Renault'a, Motorunda Değişiklik Yapma İzni Verildi

yazar:

kategori:

Fransız üretici, FIA’ya yazdığı bir mektupla motorunda değişiklik yapma izni istemişti.

Bu istek, müşterisi Red Bull’un, rakiplerine göre bu konuda geride kaldıklarını söylemesinin ardından gelmişti.

Red Bull Racing patronu Christian Horner, FIA’nın konuya eğilmesini istemişti.

Anlaşılan o ki FIA, daha önceden yeterli kanıt olmadığı için eşitleme yoluna gitmeme kararı almıştı. Ama Renault, dayanıklılık ve maliyetle ilgili değişim izni sitedi ve bu, FIA tarafından onaylandı.

Ayrıca Renault’un yakıt tüketiminin de düşürülmesini sağlayan bazı değişiklik taleplerinin geri çevirildiğine inanılıyor. Çünkü bunlar tamamıyla yarış performansı ile ilgili.

Değişiklikler ilgili olarak Renault takım patronu Eric Boullier: “Buradaki her üretici gibi motorumuzu düzeltmek ve şasimizle daha iyi bütünleşmesi için bazı izinlerimiz var”


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    uygun kılıf halinde sunulan her ……. Fia tarafından ……

  2. merak ediyorum redbuLL değiL de vasaT bir Takım bu isTekTe buLunsa izin veriLir miydi ?

  3. Birileri Vettel ve RedBull u şampiyonmu yapacak :).

  4. Sürekli neden red bull'da motor sorunları çıkıyor da renault'ta çıkmıyor deniliyordu birçok topic'te…Şöyle düşünün mükemmel bir bilgisayarınız var ama aynı zamanda o sistemi kaldırabilecek kasanın watt seviyesi 150..Buda sistemi yakmanıza neden olur..Red Bull'unki de buna benziyor mükemmel bir sistemleri var fakat o sistemi düzgün çalıştıracak çark(motor) yetersiz…Bu yüzden red bull'a renault en azından şimdikinden daha sağlam bir motor verirse fark bi nebze kapanacaktır..

  5. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    aLonsoKenan mantıksız dediğin şeyi araştırmanı tavsiye ederim . geçmişte renault kaç defa böyle bir talepte bulunmuş ve bununla ilgili kaç defa şikayetde bulunmuş bunu öğrenmen isabetli olur… ayrıca diğer takımlar kısıtlamalara rağmen gelişiyorsa renault kabahati diğer takımları suçlayarak bulmasın. Mercedes ve ferrari kurallar çerçevesinde gelişebiliyorsa bunu renaultda yapmalı diğer takımları suçlamamalı…

  6. anlaşılan ferrari bu olaydan en çok rahatsız olan takım olacak.bakalım tepkiler nasıl olacak

  7. Bazı arkadaşlar yanlış bilgiler veriyor hatırlatırım ki 2008 çin gp renault un yükseleşii o yarışa gelmeden önce japonya ve singapuru kazanark geldi takım çindee takım güçlü bir 4 lük aldı buda şu söylentilere neden oldu renault yakımı motor harici ayrı bir çarrk sistemi kullanıyor diyee herneysee takım 2008 sezonu sonunda motor değişikliği istemiş ve kabul edilmiş zaten kabul edildiğinde 2008 sezonu bitmişti 2009 a gelince hiç bir neden yok artık denildi amaa iyide gidiyordu motor olarak ama ferrari ve merco rahat durmadığı için yine gerilere düştüü ama bu kez Renault isteğinden fazlasını yapacakdır ve de gelişim nasıl olurmuş göstereck ayrıca az yakıt yakan motorda renault motoru buda dezavantaj.Bagreynde satar finiş düzlüğünde en yüksek hıza ulaşan lwis hamilton 310 km ikinci button 309 km üçüncü petrov 308 km herşey ortada bundan sonra neler olacak bakalım 1 merco motoru ikinci renault motoru üçüncü ferrari motoru kesinlikle

  8. aLonsoKenan  avatarı

    Forever mclaren sölediğin çok mantıksız renault izin istese fia hemen izin veriyor böyle bir şey olması mümkün değil…amaç renault motorunun max hızına bak , mclaren ferrari ye bak bide..bence ferrari mclarenin istemesine gerek yok ve istemiceklerde..

  9. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    nedendir anlamadım renault ne zaman motorla ilgili birtakım isteklerde bulunsa fıa anında izin veriyor. diğer takımların difüzeriyle , arka kanadıyla uğraşmaktan yoruluyor böylelikle renaulta harcayacak enerjisi kalmıyor sanırım :)))

  10. Sonunda izni koparabilmişler. Hadi hayırlısı taraftarlarına.
    Bildiğim kadarıyla bu tip durumlarda yapılması gerekenler, uygulamalar açık olarak bildirilmesi gerekiyor önce öyle izin veriliyor. FIA biliyordur şuan Renault'un yapmak istediklerini.
    He ama mükemmel bir kontrol mekanizması olamıyor malesef işin doğası gereği. Renault şunu yapıcam deyip diğer eksikliklerini de tamamlayabilir. Bunu kimse bilemez. He yakalanırlarsa da büyük problem olabilir.

  11. kaan kaanhan avatarı

    güçsüz kaldıklarını iddia ediyorlarda, ferrari motoruna nazaran 10kg daha hafif yakıtla yarışa başlayabiliyorlar, sonuçta buda bi avantaj. herkes gelişim istesin o zaman.

  12. eyy yönetim … daha dünyaya selamun aleyküm demiş insanlar benim yazdıklarımı kontrol edebilecek insanlar değildir.
    İki kuruşluk iki tyane McLaren taraftarı görünen kişinin beni engellemesine sinir olamaya başlıyorum.

  13. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Renault'un motorun dayanıklılık konusundaki gelişiminin RedBull'a çok büyük katkısı olacak
    ilk yarış diye bu konuda pek fikir sahibi olmasak da RedBull'un dayanıklılığa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum

  14. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    yaw baslığa ne bakıyosunuz asıl amac motorun gücünü arttırmak :)) bunu anlamıyomusunz yaa :))tabiki renault performansa odaklancaktır motorda.

  15. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bakalım bu güç odaklı değil arkadaşın dediği gibi.

  16. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    şimdii. en güclü motor mercedes ikinci kesinlikle ferrari. 3, reno. ferrari cok benzn yakıo renault ise en as benzn harcayan arac. renaulta gelişim verildi bu 2008dede verilmişti ama pek işe yaramadı. ferrarinin bu benzn tasarrufu işini çözeceğine eminim. FOREWER FERRARİ.

  17. 3 sene üst üste izin aldılar bir zahmet kural boşluklarından yararlanıp birşeyler yapsınlar o zaman merco we ferraride izin istesin motor gelişimi serbest olsaydı ferrari motoru nasıl olurdu bir düşünün

  18. elif çivici avatarı

    Redbull un işine yarar bu iş en çok.En son ki güncelleme de Alonso nun Renault suyla iyi işler yaptığı ortada,hatta kamyoncu Piquet nin bile Çin de miydi neydi bi 4. lüğü vardı,yine aynısı olursa Redbull pek rakip tanımaz.

  19. elif çivici avatarı

    Redbull un işine yarar bu iş en çok.En son ki güncelleme de Alonso nun Renault suyla iyi işler yaptığı ortada,hatta kamyoncu Piquet nin bile Çin de miydi neydi bi 4. lüğü vardı,yine aynısı olursa Redbull pek rakip tanımaz.

  20. haber başlığı yanıltıyor aslında güç olarak değil dayanıklılık ve maliyet anlamında değişikler yapıcakmıs renault ferrari zaten bu başlıklar altında 2008 den beri motorunda epeyce değişiklik yaptı keza mclaren de öyle

  21. fatih çakıroğlu avatarı
    fatih çakıroğlu

    renault ve red bull istediğini aldı şimdi aynısını ferraride isteyecektir haklı olarak bekleyip görelim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir