Renault, Agresif Gelişimi Sürdürecek

yazar:

kategori:

Takımın kış testlerinde parlamasına rağmen sezonun ilk yarışı için üretilen aerodinamik paket, hafta sonunda Kubica ve Petrov’un iyi performans sergilemesine yardım etmişti.

Takım patronu Eric Boullier, beklenenden daha iyi durumda söründüğünü, hedeflerinin düzenli olarak puan almak olduğunu ifade etti.

Boullier: “Eğer hata yapmazsak ve aracımız düzgün çalışırsa, beklentimiz sürekli olarak ilk 10’da yer almak”

“Sezonun ilk bölümü için agresif gelişimi sürdüreceğiz; her yarış bir güncelleme olacak.”

Boullier, takımın bilerek kış testlerinde geride durduğunu, ön plana çıkmadığını söyledi.

Boullier: “Kış testlerinde farklı bir yaklaşıma sahiptik. Daha çok dayanıklılığa ve yarış temposuna yoğunlaştık. Ayrıca aerodinamik pakedimizin zamanında yetişmeyeceğini de biliyorduk. Bu nedenle bu bölüme yoğunlaştık”

“Jerez çok iyi geçti ama diğer takımlar yeniliklerini getirdi ve Barselona’da biraz daha geri düştük. Ama mutluyum. Çünkü geçen seneye kıyasla öndeki dörtlü ile olan farkı kapattık.  Ferrari önümüzde, Red Bull’da önümüzde ama McLaren ve MercedesGP çok uzak değil”

Boullier, FIA’nın McLaren’in F-kanal sistemi hakkında verdiği karardan Renault’un memnun kalmadığı yönündeki söylemleri de önemsemedi.

“Bir kural, yorumlamak için çıkarılır. Her takımın kendi yorumu vardır. Bizim yorumumuza göre öylesine bir düzenleme kurallara uygun değil ama serideki kurallar FIA tarafından idare ediliyor ve eğer yorumlamaları yasal olduğu yönünde ise bizim için sorun yok”

“İncelememiz için bazı fırsatlar ortaya çıkıyor. Bu da işlerimiz olduğu, rüzgâr tünelinde ilginç araştırmalar yapmamız gerektiğini anlamına geliyor.”


Yorumlar

  1. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Fernando Alonso isimli kullanıcı artık herşeye saldırmaktan vazgeçsen iyi olacak…
    Kubica Spin atmasaydı Renault'nun puanlar alması muhtemeldi bu takım iyi işler yapacak!..

  2. "Renault, Bahreyn'de ümit verici başlangıcın ardından …"

    ümit verici başlangıç ??

  3. Size güveniyorum sonuna kadar renault f1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir