TRF1 Karting Ligi: Sezonun 6. Yarışını Fatih Gülmez Kazandı

2009 Aralık ayında Bursa’da yapılması gereken yarış elverişsiz şartlar nedeniyle yarıda kesilip ertelenmişti. Türkiye genelindeki kötü hava durumu nedeniyle 6. yarış Mart ayına kadar ertelendi ve geçtiğimiz hafta sonu Beylikdüzü Go-Kart Arena pistinde yapıldı.

Sondan bir önceki yarışa 7 pilot şampiyonluk umuduyla gitti. Lider durumda ki Orhan Yılmaz Doğankaya liderliğini biraz daha pekiştirse de arkasında ki 5 pilot onu avlamayı bekliyor. Hafta sonunun galibi Fatih Gülmez aldığı 20 puan ile genel klasmanda 2.liğe kadar sıçradı ve liderle olan farkını 7 puana indirdi. 1 puan gerisinde ise aynı puanda olan 3 pilot Mustafa Aydınalp, Onur Doğankaya ve Hasan Yazıcı bulunuyor. Liderin 10 puan gerisinde kalan Gökhan Günay şampiyonluk umutlarını koruyor. Kötü bir hafta sonu geçiren Serdar Kaya ise liderin 18 puan gerisine düştü.

Güne A Grubu yarışları ile başlandı. Yusuf Erinç 3. Sırada başladığı yarışta liderliği ele geçirip arkasındaki pilotlarla büyük bir fark açmıştı ancak motor bloğunun yarılması sonucu yarışa erken veda etmek zorunda kaldı. Yusuf’un yarış dışı kalması ile ikinci sırada yarışı götüren çaylak pilot Kutay Yüncüler ilk galibiyetini kazandı. Şampiyonluğun iddialı isimlerinden Mustafa Aydınalp ana rakibi Hasan Yazıcı ile çekiştikten sonra yarışı 2. sırada tamamladı. Ligde ilk yarışına çıkan BAL Karting takımının yedek sürücüsü Uğur yarışı 3. tamamladı. Hasan Yazıcı ise yaşadığı mekanik sorunlar nedeniyle birçok kez durmak zorunda kaldı. Böylece yarışı son sırada 4. olarak tamamladı.

A Grubunun ikinci yarışına Yusuf Erinç pole pozisyonundan başladı. Baştan sona lider götürdüğü yarışı açık farkla rahat bir şekilde kazandı. Sezona deneyimsiz olarak başlayan Yusuf Erinç kendini sezon boyu geliştirdi ve ilk galibiyetine 6. yarışta ulaşmış oldu. İlk yarışta mekanik sorun yaşayan şampiyonluk adayı Hasan Yazıcı ikinci yarışta 2. olarak değerli puanlar elde etti. İlk yarışta 1. olan Kutay Yüncüler bu yarışta da 3. oldu. 4 numaralı aracından tam performans alamayan Mustafa Aydınalp ise tüm zorlamalarına rağmen Kutay’ın hemen ardından 4. oldu. Yedek pilot Uğur da 5. Oldu.

6a_440275690.jpg

Şampiyonluk adayı 3 pilotun yer aldığı B grubunun ilk yarışı çekişmeli bir liderlik mücadelesine sahne oldu. 4. Sıradan yarışa başlayan Barış Yurtçu startla beraber liderliği ele geçirdi. Son sıradan start alan Onur Doğankaya ise ilk turda 2.liğe kadar yükseldi. Yarış ilk turlardan itibaren Barış Yurtçu ve Onur Doğankaya’nın liderlik mücadelesi ile başladı. Arkalarında ise Gökhan Günay ve Gökhan Türk çekişmesi yaşandı.  Gökhan Günay rakibini geçerek kısa sürede öndeki ikiliyi yakaladı ve 3lü bir zafer mücadelesi yaşandı. Uzun sürede devam eden bu mücadeleden geriden gelip her iki rakibini de geçen Gökhan Günay galip olarak ayrıldı. Güçlü sonuçlar ile istikrarlı bir sezon geçiren ve şampiyonluğa ortak olan Gökhan Günay böylece ilk galibiyeti almış oldu. Diğer rakibine geçit vermeyen Barış Yurtçu ikinci olurken şampiyonluk mücadelesi veren Onur Doğankaya 3. oldu. Sezon ortasında lige dahil olan Gökhan Türk 4. olurken diğer şampiyonluk adayı Serdar Kaya 4 numaralı aracından iyi performans alamadı ve ancak 5. olabildi. Kayış kopartan Mert Merter de ilk yarışı 6. olarak tamamladı.

B grubu ikinci yarışında Gökhan Türk start ile beraber ilk sırayı ele geçirdi. Pole pozisyonunda başlayan Mert Merter ile mücadele eden Onur Doğankaya bir süre sonra rakibini geride bıraktı. Lider Gökhan Türk’ü de yakalayan Onur rahat bir şekilde onu da geçti ve galibiyete erişti. Gökhan Türk 2.liğe geriledikten sonra şikanı kaçırıp çimlerden karşı yola uçsada pozisyonunu kaybetmedi ve 2. olarak yarışı tamamladı. Mert Merter 3. olurken Serdar Kaya bu yarışta da istediği sonucu alamadı ve şampiyonluk yarışından uzaklaştı. Barış Yutçu Serdar’ın ardından 5. olurken ilk yarışı kazanan Gökhan Günay da 4 numaralı aracın kurbanı oldu ve yarışı en sonda tamamladı.

6b_390149305.jpg

C grubunda 2. sıradan yarışa başlayan Fatih Gülmez start ile beraber liderliği ele geçirdi. Şampiyona lideri Orhan Yılmaz Doğankaya da son sıradan başladığı yarışta ilk turda 3.lüğe kadar yükseldi. Fatih Gülmez, Ali Yalınkılıç ve Orhan Yılmaz Doğankaya bir süre peş peşe yarışa devam ettiler. İlerleyen bölümlerde Fatih Gülmez bir virajda hata yapıp pozisyonunu kaybetse de sonraki tur tekrar liderliği ele geçirdi. Bir süre sonra Ali Yalınkılıç düzlüğü sonundaki virajda bir hata yapınca çimlerin üzerinden karşıya yola uçtu. Yarış sonrası bu olay için “Viraja çok içten girince araç zıpladı oradaki kum gözüme girdi vizör açıktı gözümü kapatıp açtığımda çimlerdeydim” dedi. Ali Yalınkılıç bu olay sonucu sadece Orhan Doğankaya’ya pozisyonunu kaybetti.  Önü açılan Doğankaya liderle arayı kapatsa da atak yapacak kadar yaklaşamadı. Fatih Gülmez yarışı kazanırken Orhan Yılmaz Doğankaya 2. Ali Yalınkılıç 3. oldu. Mete Demirbaş yetersiz 4 numaralı aracıyla 4. oldu. Seyyar Racing’in yedek pilotu Osman ise iyi bir yarış çıkaramadı. Onur Çay ise yarışı erken bıraktı.

C grubu 2. yarışında Onur Çay pole pozisyonunda başladı ve liderliğini korudu. Mete Demirbaş 2. olarak yarışını sürdürürken son sıradan start alan Fatih Gülmez ilk turlarda 3.lüğe kadar yükseldi. Onur Çay elinde oluşan sakatlıktan dolayı ilk sırada götürdüğü yarışı erken bıraktı. Liderliği ele alan Mete Demirbaş son dakikalara kadar pozisyonunu korusa da lastik patlatması sonucu oda finiş göremedi. Böylece Fatih Gülmez liderliğe çıkmış oldu. Son dakikalarda motor kapağını kaybetse de Fatih Gülmez ikinci yarışını da kazandı. Orhan Yılmaz Doğankaya 2. olurken 4 numaralı araçla yarışan Ali Yalınkılıç egzozunun kopmasına rağmen 3. Olarak yarışı tamamladı. Mete Demirbaş 4. yedek pilot Osman 5. Onur ise 6 olarak klasmana girdi.

6c_521751440.jpg

Bu yarışların ardından 20 puanla Fatih Gülmez , 16 puanla Onur Doğankaya ve Kutay Yüncüler podyuma çıktı.

6.yaris.gunsonu_895783988.jpg

Bu yarışın ardından 6 pilot şampiyonluk mücadelesine devam ediyor. Son puan durumunu görmek için tıklayın.


Önceki Beylikdüzü Yarışının Videolarını mutlaka izleminizi öneririz. İzlemek için buraya tıklayın.

 

Daha fazla fotoğraf için buraya tıklayın.

 

 


Yorumlar

  1. koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derlermiş. fatih küskü yok ya. böyle vasat arkadaşlar derece alıyor.

  2. aracı % 130 zorladım riskliydi yoruldum ve şikanı kaçırdım sonra kendimi havada buldum inince araç hala çalışıyordu buna şaşırdım tabi baktım bi sorun yok dewam ettim 😀

  3. 2 numara 48

    3 numara 34

    6 numara 32

    9 numara 32

    5 numara 26

    4 numara 19

    araç puanları bu şekilde

    3 numara A2 de kullanılmadı
    4 numara A1 de kullanılmadı
    5 numara A1 de kullanılmadı

  4. araç ballısı gülmez nolcak

    ben 6 numara ile kazanınca çok söylemiştiniz bu lafı

  5. demek kimi stili var bu arkadaşta:)) bravo sayın gülmez tebrikler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir