Alonso Bir Kez Daha Motor Cezası Alacak

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Brezilya’da şu ana kadar yaşadığı iki sorunun ardından pazar günkü yarışa yeni motorla başlamaya hazırlanıyor.

Cuma günü 2. seansta sorun yaşayan Alonso, bugün de sıralamaların ilk seansında sorun yaşadı.

Yapılan incelemelerin ardından Honda, her iki sorunun da kalite kontrol sorunu olduğundan şüphelendiğini ancak asıl cevabı fabrikada yapacakları incelemeden sonra alacaklarını açıkladı.

Ancak önlem olarak Alonso’ya yepyeni bir motor verilecek.

Yasuhisa Arai “Fernando’nun aracında dün de sorun yaşadık. Tam olarak emin olmasam da Amerika’da içten yanmalı motorda, motor kapağında sorun yaşamıştık ve hasar olmuştu. Onla alakalı olabilir.”

“Bugün emin değilim. Bir anda soğutma için olan suyun ısısı aşırı arttı. Bunu hala inceliyoruz. Bu akşam motoru değiştirebiliriz.” dedi.

Arai, eski bir motordansa motorun en güncel versiyonunu takacaklarını söyledi.

Alonso zaten gridin sonunda olduğu için ceza alsa bile bir değişiklik olmayacak.

 


Yorumlar

“Alonso Bir Kez Daha Motor Cezası Alacak” için 9 yanıt

  1. bir sezonda 50 tane motor değiştirdiler yine güçsüz ve dayanıksızlar. Yeni motor bile dayanıklılık sorunu çıkartıyor.

    Bir sezonda 4 motorla nasıl idare edecek bunlar. 5 seneye anca dayanıklılık sorunu çözerler sonraki 5 senede performans 😀

    bu arada da rakipler yeni şeyler öğrenip onu değerlendirir. Honda tam fiyasko, önce bir sezonda 4 motorla dayanıklı olun sonra rekabete dönecez dersiniz, tabi hayal satıyorlar döneceklerinden değil 😀

  2. Honda nin bu kaçıncı motoru kendi kendilerine batacaklar

    1. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      🙂 Çok güzel yorum olmuş. 12. içten yanmalı motor olabilir tam net hatırlamıyorum. Mercedes 2 sezonda 8 motor değişti, Honda 1 sezonda sırf Alonsoyla 12 motor değişti. Button’u da eklersek 23 falan oluyor. Bir de bu motorlar tamamen bedava. Honda tam teşekküllü ayvayı yedi. Böyle bir darbeyi Japonlar en son 2. dünya savaşında atom bombasıyla yemişti ☺

      1. 23 motordan bahsedebiliyorsak işi ne kadar ciddiye aldiklarini anlayabiliriz. Cok buyuk maliyetler bunlar.

        1. Ben de diyorum ki motora verecekleri parayı keşke gelişime harcasalardi 23 motor , bi dahaki yıl da böyle giderse batarlar

        2. Yeterince ciddiye alsalar motorları her piste çıkışta bozulacak kadar dayanıksız olmazdı. Şimdi spora girdiler. Elleri mahkum üretecekler bozuldukça.

  3. Bunun haber degeri yokki.Haber degeri olsan soyle olurdu.Bugun hic motor sorunu yasamadi..

  4. Boş ver kısa günün karı, iyi bir yerden izledi sıralamanın bir kısmını…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir