Arrivabene Ferrari’nin Hızından Memnun

yazar:

kategori:

Maurizio Arrivabene, 3. ve 4. sırada tamamladıkları Brezilya GP’sinin ardından takımından memnun görünüyor.

Arrivabene “”Hızımız iyiydi. Mercedes’e yakındı. Pitlerin ardından ve yarışın belli bölümlerinde onlarla aynı tur zamanlarını atmayı başardık. Hatta bazen daha hızlıydık”

“Genel olarak güvenlik aracı olmamasına rağmen bu yıl çoğu yarışta olduğundan daha az fark vardı. Verilere bakınca bunu görebilirsiniz.” dedi. Ferrari sezonu ‘parlak’ bir sonuç ile bitirmek istiyor.

Arrivabene “Herkes bu yıl ki aaaç üzerinde çok çalıştı. Artık Abu Dhabi yanı sezonun son yarışna gidiyoruz. Böyle sonlarda parlak sonuçlar elde etmek istersiniz. Bizde bunu yapmak istiyoruz!” dedi.


Yorumlar

“Arrivabene Ferrari’nin Hızından Memnun” için 13 yanıt

  1. 2016 aracında Alonso izleri tamamen siliniyor ve iki pilotunda performans olarak zirve yapabileceği bir araç geliyor.Ön tarafı keskin ki Kimi buna bayılır, daha çevik daha güçlü, kısacası pilotların verimli olabileceği bir araç çıkıyor.Dediğimiz gibi pullrod Alonsonun sürüş karakterine uyan ve takımın gelişmesininin önünü kesen saçma sapan hiçbir takımın kullanmadığı, konsept içinde diğer bölümleri kısıtlayan bir süspansiyon sistemiydi.Aero avantajının yanında, gerçi bu avantajı dezavantaja dönüştü, diğer sistemleri kısıtladığı için mekanik ve sürülebilirlik anlamında gereksiz bir sistemdi.

    Bunun haricinde ön kanat için ben radikal bir değişiklik bekliyorum.Motor anlamında Ferrari çok iyi değildi, birçok motor sorunu yaşandı ki Mercedes den daha fazla motor kullanılmasına rağmen.

    Lastiklerin üç sete çıkarılması da Ferrari’nin özellikle soğuk pistler de elini güçlendirecek Kimi içinde daha iyi olabilecek bir seçenek.

    Bunun dışında umarım Mercedes büyük bir adım atmaz da rekabeti yüksek bir sezon izleriz.

  2. Sezon bitiyor turriniden inciler başlıyor ; Ferrari 2016 push road kesin , arka tarafta cok sıkı paketlenecekmiş. 🙂

    1. yannıs yazdık uykusuzluktan pushrod 😀

    2. ilaveten birden fazla kısa burun üzerinde çalışılıyormuş , en uygun burunu bulmaya calısıyorlarmış. S kanal yokmuş. Gecen seneden cok fazla sey degisecekmiş.

  3. Elimin tersiyle şöyle bir tane çakıcam…

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Patron, Vettele tokadı geçirmiş ama Vettel’in kafa sabit kalmış gibi. Yada başaramazsan diyor 🙂

  5. Bu senenin yıldız takımı kesinlikle Ferrari. Adamları tebrik etmek lazım. Tabi Ferrari’nin de bu araç üzerindeki çalışmaları için eski ekibe teşekkür etmesi lazım. Gerçi eski ekip, Monte’yle beraber Ferrari’nin 5-6 yılını, Fernando’nun da iki şampiyonluğunu çaldı ama, yine de Ferrari’nin bu seneki yükselişinde onlarında bir nebze olsun payları var. Tekrardan Arrivabene, Allison, Vettel ve diğer tüm çalışanlara tebrikler.

    1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Bu konu hakkında ilk tebrik etmen gereken kişi Raikkonen.

      :p

      1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
        ForzaFerrariForzaFelipe

        Link tam olarak çıkmamış “:p” üzerine tıklayınca gidebilirsin linke.

      2. http://www.trf1.net/formula1_haberler/29992-raikkonen-arac%C4%B1-biz-in%C5%9Fa-etsek-muhendise-gerek-olmazd%C4%B1.html

        Senin görüşün. Linkini attığım haberdeki demeçte Raikkonen’nin görüşü. Ben bir pilotun, araç gelişimine çok büyük katkılar sunabileceğine inanmıyorum. Ayrıca Raikkonen, bu sezonun büyük kısmında ölü gibi yarıştı. Bir çok yarışta Vettel’le aynı hızı yakaladı, bazı zamanlarda ondan daha hızlı oldu ama F1, tek bir andan, 20 turdan veya tek bir yarıştan oluşmuyor. Kendi taraftarları bile bu sezon içerisinde gösterdiği performanstan memnun değilken, ben niye onu tebrik edeyim ki ?

        1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
          ForzaFerrariForzaFelipe

          Açıkçası RAI’nın geçen sezon demeçlerini bulamadığım için o yorumu gönderdim. Yorumda da RAI’nin sürekli gelecek seneki araçtan bahsettiğini söyledim. Senin attığın linke gelirsek, aracı pilotların inşa etmediğine şüphem yok. Ancak yine RAI’nin dediği gibi doğrudan katkı yaptıkları gerçek.

          http://www.trf1.net/formula1_haberler/67417-raikkonen-f14t-bir-felaket-de%C4%9Fil.html

          http://www.trf1.net/formula1_haberler/71063-raikkonen-ersde-geli%C5%9Fmemiz-%C5%9Fart.html

          http://www.trf1.net/formula1_haberler/76276-raikkonen-ferrarinin-2015-arac%C4%B1ndan-endi%C5%9Feli-de%C4%9Fil.html

          Bu arada RAI’nin o rezalet ötesi sezonda her demeci 2015 aracına güveniyorum ana fikrinde.

          1. Demek istediklerini anladım ama bir pilotun araç gelişimi hakkında bilgi sahibi olmasıyla araç gelişimine katkıda bulunması arasında bağlantı kuramadım.

        2. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
          ForzaFerrariForzaFelipe

          “Bu konu hakkında” diye belirttiğim durum aracın gelişimi idi. Attığın linke hiçbir itirazım yok. RAI de zaten doğru olanı söylemiş ve ben de bundan fazlasını belirtmedim. Hazır bakmışken RAI’nin 2014 sezonunun ikinci yarısından itibaren 2015 aracı hakkındaki demeçleri incelersen ne demek istediğimi anlarsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir