Barrichello: "Dar Lastikler Geçişi Zorlaştırıyor"

yazar:

kategori:

Bahreyn’deki yarışın ardından 2010 kuralları yoğun eleştiri almıştı ve geçişin neredeyse imkânsız hale getirildiği öne sürülmüştü.

Sezonun açılış yarışında bir çok pilotun, önceki aracı takip edemediğinden şikayet ettiğini duymuştuk. Barrichello da bunun daha çok, daraltılan ön lastiklerden kaynaklandığını ifade etti.

Barrichello: “Aracı takip ettiğinizde önden kayma yaşarsınız. En azından cebinizde 1 saniyeniz olmalı, ki bu da normal değil. Buemi’yi geçtim ama ben 2:01’lerde dönerken o, 2:04 yapıyordu ve hiç de kolay bir geçiş değildi.”

“Takip edemiyorsunuz. Aracın önünü kaybediyorsunuz. Sonra gazı köklediğinizde aracın arkasını kaybediyorsunuz, böylece öndeki araç basıp gidiyor. Bazı zamanlarda bunu eleştirmiştim ama ön lastikleri daraltacaklarını duyduğumda anlam verememiştim. Geçen sene yarışların daha iyi olmasının nedeni, kötü oluklu lastikleri bırakmış olmamızdır. (Geçiş esnasında) Aerodinamik kaybımızda (telafi için) daha fazla mekanik tutunmaya ihtiyacımız var”

“Bu durum lastiklerin zayıflığı değil, bana göre kuralların zayıflığı. Bridgestone, lastiklerinin yetilerini ortay koydu. Ön lastik, geçen seneye göre daha zayıf ve arka lastikler ise tabi ki daha iyi. Daha fazla mekanik tutunmaya ihtiyacınız var, benim için tek çözüm bu. Aracın bu şekilde 2 saniye daha hızlı gideceğini öne sürebilirler ama aerodinamiklerdeki performansı düşürebilirsiniz.”

Geçişi kolaylaştırmak için öne sürülen bir fikir de hafta sonu getirilen lastikler arasındaki farkın büyütülmesi. Ama Barrichello, çözümün bu kadar kolay olmadığını düşünüyor.

Barrichello: “Teoride planları bu; bu yüzden yakın lastikleri getirmiyorlar. Ama mühendisler zeki, yine 0,3-0,4 içinde turlar atabiliyoruz. Eğer iki lastik arasında 2 saniyeden söz ederseniz ancak geçiş elde edebilirsiniz. Her bir lastikteki asgari tur sayısı da bir etken.”

“Bu, zor bir görev. Çünkü eğer 2 saniye yavaş olan lastik yaparsak, bu durumda da 10 derece daha soğuk olan yere gittiğimizde lastikleri ısıtamayız ve piste çıkınca da tehlike yaratır”

“İçeriden gördüğüm kadarıyla şunu söyleyebilirim: bir aracı takip etmek çok riskli, çünkü aracı yolda tutacak kabiliyette ön lastikleriniz yok”


Yorumlar

  1. Tolga Soydan avatarı

    bence her türlü 2005 senesi gibi olmalı.motorlar güçlü olması ve eski aeronun geri dönmesi gerek

  2. tecrübeye kulak vermek gerek.bu adam yılların tecrübesi.zaten hemen tüm pilotlarda aynı şeyleri söylüyor.

  3. MagicAlonso avatarı

    Barichello sorunu çok güzel şekilde belirlemiş ve dile getirmiş.Zaten şuanki araçlara önden bakıldığında F1 aracından çok F3 aracı gibi duruyorlar.Hem aerodinaminin etkisini azaltıcaz diyorlar ama bunun tam tersi olarak çift kaymanlı difüzörü serbest bırakıp ön lastikleri daralttılar.Bu ne yaman çelişki FIA ne yaptığını şaşırdı.Sadece çift katmanlı difüzörün yasaklanması ve ön lastiklerin geçen seneki kadar olmasa bile birazdaha genişliğinin arttırılmasıyla geçişlerde ciddi ilerleme kaydedilebilir.Bu sene için geçti artık umarım önümüzdeki sene difüzörle birlikte lastik kuralında da değişme olur.Zaten bridgestone da ayrılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir