Berkay Besler Dünyanın En İyi 10 Sürücüsü Arasına Girdi

Bu sezon uluslararası arenada sürekli zirvede yer alan ve son olarak Orta ve Doğu Avrupa Şampiyonu olan Milli Karting Sporcumuz Berkay Besler, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Berkay, Portekiz’de yapılan Rotax Max Challenge Dünya Finalinde en iyi 10 pilot arasında yeraldı.

Portimao kentinde 1 hafta süren mücadeleler, Avrupa, Asya, Amerika, Avustralya ve Afrika kıtalarından 38 ülkenin 288 pilotunu ağırladı. Bunların arasında DD 2 kategorisinde eski Formula 1 pilotu Brezilya’lı Rubens Barrichello da vardı. Kaliteli organizasyonu özel davetler ve eğlencelerle süsleyen yetkililer tam bir görsel şölene imza attı. Ülkemizi 72 pilotun yeraldığı Senior Max kategorisinde temsil eden ve ilk günden itibaren müthiş bir performans ortaya koyarak, antrenmanlar ile sıralama turlarında best tıme’lara ortak olan Berkay Besler Pre Finale ilk sırada başlama hakkını kazandı.

1532 metre uzunluğundaki Algarve Kartodromo pistindeki yarış, müthiş bir heyecana sahne oldu. Birbirinden hızlı pilotların kıyasıya mücadelesi görülmeye değerdi.Yaşanan yoğunluk ve açılan kapı nedeniyle birara 7.sıraya kadar gerileyen temsilcimiz kontrolü bırakmadı ve 13.turda meydana gelen kazayı avantajına çevirerek 15 turluk pre finali İtalyan pilot Alex Alex’in sadece 0.330 saniye ardından 2.bitirdi. 3.lüğü çek pilot Petr Bezel elde etti.

20 turluk final yarışında 2. cepten start alan Berkay Besler, meydana gelen karışıklık nedeniyle 4. sıraya geriledi. 6.turda 14. sıraya kadar inen sporcumuz, yarış disiplininden kopmadı ve bu turdan sonra atağa kalktı. Hızla yukarılara tırmanmaya başlayan Berkay Besler, 1.olabileceği final yarışını önündeki trafiğe takılması nedeniyle 8. sırada bitirdi. İtalyan Alex Alex birinci, Amerika’lı Lucas Sellikan ikinci, Güney Afrika’lı Jordan Shernat üçüncü oldu. Bu sezon ortaya koyduğu performansla sürekli zirvede yer alarak otoritelerin dikkatini çeken ve bunu Orta ve Doğu Avrupa şampiyonu olarak taçlandıran Berkay Besler, Portekiz’de elde ettiği bu sonuçla adını dünyanın en iyi 10 pilotu arasına yazdırdı ve başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Ralliajansi.org


Yorumlar

“Berkay Besler Dünyanın En İyi 10 Sürücüsü Arasına Girdi” için 24 yanıt

  1. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    Besler gıdanın veliahtı hevesle spora girmiş.Sponsora ihtiyacı yok.
    Malesef en iyi olarak lansmanı yapılan motorsporları müdavimlerimizin tamamı istanbul ve Turkiyenin kalburüstü tabir edilen aile cocuklarıdır.Yetenek üzerine kurulu bir motorspırları kültürümüzün olmayışı nedeniyle hiçbir zaman adımızdan yeterince bahsedilmeyecek..Habere üzülsem mi sevinsem mi bilemiyorum.

  2. Bizim memlekette bir çocuk pazarlanmaya başlayınca iki şeyine bakacasın. (Bunu her konuda düşünebilirsiniz.)
    1-) Para
    2-) Klan, network
    Ya pazarlanan ya da pazarlayanda bu ikisinden birisi vardir.

    Jason’dan babasının titrini çıkar, “ait olduğu network”ü çıkar, adını da harun yap, mahalledeki tüpçünün arabasını bile emaneten süremez. Samimi olursak gerçekten yeteneksiz bir adamdı.

    Berkay’dan yeni haberim oluyor, iyi niyetle çok içen bir şekilde inşallah çok başarılı bir sporcu olur.. Buna ihtiyacımız var, Çıkın dünyaya farkedersiniz, Türkler iyi şöfördür, neden iyi yarışcı cıkmasın..

    Ama yeterki, sadece adı Jason, Berkay olanlar olmasın,, sıradan bir adam çıksın salt yeteneği olsun…. Patlasın gitsin, adı sıradan olsun, parası olmasın, bir klanı netwoku olmasın,,

    Sadece yeteneği ve azmi olsun…

    Onun ellerinden öper göklere çıkarırım, Ona sponsor olması gerektiği halde olmayan kim varsa da lanetler ederim.

    İşte o nerde.?

  3. Türk pilot görebilecekmiyiz hiç bilmiyorum ama bu desteksiz kalışlarla çok zor. Allah yolunu açsın tüm kardeşlerimizin.

  4. Bizim büyük şirketler Beko-Lassa-THY vb. kendi sporcularına destek olmak yerine gidip Barcelona’ya destek olursa malesef bu çocugunda sonu hiç bir şekilde destek görmeyen kaybolup giden yetenekli sporcularımız gibi olur.

  5. F1’de bir Türk pilot görmek istiyoruz hadi bakalım inşallah olur.

  6. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Devletimiz aslında destek vermesi lazım.Malesef sportif ve bir çok açıdan Devlet desteği az hatta hiç yok.Günümüz de en önemli olan eğitimde bile yok.Biz mühendislere bile araştırma,geliştirme,icaat için verdiği ücret 750 tl.Elin Avrupalısı binler,milyonlarla araştırma geliştirme yapıyor.Daha bizim doğru tesisimiz bile yok.Biz yerimizde sekiyoruz.Geliştik diye kendimizi avunduruyoruz.Artık eğitimde lisans,yüksek lisans ardından doktora gibi bilimsel uzmanlık içeren dalları bile sadece maaş arttırmak için uygulanıyor.Dünyanın işlediği aksine hep tersini yapıyoruz.O yüzden Dünyada her şeyden geriyiz.Kendi eğitimcilerimize,öğrencilerimize,sporcularımıza,girişimcilerimize,insanlarımıza destek vermessek nasıl başarılar kazanan bir ülke olacağız.Nere de Atatürkün düşüncesinde ki Türkiye.

    1. Desteği devlet değil firmalar verir.
      hangi arabanın üzerinde ülkenin ismi veya başkanın ismi olur?
      ülkenin firmalarının isimleri olur.
      THY gidip Barcelonaya sponsor olacağına bizim Türklere sponsor olması lazım.
      Yine Fiat… Türkiye’de yıllarca döküntü arabalarını satabilmek için yurda araç girişine engel olan Fiat, kaymağını yediği ülkenin insanına sponsor olmuyor.
      Bunun gibi çok örnek var ama yazsam burdan bizim köye yol olur.

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Sportif açıdan Devlet herşey için aracı olabilir.Sportif yönden bunu kastettim.Bunun örnekleri çok.

      2. Fiat Türkiye Kol Holding’e ait diye biliyorum. Bu adamlar niye Türk sporcumuza sahip çıksınlar ki. Paragöz insanlar yani.

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Neye dayanarak para göz.

          1. Kendi çıkarlarına çalışıyorlar. En basitinden yerli arabaya bile destek vermediler. Çünkü kendi markalarının satışları etkilenecek diye. Bu ülkenin ve bu ülke insanının hayrına iş yapmazlar.

            1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

              Hangi şirket kendi çıkarlarına çalışmıyorki 🙂

            2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

              Dediğin gibi paragöz olduklarını sanmıyorum.Şuan her şey eskiye göre farklı olabilir.Ama koşulsuz Türkiyenin en büyük,en köklü ve en gelişmekte olan örnek şirketlerinden biridir.

      3. Koç* ama Kol’da denebilir 😀

      4. atarar e#baii avatarı
        atarar e#baii

        Ha forza Ferrari kafasini birakip yazi yazmasa daha cekilir bi site olacakta kalkmıs fiatı savunuyor soyu itaçlyan olsa böyle yapmaz keza devletinde giydiriyor. E mübarek adama sormazlar mı İtalya’da devlet daha mi iyi senin nüfusunun yarısına zar zor bakıyor.neyse adam yerine koyduk uzun cevap yazdık kusura bayılmasın vesselam..

  7. Sıkı tutunun. Ergen diye hakaretler geliyor.

    Şaka şaka. Pilot Türk, hiçbir şey olmaz. Her şeyimiz çifte standart bizim.

  8. Tebrikler Berkay, umarım yakın zamanda bir F1 takımın akademisine seçilirsin. Red Bull??

  9. İnşallah sonu Jason tahincioğlu gibi olmaz

    1. Berkay’ı Jason yeteneksizi ile karşılaştırma lütfen. Ayıp 🙂

      1. Özür dilerim O tabiiki çok yetenekli birisi Ah ben de öyle olabilseydim 🙁

  10. Umarım yeteri kadar desteği bulur ve üst serilerde görürüz kendisini. tebrikler

  11. Bizdeki bu spor kültürü daha doğrusu kültürsüzlüğü ile yok olup gitmez umarım

  12. berkay’ın geleceği garanti de

    biz fakirler nolcek

  13. Vereceği kararlar çok önemli desteklenmesi lazım kesinlike f1 de türk pilotu görmek istiyorsak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir