Bottas, Raikkonen’in Aksine Dördüncülüğü Önemsiyor

yazar:

kategori:

Valtteri Bottas, şampiyona dördüncüsü olmanın önemli olduğunu söyledi.

Sezonun son yarışına girilirken Bottas ve Raikkonen arasındaki dördüncülük mücadelesi devam ediyor.

Raikkonen dördüncülüğün birşey ifade etmediğini söylese de Bottas öyle düşünmüyor.

Bottas “Son yarışa şampiyona dördüncüsü olarak giriyorum. Beşincilik ile aramda sadece bir puan var”

“Pek çok kişi için şampiyona dördüncüsü, beşincisi veya altıncı olmak önemli değildir. Ama ben öyle düşünmüyorum”

“Benim için her pozisyon önemli. Şampiyonayı mümkün olan en iyi sonuç ile tamamlamak istiyorum. Benim tercihim bu”

“Kim önde kalırsa şampiyona dördüncü olacak ve bence Abu Dhabi çok yakın geçecek” dedi.


Yorumlar

“Bottas, Raikkonen’in Aksine Dördüncülüğü Önemsiyor” için 12 yanıt

  1. Şampiyonada 1. olamıyorsanız gerisinin önemi yok diyen pilotlar bunu tamamen havadan civadan söylüyorlar. Samimice bulmuyorum. Yarış içerisinde bir pozisyon için ölümüne mücadeleye giren pilotlar sene sonunda bitirecekleri pozisyonu dert etmeme gibi bir ruh hali içerisinde olamazlar. Hele hele 20 milyon doların üzerinde para kazanan pilotların aldığı her iyi sonuç isimlerine bu kadar etki edip yeni anlaşma görüşmelerinde ellerini güçlendirirken bunu düşünmemeleri mümkün olamaz.

    Sadece bunu başaramadıkları için bir nevi iplemiyor gibi davranarak bizi kekliyorlar 🙂 Yoksa eminim ki hepsi şampiyon olamıyorsa “kaybeden ilk pilot” olmak için bir taraflarını yırtıyor.

    1. Söylediklerin çoğu pilot için geçerli olabilir belki ama Raikkonen oldum olası galibiyet harici hiçbir sonuç için kılını bile kıpırdatmayan biri olmuştur. Adam yarışta podyuma çıktığına üzülüyor neredeyse, “kim podyuma çıkacak şimdi ya” gibi bir hali oluyor hep. Ayrıca Raikkonen’in 4. ya da 5. olması onun sponsorlarının umurunda bile olmaz. “Biz 2015 F1 sezonunun 4.’süne sponsoruz.” demeyecek ki, “Raikkonen’in sponsoruyuz” diyecek. Belki “dünya şampiyonu” ibaresini bile kullanmayacak. Önemli olan adamın popülerliği. Bunun gibi adamları sadece şampiyonluk ve galibiyet motive eder, gerisi angarya iş bunlar için. Ayrıca pistte yarışmak ayrı, puan durumu ayrı. Verdikleri his de bambaşka oluyordur tabi.

    2. Şöyle örnek vereyim: ben şahsen dünya güzeli ile birlikte olduktan sonra mahallenin kızlarıyla pek uğraşamam. Ama yarışın içindeysen, başka şansın yoksa mecburen yine asılırsın… Ama asılıyorsun diye “ilk kaybeden olmak için yırtınıyorsun” anlamına gelmez. Raikkonen’in karakteri, başarıya ve spora bakış açısı belli. Belki diğer pilotlar kekliyor olabilir ama Raikkonen için hiç sanmıyorum. Gerçektende şuan dördüncülüğü neredeyse hiç umursamadığına eminim diyebilirim. Ha, altında şampiyonluk kazanabilecek bir araç olsaydı Vettel’i yenebilir miydi, orası ayrı konu. Ne bu kişisel performans ne de bu takım dinamiğinde imkansız gibi görünüyor zaten.

      Kısacası Rai bu sezonu dokuzuncu da bitirseydi seneye yine motorsporlarında iddialı bir ekipte bulunabilirdi. F1 veya dışında… Çünkü ismi var, tek senelik performansla değerlendirilme aşamasını çoktan geçti (Sauber-McLaren).

  2. Bottas’ı sevmeyenler var fakat adam Ferrari’ye rağmen şampiyonada 4. olmuş durumda. Bu Kimi için birşey ifade etmiyor ama takımlar şampiyonluğu için, sponsorlar için önemli.

  3. massa bile raikkonen’den daha iyiydi, raikkonenden 2.pilot bile olmaz.

    1. Strong_Union avatarı

      Yıl 2010 Alonso 2. Massa 6. Yıl 2011 Alonso 4. Massa 6. Yıl 2012 Alonso 2. Massa 7. (Grosjean ın kasaplığı olmasa o bile geçecekti). Yıl 2013 Alonso 2. Massa 8. (Grosjean bu sefer geçti). Az dolu yorum atın. Massa yı kötülemiyorum ama kıyaslama yaparken verilere bakın.

    2. Bu kral kesin sulonsoo dur…

  4. Vettel neredeyse şampiyona ikinci oluyordu. Bu durumda Raikkonen’in bırakın üçüncülük, dördüncülük için bile çaba göstermemesi, gösterse bile orada olması takım için çok şey ifade eder.

    Bottas’ın derdi bambaşka tabi.

  5. Strong_Union avatarı

    Bottas kendini kanıtlamaya çalışan bir pilot rakip olarak Riccardo, Kvyat, Verstappen, Grosjean, Hulkenberg gibi isimler var doğal olarak her sonuca ihtiyacı var. Raikkonen ise şampiyonluk görmüş bir pilot olduğu için bu sonuçlar onu memnun etmiyor hiçbir şampiyonu mutlu etmez Hamilton hariç hangi şampiyon yerinden mutlu yada şuan konumunu önemsiyor ki.
    Ama Raikkonen şunu unutuyor altında şampiyon olabilecek bir araç yoksa alabileceğin maksimum sonuca bakarsın bakmalısın. Ferrarinin şampiyon olma ihtimali zaten yok yapabilceğiniz şampiyonayı 3. 4. bitirmek ki geçen seneki fiyaskodan sonra bu güzel bir dönüş olur moral olur ben bu konuda Raikkonen le aynı fikirde değilim.

  6. Herkes neyi eksikse, neye ihtiyacı varsa onun için yarışıyor tabi.

    1. Hahaha 🙂 güzel yorum

    2. Tercih meselesi de geç ya hu :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir