Avustralya GP "İddaa" Programı ve Yorumları

Cuma İzlenimleri;

Konu: Sıralamalar

Genel olarak mucizevi bir sürpriz olmazsa sıralama birinciliği için aday 4 takım var: Sezon öncesi testler ve Bahreyn’deki performanslar göz önüne alındığında sıralama Red Bull-Ferrari-McLaren-Mercedes şeklinde. Bu hafta sonu da farklı bir şey olması beklenmiyor. Bu takımlar Red Bull ve Ferrari öne çıkıyor. Bahreyn’e kıyasla Avustralya’nın McLaren’e daha uygun olması, aradaki 1 saniye gibi muazzam farkın kapanmasına yetmeyecektir. Mercedes için Cuma antrenmanları çok üstün geçmedi, bu yüzden de aradaki fark onlar için de şimdilik kapanamaz. Yani sıralama birinciliği için adayları 4’e indirmiş bulunuyoruz: Vettel-Webber-Massa-Alonso.

Cuma günü çalışmalarının ardından Ferrari, yumuşak lastiklerle ilgili yeterli çalışma yapamadığını söyledi. Buna karşılık Red Bull’da Vettel de çalışamamış olmasına rağmen Weeber’in günü o kadar da kötü geçmedi. Düğüm aslında Cumartesi günkü son antrenmanlarda belli olacak. Her takım sıralama perfromansını ortaya koyacak ve dereceler aşağı yukarı durumu ortaya koyacak. Benim beklentim, şu anda en iyi araca sahip olan Red Bull pilotlarındna birinin ilk sırayı alması. Webber evinde yarışıyor, Vettel ise daha istikrarlı ve sonuca ulaşabiliyor. Açıkçası Red Bull pilotları arasında bir mücadele bile beklenebilir. Arkalarından ise sıralamalarda daha farklı olan Massa ve Bahreyn galibi Alonso gelir.

Öndeki ikiliden çok uzak olacaklarını sanmıyorum ama McLaren yine de 3. sırada kalacaktır ve pilotlarından Hamilton bir adım önde olacaktır. Button’un alışma süreci devam ediyor ve Barselona’ya kadar Hamilton’un önde kalacağını düşünüyorum. Daha sonra ise Mercedes geliyor ama onların yeri o kadar da garanti değil. Çünkü Cuma çalışmalarını iyi tamamlayan Force India arkalarında tehdit oluşturuyor. Renault, güncellemeler getirdi, Bahreyn’deki performansının üzerine koyacaktır. Williams ise sıralama değil de yarış temposunda puan mücadelesine girebilir.

Sıralama beklentisi: Vettel – Webber – Massa – Alonso – Hamilton – Button – Rosberg – Schumacher – Kubica – Sutil – Barrichello – Petrov – Hulkenberg – Liuzzi – Buemi – De la Rosa – Kobayashi – Alguersuari – Trulli – Glock – Kovalainen – Di Grassi – Senna – Chandhok

Konu: Yarış

Albert Park’ta sıralama çok önemli. Hele ki bu sene araçların birbirini takip etmesinin daha zor olması ve geçişlerin zorlaşması nedeniyle önemi daha da arttı. Yarışa en önde Vettel’in başlayacağını kabul eder, kalkışta da sorun yaşamayacağını düşünürken artık bu sefer podyumun tepesine çıkmasını bekleyebiliriz. İkinci sıra için ise durum biraz şüpheli. Eğer Webber önlerinde kalksa bile Ferrari’lerin onu rahat bırakacaklarını sanmıyorum. Kalkışta geçemezlerde artık işlerinin yarış içinde zora gireceğini biliyorlar. Bu yüzden  hem Massa hem de Alonso saldıracaktır. Bu durumda 3. sırada olan bir adım öne çıkacaktır. Sıralama tahminimize göre Massa 3. sırada olacak, yani temiz tarafta. bu durumda Webber’i daha çok zorlayacak isim Massa’dır. İşte bu ilk viraj mücadelesi, belki de ilk tur mücadelesi, ve hatta belki de ilk tur kazası, podyumun geri kalanını belirleyecek. Hamilton’un arkalardan gelip aracın burnunu sokmasını da bekliyorum fakat geçiş için yeterli olmayacaktır.

Arkadaki mücadelede ise yine kalkış önemli olacak. Renault’tan Petrov, ilk yarışında çok sıra kazanmıştı. Daha da iyi olacağını tahmin ediyorum. bu durumda Barrichello ve Sutil’i avlayabilir. Sutil’in karşılık vermesi, Petrov’un acemiliği birleşip yine bir kaza ihtimalini ortaya çıkarabilir. Onların önünde Rosberg ve Schumacher’in çok sıkılacaklarını sanmıyorum. Schumacher ve Rosberg, temkinli halde yerlerini koruyacaklardır. Aracın istedikleri seviyelere gelene kadar yarışlarda çok zorlayacaklarını sanmıyorum. Ross Brawn’ın da durumdan en iyisini çıkarma tutumu, bu düşünceyi destekliyor.

Yine arkalara dönersek Kubica’nın, orta grubun en iyisi olmasını bekliyorum. Hem Renault’un gelişimi, hem Bahreyn’deki yarış temposu onu puanlara taşıyacaktır. son puan için mücadelenin kızışacağına inanıyorum. Sutil öne planda duruyor ama tecrübesi ile Barrichello öne çıkabilir. Toro Rosso, sezon öcnesi testlerdeki durumunu yarışlara yansıtamadı. Bu hafta sonuna da parlayacaklarmış gibi başlamadılar. Yeni takımlar ise arkada dolaşacak.

Grup A (Alonso-Hamilton-Massa-Vettel) : Yarışı kazanmasını beklediğimiz Vettel öne çıkıyor

Grup B (Button-Rosberg-Schumacher-Webber) : Bu grupta öne çıkan isim Webber.

Grup C (Barrichello-Kubica-Liuzzi-Sutil) : Kubica’nın, bu grupta herhangi bir aksilik olmaması halinde zorlanmayacağını düşünüyorum.

Grup D (Buemi-De la Rosa-Hulkenberg-Kobayashi) : İçlerinde ne iyi araç Hulkenberg’de gibi görünüyor. Ama çaylak olması bir soru işareti. Yine de girdiği bütün kategorilerde zafere ulaşmış Hulkenberg, bu gruptaki pilotların arkasında kalmayacaktır.

Grup E (Alguersuari-Glock-Kovalainen-Petrov) : Petrov, ilk yarışta mekanik sorun yaşamasa da güçlü bir sonuç alabilirdi ama bu sefer en azından damalı bayrağı görmesi ile grubu geride bırakacaktır.

Grup F (Chandhok-Di Grassi-Senna-Trulli) : Burada kimin hızlı olduğuna değil, kimin yarışı tamamlayacağına öncelikle bakmalıyız. Virgin’in yakıt deposunun yetersiz olduğu ortaya çıktı ve FIA’dan, büyütülmesi için izin alındı. Sezon öncesi testlerden bu yana sürekli olarak sorunlar yaşıyorlar. Bu hafta sonu da onlar için farksız başlamadı. Hız konusunda Lotus’u geçmiş gibi görünebilirler ama öncelik yarışı bitirmekte. Bu durumda Di Grassi’yi eliyoruz. HRT ise hidrolik sorunlarını çözmek istiyor ama sezona bile son dakikada katılabilmişken bu sene onlardan pek bir şey beklememek gerekiyor. Bu durumda geriye Trulli kalıyor, ki hem diğerlerine göre tecrübeli, hem aracı dayanıklı hem de hızlı. Trulli yarışı bitiremezse bile en geç yarış dışı kalacak isimdir, tabi kazalar ayrı turulunca.

Yarıştaki Grup Tahminleri: Vettel – Webber – Kubica – Hulkenberg – Petrov – Trulli

Yarıştan ilk ayrılacak pilot: Açıkçası bu konu tamamıyla şansa bağlı. Yarışın başında kaza olasılığı, herhangi birinin teknik sorunu bu durumu değiştirir. Ama HRT pilotlarından birine oynamak mantıklı görünüyor.

 

Hazırlayan: Gökhan Kamil

iddaa_434463494.jpg


Yorumlar

  1. milleti kumaramı özendiriyorsunuz? ne ayıp…

  2. MagicAlonso avatarı

    ayrıca oranlar sürekli güncelleniyor iddaa da.Her antrenman sonrası sıralama sonrası oranlar güncelleniyor.Erken oynamak aynı tahmini sıralamalardan sonra yapmaya oranlar ciddi fark yaratıyor parasal açıdan.

  3. MagicAlonso avatarı

    ayrıca oranlar sürekli güncelleniyor iddaa da.Her antrenman sonrası sıralama sonrası oranlar güncelleniyor.Erken oynamak aynı tahmini sıralamalardan sonra yapmaya oranlar ciddi fark yaratıyor parasal açıdan.

  4. MagicAlonso avatarı

    Geçen seneden beri oynuyorum yarışlar daha zevkli geçiyor benim için sonuçta ucunda para kzanmak var.

  5. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Şimdi sıralamlarda Vettel-Webber olursa pazar günü hiç yarışmasınlar.Umarım öyle birşey olmaz.Benim tahminim Vettel-Alonso-Massa-Lewis-Webber-Button-Schumi-Nico yönünde.
    Yarış ise Vettel favori,Lewis -Alonso.Massa'nın iki yolu var.Ya pek başarılı olmadığı bu pistte 15-10 puan arası için yarışacak.Yada sonuna kadar zorlayacak. Tabi umarım ikisindede Alonso alır ama Vettel favori.
    Aslında ilk antremanlarda Button-Massa ve Vettel-Alonso-Lewis grubu çok yakındı.Cumartesiyi beklemek daha mantıklı.Tek korkum Redbull'un 1-2 kalkması.Arkasındaki pilotlar kim olursa olsun,Webber muhtemelen onları tutar ve Vettel rahat kazanır.Bakalım neler olacak.

  6. fia'nın resmi yarış sonuçlarını baz alıyorlar. açıkçası massa yeni takımlardan daha önce ilk viraja gireceği için onlardan önce yarış dışı kalma olasılığı artıyor, ya da işte öndeki pilotlar için genellenebilir bu tabii, öyle fantezi yaptım bakalım nolacak.

    hamilton'ın yarış kazanmasına 5.5 veriyolar, bu da güzel aslında

  7. Yahu iyi de ilk turda 4 pilot kaza yapıp yarış dışı kaldı diyelim kimi ilk ayrıldı kabul edecek iddia? hepsini değil herhalde. Bir de şeytan diyor git Chandok'un yarış kazanmasına oyna 1000 katı ne demek yahu.

  8. massa ilk yarış dışı kalan olacak dedim, 45 oranı var:) nedense çok fazla kasıp kaza yapcak gibi geliyo bana:)

  9. gerçi oranı endüşük bahiscilerde webber demiş.galiba
    iddaa işinden hiç anlmamamda hiçde oynamadım.

  10. ben webber kazanır diyorum.
    webber evinde yarışıyor.evinde çok iyi yarışır.2.grupta olması enteresan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir