Bahreyn GP Sonrası

yazar:

kategori:

Keşke yarış sonunda da izleyiciler, Alonso ve Domenicali gibi gülücükler saçıp 2010 Bahreyn’i, heyecanlı ve bekledikleri kadar güzel bir açılış yarışı olarak hafızalarına kazıyıp ayrılsalardı. Fakat hatırlayacakları tek şey yaşadıkları hayalkırıklığı olacak sanırım. Yarışın ertesi günü spor medyası yarışa ‘Bore-Rain GP’ ismini vererek beklentileri karşılamaktan çok uzak kaldığını biraz fazla olumsuzca aktardı. Belki de tüm suçu benzin ikmalinin kaldırılması kuralına yüklememeliyiz. Sezon öncesi gelişmeler sırasında Formula 1 izleyicileri olarak beklentilerimizi çok yükselttik. Doğru, çok heyecan verici gelişmeler olmadı değil. Button’ın McLaren’e, Alonso’nun Ferrari’ye geçmesi, Mercedes’in spora girmesi, Efsane’nin dönüşü, sezon öncesi testlerde 4 takımın çok yakın gözükmesi bizlerde doğal olarak 2010 sezonundan beklentilerimizi artırdı. Fakat unuttuğumuz şey şuydu: Formula 1 de geçiş sorunu yıllardır gündemde olan bir problem. Bu yılki Bahreyn yarışıyla bir anda ortaya çıkmış bir şey değil. Formula 1’e uzak olan birinin bu manzaraya bakarak geçmiş yıllarda neredeyse her yarışta tekerlek tekerleğe mücadeleler olduğunu düşünmesi normal olacaktır. Önceki yılların Valencia, Macaristan, Singapur ve hatta İspanya yarışlarını çok çabuk unuttuk sanırım.

Yakıt ikmalinin yasaklanmasının getirecekleri konusunda kendimin de büyük beklentilere girdiğini söylemeliyim. Teoride maliyetlerin azaltmasının yanı sıra yarışlara çekişme ve heyecan getirmesi öngörülen bu kural, pilotların sisteme alışık olmamaları ve temkinli yarışmalarıyla ilk yarışta pek işe yaramadı. Gerçekten işe yarayıp yaramadığını görmek için birkaç yarış beklemek lazım, aynen profesör Prost’un dediği gibi. Vettel’in aracında sorun çıkmasaydı ve Alonso da sözde son 10 tura sakladığı lastiklerini kullanma fırsatı bulsaydı belkide bu yazı çok farklı bir içerikte yazılacaktı.

Sonuç olarak Alonso ve Ferrari ailesi Maranello’ya tam puanlarla döndüler. ‘Yarış çok sıkıcı geçmiş! Bana ne. Ben birinciliğimi aldım ve yan garajdaki ilk cevabı aldı, gerisini Ecclestone düşünsün.’ Alonso’nun yerinde siz olsaydınız çok mu farklı düşünürdünüz acaba…

 

Yasin Madenoğlu


Yorumlar

  1. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    arkadaslar ben suan askerım kutahyada ve sezonu takıpetmeye calısıcam ama ınsallah melborne daha ataklı ve heycanlı gecer ve mclaren bıraz avantajlı olabılır burada yola uydugunu dusunuyorum ama 4 buyuk takım var tek gereken bıraz gecıs gerısı kolay

  2. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    bu kadar fazla şampiyonun buluştuğu bu sezonu aylarca heyecanla bekledik. dolayısıyla ilk yarışın heyecansız geçmesi bizi umutsuzluğa ve önceki sezonun tekrarı olması korkusuna sürükledi… mutlaka ki sezon ilerledikce heyecan artacaktır ama bizlerde çok özledik yerimizde duramadan izlediğimz yarışları. bu özlemi giderecek yarışlar lazım bize…

  3. Bilinmezlik,her zaman heyecan yaratmıştır,ve takımlar dahi yarın ne olacağını kestiremezken,bizlerin burda,sanki sezon gelmiş ve geçmiş biz hiç bir şey anlamışız gibi konuşursak doğru bişey yapmış sayılmayız,Evet yarış heyecansızdı,ama nico rosberg bile pitstoplarda neden geride kaldık bunu anlamamız lazım derken tam olarak bu bilinmezlikten bahsediyordu,herkes kuralları yeni yeni anlamaya çalışıyor bazı takımlar ileriki yarışlarda farklı strateji ler deneyebilir ve ve yarışlarda hiç şüphesiz daha zevkli olabilir olacakta,kalın sağlıcakla.

  4. R 30 arkadaşım, 2002 senesi tarihin en sıkıcı geçen sezonlarından biri olarak hatırlanır ama Michael Schumacher'ın o seneki şampiyonluğu konuşulurken kimse sezonun sıkıcılığını hatırlamaz.. yarın bir gün Alonso şampiyon olursa sezon sıkıcı geçsede Formula 1 Şampiyonu etiketini taşıyacak ve kimsede 'zaten sıkıcı bir sezonda şampiyon olmuştu' diyerek şampiyonluğunun değerini küçümsemeyecek..
    Arkadaşlar korkmayın, her daim kötümser olmayalım. bu pastadan kaç kişi pay alıyor biliyormuyuz? önce onlar izin vermez prestijinin o seviyelere düşmesine. hiçbir şey olmaz evelallah. o kadar sıkmayın canınızı..

  5. selam arkadaşlar.
    yazıyı hangi arkaşımız yazdı bilmiyorum ama kim yazdı ise ellerine sağlık.

    yorum yapan diğer arkadaşlarım gibi bende geçiş probleminin çok abartıldığını düşünüyorum. f1 deki geçiş problemi yeni bir şey değil. fakat bazı kısıtlamaların esnetilmesi ile daha zevkli yarışlar seyredebiliriz. mesela yarış hafta sonunda daha fazla set lastik, yarış başı bir motor ve vites kutusu gibi. belki bunlarında bir faydasını görmeyeceğiz ama yine de daha iyi olacağını düşünüyorum. pilot, aracını koruma derdinde olmamalı, bir sonraki yarışa birşeyler bırakabilme endişesi duymamalı. böylelikle daha agresif pilotlar seyredebiliriz.

    Ayrıca Alonso ve Ferrarinin zaferi benim için yeterli bir mutluluk kaynağı ama, genel olarak düşünmek gerekir yinede.

    saygılar…

  6. kimsenin giderek ilgi duymadığı heycan olmayan reytiklerin giderek düşmesi ilgisiz alakasızz kalan bir sporda 10 tane dünya şampiyonluğu kazansan ne olurki?

  7. burak bocek avatarı

    Siz istediğiiz kuralı getirin tekrar diyorum Singapur,Monako,Valencia gibi pistlerde Bahreyn gibi pistlerde istediğiniz kuralı getirin geçiş olmayacak.Tabi bisikletle yarışmazsanız.Aracın yapısıydı,pit stoptu alakası yok.Çok abartıldı bence bu ilk yarış az bekleyelim görelim.Avustralya böyle olmayacaktır ayrıca evet bende Ferrari alınca sıkıcı olsada neden sevinmeyeyim.Yinede yazana eline sağlık emek vermiş

  8. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Kesinlikle hayır.Ondan daha fazla sevindiğimi itiraf edeyim.Umarım 2010 beklentileri karşılar ama karşılamassada 2008 e dünme garantisi olsun.Aslında Ferrari ve umarım Alonso kazansında isterse go cart serisinde olsun.

  9. Yarışın başlarında atak yapıp performans göstermeye çelışanların sonu Vettel gibi olacakdır.Ağır araca yüklendiğin anda daha fazla ısınacakdır ve daha az performans veren bir motorla karşılaşacak.Yarışın sonlarına doğru lastiklerini kurtaranlar yüksek puanlardan nasipleneceklerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir