Ferrari: "McLaren'in Benzer Sistemi Hazır Değil"

yazar:

kategori:

Turun Sanomat’a konuşan tasarımcı Nikolas Tombazis, pilotun dizi ile idare edilen sistemin, kuralların özüne aykırı olduğunu söyledi ama yine de ustaca bir çözüm olduğunu da kabul etti.

Tombazis: “Benzer bir halini üretiyoruz. Ama bitirecek miyiz veya ne zaman bitireceğiz bilmiyoruz”

McLaren’in bu tartışmalı sistemi, Bahreyn’de hakemler tarafından onaylanmıştı.

Bazı uzmanlar, Sauber’in bu kadar kısa sürede benzer bir sistemi geliştirmelerine şaşırıyor ama takımdan Pedro de la Rosa, test pilotu iken ayrıldığı McLaren’in bu sitemini bildiğini kabul etti.

Pedro de la Rosa: “(McLaren’in) o konuda ne düşündüğünü ana hatlarıyla biliyordum. Ama bu, bizim sistemimiz ve farklı. Sauber sistemi”


Yorumlar

  1. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    AARank bende seni diğer siteden çok iyi tanıyorum en son hatırladığımda da sen bir Mclaren taraftarıydın ancak neden böyle çark edip hem Mclarene hem de Mclaren taraftarlarına saldırdığını anlamaıyorum şuan hangi takımı tutuyorsun kimin adına bukadar saldırıdasın yine anlamıyorum.ayrıca çok çabuk sinirleniyorsun ve hemen hakarete başvururyorsun… okuyan insan böyle çabuk öfkelenmez…bu tavırların f1 taraftarlarının tavrı değil. f1 i futbol gibi görüyorsun sanırım…

  2. Forever kardeş senin benim anlattıklarımı anlamamanı makul buluyorum.Diğer sitede son motorun kullanımıyla ilgili meseleleri bir hafta boyunca anlatıpda öğretememişdim yaa… bunu anlamanı zaten beklemem.Senün düşündüklerine dair bir kelime bile yok benim anlattıklarımda.Okuyamayan milletin ewlatlarıyız.

  3. Ne mutlu bize ki soda ile hazmedebiliyoruz.Bazılarının midelerini yıkatma ihtiyacı varken bizimki sorun bile olmaz.Spazmlar ne acı…

  4. Fia sistemi onayladıgına göre bazı arkadaşlara soda içmelerini tavsiye edıyorum malum hazmetmeye yardımcı olur.

  5. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    AARank bu haber sadece ferrari haberi değil , Mclarenide ilgilendiren bir haber değilmi sence…

  6. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    adrian neweyin düzenbazlıklarını açıklarmısın lütfen bende bir Mclaren taraftarı olarak öğreneyim neymiş onlar…

  7. McLaren taraftarlarının hiç zoruna gitmesin…
    Bu sistem pilotun yardımıyla illegal gibi gösterilmişdir ve bunu yapmak için bir düzenek hazırlanmamışmıdır?Bu sistemin legal gibi gösterilmesine sebep olan düzeneği dahiyane olarak adlandıorılmışdır.Duygularla haberleri okumayanlar genelde aynı karara varabilirler.
    McLaren taraftarlarının Ferrari haberlerine hemencecik yetişmesi ve hatta çoğunluk olarak kendilerini hissettirmeleri dikkate değer.
    Bu sırada… benim kelimelerimi yorumlama babında kendi kelimelerinizle benim kelimelerimi yorumlamayın.Bu şekilde provakatörlük yapıyorsunuz.Ben Newey den çaldın dememişim ama sistemi bir düzenekle vucuda getirildiği açık ve ben sadece bunları söylemişim.
    Bence bir daha oku…

  8. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    AArank sen ne zekisin yaa bravo sana…
    Mclaren düzenbaz hirsiz adrian newey den tasarim calan bir takim..walla helal sana ya kimsenin dikkat etmedigi seyleri görüyorsun..Pufff

  9. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    AArank sen ne zekisin yaa bravo sana…
    Mclaren düzenbaz hirsiz adrian newey den tasarim calan bir takim..walla helal sana ya kimsenin dikkat etmedigi seyleri görüyorsun..Pufff

  10. ama ferrari bu sistemi bence malezyadan sonra uygulayabilir çok dahiyanice ama çok zorda değil

  11. Bu sırada dahiyane olarak adlandırılan şeyin sistemin aktif yapısından öte çalışmasını sağlayıcı düzenek (düzenbazlıkda denebilir) olarak belirtilmesi dikkat çekicidir.Sistemin aktif yapısının Newey tarafından ele alındığı ve bundan haberdar olan öğrencilerinin buldum buldum nidalarıyla McLaren e uydurulan düzeneğin….. her neyse bu konu çok tartşma götürür.
    325 km hızla giden tek sıra araçların yerine 315 km ile birbirleriyle mücadele eden araçları izlemek daha yeterli olsa gerek.Ben 315 istiyorum… başka isteyenlerde varmı????

  12. Bu sıralar kopya denen şeyden çok bahsedilmekde… Kopya nın ne demek olduğunu anlamak için bir kopya kağıdı aldım veiki kağıt arasına koyup onu çiziverdim.
    Çift kanatlıyı kimse koye edemedi ve herkes arttırılmış katmanlı kendi yapısına göre o difüzerleri yapmak zorunda kaldı.KERS ler ve hatta 1970 lerde McLaren in monokok yapıyı kompozit olarak yapmasınıda kimse kopya edemedi.Sadece; herkes kendince uyarlamalarda bulundu.
    Sanırım;herkes aynı değerleri performanları çıkaramayacağından kopya dan daha çok takımların seçeneği uyarlama olacakdır.Şekilde de görüldüğü üzre, Sauber in hava girişleri birer uyarlamadır.Bence,sistem hala illegaldir.Otonom yada manuel olabilecek valfin yerini pilotun diz kapağı yapıyor.

  13. lewis hamilton avatarı
    lewis hamilton

    teknolajiyi yapmak kadar kopyalamak da güzel bişi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir