Ferrari: "Bahreyn'de %100 Değildik"

yazar:

kategori:

Yarış sonundaki tabloya göre takımın mükemmel bir sonuç almış olmasına rağmen dayanıklılık endişeleri ve motor değişiklikleri ile Domenicali, daha iyi bir iş çıkarabileceklerine inanıyor.

Takıma hafta sonu için 10 üzerinden kaç verdiği sorulan Domenicali: “Podyumda ilk iki sonucu aldıktan sonra kendimizi iyi bir sonuçla derecelendirmiyorsak artık diyecek bir şey bulamıyorum”

“Ama çözmemiz gereken bazı sorunları da göz önüne alırsak, 10 üzerinden 8 olduğumuzu söyleyebilirim”

Domenicali, Avustralya’da takımın çıtayı yükseltmesi gerektiğini belirtti.

Domenicali: “Bahreyn’deki üç günde karşılaştığımız bütün sorunları kontrol etmemiz gerek.”

“Şüphesiz nihayetinde sonuç çok ama çok iyiydi. Mükemmeldi, ilk yarışta ilk iki sıra. Olağanüstü bir başarıydı ama sorun listesinin de çok uzun olduğunu gördük. Bunların tamamına teşhis koymalı ve Avustralya’dan önce çözüldüğünden emin olmalıyız”

Domenicali ayrıca Bahreyn’de alınan sonucun, takımın morali için çok önemli olduğunu da ekledi.

Domenicali: “Şüphesiz çok iyi bir sonuçtu. İlk yarışta ilk iki sırayı almak, Maranello’dakiler için harika bir ferahlama. Şunu söylemeliyim ki büyük bir duygusal destekti. Çünkü çok zor bir kış dönemiydi ve geçen sezon nerede olduğumuzu da unutmayın”

“Bunu söylerken daha sezonun ilk yarışını tamamladık ve sezon çok ama çok uzun. Şunu söyleyebilirim ki, gördüğümüz iyi sinyal, aracın rekabetçi olduğudur. Ama şampiyonluğu isteyen diğer takımların arasında. Melbourne’deki bir sonraki yarışta durumun farklı olabileceğini de biliyoruz”

“Bu çok farklı bir başlangıç noktası ve buradan itibaren gerçekten iyi şeyler yapabiliriz”


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Umarım Ferrari her piste uyumlu araç üretmiştir. auro dinamik acısından her takımın farklı bölümleri olur mclaren mesela avustralyada gucluler ferrariler zayıf buna rağmen nasıl bir tablo cıkar merak konusu ancak su varki ilk 4 takım birbirine cok yakın ve heyecan verici sıkıcı olmayan bir sezon bizleri bekliyor umarım force india da supriz yapar cok iyi gorunuyorlar ama mercedes gp de cıkıs yapabilir schumiden bir fırlama bekliyorum acıkcası

  2. Taraftarlıkları site yöneticiliklerinin önünde olan yönetici bey kardeşim.Ya bu yönetici danışma lafını kaldırın yada site üyeliğimi kapatında şu terbiye sınıfınızdan kurtulalım.

  3. Yarışdan önce RedBull için;Alonso bizden hızlılar diye alenen belirtti,Domenicalli ise üstü kapalı bizden hızlılar diye belirtmişdi.Domenicalli nin belirttiği birşeydaha var:Aero-dinamiklerden dolayı motor soğutmasında sorun yaşadık. Newey in araçlarının aerolarının müthiş olmasının yanında motor patlatma gibi küçük bir sorunuda bundan olmasın?Mercedes in McLaren in tüm itirazlarını bir kenara bırakıp REdBull a motor vermek için bir çare bulabileceğine inanıyordum ama patlama sorununu göze alamadıklarına dair şüphelerim var.Reno takımı Newey kadarRS27 den yararlanamaması nederdir?aktarım organlarıylamı bu kadar hızlı olabişliyor yoksa aerolarlamı veya ikisinin kombinasyonuylamı?

  4. Yarışdan önce RedBull için;Alonso bizden hızlılar diye alenen belirtti,Domenicalli ise üstü kapalı bizden hızlılar diye belirtmişdi.Domenicalli nin belirttiği birşeydaha var:Aero-dinamiklerden dolayı motor soğutmasında sorun yaşadık. Newey in araçlarının aerolarının müthiş olmasının yanında motor patlatma gibi küçük bir sorunuda bundan olmasın?Mercedes in McLaren in tüm itirazlarını bir kenara bırakıp REdBull a motor vermek için bir çare bulabileceğine inanıyordum ama patlama sorununu göze alamadıklarına dair şüphelerim var.Reno takımı Newey kadarRS27 den yararlanamaması nederdir?aktarım organlarıylamı bu kadar hızlı olabişliyor yoksa aerolarlamı veya ikisinin kombinasyonuylamı?

  5. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    açıkçası dominikin bu sene takımın başında olacağını hiç tahmin etmiyordum.

    yani tebrik ederim atın dizginlerine hakim olabilmeyi başarmış.

  6. ferrari geçen sezonun yarısından sonra geliştirmeyi bırakıp 2010 sezonuna odaklanmıştı. performansları ilk yarış göz önüne alındığında çok iyidi. ancak bende şöyle bir soru uyandı. ferrari geçen seneden beri bu senenin aracı için uğraşıyor red bull gelişime bu sene başladı 2010 aracı için ve performansları ferrari ile kafa kafaya hatta yarış içinde vettel'in performansı biraz daha iyi diyebiliriz. ferrari bence buna istinaden 10 üzerinden 8 vermiş kendine ve avustralya'da çıtayı yükseltmemiz gerekiyor demiş. red bull'u yarış içinde mekanik sorun olmadan tamamen kendi performanslarıyla geçmeleri gerekiyor bence ve bunu yapacak kadar güçlü ve büyük bir marka

  7. ferrari iyi yoLda.geçen senenin ortasında şampiyonLuk yarışını bırakıp 2010 aracına yoğunLaşmaLarının kazancı.Daha iyiye inşaLLah.

  8. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Harika.Umarım daha iyi olur.Ve umarım o sorunların içinde ''örs kapak olmasada hızlı olmak'' vardırda aracın görüntüsü bozulmaz.Ve umarım 2008-09 dan dersler alınmıştır çünkü ilk yarış kimseyi aldatmasın.Artık daha hıslı bir Schumi,daha güçlü bir Lewis,Rosberg-Vettel gibi kendini daha ileri taşımak isteyen pilotlar ve Button gibi 1 numarayı koruma derdine düşmüş bir eski şampiyon var.Umarım herşey güzel olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir