Kubica: "F1'de Geçiş Hiç Kolay Olmadı Ki"

yazar:

kategori:

Renault pilotu, daha kolay geçiş yapmayı tercih ettiğini kabul etti ama Formula 1’de hiç bir zaman öylesine lastik lastiğe mücadeleler beklemediğini belirtti. Kubica ayrıca bunun hiç bir zaman olmayacağını da öne sürdü.

Kubica: “Üç sene önce de geçişin şimdikinden daha kolay olduğunu düşünmüyorum. Hep çok zor olmuştur. Hakkında çok konuşulmuştur.”

“Şüphesiz pilotlar açısından geçişin daha kolay olması güzel, çünkü sonuçta bizler yarışçılarız ve bu fırsata sahip olmak iyidir. Örneğin Bahreyn’de diğerlerinden 2 saniye kadar hızlıydım ve geçiş imkânı yoktu. Sinir bozucuydu ama durum böyle”

“Formula 1’e geldiğimde de durum buna benzerdi. Olukludan oluksuzlara geçtik, lastikleri daralttık, tamamıyla farklı bir aerodinamik düzene döndük. Geçişi çok zor hale getiren bir çok etken bir araya geliyor ve yol araçlarını alıp da onlar F1’deki gibi boyamadıkça (kolay geçiş) asla olmayacak.”

“Daha üst düzey bir kategoride geçişin daha zor olması normal. (2010’da) daha zor göründüğünü söylüyorum, çünkü bir şekilde tur zamanlarını değil, aracı bitişe götürmeyi düşünüyorsunuz. Yeni kurallar, yakıt ikmalinin kalkması, herkes üzerinde daha fazla baskı oluşturdu ve durumu zorlaştırdı”

Kubica, yarışlarda yakıt ikmalinin kaldırılmasının mühendisleri ve pilotları zorladığını ama gösteriyi geliştirmediğini düşünüyor.

Kubica: “Tamamıyla farklı yarışlar bekleyip beklemediğimizi bilmiyorum. Bahreyn’de gördüğümüz şey, benim beklediğimdi. Bu yüzden gerçek bir sürpriz olmadı, en azından benim açımdan”

“Aslında bana göre keşfedilmesi gereken bazı ilginç etkenler var, işleri geçmiştekine göre bizim için daha farklı hale getiriyor. Bir pilot ve bir mühendis açısından tamamıyla farklı bir yarış bekliyordum ve öyle de oldu”

“Ama gösteri açısından geçen seneden daha kötü olduğunu düşünmüyorum, aynısıydı”

“Bu farklı bir yarışma. Konumunuza ve stratejinize bağlı olarak lastik aşınmaları, fren aşınmaları ve genel sıcaklıklar gibi meselelere daha dikkatli bakmanız gerekiyor. Bahreyn’de bunu oldukça ilginç buldum ve bir çok yeni şey öğrendim”

“Ama şüphesiz yarışlar öncekine göre çok daha yavaş. Sıralamalara göre 8 saniye daha yavaşsınız. Bu yüzden yavaş oynatımda sürüyor gibisiniz. Bu da sizi farklı bir duruma sokuyor. Geçmişte yarışlar çok daha hızlıydı, yakıdı harcıyordunuz ve lastikleri iki defa değiştiriyordunuz, bu yüzden de lastik aşınmaları o kadar önemli değildi. Şimdi ise her şey daha yavaş ilerliyor.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir