Honda: Mevcut Kurallar İçin Formula 1’e Döndük

yazar:

kategori:

Honda, kural değişikliklerinin gündeme gelmesinin ardından FIA’ya rest çekti.

2014’te geçilen turbo V6 motorlar dönemi beklenen etkiyi yaratmadı aksine taraftar kaybı yaşanırken takımların motorlara ödedikleri fiyatlar arttı.

Bütün bunların yaşandığı  dönemde Honda F1’e geri döndü ancak istediği performansları ortaya koyamıyor.

FIA, daha kötü sese sahip olan ve V8’e göre daha pahalı olan bu motora alternatif arıyor ve 2017 yılında yeni bir motor getirilmesi planlanıyor.

Alternatif motor hakkında konuşan Arai “Biz mevcut düzenlemeler çerçevesinde Formula 1’e döndük. Farklı motorlar ile aradaki dengeyi bulmak, tenik ve sportif düzenlemelerde gerekli değişiklikleri yapmak son derece zor olacak. Bu yönde çok ciddi sorunlar olacağını düşünüyorum” dedi.

Arai, yeterli kaynağa sahip olmalarına rağmen neden geride kaldıkları sorusuna “Bu sezona hazırlanmak için çok zamanımız yoktu ve sonuçlar yeterince iyi olmadı. Gelecek yıl için motoru geliştirmek adına büyük çaba sarfediyoruz. Daha iyi sonuçların mümkün olmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

“Honda: Mevcut Kurallar İçin Formula 1’e Döndük” için 8 yanıt

  1. Adam harakiri yapacağı yerde konuşuyor yahu

  2. Bu sezona hazırlanmak için çok zamanımız yoktu

    Evet, sadece bir senelik sınırsız test ve geliştirme imkanınız vardı, diğer bütün takımlar motorlarını dondurmuş iken.

  3. Bunlar da haklı.

    Bu motorları deli gibi isteyen Mercedes ve Renault idi. Ferrari de başlarda karşıydı ama sonra ne olduysa ikna edildi. Ki bu kurallar ilk ortaya çıktığında berbat durumdaydı, sıralı 4 silindir, 12000 devir sınırı vs. Newey isyan edip V4 yaptırdı, sonra Ferrari isyan çekip V6 yaptırdı da bugünkü motorları gördük.

  4. Rest çekmesi gereken takım Mercedes olmalıydı. Sen daha elindeki motoru adam edememişsin birde kalkmış utanmadan FIA’ya rest çekiyor pişkin Arai.

    1. Aynen katiliyorum

  5. Kabiliyetsizlik abidesi yeminle bu Honda. Arai dangozunun Honda nın başından çoktan kovulması lazımdı.

    1. Honda iyi markadir aslindada eskidendi simdi bastakilerden bir halt olmaz motogpdede f1 dede ne kadar beceriksiz ve onursuz olduklarini goreuk

      1. Marquez nasıldı ama kanka 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir