Alonso: Rakiplerimiz Bizden Çok Acı Çekiyor

yazar:

kategori: ,

Dayanıklı ve hızlı olmayan McLaren-Honda’sına rağmen Fernando Alonso bu sezon Lewis Hamilton’ın arkasından ikinci bitirmenin kendi çektiklerine göre daha acı verici olduğunda ısrarcı.

Alonso’nun Brezilya GP haftasonunda iki kez yolda kalması sonucu ortaya çıkan görüntüler sosyal medyada çığ gibi büyüyen montaj fotoğraflara yol açmıştı.

Ancak Alonso kendi çektikleri acıların 2015’te Hamilton’ın arkasında kalan Nico Rosberg, Sebastian Vettel ve Kimi Raikkonen’in çektiklerinden çok daha küçük olduğunu söyledi.

“Sinir bozucu bir sezon geçirdiğim ortada, ancak çok fazla şey öğrendiğimi düşünüyorum.”

“Ancak podyumda ikinci veya üçüncü bitirmenin bundan daha sinir bozucu olduğunu düşünüyorum.”

“Bu yıl bazı şampiyonların yüz ifadelerini gördünüz, bazıları takım arkadaşlarıyla sorun yaşarken bazı garip anlar ve fotoğraflar ortaya koydular.”

“İnsanların ne umduğundan emin değilim. Yarış dışı kaldığınızda sizi garaja götürecek bir motosiklet veya araç beklediğinizde sabit bir noktada beklemelisiniz.”

“Farklı bir şey yaptığımı düşünmüyorum.”

“Önümüzdeki yıla odaklanmış durumdayım ve umarım buradaki tüm sorunlarımız sıfıra iner. Bir öğrenme sürecindeyiz ve başarmanın tek yolu budur. Hatalarımızdan ve sorunlarımızdan ders almalıyız ve bunu yapıyoruz.”

“Hepimiz kazanmak istiyoruz, ancak benim hayatımda bazı yıllarda kazanamayacağımı bildiğim anlar oldu.”

“Red Bull’un herkesten bir saniye hızlı olduğunu biliyordunuz, ve geçen sene de Mercedes herkesten bir saniye hızlıydı.”

“McLaren-Honda’ya gelme sebeplerimden birisi de bu, çünkü Mercedes’i yenmenin tek yolu bu ve bu şekilde güçlü bir proje gelecekte bunu başarabilir. Bence doğru yerdeyim.”


Yorumlar

“Alonso: Rakiplerimiz Bizden Çok Acı Çekiyor” için 40 yanıt

  1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Şimdi ben şunu anlamıyorum bazı arkadaşlar Mclarene ve Hondaya sırf Alonso Yüzünde b*k atmaya calısıyorlar bırakıp gitsin diyorlarda bende nacizane şu soruyu sormak isityorum…

    -Mclarenin geçmiş başarıları ve geçmişte yaptıklarına bakarak bugünkü duruma nasıl tukaka edebiliyorsunuz hadi bunu bi kenara bıraktık

    -Hondayı yerin dibine geçiren arkadaşlara (Mgpcilere özellikle) soruyorum bu takım 2008de lanet bi sezon yaşadı ve 2009 da tasarım olarak dominant bi şasi yaptı(motor olmadığı için yorum

    yapamıycam)ve her ne olduysa bu adamlar F1den çekilme kararı aldılar ayrılmasaydılar muhtemel F1de ilk şampiyonluklarını almış olacaklardı ve ne gariptir ki bu takım 1sene sonra Mgp aldı şimdi olaylar bu

    durumdayken ve dönen dolapları bilemezken kalkıp laf lsun diye sallamak konuşmış olmak için konuışmak olmuyor mu ?

    Şuan über süper diye yağladığınız Mgp bugun varlığının temellerini Ros BRAWNIN öncülüğüyle Hondayı gasp etmesine bağlı değilmi?

    1. ‘Şimdi ben şunu anlamıyorum’ konusunda seninle aynı düşüncedeyim, bencede anlamıyorsun 🙂

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        bende senin anlamanı beklemiyorum 😀

        1. Yine yaptın yapacağını espriyi bile anlamadın 🙂

  2. Mustafa Sar avatarı

    ALO inanılmaz çok konuşuyor. Konuştuğu şeylerin çoğu da boş. Kendin ettin kendin buldun. Seni FERRARİ’nın kovması kadar normal bir davranış olamazdı. Sadece konuşuyorsun. Tamam çok iyi biliyorsan Ron Dennis’in yerine geç göster maharetini. Artık konuşma. İşini yapabilirsen yap. Yapamazsan da emekli ol. Yaşlı nineler gibi mır mır konuşmayı kes artık..

  3. Kimi Raikkonen : “Burası F1, sirk değil”

    Google çeviriden alıntıdır…:DD

  4. Onur Gentas avatarı

    8 kez markalar şampiyonu, 12 kez pilotlar şampiyonu, 180’in üzerinde yarış kazanmış, 150’nin üzerinde pole pozisyonu almış, yaklaşık 50 yıldır bu sporun içinde, Ferrari bile şunlar olmazsa bu spordan ayrılırım diye tehditler savururken kapris yapmadan, giderim demeden bu sporun mihenk taşlarından biri olmaya devam eden McLaren gibi bir takımı küçümseyen insanların hangi spor kültürüyle bu spora yaklaştıkları ortada. McLaren Mercedes ile yollarını ayırırken hata falan yapmadı. Bu takım 2.likle yetinecek bir takım değil. Her zaman kafaya oynayan ve şampiyonluk hedefleyen bir takım. Bazen radikal değişikliklere gitmek zorundasınız ve takım risk alarak Honda ile ortaklığa gitti. Taraflı tarafsız her kesin bu ortaklığın başarılı olmasını dilemesi gerekirken ancak saldırmakla uğraşıyorlar.

    Daha öncede belirttim: bu sporu bu hale getiren Mercedes’in fabrika takımı olarak F1′ girmesidir. Dışardan motor sağlamaya devam etseler F1 bu motorlara rağmen çok daha rekabetçi olurdu. Tabi ki burada Mercedes’i neden fabrika takımı olarak girdin diye suçlayacak falan değilim fakat eğer ki söylendiği gibi yeni motorlarla ilgili detaylar daha önceden verildiyse diğer takımlarında geride kalması çok normal değil mi?

    Honda’nın ilk yılıydı, çok sorunlar yaşandı fakat Honda’nın F1’e girmiş olması ve burada kalmaya devam etmesi çok önemli hele ki motor tedarikçilerinin girmeye çekindiği bu dönemde. Seneye umarım sorunları çözerler ve Alonso ile Button’ı üst sıraları zorlarken görürüz.

    1. yorumuna yüzde yüz katılıyorum ancak Honda konusunda şunu belirteyim Honda spora gşrşp batırdığı için diğer firmalarda çekiniyorlar açıkçası Mclaren’i de batırdılar inşallah düzelir ama ben,m Honda’ya olan inancım kalmadı keşke Bmw gelip Mclaren’e motor sağlasa ama onlarda fabrika takımı olmak isteyecektir ilerde

      1. Onur Gentas avatarı

        Bmw birinci dereceden Mercedes’in rakibi olan bir firma. Mercedes bu kadar güçlüyken gelip risk alacaklarını düşünmüyorum açıkçası tabi Honda’da Mercedes ve Ferrari gibi ciddi rakiplere karşı ne kadar başarılı olacak onuda göreceğiz.

    2. ismail fatih alkan avatarı
      ismail fatih alkan

      Sen bekle 3-5 sene daha sonra bi daha goruşelim mc-laren kafaya oynamaya başladı diye. Bu kadar polyannacılık fazla. Mclaren 2. Olamazmış mercedesi bırakmişlar hondaya gecmişler. Vah efendim vah. Merco fabrika takımına onem verdi ortaklıgı bozdu diyemiyoruz da. Mc laren bıraktı diyoruz. Mc-Laren mercodan çok adrian newey i kaybedince gerçek kaybetti. Bruce Mc-Laren ters donuyo mezarda

  5. Bu cümlenin fikir babası Raikkonen dir. 1. olamıyorsan sonrası mühim değil.Alonso kopya çekmiş.

    Böyle konuşmasına neden olan şeyin o fotoğraflar olduğunu düşünüyorum.Bu fotolardan Alonso’nun moralinin çok bozulduğunu anlamak zor değil.Bu konu hakkında soru sorulduğunda ise zaten yıllardır moralim bozuk.Ha sonuncu olmuşsun ha diğerlerinin şampiyonluğunu izlemişsin.Ne farkı var.

    Ferrarici arkadaşlar kızmasın ama hakikaten Ferraride kalmanın da bir mantığı yoktu.En fazla Rosberg’i geçer 2.likle bitirirdi.Vettelden daha üstün bir performans göstereceğinden eminim.Alonso’nun Ferraride şampiyonluğa en çok yaklaştığı yıllara bir bakalım.2010 ve 2012 yıllarında sadece Redbull ile mücadele etmedi.Arada sırada ortaya McLarenden Hamilton ve Button çıkıyor yarışlar kazanıyorlardı.Hatta 2010 yılının ilk yarısını McLarenler puan olarak ilk iki sırada tamamlamıştı.Yani podyum mücadelesi veren 3 takım ve 6 pilot vardı.Bu yıl öyle mi?Bu yıl podyum mücadelesi veren 2 takım ve 3 pilot var.Bu da Vetteli otomatikman her yarış podyumda gösteriyor.Alonso o yıllarda Vettel – webber- hamilton ve button ile mücadele etmiştir.Peki vettel şimdi kimle veya kaç kişiyle mücadele ediyor.Podyumun son basamağını zorlayacak birisi yok ki.Vettel gözü kapalı podyuma çıkıyor.

    Bu röportajdaki asıl konu rakibin acısı tatlısı değildir.Asıl konu ; nasıl Redbull 4 yıl hüküm sürdü ve bitti ise nasıl sıra Mercedese geldi 4 yıl da bunlar hüküm sürecekse ve bu da bitip sıra McLarene gelecekse ben de o yüzden buradayım.
    FİA nın sıraya koyduğu takımlar yarışlar kazanıp şampiyon olurken, Ferraride 2.liklerle yetinmektense FİA nın sıraya koyduğu takımlardan birine geçip sırayı beklemek daha hayırlıdır.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Bu kadar uzun yazmışsınız cevap vereyim dedim.Bir kere 2010-2013 ile 2014-2015 sezonlarını nasıl kıyaslama hatasına düştünüz şaşırdım açıkcası.2010-2013 yılları arasında RedBull bir tık öndeydi yanlız arka taraf mücadelesi fazla ahım şahım açık değildi.Şuan öyle bir mücadele şansı yok.Buda F1’in ne kadar kötüye gittiğine işaret.Vettel gözü kapalı podyuma çıkıyor,kaç kişi ile mücadele ediyor diyorsun peki.Bu sene açıkca Mercedes hızına yaklaştığında Vettelin ve Raikonenin nasıl mücadele ettiğini görmemek ve bunu dile getirmek kasıtlı davranıştır.Anlayacağın Vetteli gözü kapalı podyuma çıkmasının sebebi Mercedesin 0,4-0,5 sn gerisin de olması ve takım arkadaşının,arka tarafın onunla mücadele edememisidir.Aklınca Vetteli mücadele etmeyen bir pilot olarak yazmışsın bu yanlış.Alonsonun,Vettelden daha üstün performans göstereceğini,en fazla Rosbergi geçeceğini söylemişsin.Buna kim inanır ? anca senin gibi objektif bakmayan insanlar inanır.

      1. Vettel ve Raikkonen neyin mücadelesini verdi ki ? Mercedes bu sene bariz bir biçimde hızlıydı. Aldılar başlarını gittiler. Raikkonen zaten hiç mücadele etmedi. Ben paramı alayım derdinde. Bottas’la takışma derdinde. Düzgün bir yarışı da olmadı. Ya kaza yaptı ya spin attı ya da start alamadı.

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Yazdığımı iyi oku.

  6. Kendi takımını gömeceğine başkasını, başka takımları gömüyor işte. Bunda abartılacak bir şey yok. Alo’nun klasik politik açıklamalarından sadece birisi.

  7. Boş boş yorum yapan bin tane adam var. Yorum yazmayayım dedim ama dayanamadım. Senin dil uzattığın McLaren F1 e giriş yılından itibaren bakarsan Ferrari den bile başarılı. Son 30 yılın en çok yarış kazanan takımına boş boş konuşup işten anlıyormuş numarası yapmayın. Tarihte böyle şeyler hep oldu. Bu McLaren in değil. FIA nın suçu. Bildiğin Mercedes kayırması yaptı. Bunları bile bile hala McLaren e saçma sapan dil uzatıyorsunuz. Pilotlar gelip geçicidir. McLaren kalıcıdır. McLaren den hiç bırakırım giderim, bak valla gidiyom gibi demeçler görmediyseniz F1 de saygı duymanız gereken takım 3 takım kaldığını rahat rahat görürsünüz. Yapmayın öyle. Yorum yaparken ergen içgüdülerinizi fazla dışa vurmayın.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      +1000

  8. Anladık arkadaş sen acı çekmiyorsun, onlar çekiyor tamam.

    Artık gazetecilerin zorlayıp böyle cevaplar aldıklarını düşünmeye başlayacağım, yoksa akli dengesi yerinde olan birisi böyle şeyleri 500 defa söylemez.

    Şu da var ki; ikinci ve üçüncü olmak önemli olmasaydı podyumda sadece kazanan olurdu. Gümüş ve bronz madalya diye bir şey var.

  9. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Ne yaparsa yapsin Hamilton-Vettel oldugu sürece sampiyon olma ihtimali çok az.Ama inanmazsan basaramassin.

    1. Rekabet edebilecek bir araç ver bakalım o zaman ağlata ağlata şampiyon olur. Senin dediğin adamlar altında 1sn hızlı araçla şampiyon oluyor.

  10. Çok doğru demiş yine kral. Bazıları hemen atlamış ama yapacak bir şey yok. Tam da başlığa uygun şekilde bir tutum sergilemişler. 🙂 Yorumlarına da yansıyor bunlar.

  11. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Alonso’nun diyeceği bir şey kalmadı artık, garip garip konuşuyor.

  12. Kmi 1.olamıyorsanız 2 veya 5 olmuşunuz fark etmez dediğinde alonso cu arkadaşlar buraları yıkardı.Bakın sizin Alonso da fikirleri değişmiş.
    Demek ki Ferrari yıllarında ki aldığı podyumlaarın acısını kitaplara dökse almayacak.
    Ona Buna laf sokacağına Mclarene baksın

  13. bu sonradan görme mercedesciler, mercedes tarihinin üstüne redbulu ekleyip üstüne de bmw’yi ekleseler ferrari tarihinin 10’da biri etmeyeceğini bilmeden, ferrari kelimesini ağzına almasınlar..

  14. Acı çeken bir Rosberg var bence. Vettel hayalini gerçekleştirdi, Ferraride olduğu için mutlu zaten. Kimi’nin zaten bir iddiası yok 2017’de yolcu. Saydıklarından bir Rosberg konusunda haklı.

  15. Vettel bu sene gayet keyifliydi. Ben Ferrari pilotlarının acı çekmesi için bir neden göremiyorum.

  16. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Ben Vettelin yada Raikkonenin surat ifadesinde acı çeker bir hal görmedim. Alonso bunu nerden biliyor ? Vettelin kırmızı tulumu giydiğinden beri neşesi bir hayli yerinde. Takımdaki moral ve motivasyon oldukça iyi görünüyor. Sürekli aynı durum yaşanırsa eyvallah da şu an böyle bir durum söz konusu değil. Bunun dışında bu dediği bir tek Rosberg için geçerli olabilir. Keşke Alonso şu demeçleriyle gündeme gelme durumunu minimize etse. Biz,onu başarılı yarışlarıyla görmek isteriz. Kendisi için bir kez daha en iyisini diliyorum

    1. ferrari taraftarı avatarı
      ferrari taraftarı

      Alonsonun demeçlerinden şöyle sonuçlar çıkara biliriz. Diğer takımlar mücadele etmesin çünki Mercedesi yenebilecek tek takım Mclaren-hondadır. İkinci veya üçüncü mü oldun o zaman podyuma çıkma çünki sinir bozucu oluyor

  17. Züğürt tesellisi bir açıklama olmuş..
    Yıl sonunda puanlara bakıyorlar ve emekli olduğunda topladığın puanlarla anılacaksın..
    Ve bunu sen bizden daha iyi biliyorsun..

  18. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Alonso doğru söylüyor.Eğer Ferrari’de kalsa yine 3.olacaktı ve ferrari 2. olacaktı yine yani değişen birşey yok Ferrari’de 2014’te kötü başladı ama 2015’te 2.liğe tekrar geri gelince herkes ooo demeye başladı..Alonso Ferrari’de olsaydı yine hayal kırıklığı yaşayacaktı adam bıktı sıralamada 5. olmaktan yarıştada podyumda olmaktan ve şampiyon olamamaktan 2012 yılında belçika gp’de 50 puan önde bir Alonso vardı ama Ferrari Alonso’yu şampiyon yapamadı başka şansıda kalmadı zaten 2010’da da geçmesi imkansızdı gerisi malum redbull yani Alonso’nun dedikleri doğrudur şimdi Ferrariciler anti alonsocular hemen yardırır

    1. aslında 2010’da ferrari şampiyon yapamadı, 2012’de geçmesi imkansızdı..

  19. Rezil bir şekilde f1’den emekli olacaksin. o zaman kim aciyi hissedecek, hep beraber gorecegiz..

    1. Kimi’den bahsediyordun sanırım. Alonso bir yere gitmiyor emeklilik falan yok yani 😉

      1. Osman Doğukan Sıvaslı avatarı
        Osman Doğukan Sıvaslı

        Alonso niye acı çeksin gereksiz konuşma çifte dünya şampiyonu kendisi ve gridin en hızlı pilotu bunuda onaylamayan yok ancak şanssız bir isim yanlış zaman yanlış yer adam gridin en pahalı pilotu yani adam daha ne ne isteyebilirki şampiyonluktan başka unutma alansoya mercedes aracı verilseydi bi ham alonso farkı görseydiniz.

        1. Ham’ı da alacağız yanına. 😉

          1. siz yanına ancak ham portakal alırsınız, honda kim mclaren kim ikisini toplasan bir toyota etmez.. gelmişler efsaneyiz diye dolanıyorlar.. seneye marussia’dan 1sn fark yiyince yöneticilerinizin yarısı japonya’ya yarısı da ingiltereye kaçar.. alonso’da boğa güreşlerine..

            1. Toyota nerden çıktı ? Adamlar bir çakılı çivisi yok. LeMans’a gittiler orada da tokat manyağı oldular. Bizim en azından geçmişte iyi bir ortaklığımız şampiyonluklarımız var 😉 Ham portakal kariyerini Mclaren’e borçlu.

            2. Her yorumuna eyvallah derim de şu dediğine bak. F1’den gram anlamadığın belli.
              McLaren, F1 tarihinde en başarılı 2.takımdır.
              Honda diye küçümsediğin takım da Senna zamanında F1’i domine etmiştir.
              Bunları öğrenmeden yorum yapma.

  20. Buralar degerlenir. +++

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir