Alonso, Dört Takımın Mücadelesini Bekliyor

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Ferrari’deki kariyerine Bahreyn’deki galibiyeti ile başladı ama Melbourne’de Red Bull, McLaren ve Mercedes’e karşı mücadelenin zorlu olacağını söyledi.

Alonso: “Sakhir’deki 1-2 galibiyeti, bize güven verdi; kış döneminde pitteki ve fabrikadaki sıkı çalışmaların harika bir sonucu oldu. Ama hiç bir şeyi garanti altına alamayız”

“Ayaklarımız yere basmalı, sakin kalmalı ve konsantrasyonu kaybetmemeliyiz. Melbourne’de baştan başlıyoruz. Benim için bir şey değişmedi. Zafer için mücadele edebilecek 4 takım, 8 pilot var. Herkesin önünde kalmak için elimizden geleni yapmalıyız”

Alonso, Bahreyn’deki yarışın heyecanının beklenenin çok altına kalması karşısında hamle yapmadan önce dikkatlice düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Alonso: “Bahreyn’deki yarış sonrasında çoğumuzun birden hiddetlenip parladığını düşünüyorum. Ferrari için harika ve heyecan verici olmasına rağmen Sakhir’deki yarışın göze hitap etmediği doğru. Ama kuralları değiştirme konusunu konuşmak için çok erken”

“Farklı yarışları görüp, duygusal olmadan durumları kontrol etmeliyiz. Kuralların her zaman değişmesi, taraftarların kafasını karıştıran bir şey”

Alonso’nun konu hakkında bu ifadeler, Ferrari takım patronu Domenicali tarafından da benimseniyor.

Domenicali: “Sonuca varmak için daha çok erken ve tepki verirken duygusal olmamalıyız”

“Sezon içindeki yarışların nasıl olacağını bekleyip görmeli, daha sonra yeterli kanıtlar temelinde sakin bir şekilde dersimize çalışmalıyız”


Yorumlar

  1. Bir aracın efsane olabilmesi için biraz zaman geçmesi gerekiyor.Ferrari F458 i teknolojinin son imkanlarını kendi tarzı ile birleştirerek yaptı F40 a birşey diyemem ama 355 ide 430 uda 360 ı da geride bırakacaktır:)

  2. Öyle ama bir o kadar da tipsiz.
    Enzo'nun ilk ve son heh şimdi oldu dediği araç F40'dı. Sonrakileri göremedi tabi ama 458'i görse ne derdi acaba. Ben sanmıyorum ki iyi konuşsun.:)
    458 ne kadar bir Ferrari gibi kokuyor, bir Ferrari gibi duruyor. Derlenip toparlayıp yapılmış gibi sanki. Oysa Ferrari böyle bir üretici mi.
    Ferrari hep çağı belirlemiş, çağın ötesinde tasarımlara imza atmış bir firma. Bugün ki değerine sebep bu değil mi zaten. Bir Testorassa'yı bir F40'ı düşünün. Yine devamı F50'yi. Birde 458'i.
    Bugün 456 belki 550 akıllarda ne kadar yer etti, oysa halen 355 defaatle anılıyor.
    Ferrari başka bişey abi, bambaşka olmalı.
    Alpaçino; Kadınlara en yakın şey bir Ferrari'dir.
    Bir Enzo evet, ama 458 belki yada ııh.:)
    Bir Ferrari bu dünyadan olup da galaksinin ötesinden gelmiş de yolda yürüyen bir şey olmalı. Kolay tanımlanamamalı, anlatılması güç olmalı. Elektronik değil mekanik teknolojinin zirvesi olmalı. Ferrari ve İtalyanlara bugün ki adı koyan onların mekanik mükemmeliyete ulaşmış olmalarıdır. Ben bir aracı gördüğümde makine diyebilmeliyim. Ferrari elektronik doldurmamalı araçlarına ha dolduruyorsa da en ilerisini yapabiliyorsa koymalı ve bunu milletin gözüne sokmamalı. Bunu zaten başkalarıda yapıyor. Kısaca Ferrari geçmişini hatırlayıp farkını ortaya koyabilmeli.
    Audi Lamborghini'yi nasıl öldürüyorsa Ferrari'de yavaş yavaş kendini öldürüyor sanki. Diğerlerinden farkları gün geçtikçe azalıyor ve malesefki artık Italdesign'i daha az dinliyorlar. Oysa daha fazla dinlemeliler.
    Bir Veyron bir maybach için ne kadar da pahalı diyoruz ama ben bir müzayede de F40'a 4,5 milyon $ ödendiğini gördüm.
    Bugün halen paha biçilemeyen makineler arasında bilmem kaç senelik birkaç tane Ferrari var.
    Şayet yaşarsam bundan 10 yıl sonra 458'i hatırlamıyacam ama 360'ı belki daha çok hatırlayacağım.

  3. F458 şuanda bana göre en iyi Ferrari araçlarından biri litre başına verdiği bg ile rekor sahibidir kendisi.Ayrıca araç F1 otomobillerine uygulanan aero çalışmaları ile geliştirilmiştir.Tasarımı tamamen rüzgar sürkilasyonuna uygun geliştirilmiştir.Yol tutuşu inanılmazdır.Ferrari Californiadan 500 devir daha fazla çavirebilmektedir.İnceleyin arkadaşlar isterseniz:))))Alonsonun yerinde olsam hiç düşünmeden alırdım bu aracı

  4. efendimayin  avatarı

    Bence ferrari, redbull ve mclaren çekişir mercedes avrupaya dönmeden toparlanamaz.

  5. 1.3 Multijet'e 3 Bar turbo, küçücük bir superşarj, vanalı headers, performans vites, potenza f1 lastikler koysan ne olur acaba. 😛

  6. Aman tasarrufu abartıp 1.3 Multijet vermesinler de. 😀

  7. S2000 olursa niye olmasın. Çok Ferrari tokatlar hatta. 🙂

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Fiat Punto ile trafikte görürsek şaşırmayalım,malum bütçe kısıtlamaları:D

  9. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ben F430'u tercih ederdim.

  10. En iyi aracım dedin bir kere insanlar senden sezonu domine etmeni ister, bekler.
    Fernando'ya asıl Ferrari yakışır. Bir 599 Challenge misal. FXX derdim ama trafiğe çıkışı yok. 🙂

  11. serhat kara avatarı

    iki senedir zevk yok f1 de böyle giderse en büyük zevkimizden vazgeçicez

  12. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso cok güzel bi acıklama yapmıs. avustralya karnesi cok iyi. hadi alonso 2de 2 :)))

  13. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Maseratiiiiiiiiiiiii:D ama sanmıyorum şirket aracı olduğunu:D
    1- Alonso üstü açık araba almaz
    2- İki tane Ferrari araç arasında kalmıştı diye biliyorum. Ama sonuçtan haberim yok.
    Bunlar sadece reklam kokan hareketler:D

  14. Kuralların her zaman değişmesi, taraftarların kafasını karıştıran bir şey.
    ALONSO COK IYI KONUSMUS.

  15. Alonso ile Montezemolo neredeyse aynı cümleleri kurmuşlar sanki, diğer haberi de okudum da.

    Aslında 4 takımın mücadelesini ben de olabilir bir şey diye düşünmekteyim bu yarışta. Elimizde şunlar var;

    Kendi evinde kazanmak isteyecek ve zorlamayı düşüneceğini tahmin ettiğim Mark Webber, McLaren'i güçlendirmek isteyen ve yine yarışı kazanmalıyım diyen Hamilton, sezonu kazanarak devam ettirmeliyim diyen Alonso.

    Umarım olur büyük mücadele, sabha kalktığımıza değsin. F1 eşliğinde kahvaltı güzel oluyor.

  16. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Haklısın Burak.Yanlız demek istediğim bizde kaybedince keşke söyle olsa böyle olsa derizki çok dedik 2009da.Şimdi bizde rekabet olmasını istiyoruz ama benim için bir taraftar olarak rekabet olsada olmasada KAZANMAK önemli.Biraz dominant gelebilir ama ne yapayım.Diğerlerininde aynı görüşte olduğuna nerdeyse eminim.Kim geçilmekten zevk alırki.

  17. burak bocek avatarı

    Bu yorumlar kendini ele veriyor arkadaşımız.Ama Alonsothebest_Massa gereken cevabı vermiş.O zaman diğer takımlar geri düştüğü için 1 yarışta böyle isyanlardalar.2009 da geri düştük,protestomuzu ettik sonra paşa paşa kurallara uyduk.Sesimizi çıkarmadık daha fazla ve ona göre hazırlandık.Bu çocuk oyuncağı değil ki sil baştan zırt pırt kural koyuyorsunuz.

  18. diğer takımlar sezonun 2.yarısında galibiyet alacak kadar güçlenseler bile alonso o zamana kadar aradaki puan farkını diğerleriyle çoktan açmış olacak.dolayısıyla şampiyonluğun en güçlü adayı.

  19. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    O zaman Mclaren'in yaptığı açıklamalarda geriye düştükleri içindi.Pek öyle olduğunu sanmıyorum.Kim kazanırsa keyif alır buda normal.Mosley gider ayak kazığını attı işte.Mücadele olarak düzelmesini umuyoruz işte ama kazanmakta bizi daha mutlu ediyor.

  20. Yusuf  Hitay avatarı

    bu yarışta geri düşerlerse hep bir ağızdan yarış çok sıkıcıydı acil değişiklikler yapılması gerekli gibi demeçleri duyarsak şaşırmam

    bu hep böyledir garipsenicek bir şey yok,ama gelen duble konuşmalarını engelliyor

  21. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Alonso: "Bahreyn'deki yarış sonrasında çoğumuzun birden hiddetlenip parladığını düşünüyorum. Ferrari için harika ve heyecan verici olmasına rağmen Sakhir'deki yarışın göze hitap etmediği doğru. Ama kuralları değiştirme konusunu konuşmak için çok erken"

    Bunu güzel söylemiş,zaten güzel konuşuyor.Ferrari için en zor yarışlardan biri olacak olmasına rağmen umarım bize takım olarak 2007 deki pilot olarakta 2006 daki zaferi yaşatırlar.Ancak Alonso'nun da dediği gibi bu yarış çok zor olacak.Bakalım uzun ve yeni arka tasarımı ile Mclaren neler yapabilecek,Mercedes difizörü kullanacakmı ve Ferrari – Redbull yaşadıkları sorunlara çözüm buldularmı.Umarım güzel bir yarış olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir