De la Rosa: "F-Kanal Sisteminin Zamana İhtiyacı Var"

yazar:

kategori:

Sauber, McLaren’in tartışmalı sistemini deneyen ilk takım oldu. Bununla birlikte Cuma günü sabah antrenmanında sistemi kullanan takım, öğleden sonra bunu denemedi ve görünen o ki yarışta da kullanılmayacak.

Pedro de la Rosa: “Pilotun sistemi harekete geçirmesi lazım. Bunu dizinizle yapabilirsiniz, elinizle de yapabilirsiniz. Sadece sistemi harekete geçirdiğinizden emin olmanız gerek.”Tek amacı, azami hızı arttırmak”

“Sistemi öğreniyoruz ve ikinci seansta da bu yüzden çıkardık. Sadece öğreniyoruz ve önümüzdeki bir kaç yarışta çalışmasını sağlamak için gayret ediyoruz. Çünkü gelecek yarışlarda çoğu takım buna sahip olacak. Bu yüzden erken başlayan daha çok şey öğrenir. Sistemin düzgün bir şekilde çalışmasını sağmalak kolay değil”

“Planımız, önümüzdeki bir kaç yarışta çalışmasını sağlamak. Hemen çalışmasını sağlamanın çok zor olduğunu zaten biliyorduk.”

McLaren’den Sauber’e gelen İspanyol pilot, takıma katılmadan önceki bildiklerinin sisteme etki etmediğini de belirtti.

De la Rosa: “Hayır. Sistemi biliyor olmammın kesinlikle bir etkisi olmadığını garanti ederim. Çünkü, sistemi biliyordum ama takım, sistem basında gösterilir gösterilmez üzrine çalışmaya başladı”

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir