Button: "F1'in 2010'da Gelişmesi İçin Zaman Lazım"

yazar:

kategori:

Yeni kurallar çerçevesinde sezonun ilk yarışı, beklenen heyecanı karşılamadı ve büyük hayal kırıklığı yarattı. Bunun ardından da spor çevrelerinden acil değişim talepleri geldi.

Reuters’e konuşan Button: “Bana göre yarışı kazanmış olsaydınız bile ‘hareket nerdeydi?’ diye düşünürdünüz. Çok sevdiğim bir spor ve bir geçit töreni izlemek zor geliyor”

Button, Sakhir’deki heyecandan uzak yarış sonrasında beklenip, acil hamleler yapılmaması gerektiğini düşünüyor.

Button: “Durup da ‘Bu konu hakkında ne yapacağız. Bu korkunç’ demeyeceğim. Çünkü bekleyip görmemiz gerektiğini düşünüyorum.”

“O sadece bir yarıştı. Bu yüzden dünyanın sonu değil. Daha 18 yarış var. Muhteşem bir sezon olması için hâlâ bütün fırsatlara sahibiz”

“Gelecek bir kaç yarışta neler olacağına bakmalı, sonrasında eğer doğru yönde gidilmiyorsa değişiklik yapma kararı alınmalı”

Lewis Hamilton da gelecek haftaki Melbourne yarışından ümitli.

Hamilton: “Gelecek yarışın daha heyecanlı olacağını farzedebilirsiniz.”

“Orada daha fazla insan olacak, ayrıca her zaman olduğu gibi Avustralya’da daha başka bir atmosfer olacak. Pist aracımıza daha uygun. Orası bir cadde pisti. Bu yüzden geçiş için en iyi yer değil ama daha heyecanlı olacaktır”

Button, sezon öncesi testlerdeki heyecan, Michael Schumacher’in dönüşü ve yeni kurallardan beklentilerin 2010 sezonu üzerinde çok baskı oluşturduğunu da ekledi.

Button: “Bahreyn’de kendi üzerimize çok baskı uyguladığımızı düşünüyorum. Çünkü herkes ‘Formula 1’deki en iyi sene olacak’ diyordu. Bu yüzden performans göstermek için üzerimize baskı uyguladım. Ama izlemesi heyecan veren bir yarış olmadı”

2009 şampiyonu pilot, geçen sezon ideal heyecan ve geçiş şanslarına sahip olduğunu belirtti.

Button: “Geçen sene bile insanlar yarışlar sıkıcı diyebiliyordu. Yeteri kadar geçiş yoktu. Ama benim için geçen seneki denge iyiydi.”

“Geçiş yaptınız, çok değil ama geçiş yaptınız. Bir hamle yaptığınızda ise heyecan vericiydi.”

Düşük yakıtla sıralama performansı uygulamasına geri dönülmesinden memnun olan Button’a göre, heyecanın arttırılması için belki de yarış formatında değişime gidilmeli.

Button: “(Sıralamaların) Harika olduğunu düşünüyorum. Bu alanda gerçekten ileri adım attık. Düşük yakıt yükü… düşük yakıtla araçlar sınırlarda”

“Olumlu şeyler var ama belki de şu anda yeteri kadar değildir. Umarım Melbourne’de buna sahip oluruz”


Yorumlar

  1. fatih çakıroğlu avatarı
    fatih çakıroğlu

    F1'i mahvettiler heyecanı bitirdiler acilen bazı değişiklikler getirmeleri gerek mesela en az 2veya3 zorunlu pitstop gibi veya daha farklı çözümler şart

  2. F1 geLişmiyor.geriliyor ………..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir