De La Rosa Sauber'in Yeni Sistemini Değerlendirdi

yazar:

kategori:

Sistemin Albert Park’ta ilk antrenmanlarda test edilmesi bekleniyor. Görünüşe göre McLaren’in aracındakinin aksine sol sidepodda bir delik açılarak oluşturulmuş.

Kurallara göre takımlar FIA’nın onayından geçtikten sonra şasilerinden büyük değişiklikler yapamıyorlar ancak Sauber sidepodlarında değişiklik yapmış gibi görünüyor şu anda.

Sauber takımı sistemi Avustralya GP’sinde kullanıp kullanmayacağına henüz karar vermiş değil ancak ilk önce antrenmanlarda sistemi test etmek istediği biliniyor.

BMW Sauber pilotu Pedro de la Rosa, takımının bu teknolojiyi oluşturmak için çok çalışarak doğru işi yaptığını düşünüyor.

“Bu bir prototip ve takım geçen hafta bu konuda tam gaz çalıştı. Açık fikirli olmak zorundayız.”

“Test yapamıyoruz ve burası sistemi denemek için ilk şansımız. Test etmek ve işe yarayıp yaramadığından, yarışta kullanıp kullanılmayacağından emin olmak zorundayız.”

Sauber takımından önce McLaren’da test pilotluğu yapan de la Rosa eski takımının ne üzerinde çalıştığı konusunda biraz bilgisi olduğunu ancak Sauber’in konseptinin çok daha farklı olduğunu söyledi.

“Evet. McLaren’in ne yapmaya çalıştığı konusunda biraz bilgim vardı. Ama bu Sauber’in kendi sistemi. Daha farklı.”

“Doğruyu söylemek gerekirse, sistem o kadar yeni ki araca oturup nasıl olduğunu bunu nasıl yaptığımızı görmem gerekiyor. Bugün içinde daha fazla şey öğrenebilirim.”

“Henüz bununla yarışıp yarışmayacağımızı bilmiyoruz. Sistemi geliştirmemiz gerektiği açıkça belli. Ne kadar erken başlarsanız o kadar iyidir. Ve şu da gerçek ki doğru çalıştırdığınızda aracı kesinlikle hızlandıracak bir sistem bu.”

“Burası değişikliklere çok hızlı reaksiyon veren bir takım. Bunu, buraya ilk geldiğim gün fark etmiştim. Bazen büyük takımlardan küçük olmak daha büyük riskler almayı ve hızlı tepkiler vermeyi gerektirir. Bu şekilde güçlenebilirsiniz. Büyük takımlardan daha hızlı tepkiler vermeniz gerekir bazen.”

 


Yorumlar

  1. Ya bu sistemlere izi vermeseler yada tamamen serbet bıraksalar.Geçiş geçiş dediler arabaları tamamen değiştirip üstüne üstelik bütçelerin kısıtlanmasını ele alıp peşine böyle masraflarla takımları karşıkarşıya bırakarak ne yapılıyor.KERS sistemi,difüzörler ve şimdide bu sistem… Takımları bir dünya masrafa sokup sonrada batmış takımları izlettirmezler… umarım.

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    de la rosa sistemi kopyaladıklarını açıkça olmasada itiraf ediyor :))

  3. arkadaşlar bu söyledğimi yazın bir kenera seneye bu sistemi de yasaklalar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir