Alonso Eleştirilere Sert Çıktı

yazar:

kategori:

Yeni kuralların ilk kez denendiği Bahreyn GP’sinde ki tablo heyecanı düşürdü. Şampiyonaya heyecan katmak amacıyla yapılan yeni kural düzenlemeleri (yakıt ikmali yasağı) pek işe yaramadı gibi gözüküyor.

Ancak Felipe Massa ile beraber ilk iki sırayı kazanan Ferrari pilotu çifte dünya şampiyonu Alonso, yeni kurallara biraz şanş tanınması gerektiğini belirtti. 

“Bence sakin olmalıyız, kuralların işe yarayıp yaramadığını görmek için birkaç yarış beklemeliyiz. “

“Geçen yıl ilk 7 yarışta, Jenson 6 ya da 7 kez kazandı. Bu sıkıcı mıydı? Belki evet, belki de hayır. Bu Formula 1”

“Michael ardarda 5 dünya şampiyonluğu kazandı, bu sıkıcı mıydı? Belki evet, belki de hayır. Bu Formula 1.”

“Bu teknolojiyle, ve herşeyin  pilotlarla , mekanikerlerle, mühendislerle aslında herşeyle olan bütünlüğüne bağlı.”

“Eğer bazı insanlar daha fazla gösteri istiyorlarsa, belki de Formula 1 izlemek isteyip istemediklerini sorgulamalılar.”

Bahreyn’de geçişsiz bir yarış olmasına rağmen, Alonso bunun kötü bir yarış olmadığını düşünüyor ve gelecek yarışlardan çok şeyler beklediğini söylüyor. Ferrari pilotunun, bu hafta sonu yapılacak olan Avustralya GP’si içinde yüksek beklentileri var.

“Bu Sebastian ve iki Ferrari arasındaki bir savaştı, ilk bölümde arka sırada Nico ve Lewis arasında, ve ikinci bölümde ise Michael, Jenson ve Mark arasında bir savaş vardı.”

“Bence biz gelecek yarışların oldukça ilginç olacağı bir sezon içerisindeyiz. Bu nedenle birkaç yarış sonra eğlenceli bir gösteri olup olmayacağını göreceğimizi düşünüyorum. “

 

 


Yorumlar

  1. alonso demek istemişki gerçek f1 izleyicisi beklemesinide bilir.beklemek istemeyenler de(ki zaten gerçek bir f1 izleyicisi olduğu şüphelidir) beklemesinler gitsinler başka şeylerden zevk alsınlar".her yarış zevk almak için izlenmez.monaco da kaç sefer geçiş izlediniz.ama her taraftarında gözünde ayrı bir yeri vardır değilmi.buradaki fark yarışların (hatta bir tek bahrein den bahsediliyor) sıkıcı veya olmadığı kim terefından telaffuz edildiğidir.eğer bu kişi alonso olursa bilhassa mclaren taraftarlarının saldırısına uğraması kadarda doğal bir şey yoktur.nedenini araştırıyorum bulunca söyleyeceğim.

  2. murat levent avatarı

    yahu nekadar uzamış konu, olaya birde şu açıdan bakın bakalım. Tamam F1 izliyiceler sayesinde var olabilir, veya olmayabilirde. Bugün futbol paralı kanallarda, ama seyirci sıkıntısı yok misal, seyreden seğretmeyenden azdır %99 bir ihtimalle. Herşeyi biz yapıyoruz demek başbakana gidip senin maaşını ben veriyorum adam ol demekle aynı.

    Konuya dönersek, bu adamlar yarışıyor, kimisi 1. sırada kimisi onu kovalıyor, kimisi 5-6. sırada, o an düşündükleri şey ya kazanmak, ya hata yapmamak, ya 1 sıra yükselmek, lastikleri korumak, benzin, motor vs.vs. şimdi bu adamlar sizi düşünmüyor o an inanınki, hiç bir takım da düşünmüyor. Dolayısı ile shcmi aynı yerde tren gibi gitmekten sıkılabilir ama Alonso sıkılmayabilir, kafasında neler kurduğunu bilemessiniz. Vetel neden çıkıp demedi sıkıcı yarıştı yaw, ne güzel 1. gidiyodum tüh tühh diye.

    Sonra shmi ni 5 yıl şampiyonluğunda da olayı kaçırıyorsunuz, daha yarışların 3 üncü turundan nerdeyse 8-10 saniye fark olunca ben kendi adıma kapayıyodum televizyonu. Sıkıcı olan yanı buydu. Adamnın kazanması değil.

    Yoruma gelirsekde bence ilk yarıştan bu kadar yayagara yapanların F1 ile bir alakası yoktur, seğretmek zorunda da değillerdir gibi bişey çıkarıyorum ben.

  3. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Arkadaşlar gelin şu konuyu kapatalım.Yarış hafta sonunda artık yarışa ve mücadeleye odaklanalım.Son bir şey söylemek istiyorum.Alonso-Schumacher-Lewis-Vettel-Massa ve şampiyon olması dolaysıyla Button'ın bu konularda demeç verirken daha dikkatli olmaları gerek.Nede olsa bu adamlar f1'İn yüzü.Tamam Kimi yi seviyorsunuz.Adamın Fin olması mesela kimseye soğuk davranmasını gerektirmez kanımca.Çünkü tanıdığım 2-3 fin arkadaşım var ve çok eğlenceli insanlardır.Şimdi sen 2007 dünya şampiyonusun.Rakiplerinle ilişkilerine,medyayla ilişkilerine dikkat edecektin.Çünkü sende f1'İn bir yüzüsün.İdolsun.Benim için nasıl bir Alonso-Schumacher'in yeri dolmassa bazısı içinde Lewis'in yeri dolmaz.Veya Mika veya bay x.Onun için bu adamlarında biraz daha ''dikkatli'' açıkalamalar yapmaları gerek.Ancak ben vay Alonso hemen saydıralım veya Lewis hemen aşağılayalım gibi yorumları sevmiyorum.Bizde dalga geçmeden veya sinirlenmeden birbirimizn görüşünü alalak konunun cevabını bulsak daha iyi olur.Neyse kapatalım bu konuyu.Madem öyle Alonso ve geri kalanlar.Siz ve Fia daha iyi çalışında olmasın başka serilere kayma.Hem siz mutlu olun hem biz.

  4. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bakıyorumda Alonso veya Hamilton ne yapsa millet bir açık arıyor.Yanlız arkadaşın;

    formula 1 yeni insanlara tanıtmak,sevdirmek,istanbul parkın tribünlerının dolmasını sağlamak için gösterişi az olan bahreın tarzı yarışların bir daha olmaması için çalışmalıyız deseydi hoş olurdu.

    Bu bakış açısını takdir ediyorum.Güzel konuşmuş.Ama sevdirmek pilotların elinde değil bizlerde birşeyler yapmalıyız.

  5. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    sıralamada belki bir saniye olabilirde yarışta o kadar fark yok!
    Ne zaman terketmişimki bu diyarları o tarz bi durumda terk edeyim kirve:D

  6. eğer f1 izleyicileri, f1 izlemeyi bırakıp başka serilere geçerlerse, ortada ne ferrari kalır ne mclaren ne de mercedes. ve elbette ki sponsorlar da pılını pırtısını toplayıp başka serilere giderler. bu açıklamayı yapan alonso da işsiz kalır.

    izleyicinin olmadığı yerde, hangi takım o kadar para harcar? bu takımlar parayı nereden karşılar? bu takımlara finansör olan sponsorlar neden "izleyicisi olmayan" bir spor için para öder? izleyici demek, para demektir. çok izleyici çok reklam; çok reklam çok para demektir.

    açıklamayı yapan kişinin kim olduğunun herhangi bir önemi yok. şu açıklamaları yapan bir pilot, olsa olsa boş konuşmuştur bana göre. mevcut kurallar çerçevesinde şu an için başarılı bir araçta pilot olmanın verdiği mutlulukla konuşmuş.

  7. 1 sanıye hızlı araba ıle arkamızda kalırsanız heralde bır kaç hafta göremeyiz seni ne dersin :))

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    daha fazla uzatmıyorum kirve:D cümleleri yarına saklıyorum(Yarın Alonso Mclarenlerin önüne geçti geçti, geçemedi elinden çekeceğim var sanki:D)

  9. bende uzun zamandır formula 1 izleyicisiyim ve değil alonso kimsenın söylemi ile izlemekten vazgeçmem.birde şu açıdan düşün,senin etrafında real hayatında senin kadar ve senin gibi sıkı bir şekilde formula 1 takip eden kişi sayısı bir elin parmakları kadar yoktur.benım yok ve bizler gibi olanlar çok ama kopuk kopuk yasıyoruz formulayı ve bu tarz sitelerle fikir alışverişi yapıp kendimizi tatmin ediyoruz.hiç formula 1 izlememiş bir insana hadi gel bak çok heyecanlı olacak beraber istanbul parka gidip izleyelım dediğimizde ve bahrein tarzı bir yarışı izlettiğimizde bu ne yaa bunumu seyredicez,herkes arka arkaya dönüp dolaşıyor ben bır daha izlemem dediğinde ne söyleyebiliriz? ya aslında eskiden böyle değildi ama işte bak göruntulerde ne geçişler var şimdi böyle oldumu dıycez,sen futbol izlemeye devam et deriz yada orada heyecan var gol atıyosun gol yıyosun falan..tekrar söylüyorum,alonso gösteriş isteyenler formula 1 izleyip izlemeyeceklerini sorgulasınlar diyeceğine formula 1 yeni insanlara tanıtmak,sevdirmek,istanbul parkın tribünlerının dolmasını sağlamak için gösterişi az olan bahreın tarzı yarışların bir daha olmaması için çalışmalıyız deseydi hoş olurdu.yanlış söylemde bulunmuş.bunu kabullendıkten sonra sen altına ustune başka şeyler eklemeye gerek yok..belkide bizlerin düşündüğü gibi olmayacak ve yarışlar bu kurallarla da heyecan taşıyacaklar bundan sonra ama biz bu yarış için konuşuyoruz,dolayısıyla görünen köy böyle ama yarın ne olur bilinmez.

  10. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "kirvecim orda Alonso diyo ki(ki bencede biraz ağır,söylemiştimde bunu) madem bu kadar sızlanıp ahlayacaksınız vahlayacaksınız ortalığı yaygaraya vereceksiniz,eğer zevk almıyorsanız başka seçenekleriniz var. İzlemesin demiyor,kalksın gitsin demiyor,ihtiyacımız yok demiyor, bu kadar boşa gürültü yapan BAZILARI daha fazla eğlence varsa orayı izleyebilir diyor. Ki ben F1'den başka bir seride bu kadar zevk alamıyorum. yani bir yarışta bu kadar koparılan yaygara bencede gereksiz. Zaten bu sezon içinde pek birşey değiştiremezler. Geçen seneki kadar absürd ve sıkıcı bir sezon görmedim ben. hele ilk yarışlar. 2 farklı seri vardı. Hele Button Avustralyada resmen uçtu!!! Ama sezon sonunda ne oldu? o kadar sıkıcı bir sezon olmasına rağmen Mclaren yarışa dahil oldu ve hop birden heyecan yükselmeye başladı. 4 rekabetçi takımla başlanan bir sezonda bu işlerin böyle devam edeceğini sanmıyorum ki zaten birçok insanın düşüncesi bir kaç yarış sonra değişecek merak edilmesin."

    Bak kirve aynı mesajı bir daha kopyalıyorum,çünkü bahsettiğimiz aynı şeylere dolaşmaya başladı. Dediğim gibi malesef f1'de yıllardır olan bu… daha doğruyu gelişim durdurulduğundan beri,adamda bir yerde diyorki elden gelen bu(ki bence gelecek yarışlar çok daha zevkli olacak) eğer beğenmeyen varsa başka serileride izleyebilirler,ama o da biliyor f1 seyircisinin başka yere gitmeyeceğini,ne kadar sıkılsakta bu mereti izlemeye devam edeceğiz,en azından ben devam edicem… F1 spor değildir diyen bir adam biliyordur seyircinin paranın önemini… tamam BİRAZ ağır olabilir söyledikleri ama gerçekleri söylüyor, bence uzatmayalım muhabbeti çünkü uzattıkça birşey katmıyoruz birbirimize veya değiştiremiyoruz, gel birbirimize karşı olan cümlelerimizi yarın sıralamalardan sonra birbirimiz saygılı bir şekilde kızdırmak için saklayalım:D:D

  11. espoir bi aşağıya bak,bizim söylediğimiz diğer takım pilotları ve patronları ılk yarısın sıkıcı oldugunu belirtip eğer böyle devam ederse f1i bu sıkıcılıktan kurtulması için çalışmalar yapıp seyirciye hitap etmeyi söylemişken alonso elimizde olan bu isteyen yer istemeyen yemez demiş.bunun yanlış bir demec olduğunu sende biliyorsun kabullenıyorsun ama sonra ne olacakki neden tepki gösteriyorsunuz diyorsun.kendini bilmeyen biride beni işaret edip işte bu suçlu der gibi hakaretler ediyor.kendısı çocuk ama bana çocuk olma diyor ondan sonrada özür diliyor herkesden.önce saydırıyor sonra özür diliyor,çocuğun tarzı bu.

  12. objektif yazıyorum.ister inanın ister inanmayın
    ben alonso funlarının bu sitede saygılı ve kaliteli yorumlarla cevap verdiğini düşünüyorum.
    en azından bazı schumi taraftarları gibi bazı olaylara cevap yerine 7 kez dünya şampiyonu efsane 1 numara en büyük efsane gibi söylemleri tekrarlamıyorlar.

    hatasız kul olmaz hatamla sev beni demiş orhan gencebay
    hatasıyla ister seversin isterse ben hata yapanları sevmem dersin.o sana kalmış.
    sevenlerde olur sevmeyenlerde.

  13. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bu gidişle f1 de yarışın bir önemi kalmayacak olay sıralamalarda kopacak.ozaman herkes sıralamaları izlesin yarışta zaten geçiş olmayacak belki biri hata yaparda geçiş olur diye beklemesin onuda özetlerde izlesin zaman kaybına gerek olmasın…

  14. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bir zahmet yazdıklarımı baştan okur musun katafalk rica ederim. Bak benim bahsettiğim bu; zıt fikirde olduğumuz için sen benim büyük harfle yazdığımı bağırma olarak algılamak istiyorsun halbuki:

    "…İzlemesin demiyor,kalksın gitsin demiyor,ihtiyacımız yok demiyor, bu kadar boşa gürültü yapan BAZILARI daha fazla eğlence varsa orayı izleyebilir diyor. Ki ben F1'den başka bir seride bu kadar zevk alamıyorum…"

    "…Kirve iyi güzelde şimdi sen burada bir çok kişinin yorumlarını alıyorsun ve diyorsun ki bunu Alonso nun şu "CÜMLESİYLE" kıyaslayın. Yahu bu adam aman tanrım ne yarıştı,dadından yinmedi oh oh demedi ki!…"

    gibi bu haber altındaki diğer haberler altında da aynı tarzı kullanmışım. Büyük harf sadece bağırma anlamında değil vurgu yapmak içinde kullanılır. ki yorumlarda çokça "" — ! büyük harf kullanırım.

    Ama nedense ilk gördüğünü hiç düşünmeden yargılama durumu var.Senle bir tartışma içinde olduğumuz için sen benim yazdığımı TEPKİ olarak algılayorsun halbuki ben VURGU için bu tarz yazımları kullanıyorum. Diğer dikkatli baksan anlardın…

    Baştan aşağıya tüm yorumlara bakarsan Alonso taraftarlarının niye böyle bir savunmaya geçtiğini anlarsın, kimi Alonso beeeeey demiş, kimi küstah, kimi Ulan demiş, kimi kişiliğe saldırmış yine… Bu tarz yorum yapan ister X hayranı olsun ister Y, isterse Alonso taraftarı olsun, onada tepkimi koyarım, laf söyleme gereği duyarsam yorum yaparım,duymazsam – veririm.

    Alonso taraftarları(genelleme yapıyorum her durumda olduğu gibi aykırı tiplerde mevcut) yorumlara hazımsızlık yapmıyor. Gereksiz SALDIRIlara eleştri yapıyor.

    Senin yorumlarından da aldıım bazı bölümlerle genel bir yorum yapmışken sen bunu kişisel olarak üzerine alındın ki kişisel bir meselem yok. hiç kimseyle yok…

    Tekrar tekrar söylüyorum ne ben ne sen ne başkası herhangi birileri site yöneticileri dahil sen,sen,sen yorum yapma buraya diyemez. Ancak ben en başından beri hatta sezon başlamadan beri defalarca rica ediyorum arkadaşlardan,lütfen sataşmayalım,sadece yarış içindeki olaylardan birbirimize takılalım,hakaret olmasın, kırmayalım birbirimizi vs… Ama diğer pilotların haberlerinin altına bakıyorsun doğru düzgün ses yok, Alonso haberlerine bakıyoruz her haber ayrı bir yorum rekoru… Bence bunun tek sebebi Alonso taraftarlarının "eleştrilere" olan hazımsılığı değil,yanlış mı düşünüyorum?

  15. bu yarışta sıkıcı geçerse galiba başka şeyler izlemeye başlıycam mesela motogp başlıyor yada WRC en azından mücadele var birbirini takip eden araçlar izlemekten daha heyecanlı alonso bence erken konuşmuş gerilere düşünce bakalım ne diyecek.

  16. @espoir(Al10so);

    hala "SALDIRMAYIN!" diyosun ya… hem de buyuk harflerle… (bunun internet terminolojisinde BAGIRMA anlamina geldigini biliyorsundur. gerci unlemi de koymussun, pekistirmek icin heralde.)

    nasil saldirmisim, hangi sozlerle bir de onu soyle istersen?

    bence "bazi" alonso taraftarlari elestiri kaldirmiyor. bunu saldiri olarak algiliyor. tenzih ediyorum cogu arkadasi – art niyetli arkadaslar yine buna da SALDIRIIII diyecektir, sanki savasa gidiyoruz… – ama o "bazi"larinin icinde sen de varsin, sevgili espoir(Al10so)…

    her yoruma, karsit goruse, elestiriye SALDIRIIII diyecek baska arkadaslar varsa, evet saldiriyorum. saldiriyoruz o zaman biz. ne yapalim, savasci ruhluyuz. at – avrat – silah felsefesi ile hareket ediyoruz. napalim canlar.

  17. f1 bi yarış tır.arabaların birbirini geçme yarışı.
    yok geçen olmazsa yada geçişi zorlaştırsanız.pilotlarda bunu savunursa
    yarış resmi geçit töreni gibi olur.çoğu kişide resmi geçit törenlerinden hoşlanmaz.kimsede izlemez.
    böyle bi mantık mantıksızlıktır.

    son olarak beğenmeyen başka heyecanlar arasın diyen alonsooooooo sana diyorum.formula 1 senin tekelindemi.sanamı ait formula 1 sen ne hakla bunu diyebilirsin.

  18. Fevriliği biz değil ne yazık ki yine sen yaptın Alonso.Görünen köy kılavuz istemez.F1 in şu anki durumu bana göre daha doğrusu bize göre hiç tatmin edici değil.Büyük üretici firmalar lastik firmaları vs boşuna ayrılmıyorlar.Alonso için durum şimdilik güzel görünebilir.İbre olurda tersine dönerse 2006 daki gibi F1 i rencide eden açıklamalar yapabilir Alonso……..

  19. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    katafalk cümlelerinden yola çıkarak bir yorum yaptım. daha öncede mesajlarımda dediğim gibi biz kimseye yorum yapmayın demiyoruz,nerden çıkıyor bu anlamışta değilim.bizim dediğimiz SALDIRMAYIN!

    Lütfen yazdıklarımı daha dikkatli oku,hatta bence baştan oku. Ne kimseyi kovuyorum(ki böyle bir yetkimde yok) ne de kimseye sataşıyorum.

    Bence muhabbeti daha fazla uzatmanın bir anlamı yok…

  20. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bence sakin olmalıyız, kuralların işe yarayıp yaramadığını görmek için birkaç yarış beklemeliyiz.

    Bu teknolojiyle, ve herşeyin pilotlarla , mekanikerlerle, mühendislerle aslında herşeyle olan bütünlüğüne bağlı."

    "Eğer bazı insanlar daha fazla gösteri istiyorlarsa, belki de Formula 1 izlemek isteyip istemediklerini sorgulamalılar."

    Yani ne kadar uzadı sadece bu ''sorgulamalılar'' kelimesinden.Umarım biz sorgulamayız ve vazgeçmeyiz arkadaşlar.

  21. schumide alonso gibi söylemişti.diğer pilotlarda böyle edüşünyür herhalde.
    tamam kardeşim ben heyacanlı şeyler bulurum.hiç bilmiyosam pazar pikniğine giderim.sizde seyirci bulamazsınız.kendi kendinize yarışın.tabi aldığınız ücretlerde düşer doğal orak tv gelirleri.seyirci gelirleri.markalı ürünler vs.kaybeden seyirci olmaz f1 camiası olur.

  22. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Evet pilotlara bu şekilde gösteriler yapılmasın seklinde uyarı yada ceza almıştı.Şimdi Nascarda kazanan pilot tellere tırmanırken,Moto gp de eğlenceli kutlamalar olurken,F1 de böyle mesafe koyarsan böyle olur.Adam onu söylememiş.İzlemesseniz izlemeyin dememiş.Ama zevk almassanız siz bilirsiniz demiş.Kazanan kim olsa ben kazandım der,vah vah rekabet olmadı biri beni zorlamadı demez.Ama siz illede öyle dedi diyorsanız pilotlardan önce Fia ya bakmamız lazım.

  23. @Alonsothebest_Massa;

    ceza mi verildi?

    be oyle bir sey hatirlamiyorum ama… bildigim kadariyla bir tek takim motoru mundar etmemesini soylemisti, uyarmisti. onun disida ceza aldigini hatirlamiyorum. hafizam beni yaniltiyorsa duzelt lutfen.

  24. ben sunu anlamiyorum. koskoca demecin 1-2 cumlesini elestirmisim. geri kalanina hak vermisim. ama yok. nedense bazi arkadaslar bunu saldiri gibi algilamis ve ima etmis.

    ya arkadaslar. kusura bakmayin ama her sey siyah veya beyaz degil. gerektigi yerde elestirecegiz tabi.

    benim su anda tuttugum veya nefret ettigim bir takim veya pilot yok. sempati duydugum olabilir ama su an tutmuyorum, ne yani yorum yapmayayim mi? elestirmeyeyim mi hicbirini? biraz mantik.

    ben soylediklerinin o kismini begenmedim arkadas. kim ne derse desin… tamam tv'nin basindan kalk demiyor ama ima da mi etmiyor? yani bunu bir "oneri" gibi gosterecek kadar iyi niyetli oldugunu sanmiyorum. resmen "isinize gelirse…" demis f1 izleyicilerine. alonso isine geldigi gibi konusmus. darilmaca gucenmece yok.

    ben f1 ne halde olursa izlerim. takimlar, pilotlar, kurallar gidip gelmis, trencilik oynaniyor umrumda degil. ama bu elestirmeyecegim anlamina da gelmemeli. iyi olmasini, duzelmesini, gelismesini istedigim seyleri elestiririm ben.

  25. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Aslında sorun Alonso da yada Kimi de değil.Sorun Fia da.Nedenmi?Çok basit.2009 da Silverstone da seyircilerine gösteri yaptığı için Hamilton'a ceza verirsen,pilotlarda zamanla seyircilerden uzaklaşmaya başlar.Moto gp de Rossi yi kucaklıyor seyirciler resmen.Belki konuyla direk olarak alakalı değil ama durum bu.

  26. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Biraz ağır konuşmuş bunu bende beğenmedim.Ancak katıldığım nokta şu.Geçen seneye sabretiyseniz bu seneyede şans verin.Evet seyicilerde 2009 dan sonra çok fazla anlam yüklediler 2010 a.Ama birde şöyle düşünelim.Geçen sene den farkı,Mclaren ve Ferrari de işin içinde,Redbull ve Mercedes devam ediyor,Schumi geri döndü.Herkes istediği pilotu almış görünüyor.Sizcede sızlanmaktan ziyade şans verilmesi gerekmezmi?Ama eminim o bizim özlediğimiz 2008 araçları olsa kimse bu durumla ilgilenmiyor olurdu.Kimi nin ayrılma nedeni seyircilere laf atması değil,tutkusu olmamasıdır.

  27. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    alonso ister zevk alın ister almayın ben kazandıktan sonra gerisi boş demek istiyor… ancak öyle değil bunu herkes biliyor… ancak schumi ve buttonlı sezonlar hakında söylediklerine katılıyorum…

  28. mert merter avatarı

    evet kimmi de seyirciye sacma sapan yorum yapti ve takim bulamadi bir dünya sampiyonu resmen ferrariden kovuldu kimsede almadi McLaren dahil
    sonucda kimmi F1 i kücük görmesinin bedelini su anda Ralli lerde takla atarak ödüyor demeki kimmi cezasini ödüyor .

    seyirciyi taraftari asagilamanin bedeli F1 in disinda kalmaktir.

  29. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    O çok efendi dediğiniz kimi seyrici umrumda değil ben yarışıma bakarım demişti.İsterse kimse piste gelmesin demişti.Ondan birşey almadılarsa Alonso dan da almazlar.Tabi siz anlamak istemiyosanız o sizin bileceğiniz iş.Mclaren ''antremanlarda'' önde olunca zevk almaya başlamış görünüyor bazıları.

  30. mert merter avatarı

    nerden bakarsak bakalim 10 takim pilotlari ve patronlari F1 in bu haliyle SIKICI oldugunu yazdilar slöylediler seyircide cileden cikti bu yeni kurallar icin herkes haksiz ama alonso hakli :)) sadece gülüp geciyorum F1 sesircisi bunun acisini senden iyi alir alonso hic unutma bunu .

  31. mert merter avatarı

    Alonso Eleştirilere Sert Çıktı :))
    cooook coook korktuk loo alonso biz sehirciler olmasak nerde yarisirsiniz acaba cabuk havaya girmis adam ama seyirci bu aliveriri havasini,seyirciye laf atmak senin ve diyer pilotlarin harci deyildir taraftar seyirci olmasa F1 ve pilotlar hictir ,
    Bunca yil F1 izledim hic bir pilotun böyle sacma sapan yorum yaptigini görmedim,

    F1 izleyicilerine eğer zevk almıyorlarsa başka birşeyler izlemelerini söyledi.

    tam alonsoluk bir demec.

  32. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonsohaklı ama hangi konuda hakla yaw daha ilk yarış millet ortalığı ateşe verdi biraz bekleyelim. bazı arkdşlarda hemen yangına benzinle gidio :)) daha ilk yarış arkdşlar sabır sabır
    avustralya daha güzel saracak.HEY FERNANDO alonso BİZ OLMASAK F1 BENCE Bİ HİÇ…:@:@

  33. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yahu bizde ağır konuştu demedik mi? insan o da ,elbet hata yapacak. Ama yazılan var,anlaşılan var. Birde nasıl anlaşılmak istendii durumu var? sorun bu son kısımda oluşuyor zaten…

  34. Alonso nun haberlerinin yorumlarına göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
    Aslında bizim söylemek istediğimiz buydu.Birde ekmeği yiyin ama tükürmeyin.

  35. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Kirve iyi güzelde şimdi sen burada bir çok kişinin yorumlarını alıyorsun ve diyorsun ki bunu Alonso nun şu "CÜMLESİYLE" kıyaslayın. Yahu bu adam aman tanrım ne yarıştı,dadından yinmedi oh oh demedi ki! Sadece varolan şeylerden ve erken karar verilmemesi gerektiğinden bahsetti. Yarışın sıkıcı olduğu konusunda hem fikiriz. Yarış içinde hem Weber'in hem Button'ın hemde Schumi'nin yarış esnasında d.tlerinden şıp şıp ter damladığına hem fikiriz sanırım. Adamlar çok gergindik yarışta bir hatayı beklerken hep tetikteydim demeyecekler heralde. Diyenlerde var o ayrı. Zaten öyle hissetmiyorsa F1 ruhu tükeniyordur diye düşünürüm.

    Önümüzdeki maçlara bakalım bence,bahreyne saplanmayı bırakıp… Vettel,Alonso ve Massa (aaah aaaah) arasında olabilecek mücadelenin yitip gitmesine rağmen dier yarışlarda diğerlerininde katılmasıyla çok eğlenceli yarışlar bekliyor diye düşünüyorum.

    Ayrıca Alonso F1 spor değil diyen adam, o da biliyordur seyircinin önemini:)

  36. iyi o zaman bu demeci haber yapıp çeviri yapanlar hata yapmışlar alonsonun söylemek istemediği bir şeyi söylemiş gibi yazmışlar.suçlu trf1.net diyelim. bizde havanda top dövüyoruzmu ne denir işte ondan boşa konuşmayalım alonso yıne hatasız ne diyelim. 🙂

  37. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    onur sizinde anlamadığınız şu; adam onu demeye getirmiyor,sizi onu demeye getirdiine inanıyorsunuz çünkü negatif bir etkisi var üzerinizde. Bu doğaldır, insanlar sevmediği insanların söyledikleri şeye daha ön yargılı davranabilir. benimde arzum sadece bu önyargının kaldırılması. Saygı duyulup objektif yaklaşılabilmesi.

    Yorum yazıp yazmamaya elbette kimse karışamaz.Ama benim buraya yazdığım ilk günden beri yazdığım ve değişmeyen bi fikrim var. Herkes başka pilotun,takımın altına yorum yazabilir ki buna karar verecek kişide ben değilim. Ama yazarken saygıda göstermesi gerekir. Lewis'e Schumi'ye X'e Y'ye kötü yorum yapan arkadaşlara eksi vermişliğimde vardır ve veriyorum. hatta direkt uyardıklarım vardır kendimde bazen o hakkı görerek. Benim takıldığım konu kendi pilotlarının altına bile doğru düzgün yorum yapmayan insanların Alonso başlıklı haberlerin altına yığılması. Ben burada bir iyi niyet sezemiyorum kusura bakma. Arrıca her haberin altı sadece takım elemanları yorum yapsın gibi bir düşünceyede sahip değilim. Yapılsın,yapılsın ama yorum yapılsın,saldırı değil…Umarım anlatabilmişimdir.

  38. BBC'ye konuşan Schumacher: "Durum; 'kalkış yap, temponda git ve hata yapma'dan ibaretti." "Eğer biri hata yapmazsa geçiş neredeyse imkânsızdı.Lewis küçük bir hata yaptı, Nico onu geçebildi ama pitstoplarda yerini geri aldı. Olan bu."

    Whitmarsh, takımların sporu daha heyecanlı yapma niyetinde olduğunu da belirtti.Whitmarsh: "Formula 1 eğlendirmeli, insanlar yarışta neler olacağına bakmak için kanalı açmalı. Eğer yarışlar törenler gibi olursa, insanlar bunu yapmaz. Bugün en iyi gösteri değildi. Bunu biliyoruz. Gelişim için hepimiz çalışmalıyız"

    Hamilton konu hakkında, "Yarış başladığı gibi bitiyor. Yüksek yakıt yüküyle başlıyorsunuz, tek pit stop yapıyorsunuz ve sonra…. tıpkı bir tren gibiyiz." diye konuşuyor.

    İtalyan La Gazzetta dello Sport ise Ferrari dublesine seviniyor ancak yarıştaki heyecan eksikliğine de değiniyor: "Tarafsız olarak bakılırsa, yeni Formula 1 daha sıkıcı yarışlar ortaya koymaya başlayacak, çok az geçiş ve birbirlerini izleyen otomobiller. Ama Sakhir garip bir pist. Sezonun neler getireceğini göreceğiz."

    Fransız L'Equipe gazetesi de Bahreyn yarışı oldukça sıkıcıydı yorumunu yaparken, Auto Hebdo ise yeni kuralların başarısız olduğunu düşünmek için henüz erken olduğunu söylüyor.

    Son olarak Alman Bild gazetesinde de Adrian Sutil'in babası Jorge'nin şu sözlerine yer verilmiş: "Bir dahaki sefere, yanıma okumak için bir şeyler alacağım."

    Sezon açılış yarışının sıkıcı olmasının F1 için kötü olup olmadığı sorusuna Fry: "Tepki göstermeseydik kötü olurdu"
    "Şimdiye kadar gördüğümüz en heyecan verici yarışın yanından bile geçmediğini gördük diye düşünüyorum. Şimdi yapmamız gereken, duruma bakıp ihtiyaç duyulanı yerine getirmek"
    "Açıkçası teknik değişikliler yapmak çok zor ve pahalı. Ama Bernie ve FIA ile işin hem teknik hem de sportif yanına bakmamız ve ne yapabileceğimizi görmemiz gerektiğini düşünüyorum."
    "En önemli insanlar, müşterilerdir. Yarışlara gelmek veya televizyondan izlemek için para veren onlar. Ortaya iyi bir gösteri koymak için onlara borçluyuz. He yapabiliriz, bakmamız lazım"

    Red Bull Racing patronu Christian Horner: "Yarışların formatlarıyla ilgili sorunun, bütün etkinliklerde tek pit yapılması tehlikesidir."

    Coulthard: "Başkanlık görevini bıraktıktan sonra Max Mosley, umarım Pazar günkü Bahreyn yarışını hayal aleminden keyifle izlemiştir"

    Webber: "(Yarışta) Çok sıkıldım. Önceki Schumacher'in sonra da Button'un vites kutusunu izleyerek 48 tur geçirdim. Onları geçmek için yapacak bir şeyim yoktu"
    "Her şeyi denedim: farklı çizgiler, baskı, her şey. Ama her ikisi de iyi pilotlar ve hata yapmadılar"
    Button ve Schumacher arasında takılı kalan Avustralyalı pilot, gelecek yarışlarda daha fazla geçiş şansı olmasını umut ediyor.
    Webber: "(Button'dan) Ondan hızlıydım ama geçiş için bir yol bulamadım. Hata yapmadı ve eğer zorlasaydım kaza yapacaktık."

    Öncelikle sadece biz birkaç kişinin değil f1 içindeki bir çok insanın ortak düşüncesi bu yanı bahrein yarışının sıkıcı olduğu bu yarışı kimin kazandığı ile alakalı bir şey değil.özelikle nick fryın açıklamasını okumanızı rica ediyorum ondan sonra alonsonun beğenmeyen izlemesin (kabaca tabir yazdım) cümlesini okuyun hangisi kulağa daha güzel gelıyor bir f1 izleyicisi olarak ?

  39. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bu yorumu Bahreyni kim kazansa o da yapardı.Kim kazanamadıysa daha ılımlı.Ama Alonso taraftara böyle sert çıkmamalı.
    Kimi de taraftarın olması önemli değil ben yarışırım demişti.
    Beni üzen bazılarınının Alonso veya Ferrari ne derse saldırmaları.Oda 2 kişidir.Diğer insanlar (üyeler) çok aklı başında.Umarım benim hakkımdada kötü düşünen yoktur.Alonso o kısımda hatalı,ama buna benzer bişeyi kimide söylemişti.O kısmı eleştiriyorsanız +1 size.Ama Alonso diye linç etmeye kalkıyorsanız bu hafta siz kazanırsanız ve pilotunuz böyle şans verelim derse o zamanda ne diyecekseniz aynısını şimdide diyin.Alonso 2009 ve Schumi yorumlarında bence haklı.

  40. söylemeyi unuttum, ben bu yarışları tur ve tur aradaki zaman farklarını takip ederek deli gibi izliyorum, Alonso vettel'e yaklaşırken ya da Massa Alonso'ya yaklaşırken bundan keyif alıyorum heyecanlanıyorum, diğer pilotların tur zamanlarını, neler yaptıklarını merak ediyorum, aradaki farkları falan… ama daha normal bir izleyici sadece televizyondan izlerse, gerçekten fazla bir aksiyon yok bu doğru, buna sebebiyet veren kurallarda bu sene devreye sokulmadı yani, bayadır var… şu zorunlu 2 pit stop olayıda kötü bence, o zamana kadar bridgestone daha çabuk aşınan ama araçları daha performanslı hale getirecek lastik yapsın, böylelikle hem herkes stratejide özgür olur, mekanik yol tutuşun artmasıyla beraber kağıt üstünde de olsa atak yapma olasılığı artar, araçlarda hızlı olur… her şeyi sınırla falan nereye kadar, bir de geçişleri arttırmak için bence aerodinamik gelişim kısıtlanmalı, motor gelişimine izin verilmeli, aerodinamiyide bir kanat yaptın onla devam etten ziyade, maliyet üzerinden kısıtlasınlar, millet virgin gibi bilgisayardan uğraşsın daha çok milyon dolarlık rüzgar tünelleri yerine, artan parayla da motorlar falan gelişsin, böylece güç farklılıkları da oluşur geçişler artabilir, şuan motorlar arasındaki güç farkı çok az, doğal olarak aynı motora sahip değilseniz bile, eskisi kadar bir fark olmuyor… örneğin 2003 yılında bir williams bmw veya ferrari çok rahat bir renault a atak yapabiliyordu, renault çok aşırı yavaş değildi, fakat motor olarak 70 beygir falan bir fark vardı 🙂 aerodinamileri iyiydi.

    ve hoşbulduk, teşekkür ederim

  41. Beyler, anlayamadığınız nokta ŞU; Alonso'nun 'Bir kaç yarış daha bekleyelim' sözüne lafımız yok. Adam bu durumdan hoşlanmayan izlemesine getiriyor mevzuyu.

    Bir diğer konu da 'Alonso haberini okumayın, yorum yapmayın' mevzusu. Hangi haberi okuyup hangi habere yorum yapacağımızı buradaki bazı arkadaşlara soracak değiliz. McLaren taraftarı olmak da yalnız McLaren ve McLaren'in pilotlarının haberlerini okuyup o haberlere yorum yazma kısıtlaması da getirmiyor. Müsadenizle istediğimiz haberi okuyup yorum yapma hakkına sahibiz, sizler gibi.

    Ayrıca espoir kardeşimiz de bu tarz yorumlara çanak tutması da, nasıl diyeyim, gözüme pek hoş görünmedi. Çünkü ben espoir'i aklı başında, olaylara olumlu yaklaşabilen bir arkadaş olarak tanıdım. İnşallah yanlış da tanımamışımdır ve yaptığı hatayı da anlar.

  42. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Neyse.Hepinize iyi geceler.Umarım kimseyi kırmadım.Hepinize antremanlarda güzel vakit geçirmenizi dilerim.Kendimede tabii.Umarım Alonso yine kazanır ve en azında bizim için heyecanlı olur.İyi akşamlar.

  43. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    kirvecim orda Alonso diyo ki(ki bencede biraz ağır,söylemiştimde bunu) madem bu kadar sızlanıp ahlayacaksınız vahlayacaksınız ortalığı yaygaraya vereceksiniz,eğer zevk almıyorsanız başka seçenekleriniz var. İzlemesin demiyor,kalksın gitsin demiyor,ihtiyacımız yok demiyor, bu kadar boşa gürültü yapan BAZILARI daha fazla eğlence varsa orayı izleyebilir diyor. Ki ben F1'den başka bir seride bu kadar zevk alamıyorum. yani bir yarışta bu kadar koparılan yaygara bencede gereksiz. Zaten bu sezon içinde pek birşey değiştiremezler. Geçen seneki kadar absürd ve sıkıcı bir sezon görmedim ben. hele ilk yarışlar. 2 farklı seri vardı. Hele Button Avustralyada resmen uçtu!!! Ama sezon sonunda ne oldu? o kadar sıkıcı bir sezon olmasına rağmen Mclaren yarışa dahil oldu ve hop birden heyecan yükselmeye başladı. 4 rekabetçi takımla başlanan bir sezonda bu işlerin böyle devam edeceğini sanmıyorum ki zaten birçok insanın düşüncesi bir kaç yarış sonra değişecek merak edilmesin.

    Benim takıldığım nokta kafadan dalıyorsunuz adama be abi.Yapmayın gözünüzü seveyim. Tamam sevmiyorsunuz,sevin de demiyoruz da, birazcık daha dikkatli okuyun veya okuduğunuzu birazcık daha tartın…Çok mu şey istiyorum kendi adıma?

  44. Overrr hoş geldin…

  45. McLaren içinde yoğun bir Senna Prost taraftar atışması vardı ama bu gün gibi haksızlık yoktu.
    Pilotları ağzıyla dediki ben o gün haksızlık ettim.Kendisi pistde babası pit de McLaren yönetimine bir dünya baskıyla Alonso yu yerinden ettiler.Son pozisyonda Antony e McLaren de dayanamadı ve oğluna kovdurdular.

  46. ben başka yerlerede yazmıştım, yine söyleyeyim, bu formula 1 arkadaşlar, zaten ben izlediğim 8 tam sezonda öyle araçların birbirini çatır çutur geçtiğini görmedim. yarışlar sıkıcı deniyor bu sezonda, ama arkadaşlar daha yarışlar bile olmadı, tek bir yarış oldu 🙂 yani yargılamak için çok erken, ilk yarış herkes öğrenme sürecinde risk almadı, zamanla bu değişecektir, araçlara atak yapılmadığından bahsedilmiş, ben bu konuda geçen seneki difüzör çetesini ve Fia yı suçluyorum.

    Hem geçiş olsun diye aerodinamikleri kısıtlamaya çalış, hemde 2010 için çift katmanlı difüzöre izin ver, tamam 2009 da adamların hakkı yenmesin diye izin verdiler blki de, 2010 niye? 2011 de yasak bu tasarım, takımlar 2011 de olmaytacak tasrım için milyon dolarlar harcıyor asıl bu konular ne olacak?

    bir diğer eleştirimde taraftarlara, beklentilerimizi yükselttik, herkes go kart yarışlarında ki kadar geçiş bekler oldu, işte mercedes alonso ferrari schuminin dönüşü falan ben dahil herkes hadi sezon başlasın diye bir taraflarımızı yırttık, hüsrana uğradık tabi… geçen sene daha sıkıcı yarışlarda izledim ben, üstelik hem sıkıcıydı, hemde taraftarlar tarafından tutulan kimi hamilton alonso gibi pilotlar ve iyi takımlar ilk 10 a giremiyordu…

    uzun lafın kısası ben biraz daha bekleyelim ondan sonra başlayalım kazan kaldırmaya derim, umarım Alonso Schumi ve kubica haklıdırda durum gözüktüğü kadar kötü değildir

    akbabalarada bir lafım olacak schumi benzer açıklamalar yapıyor, işte kral haklı, efsane tecrübe doğru söylemiş deniyor, alonso söylüyor, saçmalamış oluyor, kendilerini luris'in değimiyle analarınıda alıp başka haber başlıklarına gitmeyi öneriyorum 😛 🙂

  47. espoir bak yanlış değerlendiriyosun,alosno demecin icinde bu sporu gösteriş için izleyenler varsa izlemekten vazgeçme seçeneğini göz önünde bulundurabilirler demiş.yanlış olan bu.yanı bahreın her zaman böyleydıde ben her zaman en az 4-5 takım patronundan 13-15 pilottan ve bır cok yorumcudan f1 in bu kurallar ile sıkıcı bir hal aldığını ve geçişlerin yapılamayacağı demeclerini duymadım bu kadar fazla yanı bahreın yarısından sonra olanlardan bahsediyorum.ama beklemek lazım belki diğer pistlerde değişik olur göreceğiz.

  48. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Adam kalkın izlemeyeceksiniz demiyorki.Şans verilsin ama beğenmeyen izlemez diyor.Geçen senekinden ne kadar daha sıkıcı olabilirki.Hem kendi takımınız veya sevdiğiniz pilot kazansa sıkıcıydımı diyeceksiniz.Çok eğlendik diyeceksiniz.

  49. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    O zaman herkese saygı duyacaksın.Her haberde Ferrari ye veya Alonso ya laf etmeyeceksin.Yok Flavio ya Ferrari ye gelsin,yok bu yorumlar beni ilgilendirmiyoriyok senmi eğlendireceksin gibi.Seninkimi yapacak?Umarım hep Alonso yu podyumun en üstünde görürsün.Hepsi o kadar.Senlede tartışmaya girmeye gerek yok.Kendini güldürme ele güne.Çocuk olma.

  50. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    hayır kendi pilotlarına bu kadar yorum yapmıyorlar,o garip oluyor:) biz dostluk,kardeşlik rekabet diyoruz,kimileri gelip laf atmaktan başka birşey yapmıyor. Ama geçer bunlar geçer,inşallah yıllar sonra bu tarz sadece laf atan arkadaşlar değilde Alonso'yu başarılarıyla anan ufak kardeşlerimiz yetişecek…Nasıl zamanında Senna'ya çok saydıran olduysa,şimdide Alonso'ya yerli yersiz saydıran çok…İlerde geçer…

  51. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    ulan senin kazandığın paranın yarısını benim televizyonlarım ödüyor..alonso da saçmalayanlar listesine adını yazdırmış ,beklemezdim. schumi f1'e geri dönünce genel olarak saçmalayanların sayısı arttı ilginçtir

  52. kim uayarıyorsa uyarsın bu arkadaşı devamı nedir yaz bakim onun bir devamı varmı ..?

  53. espoir kardeş; Alonso ne söylese millet hemen kötü tarafa yükleyip millete sunuverirler.Uzun zamandır Alonso haberlerine Mclaren taraftarlarının eşlik etmesiyle birlikte çok yüksek yorum vakalarına rastladığımızı belirtiyorum.
    Bazı insanlar hala provakatörlükden çıkamayacak.

  54. Alonsothebest_Massa ; neden sinirlendin sen ne oldu? yeter artık falan yazmışsın hayırdır.sakin ol biraz seni tanımıyorum ve karşılıklı atışma içerisine girmek istemiyorum.

  55. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "Bence sakin olmalıyız, kuralların işe yarayıp yaramadığını görmek için birkaç yarış beklemeliyiz. "

    Adam Bahreyn'den sonra basın toplantısında bile bu yarış önemli değil dedi,sonrasında buna paralel açıklamalar yaptı. 1 kamyon laf etti, ama şimdi kendi zaferini şereflendiriyor oldu??? bencillik yaptı???

    Yahu biraz ön yargısız lütfen. Metnin orjinalinden alınan! koyu kısım zaten bazı arkadaşların yine tam okumadan yığılmasına sebep olmuş.

    Kubica,Schumi de bu sisteme biraz zaman verilmesi gerektiinden bahsetti, yarıştan sonra biz izleyicilerde bu ne olup bittiğini anlama yarışıydı diğer yarışlar daha iyi olur dedik, Bahreyn zaten bir kaç olay dışında ne zaman çok heyecanlı oldu ki dedik, her şey güzel, aynı cümlele adı Alonso, vay bencil vay!

    Dediği cümle biraz ağır, ama adam sen kirve,sen Aarank,sen vega,sen espoir,sen katafalk kalkın lan televizyonun başından dememiş ki!:S

    Ama cümle böyle algılanmak istendi nedense. Doğaldır. Alışkanlık olmuş bazılarında…

    Bence yarışlar ilerledikçe zevk ve rekabet artacaktır. Bakın görün bu senenin sonunda vay beeee ,ne sezondu dicez! yani,galiba,inşallah:D

  56. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Antremanlarda eğlenenler,yarıştan sonra sıkıcı buldular.Kitlemeler vs komik yorumlar.
    Schumacher savunuyor şans verilsin bekliyelim diyor eyvallah,Alonso derse bla bla bla!
    Erman umarım sizin pilotunuz bekleneni verir yoksa yazık olacak olan taraf sizlersiniz.
    Özellikle bu kirve heryerde kışkırtıcı ifadeler kullanıyor.Yok Flavio Ferrari ye gelsin,yok bu yorumlar beni iglgilendirmiyor.
    İlgilendirmiyorsa yorum yapma.Ama bal gibi ilgilendiriyor çünkü senin pilotundan çok daha fazla tanınıyor,daha iyi ve umarım daha iyi olacak.Bu kadar sinirlenmemin sebebi kirvedir.Lütfen bu arkadaşın yorumlarına dikkat edin.Diğer aklı başında olan,objekktif Mclarenci arkadaşlarımdan özellikle konuyla alaklaı yorum yapan Luris,Dİdem ve adını hatırlayamadıklarımdan özür dileri.Lewis'e hiç bir şekilde laf söyletmedim ve söyletmemde.Bunu aynı takımı tuttuğum Fernando Alonso nickli arkadaşta bilir.Onun için kim uyarıyorsa uyarsın bu arkadaşı.

  57. oversteer in bir yerlere yazdığını görmedim(bu akşam).Henüz göremedim ama sanırım hızlı bir giriş yapabilir.

  58. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Lewis kazansa çok eğlenirdin dimi kirve denen arkadaş!O bu hafta kazansa yine çok eğlenirsin dimi.Kimseyi kırmıyorum diyorum ama evet Alonso eğlendirecekti zaten podyumda eğlendirdi.Umarım 18 kere daha yapar bu sezon.O varken Lewis mi eğlendirecek?Alonso seni ilgilendirmiyorsa Lewis te beni ilgilendiriyor.Zaten Alonso varken,Massa varken,schumi varken Lewis in yorumlarınıda anca sen beğenirsin.Nefret kusmak laf etmek için fırsat arıyorsunuz ama umarım kalan 18 yarıştada bu adamın zafer çığlığnı ve yorumnlarını görürsünüz!Hepsi o kadar,yeter artık!

  59. oversteer halen bana cevap vermedi, halbuki yeterince kışkırtıcı olduğumu sanıyodum. eğer 1 saat içerisinde cevap vermezse evine polis göndericem, ölmüş olabilir arkadaşlar, her türlü sonuca hazırlıklı olmalıyız.

  60. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    "Geçen yıl ilk 7 yarışta, Jenson 6 ya da 7 kez kazandı. Bu sıkıcı mıydı? Belki evet, belki de hayır. Bu Formula 1"

    "Michael ardarda 5 dünya şampiyonluğu kazandı, bu sıkıcı mıydı? Belki evet, belki de hayır. Bu Formula 1."

    Yok Kirve Alonso duruken Lewis sunacaktı.Hep öyle yapar ya 🙂 Gerçi o son 2 turdu :))

    Sonuna kadar katılıyorum.

  61. yani alonso, sen de hani… tabi canim olimpiyatlardan sonra en cok izlenen sporlardan olan formula 1'i degil de mesela curling'i, rugby'yi falan takip etmeliyiz, hadi canim sen de 🙂

    bu arada sadece haberin koyu yazilmis kismini okuyanlar onyargili yorum yapabilirler. biraz da cimbizla cekilmis hani, basinin hinligi iste…

    ama eminim alonso gerilerde olsaydi boyle agir bir laf kullanmazdi. biraz "ben kazaniyorum. banane. isteyen izlesin istemeyen izlemesin." demeye getirmis. bence yanlis ve en usturuplu tabirle, bencilce…

    roportajin geri kalani tipik. aman aman bbir sey soylememis. sikici bir yarisi ballandirmaya calismis. ama daha sezonun tamami veya kurallar konusunda konusmak icin erken, bu konuda hakli. 1 yarisla cikarim yapmak dogru olmaz.

  62. efendimayin  avatarı

    Alonsoya katılıyorum bence beklentiler acartılıyor.

  63. son yazımdaki bir kısmı düzeltiyorum… Hain e hiyanet olmaz.

  64. Bu sırada… sizlerede tavsiyemdir.Size hitap etmekden uzklaşmış şeylerden uzaklaşın :).Örneğin… benim McLaren den uzaklaşmam gibi.
    Senelece motorlar patladı rekabet edemedik… vss bunların hiçbiri beni McLaren den uzaklaştıramadı.Hamilton,McLaren in tutumları ve Hamiltoncu McLaren taraftarları nın yüzünden o takımı bıraktım.Sanırım adına döneklik diyemiyeceğiniz kadar yeterli bir anlatımdı.Hain le hiyanet olmazmış:).

  65. m-sc efsane avatarı

    alonso schuminin 5 sene üst üste şampiyon olduğundan ve buttonun 7 yarışın 6 yada 7 sini kazandığından bahsetmiş..alonsonun anlayamadığı şu: f1 izleyicisinin şikayet ettiği bu değil. şikayet ettiği konu yarışta heyecan olmaması..heyecan olsun geçiş olsun da kimin ne kadar yarış kazandığı kaç kere şampiyon olduğu seyir zevki açısından geçişin olmaması kadar kötü değil.. heyecan olmadıktan sonra yarış başladığı gibi bittikten sonra tv nin önünde uykuya daldıktan sonra her yarışı farklı bir pilot kazansa ne olur.. yada her sene farklı bir pilot şampiyon olsa bile f1 bu haliyle dahamı eğlenceli olacak? alonso yarışta schuminin rosbergin buttonun weberin pozisyonunda olsaydı yine böyle düşünürmüydü acaba.. hiç sanmıyorum..

  66. 88 den beridir McLaren taraftarı olarak yarışları bir şekilde takip ederdim.Şimdi artık Mercedes taraftarı ve Alonso sever olarak yarışları izliyorum.

  67. Yavuz Balcı avatarı

    son bir şey daha diyeyim.bunu McLaren pilotları söylersede aynı yorumu kopyalayıp haberin altına eklerim.hiç kimse mazoşist değil zaten ki zevk almadığı bir şeyi izlesin.ama unutulmasın seyirci kitlesi olmayan bir sporda asla büyük paralar dönmez.seyirci ilgiyi kestiği anda sponsorlardan tutun , seyircilerin aldığı bilet paralarının etkisinden tutun vs hepsi azalır.ondan sonra bizim tuttuğumuz takımlarda onların pilotlarıda , bernie amca da , misket oynamaya başlar.bu misket ister bildiğimiz bilye olur isterse bildiğimiz ankara misket olur.

  68. neyse ya banane alonso konuşsun dursun beni ilgilendirmesin.. mikanın schumıyı spada o muhteşem geçiş gösterisiyle f1 izlemeye başlayan beni ne ilgilendirir yada montoyanın henüz bir çaylakken schumiyle yarışlarda lastik lastiğe rekabetini izleyerek bu sporu izleyenleride ilgilendirmez…!!.

    elif arkadaşım insanlar bu sporu eğlence olsun diye izliyorlar biz kendımızı izlerken spor yapmıyoruz eğlenıyoruz dolayısıyla biz izlerkende bir takım ödemeler yapıyoruz bu yaptıklarımız takımların ve pilotlarında cebıne giriyor.alonso eğer bunu gösteri sporu olarak görenler varsa yada gösteriş isteyenler varsa f1 izlemeyi bırakabilirler demiş ben bu dediği cümleyi yanlış buldum.doğru söylediği ne var yukarda beklemek ve aceba ne olacak diğer yarışlarda görmek..diğer yarışlarda bahrein gibi olursa ki biz bahrein yarışı için konusuyoruz ben şahzen 2-3 yarış daha neler olacağını beklemek gerek diyen biriyim.sıralamaları izledim tutugum takım 1 sanıye fark yedi vettelden hani insan diyorki hamilton olmasa jenson tur yer bu gidişle ama gel görki bizden 1 sanıye sıralama hızlı olan araç hamıltonla arasındaki farkı açamadı üstüne aynı araçla dun bu spor için gereklı olup olmadığı sorgulanan webber, buttonun ardında kaldı,geçemedi..yarış beni mclaren açısından sıralamadan sonra tatmin etti ve çok üzülmedim ama genel olarak bakınca start dahil 5-6 geçiş olmuş vettelın arızasını saymassak.sadece desteklediğim takımın kazanması değil rekabet ederek kazanması beni çok daha mutlu edecektir…

    yavuz balcı fazla takılma sen arkadaşa,her yorumunda illa eski mclarencıyım der o..halk arasında döneklik denir buna ama sürekli bunu belirtmesi enteresan.:)

  69. m-sc efsane avatarı

    alonso schuminin 5 sene üst üste şampiyon olduğundan ve buttonun 7 yarışın 6 yada 7 sini kazandığından bahsetmiş..alonsonun anlayamadığı şu: f1 izleyicisinin şikayet ettiği bu değil. şikayet ettiği konu yarışta heyecan olmaması..heyecan olsun geçiş olsun da kimin ne kadar yarış kazandığı kaç kere şampiyon olduğu seyir zevki açısından geçişin olmaması kadar kötü değil.. heyecan olmadıktan sonra yarış başladığı gibi bittikten sonra tv nin önünde uykuya daldıktan sonra her yarışı farklı bir pilot kazansa ne olur.. yada her sene farklı bir pilot şampiyon olsa bile f1 bu haliyle dahamı eğlenceli olacak? alonso yarışta schuminin rosbergin buttonun weberin pozisyonunda olsaydı yine böyle düşünürmüydü acaba.. hiç sanmıyorum..

  70. Yavuz Balcı avatarı

    aarank senin gibi eski bir McLaren taraftarı ki bence kesinlikle öyle değilsin nasıl McLarenciler değişmiyorsa ağzıyla kuş tutsa McLaren sanada yaranamaz.eski halinide bilirim senin bu halinide.bu yorum senin yorumlarını son dikkate alışımdır.

    ayrıca malum cümleyi tekrar etmeyeceğim.biz olmasak alonso efendiyi kim izleyecek bence onu sorsun kendine.ondan sonra gazoz kupası kaldırmaya başlar.

    evet ilk yarış ve beklemek gerekir burasıda doğru.hakkınıda yemeyelim.bana söyleşi bu ne perhiz ne lahana turşusu gibi geldi.

    bu arada alonsoya kıl olan biride değilim.değiştiğinede inananlardanım.ama yarış kazandıktan sonra ve kendini iddialı bir konumda gördükten sonra bu cümlesi bana hiç hoş gelmedi.alonso daha yokken meydanda ne şampiyonları izledim alonso gittikten sonrada izlerim.benim ne izleyip ne izlemediğime karışmasın bi zahmet.

  71. Geçen seneki,ondan önceki,ondan önceki… hangi sene Bahreyn de zevk içeren bir yarış izledik.Sadece 2007 de izlenme şansı olabilirdi… onuda McLaren Alonso yu sabote ederek hallettti.Asıl sorun; açılış yarışı olması Bahreyn in tatsızlığını göstermiş oldu.Geçen sene Avrupaya gelmeden zevksiz yarışlar izliyoruz diye bağırıp duruyorduk.

  72. elif çivici avatarı

    Arkadaşım bence bunda yanlış bir şey yok ki.Buradaki takımlar ve pilotlar biz eğlenelim diye değil kendi hedeflerini yani şampiyon olmak için buradalar.İşin taraftar kısmı Bernie yi ilgilendirir yetkili merci zaten Alonso değil bir de üstüne üstlük adam burda paralanmış direk günah keçisi olmuş,avatarıma aldanıp kör bi fanatik oldugum düşünülmesin bunları bi başka pilot dese yine aynı şeyi savunurdum.Lakin kanaatim bu yöndedir.

  73. kirve 12,düşünceleri seni üzdüyse ist parkta kulağını çekerim:))şaka bir yana alonso ağzıyla kuş tutsa sana yaranamaz,o ayrı ama bir laf var,ya bu d….rı güdecen ya bu diyardan gidecen diye,bizimkide o hesap,başka heyecan olmadığı için bizde f1 i seyredeceğiz.

  74. Alonso'nun "beğenmeyen izlemesin F1'i, başka seriyi izlesin" lafı baya ağır kaçmakla beraber; eğer haberin içeriğine bakarsak bazı haklı düşünceleri de var Alonso'nun.

    Schumacher'in 5 şampiyonluğuna sevinen de sıkılan da var, evet haklı. Geçen sene Button'un domine etmesine sevinen de sevinmeyen de var. Bunda da haklı. Mesela ben Red Bull-Brawn çekişmesinden memnun kalmıştım sezonun tümüne bakacak olursak. E zaten diğer pilotlar, FOTA falan da "bir iki yarış daha bekleyelim ondan sonra el atarız olaya" modundalar.

  75. aLonsoKenan  avatarı

    Bu kadarda olmaz ya :)) Bazı arkadaşlar saçmalakmaktan başka birşey yapmıyorlar.Tv den izleyen olmasa f1 olmaz diye daha ilk yarıştan başladınız sıkıcı yarış diye,her kural değişikliğine bahaneler hazır zaten..Daha hangi araç önde bu bile TAM belli değilken bu kadar konuşmaya gerek yok…Ve demeçte yazılanlara göre yorum yapalım arkadaşlar…

  76. elif çivici;ben kendi adıma dikkatlı okudum sen şunu okudunmu ? "Eğer bazı insanlar daha fazla gösteri istiyorlarsa, belki de Formula 1 izlemek isteyip istemediklerini sorgulamalılar."

    kendin okumuyorsun birde başkalarına nasihat veriyorsun gibi.jensonun kazanması sıkıcıydı peş peşe yarışları,schumınınde 5 senenın en az 3 senesinde kazandıkları sıkıcıydı.tamam galib geldiler,hak ettiler,kazandılar ama hep aynı arac önden başlayıp önde bitirince monoton oluyor,gecen sene jensonun arkasında kalanlar ile schumı zamanındaki aracların kapışmalarının çeyreği yoktu bu sene ilk yarışta bız bunun üzerine konuşuyoruz.önümüzdeki yarışlar nasıl olur bilemiyoruz.alonso insanların eleştrilerinin nedenini kendisinin kazanmasına bağlamış ki öyle değil kendi verdiği jenson ve schumi örneklerindende bunu algılayabiliriz.

  77. Senin güzelliğin için izlemiyoruz zaten F1'i. Bahreyn gibi sıkıcı geçecekse diğer yarışlarda o zaman da "istemiyorsanız başka bir şey izleyin diyebilecek" mi çok merak ediyorum…

  78. murat levent avatarı

    Yürü be, beğenmeyen seretmesin, zorlamı 🙂

  79. elif çivici avatarı

    Öncelikle demeci baştan bir şekilde dikkatli okuyun.Tabiki de biz taraftarlar olmadan bu spor olmaz,ama sporun içindekiler heeycan gelsin diye uğraşıyorlar ve kuralları filan değiştiriyorlar,beklenen varsayımlar gerçekleşmedi o ayrı ama bu akdar sıkıcı pistler oldukça hatayı F1 de bulmamanızı öneririm,geçen sene de sıkıcıydı ve sadece Spa gibi pistlerde eğlenebildik,lütfen direk yargılamayın.

  80. bu spor biz seyirciler tarafından izlendiği için var. biz olduğumuz için sponsorlar size para veriyor. seyirci memnun değilse, bunu dikkate almalısınız. yoksa bu saygısızlık olur

  81. ananı da al git demiş kısaca

  82. McLaren taraftarları bu kadar çok sevdikleri adamın takımdan uzaklaştırıldığı zamanda neden takımlarına itiraz şikayetlerini iletmediler.Nerde Alonso haberi olsa altında McLaren tafartarları… Ben eski bir McLaren taraftarydım ana Alonso severim.Sanırım McLaren taraftaları Alonso yu hep sevecek.

  83. Bu Sebastian ve iki Ferrari arasındaki bir savaştı, ilk bölümde arka sırada Nico ve Lewis arasında, ve ikinci bölümde ise Michael, Jenson ve Mark arasında bir savaş vardı."
    Su savaşı yaptılar yarıştan sonra, ondan bahsediyor galiba. ben şahsen savaştan çok bir tren nasıl çalışır ve tren vagonlarının hareketleri nelerdir adlı belgeseli seyrettiğimi düşünüyorum. böyle çufçuf sesler çıkartan şeyler vardı güzeldi yani.

  84. İzleyenler hiçe sayılarak yapılmış bir açılama ve hiç hoş bir açıklama değil.

    Alonso Bahreynde lider gidip kazanıp zevk almış olabilir. Ama ekran karşısındakiler almadıysa o zaman sorun var demektir. Ve bu hiçte yabana atılacak bir şey degil. Sonuçta F1'i ayakta tutan izleyicileri. Alonsonun zevk alması veya yarış kazanması degil.

  85. seni destekleyenlere yazık senden birşeyler bekliyorlar.

  86. tv den f1 seyreden olmassa f1de olmaz
    ALONSO BEY!!!!!!!!!!!!

  87. Alonso Efendi, en kibar ifadeyle 'saçmalamış'!

    Bahsettiği daha fazla gösteri isteyen 'bazı insanlar' sınıfına ben de giriyorum. 12 sezon Formula1'i izledim ve bir aksilik çıkmazsa bu 13'üncü sezonumu da izleyeceğim. Kısacası, Formula1'i izlemek isteyip istemediğimin farkındayım.

    Ancak Formula1'i daha gösterişli olarak izlemek istiyorum. Ama bu işin içinde olup da bu durumu anlayamayan 'bazı insanlar' var.

  88. Arek Batmaz avatarı

    Bence bunların yanında bu geçiş olayı en çok bizim pistimize yariyacak cunku acıkca bizim yarışa kadar geçiş bolluğu sunan başka bir pist yok ve buda bizim pistimize; "bu pist F1'e deger katıyor" diye katlanmaları anlamına gelebilir. katlanmaları diyorum cunku seyirci kıtlıgı yaşatıoruz

  89. sen bize gösterimi sunacaktın son 10 tur bahreinde??biz başka bir seri izleyelim en iyisi haklısın 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir