Hamilton: Vettel Hiçbir Zaman Üst Düzey Takım Arkadaşına Sahip Olmadı

Lewis Hamilton, Sebastian Vettel’in F1’de hiçbir zaman üst düzey bir takım arkadaşı ile yarışmadığını söyledi.

İngiliz pilot özellikle son dünya şampiyonluğunun ardından ‘kendim hata yapmadığım sürece kimse beni yenemez’ gibi açıklamaları nedeniyle eleştiri almıştı.

Button İngiliz pilotun giderek ‘kibirli’ hale geldiğini söylemişti.

Yeni bir açıklama daha yapan Hamilton, Vettel’in üst düzey bir takım arkadaşı olmadan başarılar elde ettiği görüşünde.

Hamilton “Sebastian’a büyük saygı duyuyorum ama onun gerçekten ne kadar iyi olduğunu değerlendirmek zor”

“Onun hiç Fernando Alonso gibi bir takım arkadaşı olmadı. O her zaman Mark Webber  gibi onun düzeyinde olmayan insanlarla yarıştı”

“Şuanda Kimi ile yarışıyor ve o da artık performansının zirvesinde değil” dedi.

Kendisine aşırı güvenmesi hakkında da konuşan Hamilton “Kendime güveniyorum değil, kendime aşırı inanıyorum”

“2007 yılında Fernando’yu yenmenin zor olacağını biliyordum. Ama bunu yapabileceğimi de biliyorum”

“İlk yarış öncesini hatırlıyorum. Ron geldi ve eğer Fernando’ya yenilirsem hayal kırıklığına uğramamam gerektiğini söyledi. Ama öyle birşey olmayacağını biliyordum” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: Vettel Hiçbir Zaman Üst Düzey Takım Arkadaşına Sahip Olmadı” için 81 yanıt

  1. Seb pilotluğu çoğumuzu ters köşe yaptı sanırım.’Yiğidi öldür hakkını yeme’diye boşuna dememiş güzel atalarımız. 2010-2014 arası Her ne kadar altında iyi bir araç olduysa da,çok güçlü bir rakibi vardı:Fernando.Ferrari’nin stratejik hatalarından bazen her ne kadar şansı yaver gittiyse de,o istikrarıyla 4 koca şampiyonluk kazandı.O bu şampiyonlukları kazanırken,bugünkü dünya şampiyonu olan Hamilton kadar rahat değildi.Vettel’deki yarış konsantrasyonu gridde bence hiç bir pilotta yok.bu adam alman yapımı olan bir makina gibi adeta.Önceleri altında sağlam araba var derken bugün de kalkmış,iyi bir takım arkadaşı olmadı hiç demeye başladık.Bu da kocaman bir bahane.benim fikrim Seb Ham ile aynı takımda olsaydı bu sene mercedes’te azımsanmayacaı faro atardı hamilton’a.

  2. OUTLAW RIDER™ avatarı
    OUTLAW RIDER™

    Senden nefret edenlerin bile Formula 1 i izleme sebebisin >:)

  3. ne kadar yetenekli olursa olsun bir pilot kullandı araç hızlı değilse sonuça gidemez şu gerçeğide kabul edelim pit duvarı kimi isterse o şampiyon oluyor lewis çok konuşuyor şampiyon olmak ukalalık yapmayı gerektirmez 2008 kanada pit yolu lewise biri bunu hatırlatsın

  4. J.P.Montoya avatarı

    Tartışılabilir bir yorum olmuş açıkçası. Ama kimsenin de buna itiraz edeceğini pek sanmıyorum. Doğru ama yanlış şekilde söylenmiş bence..

  5. Nazmi Duman avatarı

    Hamilton 2014-2015 sezonunda rakipleri ile pist üstünde mücadelenin yanında bir de pist dışında rakiplerinin üzerinde baskı kurmaya çalışıyor, bunun bariz örneklerinin rosberge olan söz ve davranışları ile gördük, tahminimce vettelin 2016 yılında güçlü bir rakip olabileciğini düşünüyor ki vettelin üzerinde de benzer bir baskıya başladı bunu seneye daha da arttıracağını düşünüyorum ama bu davranışları sonucu diğer pilotların nefretini kazanıyor bu nefret de pistte kendisine karşı daha az toleranslı ve daha sert olunmasına neden olacaktır.

  6. Talihsiz ve tuhaf bir açıklama yapmış,adam kendini beğenmişin teki ayrıca rosberg bence üst düzey bir pilot değil.2007 sezonuna gelirsek evet hamilton iyi bir çaylaktı ama o yıl tek lastik tedarikçisi ve yeni kurallar vardı yani herkes için yeniydi ve birazda bu yüzden çaylak pilotlar ön plana çıktı,2007 refarens olacak bir sezon değil ve mclaren’in yönetim hataları çoktu ayrıca eşit puanla bitirdiler kimse kimseyi geçmedi.2011 sezonunda button’a da yenilmiş kendisi yani saçmalamaya gerek yok.

  7. ayıptır söylemesi button bu veleti tokatlamadımı onu geçtim takım biraz rosberg e destek verse ve rosberg baskıyı alt edebilse hamilton inanın rosberg karşısında galibiyet bile alamaz…

    1. İşte bi gazetecinin çıkıp ona button dan bahsetmesi lazımdı ama kimse bahsetmemiş.

  8. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Benzetmemi mazur görün ama ortalık sidik yarışına dönmüş☺☺.vetteli sadece schumacher ekolünü devam ettirmek için o koltuğa oturtmadı ferrari ,vettelde schumacher potansiyeli olduğu için getirildi ferrariye(evet benim gözümde hiç kimse bi şumi değil ve olamayacak ama vettelde potansiyel yüksek). 2014 senesine gelecek olursak yarışların çoğunda vettel önde oluyordu ric farklı stratejiyle veya takım emriyle vetteli geçiyordu genel anlamda ric için çok daha iyi bir sezondu tamam ama vettel öndeyken hep geriye düşürülüyordu tıpkı webbere yapılanlar gibi (en yakın örneği 2013 sezonu suzuka yarışı webberin galibiyeti vettelin serisi için elinden alındı veya istanbul parktaki kazadan sonra red bullun tutumu vettel yüzde beşyüz hatalıyken vettelin savunulması gibi). son sene ne olduysa red bull sanki vettelin bu takımdan gitmesini istedi ve alttan alttan vettele vurdu ki bence vettele en büyük darbe kanadada galibiyetinin elinden alınması oldu.”2017 de ric gelsin noldu korktun mu vettel” diyenler var onlara da haykırarak gülesim geliyor yav burası ferrari ric kendi iyiliği için gelmemeli madara olacaktır çünkü ferrari her konuda vettelin yanında olacağına adım gibi eminim hele birde vettel kendini iyi hissederse kusursuz gideceğini hepimiz biliyoruz .ayrıca 2007 sezonunda ron amca hami yeğenini kollamıştır alonsoya yedirmemiştir alonso çoğu yarışta hızlıyken takım emri uygulanmamış (bu da mcleran klasiğidir en sevdiğim yanlarından biridir kolay kolay takım emri olmaması mclarende) ve hami sıralamada iyi olduğu için önde bitirmiştir tabii ki bu da bir marifet fakat durum buydu.daha önce defalarca belirttiğim gibi en iyiler kimi ve alonso daha sonra vettel ve hamilton gelir bundan beş sene sonra vettel ve hamiltonu bambaşka seviyelerde konuşuyor olabiliriz ha bide alocular alo kimiyi yendi tribine girmesin baba kimiyi hepimiz izledik şumiyle kapışırken az kızmadık daha sonra çok sevdik orası ayrı mesele ?

  9. Neden böyle bir açıklama, yapma gereği duymuş olabilir ki Gridde takım arkadasına yenilmeyen pilot kalmadı nerdeyse.Pilotlarında bocaladıkları sezonlar olabiliyor zaman zaman kötü performans gösterdikleri sezonlar olabilir bu gayet doğal.Bir pilotun kalitesinin tek kriteri bu değildir.Kişisel düsüncem benim için pilotların zorlu koşullarda ortaya koydukları kişisel performanslar çok çok önemli ben genellemelerden yanayım performans bütününde değerlendirmelerin yapılmasının daha doğru sonuçlar vereceğini düsünüyorum.Mesela bu sene Vettel gerçekten güçlü bir performans ortaya koydu.Ortaya konulan güçlü bir performans var ise takım arkadası kıyaslaması bir anlam ifade etmiyor benim için.

  10. ”Onun hiç Fernando gibi bir takım arkadaşı olmadı”

    Böyle bir şeyi göze alabileceğini hiç sanmıyorum. 🙂

  11. GP2 ENGİNE avatarı

    hamilton kadar antipatik ve itici bir pilot yok.altında en hızlı araç ve yanında ezik bir 2.pilot var; şampiyon olman çok normal.takım arkadaşın ricciardo olsaydı böyle konuşamazdın.yeni neslin en iyi pilotu ricciardoyu bile görmezden geliyor yok böyle bir ego aman tanrım diyorum.

  12. Webber’in 2010’da gayet güzel giderken Helmut Marko tarafından kışkırtılan Red Bull tarafından ne kadar engellendiğini de gördük, okuduk. Vettel’in seviyesini bilemeyiz de, Webber’den çok daha iyi değil.

    Ricciardo’nun Vettel’i yenmesi de Vettel’i kötü yapmaz, Ricciardo’yu çok iyi yapabilir. Kvyat da bu sene Ricciardo’yu zorlayabiliyor. O da iyi belli ki.

    Hamilton ilk senesinde beklenenin üzerinde iyiydi. Politikalar ilk yarışlarda başlamadı ya 🙂

    Ancak bu aralar verdiği demeçler adamın gittiği yönü gösteriyor.

    1. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Rosberg’in 2014’te gayet güzel giderken Toto Wolf tarafından kışkırtılan Mercedes tarafından ne kadar engellendiğini de gördük, okuduk. Lewis’in seviyesini bilemeyiz de, Rosberg’den çok daha iyi değil.

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        Çok daha iyi değil kısmına haykırdım ??ama bence hami çok daha iyi ☺

        1. Ros’un daha bir fırın ekmek yemesi lazım. Ama
          şunu hepimiz gördük sadece yetenek yetmiyor. Birde politik kısmı var bu işin.

  13. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Hamilton altındaki araçla şampiyon oldu 2 kez. mclaren ile 2 harika yıl geçirdi hepsi bu. bazı arkadaşlar alonso’yu yendi dediler ama 109-109 berabere kaldılar yenme falan yok. objektif olucam tamamen normalde alonso yu çok seviyorum ama tamamen objektif olarak hamilton iyi bir yarışçı evet ama atıp tutuyor sürekli webber’e bile sallamış burda oysa o webber 2010,2011 ve 2013 de hamilton’dan daha fazla puan topladı. vettel şu mercedes’te olsa kesinlikle şampiyon olurdu. ever ricciardo ya yenildi ama bazı yarışlarda şansızdı. kısacası hamilton’un gerçekten üst düzey bir yarışçı olması için mercedes dışında bir takımla şampiyon olması lazım ya da kötü bir mercedes’le şampiyonluk mücadelesi vermesi gerekiyor bunları yaparsa işte o zaman harika bir yarışçı olur yoksa herkesten hızlı bir aracı şampiyon yapmak çok kolay…

    1. Mercedes dışında bir takımda şampiyon oldu zaten: McLaren

  14. Ham. İyi bir pilot ama en iyisi değil. Vettel 2008 de toro rossonun tek zaferini elde ederken son yarış brezilya da (massa ile şampiyonluk mucadesinde ) 1 tur kala ham. geçip massa şampiyon olurken son turda ondeki araçlardan birinin kalmasıyla ham şampiyon olmuştu. Yani iyi pilot ama şu anda en iyi 2 kişi Vettel ve Alonso dur

  15. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    adam doğruyu konuşmuş kesinlikle geçen sene vettelin nasıl ezildiğini biliyoruz.şu an da eski yeteneğinin çok çok altında raikonnen var karşısında ha raikonnen giderse yerine iyi pilot mümkünatı yok getirmezler çünkü takım öyle ya da böyle yeni schumacher yaratmanın peşinde ortada müthiş bir imaj çalışması dönüyor,bunu bozmazlar 2016 sonunda esteban gutierrez i ilan ederler vettel in yanına.
    daha önceki haber başlığında vettelci arkadaşın biri hamilton için pr çalışması demişti rosberg daha hızlı hakkı yeniyor falan.Asıl şu anki pr çalışması vetteldir.yeni schumacher miş.hamilton unda nasıl bir imaj çalışmasıysa herkes soğudu adamdan.

  16. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    2012 de grid üzerinde 6 dünya şampiyonu vardı ve biride son viraj şampiyonu olan sendin Lewis adam hepinize gösterdi takım arkadaşı olsa ona da gösterirdi. Singapurda iyi ağlattı seni Vettel kuyruk acın büyük aynı takımda Rosberg bile seninle aynı turları atıyor ondan bir farkın yok sadece PR şampiyonusun başkada bir şey değilsin gelmiş F1 camiasında kendini Senna ile kıyaslamaya çalışıyorsun sen Vettel in adını ağzına bile alamayacak beceriksizlikte bir pilotsun belirli bir kumaşın bile yok sadece araç kadarsın araç yoksa sende yoksun.

  17. Hamilton’un kıstas noktası Alonso olmuştur.Hamilton Alonso’yu iyi tanımaktadır.
    Geçen yıl belçikada rosberg ile temas yaşadıklarında iki aracın birbiriyle olan konumu (yarış çizgisi ve yarım boy önde olma durumu) ile alakalı olarak bu durumu Alonso’ya sorabilirsiniz demiştir.Adeta Alonso’yu bilirkişi yerine koymuştur.
    Şimdi de Vettel için bir ölçü olarak yine Alonso’yu ortaya sürmektedir ve haklıdır da.

    1. Mercedes AMG Petronas F1 Team avatarı
      Mercedes AMG Petronas F1 Team

      Bizim karaoğlan hayranı herhalde samurayın 😀

      1. Merhaba. Lütfen Mercedes AMG Petronas F1 Team veya Honda hangisiyse lütfen tercihinizi yapın ve tek bir hesap kullanın. Bunu yapmanız hoş karşılanmıyor.

        1. Bu çok iyiydi sayın admin…

        2. Bu daha mı iyi diyosun 😀

          1. Bizim için fark etmiyor. Belli ki sizin için de etmiyor 🙂

          1. Abimin hesabı o siteyi ondan gördüm trollük amacıyla giriyorum görmesin beni 😀

            1. Modemi resetlemiş olmalısın 🙂

        3. Sanki belli olmuyordu da… Alonso taraftarlarında bir tuhaflık var

          1. Ya çift kişilik problemi ya da başka bir problem bilemedim şimdi..alonso da öyle değil mi sonuçta..

  18. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Hamiltonun söylediklerine hiç bir itirazım yok.Ancak 2 yarış önce Vettel ile arası çok iyiydi.Kameralara güzel görüntüler veriyordular Rosberge nispet.Ama şimdi gel gelelim ne oldu ? Geçen yarışta Rosberg ile Vettel,Hamiltonun onnlara karşı saygısızlık yaptığını gördü ve ikisi de cephe aldı.Vettel-ROs onunla hiç diyaloga felan bile girmedi.Bence durum kısaca bu o yüzden böyle demeç verdi.
    Vettel kesin giydiricek bişiler merakla bekliyoruz 🙂

  19. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Kişi kendinde olmayanları sayıklar dururmuş, sürekli kendini övme peşinde ne hikmetse, bırak etrafındakiler övsün seni ama Mercedes cephesi biliyor bu araç ile Rosberg’e bile yarış kazandırdık Hamilton hayda hayda kazanır şampiyon olurdu.5.sıraya tur bindiriyorlar daha ne olsun.

  20. Enriqopalazio avatarı
    Enriqopalazio

    ya şimdi yorum antipatik, katılıyorum. gel gelelim adam doğru söylemiş arkadaş.

  21. Hamilton ve Vettel arasında ki tek fark bence Vettelin çok çalışkan olması.Daha motive olması.

    Kimi ve Alonso’nun sıralama performansı yüzünden bu iki pilotu geçmesi zor.Zaten 2007 de olan da buydu Hamilton sıralama da iyi olduğu için Alonsodan daha iyi tür atıyordu, Alonso yarışta daha hızlı olsa da geçemiyordu ve arkasında bitiriyordu.

    Artık istemesek de Bu pilotların vadesi doldu yaşlandılar, çok dominant bir araç olmadan Hamilton ve Vettele karşı kazanamazlar sıralama dezavantajı nedeniyle.Arkadan gelen Ricardo ve Max var dolayısıyla takımlar bu pilotlara yatırım yapacaktır.Kimi seneye Alonso da 17 veya 18 de bırakır.

  22. Bu aracla Danica Patrick yaris kazananilir.11 tane.dublemiz var galiba.Sen olmasan o kadar galibiyetle Rosbergte sampiyon olurdu.
    Kotu pilot degilsin ama cenen cok dustu.

  23. Zafer sarhoşluğu en büyük sarhoşluktur Hami.

  24. saf hızda gelmiş geçmiş en iyi pilot kimi raikkonen’dir. ama maalesef bir pilotun iyi olduğunu ya da diğer pilotlardan iyi veya kötü olabileceğini söyleyebilmek mümkün değil.araç yapısı, araç ve pilot karakteri; ki motor gibi daha teknik konulardan bahsetmiyorum.kimi buz adam olmasına rağmen yaptığı hatalardan ve yanlış tercihlerden dolayı hep geri planda kaldı.o kadar geri planda kalmasına rağmen hep gündemin içinde var olabildi.tamam alonso reno’da patladı ama mclaren yani mercedes kadrosunda var oldu, aynı şekilde vettel reno ve ham mercedes projesi.kimi mc yüzünden ferrari’de kral olabileceğini zannetti ve olmadı.ham iyi bir pilot fakat şampiyon olmasının sebebi doğru tercihleri.vettel’i ele alalım 4 kere üst üste şampiyon olmuş bir pilot eriyen arabayla ikinci pilota mağlup oldu.şimdi kimiye gelelim.problemlerle savaştı.ha alonsoyu sorarsanız durum değişir yanlış tercihlere rağmen hep iyiydi.kimiden daha zeki olduğu kesin.kimiye göre daha az hata yapar ve yarışta kimiyi asfalta gömer.fakat şöyle düşünün; kimi hiç hata yapmadan yarışı bitirmiş.alonso falan kalmaz.hamı vettelli saymıyorum.saf hızda kimi dört dörtlük pilot alonso’dur.benim için bu iki pilot formula 1’in kaliteli hale getiren, şahane iki pilot.maalesef kimi bitti alonso da bitti gibi bir izlenim veriyor.hamın dediği doğru kimi hakkında performansının zirvesinde değil.lotus’ta harikaydı.ferrari yine bitirdi kendisini.

    1. @alonsocu
      “kimi mc yüzünden ferrari’de kral olabileceğini zannetti ve olmadı.ham iyi bir pilot fakat şampiyon olmasının sebebi doğru tercihleri.”

      Kimi Raikkonen’in kariyerinde ki en büyük hata olup, bütün ticari haklarının Bernie Ecclestone gibi bir dahi adamın eline geçmesine sebep olmuştur.

  25. Murat AYDIN avatarı

    Merco’ya griddeki en çaylak pilotu bindir kazaya karışmazsa en kötü ikinci bitirir yarışı. Hamilton çok boş konuşmaya başladın. Varoşluk yapacak noktada değilsin artık. Neyi ispatlamaya çalışıyorsun?

  26. Hayır Merak ettiğim şu Hamilton Hayranları cevaplarsa sevinirim.Madem über pilot aşağıdaki sorulara kanıtlı cevap verebilirler.

    *Kendisi çaylak sezonunda Alonsoyu yendiğini idda ediyor ki puan eşitliği ve casusluk skandalında Alonso ile Ron Dennis in aralarında soguk savaşlar estiğini ve 2007 sezonunda pit stratejilerinde Mclaren takımının Alonso üzerinde yıpratma politikası sonucu yarışlara odaklanamayan bir Alonso karşısında nasıl ben onu yendim diyebiliyor açıklarmısınız ?

    *Madem über bir pilot 2009 dan 2013 e kadar neden şampiyon veya şampiyonluk potasında savaşamadı ve 4.cülük ile 5.cilik arasında kaldı.Madem über süper pilot neden bu kadar sezon içerisinde ilk 3 teki pilotlar ile dişe diş mücadele gösteremedi 🙂 (ki 2008 de şampiyon bir mclaren aracının temeli vardı)

    *Bu 3 sezondur hangi rakip takım pilotu ile kapıştı ve kazandı kendi takım arkadaşı haricinde?

    *Son 5 sezonda geriden başlayıp birinci bitirdiği kaç yarış mevcut ?

    *2009-2013 yıllarında Alonso-Hamilton ,Vettel-Hamilton kapışmalarında Hamilton hangisinde galip geldi toplam kapışmalarda kaça kaç üstünlük kurdu ?

    *İlk 10 dışında start aldığı altında bir saniye hızlı araçta 3 sezondur ne zaman podyumun tepesine (1.ci) çıkabildi ?

    *2009-2013 arasında karıştığı kazalar listesinde Maldonadodan sonra 2.ci geldiği doğrumudur ?

    Bunların cevabını alalım sonra Hamiltonun egosuna hayranlık duyarız 🙂

  27. Kusura bakma kanki. PC’yi açık unutmuşum kardeşim yazmış 😀

  28. 98 den bu yana takip ettiğim şu sporda. Koyu Mclaren fanıyım. Ancak Lewisin pilotajını ve doğuştan gelen yeteneğini çok beğeniyorum. Bu adam pist üstünde geçişler yaptığı galibiyetler polenler aldığı kısacası F1de yer aldığı sürecede Hamilton fanı olacağım. Onun dışında bana ne pist dışında kimin tavuğuna kışt demiş kimle yatmış kimle kalkmış umrum dışı.. Seviyoruz seni Lewis paşa kazanma arzun egon hiç bitmesin inşallah:)

  29. Ben lewise katılıyorum riccardio geldiğinde redbulldan nasıl topukladı hepimiz biliyoruz

    1. Tabi ferrari’nin teklifini kabul etmek topuklamak oluyo doğru !!

  30. Hamilton’un daha önce Shumi hakkında yaptığı yorumlar yalan habermiş gerçekten de. Bakın, ne kadar efendice diğer pilotlara saygı duyarak konuşuyor. Böyle biri hiç Schumacher hakkında o sözleri söylemiş olabilir mi sizce?

  31. Nazmi Duman avatarı

    Yarıştığı her seride şampiyonluk yaşamış, istisnasız her yıl galibiyet kazanmış(hatırladığım kadarı ile pole pozisyonları için de aynı şey geçerli), çaylak olarak mclaren gibi bir takıma girmekle kalmayıp aynı sezon alonso gibi bir süper starı yenmiş ve şampiyonluk mücadesi vermiş(ki şampiyonluğu son iki yarışta yaşadığı felaketlerle kaçırdı), bütün takım arkadaşlarını yenmiş(özel sorunlar yaşadığı ve buttona yenildiği yıl hariç), geçen sene son yarışa kadar zor bir mücadele vererek şampiyon oluş, bu sene de herkesi eze eze yenip şampiyon olmuş bir pilottur hamilton. Ama gel görki f1 camiasındaki çok az insanın takdirini kazanmış fanlar dahil çoğu kişinin ağzında aynı “altındaki araçla kim olsa şampiyon olur” sloganları, ne bekliyordunuz yani oda mı çıkıp çoğunluğun dediği gibi “altımdaki araçla kim olsa şampiyon olur” mu deseydi. Ben onaylamıyorum ama yaptığı şeyin altında yatan duyguları anlıyorum. Dikkat edilirse en iyi sürücüler olarak gösterilen alonsoyu çaylak haliyle yendiğini ve vettelin de kendisini A+ bir takım arkadaşı karşısında ispatlamadığını söylüyor, yani alonso ve vetteli yere göğe sığdıramayanlara gönderme yapmak istemiş. Bana göre hamilton takım arkadaşlarına karşı ispatladı çaylak olmasına rağmen alonsoyu yendi, çoğu takım arkadaşını yenmiş olan buttonu yendi(alonso dahil), 3 yıl şumi yi yenen rosbergi yendi.

    1. Button mı Fernando’yu yenmiş ?

      1. Mercedes AMG Petronas F1 Team avatarı
        Mercedes AMG Petronas F1 Team

        Hamilton

    2. Alonsoyu nasil yendiğini biliyoruz usta takim o zaman resmen hamiltonu desteklediğni soyledi neyin kafasidir bu 🙂

  32. Formula1 artık pilotların birbirine laf sokarak gündem de tutunmaya çalışıyor gibi bir görüntü var.

  33. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Burada hami yanlış bir şey söylemiş sayılmaz kimi dışında tabi ama kimide çok problem yaşadı ve motive değildi bu sene.bence hami daha benle kapışmadı demek istemiş ama ric ve webberede saygısızlık var .bu açıklama ingiliz olmasada klasik bir ingiliz tepkisi yani istersen herkesi mağlup et sadece bir ingilizi yendiğinde iyisindir ☺

  34. Hamilton da Vettel de dominant araçlarla kazandılar,eşit şartlarda F1 en iyi pilotu kim tartışılır ama bir gerçek var ki Hamilton verdiği gereksiz ve şımarıkça demeçlere rağmen birinci sınıf bir pilot.Şu anda yarışan pilotlara eşit araçlarla üstünlük kurma potansiyeli var.

    1. 2008 McLaren dominant bir araç değildi.

  35. ya güzel kardeşim bence de doğru söylüyosun da üslup baya sıkıntılı senin

  36. Lewis gibi bir pilota yakışmayan açıklamalar Vettel gibi dört kez dünya şampiyonu olmuş birini eleştirebilir sataşa bilir de hatta ama bu spor içinde yer almış açık sözlülüğü ile F1 camiasının gönlünde her almış emekli olmuş gitmiş bir pilot olan Mark Webber’e saygısızlık etmiş. Klas bir takım arkadaşı güçlü bir takım arkadaşı olmuş yada olmamıştır bir pilotun ama pist üstünde yada günlük hayatın da ortaya koydukları kişinin karakterini yansıtır. Altında ki Toro Rosso ile 2008 Belrezilya da altındaki Mp4 23 e atak yapıp geçen pilottur Sebastian Vettel.

    1. Mercedes AMG Petronas F1 Team avatarı
      Mercedes AMG Petronas F1 Team

      Kubica’da Sauberle geçmişti. Vettel’in yaptığı anormal birşey değildi yani. O 4 şampiyonluğu da domine bir araç yapan Redbull’a borçlu. Nasıl bizim başarılarımız hiçe sayılıyorsa bende Vettel’in başarılarını tanımam 🙂

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        Nolur tanı lütfen ????

      2. Hiçe sayan varsa tanıma tabi 🙂

  37. Hamilton tam bir sonradan görme karakteri çizmeye başladı. Altında böyle bir araç olunca kendini f1’in kralı sanmaya başladı. Önce shumiye laf atma şimdi vettele sataşmalar. Görende f1 rekorlarının sahibi zanneder bunu. Gerçekten seneye umarım eşit araçlar olur ve kafa kafaya yarışlar olur ozaman bakalım neler olacak görelim. Böyle bir araç ile ve böyle yeteneksiz bir takım arkadasın varken konuşursun. Bilen bilir 3-4 sene önceki Mercedes ile 10 turda bir lastiklerim bitti diye telsizden haykıran bir Hamilton vardı. Şimdi herşey lehine ve anca ötüyor.

  38. Vur dedik öldürdün be karaoğlan 😀 Vettel’in gücü ancak ihtiyarlara yeter dediğimizde kimse inanmıyordu bakın farkına varan biri daha varmış. Ricciardo geldiği zaman nasıl da tası tarağı toplayıp kaçtı Redbull’dan ? Vettel Hamilton gibi Ricciardo gibi doğuştan yeteneği olan pilotlara karşı kocaman bir sıfır. Webber varken 4 şampiyonluk almak kolaydı tabi. İnşallah Kimi seneye gittiğinde yerine Ricciardo ve ya Verstappen’i getirirler de bu parmak çocuğun gerçek pilotajı ortaya çıkar 🙂

    1. Ha sadece pistte 2 pilot vardı sanırım 🙂

      Diğer pilotlar yarışmıyordu tatildeydi 🙂

  39. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Şu an istatistiksel olmasa bile ben Daniel Ricardonun yüksek sınıf pilot kalitesinde olabileceğine inanıyorum ancak orda da sadece tek sezon yarıştılar.Lewis dahil tüm pilotlar takım arkadaşına yenilmiştir en az bir sefer. Lewis ise gözünü açtığında Fernando ile başladı. Sonra Heiki gibi silik bir pilot sonra Jenson şimdi ise yetersiz Rosberg. Genel manada daha iyi pilotlarla yarışmış bana göre. Son olarak Hamiltona bir meşkale lazım 🙂 Sıradaki demecini merakla bekliyoruz 🙂

  40. Şampiyon olduğun yıllarda senin takım arkadaşların Webber’den daha kötüydü. Demek sen de sanıldığı gibi iyi bir pilot değilsin. Şampiyon olunca pilotlar genelde olgunlaşır, ama sen hep terse gidiyorsun. Umarım seneye altındaki o dominant araba olmazda, gerçek performansını görürüz.

  41. Boş konuşmaya da aşırı merak sarmış. Bu kadar boş konuşan başka bir pilot yok şu anda. Tek amacı ona buna laf atmak sanırım. Yazık be Ham, kendine gel biraz.

  42. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Kara çocuk kime saracağını şaşırdı.Bu sene hepten gerçek yüzünü gösterdi.Altında tarihin en dominant aracı olunca ego tavan yaptı adamda. Benim için bitik zaten karakter olarak Austin yarışından beri.Pilotluğuna laf söylemem ama BENİM GÖRÜŞÜM Vettel’de bu araç olsa Hamilton’dan daha fazlasını yapardı.

    Seneye Ferrari bunları yakalarsa tarafım da Ferrari olur net.Yakalayamazsa da yenilse bile Rosberg’in yanında olacağım.Keşke asıl Redbull yakalayabilse ama uçuk ve uzak bir hayal :/ 2017 anca bir şans.

  43. Nazmi Duman avatarı

    Laf arasında 2007 yılında alonsoyu yendiğini de söylemiş, bu tarz konuşması beni de rahatsız etti ama kendine güvenmesi hoşuma gitti. Takım patronu olsam 34 yaşında düşüşe geçmiş alonso yerine güç ve tecrübe olarak en iyi zamanında olan hamiltonu o olmazsa vetteli tercih ederdim.

  44. Haklılık payı var ama bunu değerlendirecek kişi sen değilsin Ham. Ayrıca şu anki halinle Alonso yu yenebileceğini düşünmüyorum.

    1. Mercedes AMG Petronas F1 Team avatarı
      Mercedes AMG Petronas F1 Team

      Kendini toplarsa yenme ihtimali var ama bu dağınıklıkla Alonso’yu yenemez.

  45. Lewis’in eski sempatik alçakgönüllu karakteri gitmiş kibirli ve kendini beğenmiş biri olarak geri döndü lewis seviliyordun sondaki ek önemli dun artık fazla sevildiğin söylenemez

  46. Hamilton şampiyon olduktan sonra bayağı azdı. Ona buna laf atıyor sürekli.

  47. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Dedikleri doğrudur yanlıştır tartışılır ama gridde tüm şampiyon olmuş pilotlara şuanki Mercedes aracını verip birbirleriyle kapıştıran bir yarış organize edilse sene sonunda , hatta bu her senenin en iyi aracıyla geleneksel hale getirilse güzel olurdu. Biz de pilotlar arasındaki farkın ne olduğunu daha iyi anlamış olurduk. Kimi’nin son zamanlarda iyi olmadığına katılmamakla birlikte Alonso , Hamilton , Vettel arasında ciddi farklar olduğunu sanmıyorum. Ham-Vet sıralama , Alo yarışta daha iyi. Aşağı yukarı birbirlerini dengelerler diye düşünüyorum.

  48. Batuhan #JB17 avatarı
    Batuhan #JB17

    Formula 1’e mental açıdan yakışmayan şımarık bir pilot. Ne diyelim, yazık!

    1. Didem sana kizacak oyle deme

      1. Neden kızayım o kendi görüşü saygı duyarım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir