Motor İzni Konusuna Renault'dan Açıklama Geldi

yazar:

kategori:

Partneri Red Bull’un da baskılarıyla Renault’ya diğer motorları yakalayabilmesi için FIA tarafından gelişim izni verildiği açıklanmıştı geçtiğimiz hafta içinde.

Christian Horner, “Sene sonunda bir motor üreticisini daha kaybetmek felaket olur çünkü diğerleriyle mücadele edemiyorlar” diye konuşmuştu.

Ancak Renault’dan gelen bilgilere göre izin verilen gelişim performans ya da yakıt tasarruflu değildi ve verilen bu gelişim izni yeni bir şey de değil.

Bir Renault kayağı bugün yaptığı açıklamada FIA tarafından verilen iznin yeni olmadığı ve kış ayları içinde değişikliklerin yerine getirildiğini söyledi.

Ayrıca, değişikliklerin tamamıyla mevcut kurallar dahilinde ‘maliyetleri azaltılması’ ve ‘dayanıklılık’ kapsamlarında yapıldığı belirtildi. Kaynak son olarak tüm motor üreticilerinin aynı konuda FIA ile diyalog içinde olduğundan bahsetti.


Yorumlar

  1. Arkadaşlar motor geliştirm yasağı ne zaman kalkıyor. Sürekli aynı motorlarlamı devam edilecek?

  2. renault'ya ne oldu anlamıyorum önceden çok şahane motorlar yaparlardı ama son zamanlarda gerçekten çok kötüler ve bu motor sorunları 3 yıldan beri devam ediyor takım sürekli Mercedes,Ferrari ve BMW motorları ile baş edemediklerinden yakınıyordu umarım eski güçlerine kavuşurlar.

  3. tabiki bu arada motoruda kuvvetlendirecekler.ama aleney biz moru güçlendireceğiz diye bir açıklama yapamazlardı zaten

  4. "Bir Renault kayağı bugün yaptığı açıklamada FIA tarafından verilen iznin yeni olmadığı ve kış ayları içinde değişikliklerin yerine getirildiğini söyledi"

    Christian Horner daha ne değişikliği istiyorki?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir