararını verdi ve hiç bir değişiklik yok”

Bu karar, 2011 için FIA’nın yeni bir ihale açıp tedarikçi bulması gerektiği anlamına geliyor.

Bununla birlikte Yasukawa, ihale açıldığında süreci takip edeceklerini çekici bir fırsat olup olmayacağını gözleyeceklerini söyledi.

Yasukawa: “İhalenin sonucunu bekliyoruz. Çünkü ihale süreci olmadan bir şey yapamayız”

Bridgestone’nin, lastiktik teknolojisini satma ihtimali sorulduğunda Yasukawa: “Ne yazık ki şu dönemde bilmiyorum”

“Şirketimiz, FIA’nın öncelikle bir ihale açması gerektiğini söyledi. Bu yüzden beklemeliyiz. Ama ne yazı ki kararımız, F1 anlaşmasını uzatmama yönünde”

Koreli lastik üreticileri Hankook ve Kumho, F1’e giriş için Bridgestone’nin yerini almak için niyetli ama FIA henüz ihale açmadı


Yorumlar

  1. Bende uzun zamandır kesin ayrılacaklarını düşünüyorum. FIA tavizlerle vs. birşekilde ikna edebilirse benim için sürpriz olur.
    Yine epeydir düşünüyorum misal kendimi Bridg. başkanı yerine koyuyorum. Devam etmem için ciddi bir gereklilik göremiyorum. Daha önceleri de düşündüm. Uğraşılan o kada arge'ye, bu kadar uğraşa deyiyor mu acaba firma için. Ben emin olamadım.
    Bazıları ama ARGE'de, veri olarak kullanıyorlar burdaki tecrübelerini diye düşünecekler ama yok arkadaş kazın ayağı pek öyle değil. Continental F1'de olmadı ama başka türlere lastik temin ediyor çok da güzel yarış lastiği üretebiliyor. Bence açıkladıkları gibi Michelin de gelmeyecek. Gelmek için neden üretilirse ancak belki.
    Fakat ben bu konunun ciddi bir problem olarak F1'in karşısına çıkacağını düşünüyorum önümüzdeki dönemde. FIA ve FOTA çok sıkıntı çekebilir.

  2. forever_schumi  avatarı
    forever_schumi

    arkadaşlar bana göre olay tedarikçinin kim olduğundan çok,bu tedarikçinin rakibinin olup olmaması. Hankook ve Kumho gelsinler ikisi birden tedarikçi olsun mesela. Bizde yarış içinde yarış izleyelim. Bridgestone ve Michelin rekabeti ne kadar keyifliydi hatırlasanıza bi???

  3. mehmet ceviz avatarı

    Yasukawa: "İhalenin sonucunu bekliyoruz. Çünkü ihale süreci olmadan bir şey yapamayız"
    yani diyorlarki biz f1 den alacağımızı aldık;ama şöyle armut piş ağzıma düş olursada fena olmaz
    sir frank wıllıams,peter sauber,f1 e olan tutkunuzdan dolayı sizlerin önünde saygı ile eğiliyorum.
    ne olacak mosley ve bernie gibi brıdgestone de hep bana hep bana

  4. elif çivici avatarı

    Umarım iyi bir üretici bulunur,Michelin in de F1 E girme gibi bir niyeti var mı bilmiyorum ama olsa iyi olur.Aslında birden fazla üretici çok güzel olabilir ama bu sefer de 2005 deki indiana ya benzememe garantisi yok birden fazla üretici olunca.

  5. efendimayin  avatarı

    Hiç sorun değil çekilmesi michelini tercih ederim.

  6. Kumho'nun kalitesiz bir lastik olduğunu nereden çıkarıyorsunuz. Performans, modifiye tarzı konularda tercih edilen bir firma Kumho. Hankook için bir fikrim yok. Şahsen ben Michelin, Yokohama, Continental gibi firmaların da katılmasını isterim.

  7. Heikki BeRKaNeN avatarı
    Heikki BeRKaNeN

    Emre ALi'ye kaTıLmıyorum.Daha kaLiTesiz LasTikLerin yarışı renkLendirebiLeceğini neye göre düşünüp söyLedin ?

    BridgesTone'un yanında başka firmaLar da F1 de oLsa o zmn renkLenirdi.MeseLa MicheLin-GoodYear-PireLLi gibi TedarikçiLer kaTıLırsa TakımLar arasındaki üsTünLük mücadeLesi daha keyifLi haLe geLir.

    AraçLara peTroL Tankı gibi davranıp Tam depo yarışTırmak isTersen PiTsTopLarın ne zevki kaLır ? TakımLarın piTsTopLarındaki benzin sTraTeJiLeri biLe bir heyecan kaTıyordu F1'e.Kim önce cıkacak kim Tek piTsTop yapacak diye merak ediyorduk.PiTsTopLar sonrası LiderLiği aLan PiLoTa-Takıma hic kimse 'GüzeL iş çıkardıLar' demiyormuydu ?

    Herkes Tam depo başLayarak eşiT şarTLarda yarışıyorLardı.Yakında herkes aynı moTorLa yarışacak diye bir kuraL çıkarırsa FIA hic sasırmayın.

    Gereksiz kuraLLarı kaLdırın da F1'in birazda Takım-PiLoT işLeyişini görebiLeLim.

    BridgesTone'un ayrıLması bir şey kazandırmaz kimseye.

  8. bridgestonun gitmesi iyi olabilir. artık max performansı buldular gibi. daha dayanıksız ve farklı karakteristiği olan lastik yarışları belki renklendirebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir