2015 Şampiyonlar Yarışı: Uluslar Kupası Almanya’yı Yenen İngiltere 1 Takımının

2015 Şampiyonlar Yarışı organizasyonunun dün akşam Londra Olimpiyat Stadyumu’nda gerçekleştirilen Uluslar Kupası etkinliğini binek araç serilerinde mücadele eden Andy Priaulx ve Jason Plato ekibi kazandı.

İngiltere 1. Takımı adı altında mücadele eden Priaulx ve Plato, Uluslar Kupası mücadelesinde final yarışında Almanya adına mücadele eden F1 pilotları Sebastian Vettel ve Nico Hulkenberg’i geçmeyi başardılar.

İlk yarışta Priaulx Vettel’i yenerken 2. yarışta Hulkenberg Plato’yu yendi ve durumu eşitledi. Ancak final yarışında KTM X-Bow araçları kullanıldı. Bu mücadelede Hulkenberg, Priaulx’a yenilince Uluslar Kupası İngiltere 1. takımının oldu. Böylece İngiltere takımı ilk defa Uluslar Kupası’nı kazanmış oldu.

Finale ulaşmak için İngiltere 1. takımı önce Brezilya ekibi Massa ve elson Piquet Jr’ı eledi. Ardından Lotus’un yeni pilotu Jolyon Palmer ve DTM’in genç şampiyonu Pascal Wehrlein’den oluşan Genç Yıldızlar takımını eleyen ekip son olarak Button ve Buncombe’den oluşan İngiltere’nin 2. ekibini eledi.

Almanya ekibi ise çeyrek finalde Ricciardo ve Doohan’dan oluşan Avustralya ekibini, ardından Kristiensen ve Solberg’in olduğu İSkandinav ekibini eleyerek finale geldiler.

 

 

 

 

 

Sonuçlar

Final
İngiltere 1 (Andy Priaulx/Jason Plato) Almanya’yı yendi (Sebastian Vettel/Nico Hulkenberg) 2-1

Yarı Final:
İskandinavya (Petter Solberg/Tom Kristensen)
İngiltere 2 (Jenson Button/Alex Buncombe)

Çeyrek final:
Amerika (Jose Maria Lopez/Ryan Hunter-Reay)
Avustralya (Daniel Ricciardo/Mick Doohan)
İskoçya (Susie Wolff/David Coulthard)
Genç Yıldızlar (Jolyon Palmer/Pascal Wehrlein)

İlk bölüm:
Brezilya (Nelson Piquet Jr/Felipe Massa)
All Stars (Chris Hoy/Romain Grosjean)


Yorumlar

“2015 Şampiyonlar Yarışı: Uluslar Kupası Almanya’yı Yenen İngiltere 1 Takımının” için 5 yanıt

  1. Kaçıranlar için efsanevi Coulthard – Button maçı:
    https://streamable.com/g8lt

    1. Coulthard iyi gidiyordu ama Button farkı kapatmış. Coulthard üzerinden kaç yıl geçmesine rağmen hala iyi bir pilot olduğunu gösteriyor.

  2. #Ocean_Pasific avatarı
    #Ocean_Pasific

    Dün Andy Priaulx gerçekten durdurulamaz bir performans sergiledi . Tek başına ingiltere takımını kazandırdı desek yeridir . iyi bildiği araçla finalde yarışması onun avantajına oldu ama gerçekten çok başarılı bir performans gösterdi . Ben Team Nordic den birşeyler bekliyordum ancak Solberg biraz tutuktu dün Kristensen e pek yardımcı olamadı. Hulkenberg de binek araçlarda daha iyi sürüş gerçekleştirdi .DTM de belki f1 den daha başarılı olurdu .

  3. Aralarda geçen süreyi kısaltmanın bir yolunu bulmalılar..
    Pist bu sefer iyice daraltılmış ve bu sebeble birazda olsa atraksiyona izin vermiyor..

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Arkadaşlar çok güzel bir organizasyon izlemenizi tavsiye ederim..Bugün bireysel yarışma olacak Button Massa Hulkenberg Vettel Ricciardo herkes tek yani bugün çok güzel olacak 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir