Vettel: "Güçlüyüz Ama Rakiplerimiz Var"

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, sezonun açılış yarışında motorundaki soruna kadar lider konumdaydı ama sonrasında 4.lüğe kadar geriledi.

Avutralya’da da takımının güçlü olacağını söylemesine rağmen Vettel, Albert Park’ta tek rakiplerinin Ferrari olmayacağını düşünüyor.

Vettel: “Bahreyn’e bakın, (Ferrari) oldukça rekabetçi göründüler. Şüphesiz herkesten hızlıydılar, kış testlerinde de öyleydiler. Çok aça çok güçlüler”

“Ama bu durum piste bağlı. Bazı pistleri daha çok seversiniz, bazılarını daha az. Bazen pilot açısından araç, bir tip pistte daha iyi hareket eder. Bu yüzden bu araç mı yoksa şu araç mı demesi gerçekten zor”

“Çok güçlü olan dört takım var ama orta grup da çok güçlü, mesela Force India. Bahreyn’de bir yarış yaptık. Testlerin dışında bu daha bizim ilk gerçek tecrübemiz. Bu yüzden biraz daha beklemeliyiz.”

Ama Vettel, Bahreyn’de RB6’nin rekabetçi olduğunu kanıtlamasından memnuniyet duyuyor.

Vettel: “Söylediğim gibi Bahreyn’den çıkarılacak en önemli şey, kazanamasak da çok hızlı bir araca sahip olduğumuzu gösterdik. Cuma günü sıkıntı yaşadık, hıza ulaşamamıştık ama Cumartesi ve Pazar günleri, oldukça iyi durumdaydık. Bu yüzden burada da güçlü olmalıyız. Neler yapabileceğimizi bekleyip görelim”

Vettel ayrıca Bahreyn’de kendisini galibiyetten eden sorunun tekrarlanmayacağına inanıyor.

Vettel: “Pazar günkü sorun, nadiren ortaya çıkan bir şey gibi görünüyor, mesela 10 yılda bir. Tekrar olmamalı. Bujinin arızalanması çok nadirdir.”


Yorumlar

  1. Ron denis, şeytanın avukatlığını yapmayıp vetelin benzini bitmemiş olabilir demeseydi,bende red bulun çok göçlü olacağında şüphe etmezdim,ama şimdi ister istemez o hız farkının daha az benzin avantajından kaynaklanmış olabileceğinde şüpheleniyorum ki umarım öyledir, ve tahminen önceden bilerek stratejiyi öyle belirlemiş olabilirler,önce farkı açıp sonra benzin tasarufuna gitmeyi düşünmüşlerdir,tabi hesap tutmadı.

  2. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    her şey olabilir!! vettel, şu an bir pilot tutmasam.. seni desteklerim :))
    ama daha pişmen lazı. yarışmak öle gaza basıp gitmek değil… beraberinde bir çok etkenide kontrol etmektir. "kontrolsüz güç güç değildir"

  3. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ne alakası var?Ben pek bir sorun yaşadığını görmedi öyle aman aman.Olur bu tip şeyler.

  4. vettel sende bu kötü şans varken 10 yılda bi arızalanack bujide arızalanır alternatörde,dinamoda,hatta süspansiyonun bile kırılır lastiğin ve kanadın bile uçar
    çünkü zannedersem sen kimiden el aldın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir