Alonso: McLaren 2016’da Büyük Adımlar Atacak

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, McLaren’in 2015’e oranla büyük bir adım atmasını bekliyor.

McLaren ile Formula 1’e giren Honda ilk yılında beklenen performansın çok uzağında kalmış ve Mercedes’ten ortalama olarak 2.5 saniye yavaş kalmıştı.

Alonso’ya göre bu yıl sadece 27 puan alabilen McLaren, kış döneminde büyük adımlar atacak.

Alonso “Yaşadığımız hayal kırıklıklarının tamamını ilhama çevirebilirsek o zaman bu bize yardımcı olacaktır”

“Büyük sorunları çözmek için büyük çabalar sarfetmeniz gerekir. Gelecek yıl yapacağımız şey bu olacak. Hala iyimserim”

“Abu Dhabi’de Q1’de elenirsek hayal kırıklığı yaşamayacağız fakat bizim için acı bir gerçek olacak.”

“Gelecek yıl bazı şeyleri değiştirmek zorundayız. Dediğim gibi, büyük sorunları çözmek için çok büyük çabalar sarf etmelisiniz. Yapacağımız şey bu”

“Zayıf yönlerimizi biliyoruz ve onlar üzerinde çalışıyoruz. 2015’in tekrarlanmaması için çok çalışacağız” dedi.

Alonso, Renault ve Ferrari’nin de ilk senesinde benzer problemler yaşadığı görüşünde.

Alonso “Renault ve Ferrari 2014 yılında şuanda bizim yaşadığımız problemlerin aynısı ile karşılaştı. Sadece Mercedes herşeyi doğru yaptı”

“Ama biz geçen yılki Renault ve Ferrari’ye oranla çok daha iyiyiz. Eğer herşeyi doğru yaparsak gelecek yıl çok daha iyi sonuçlar elde etmeliyiz”

“Kış testlerine başladığımız zaman araç kötü ise bu büyük bir sürpriz olur. Gelecek yıl en iyi takımlar arasında yer alacağımızı düşünüyorum bu konuda endişem yok” dedi.


Yorumlar

“Alonso: McLaren 2016’da Büyük Adımlar Atacak” için 30 yanıt

  1. mareşalsaidertuğrul avatarı
    mareşalsaidertuğrul

    Noel baba senede 1 defa hediye dağıtır. Bunlarsa her gün millete umut dağıtıyorlar. Resmen dalga geçiyorlar milletle…

  2. Bir sezonda dayanıklık sorunlarını çözemediler,belkide 2016 da Honda nın dediği gibi şasi de büyük değişikliğe giderler.Mutlaka gelişeceklerdir ama kimsenin 2.lik yada 3.lüğü beklediğini sanmıyorum.
    bu yılki Honda yı gecen sene ki ferrari ile redbull ile karşılaştırması da yersiz.Sonuclar ortada.Ha ferrariye çamur ataçaksan de ki bana iyi araba vermediler

  3. Yine Ferrari’ye laf atmış. Aslında bu haber eski bir haber olabilir ama neyse 🙂

    McLaren-Honda çok geride olduğu için ciddi bir atılım yapma şansına sahip olsa da yapacağı atılım ne olursa olsun geleceği pozisyonun 5.likten ileride olacağına inanmıyorum.

    Mercedes’i mi geçecek?
    Ferrari’yi mi?
    Williams’ı mı?
    Az iyi motora sahip olursa Red Bull’u mu?

    Çok iyi bir motorla Williams’ı belki yakalar diyorum. Belki.

    Motor gelişecek de yakıt tüketimi düşecek de araç hızlandıkça dayanıklılığa çözüm bulunacak da lastiklere iyi bakılacak da vs vs… McLaren yeni dönemde temel olarak çok geride kaldı. Geçen sene en iyi motoru kullandıklarında nerede olduğunu hatırlarsak çok büyük mucize beklememek gerektiğini düşünüyorum.

  4. Her konusmasinda ferrariye b.k atmadan durmasa, cok buyuk yetenek diye kabul ettigim alonsonun ve cok saygi duydugum mclarenin durumuna acirim ve en kisa zamanda duzelmelerini temenni ederim. Ama bu tip yorumlarini duydukca, sirf alonsonun arkalarda bocalamasini izlemek icin 2016yi iple cekiyorum…

    1. Bizde sen Alonso ve McLaren e acı diye öyle bi beklenti içindeyiz ki bilsen şaşırırsın

  5. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Mercedes’i yakalayacağımız sanmıyorum ama Mercedes-Ferrari’nin arkasına yerleşebiliriz. 2017’de zaten ciddi kural değişiklileri olacak. O sene zirveyi yakalama şansımız çok yüksek.

    Ne olursa olsun McLaren’in seneye bu sezondan çok daha iyi olacağını düşünüyorum. En kötü 2013, 2014 sezonundaki gibi oluruz. Puan alma, Q3’e kalma da sıkıntısı çekmeyiz. McLaren için 2015 tam bir dip sezonu oldu. Saha kötüsü olamaz.

    1. McLaren en son ne zaman ciddi kural değişiklikleri olduğunda ciddi başlangıç yapabildi ki yüksek şansı olsun. Bir kaç ay önce de yazmıştım sanırım; 2009 ve 2014’ü düşündüğümüzde ve son senelerdeki teknik çalışmalarına bakarsak McLaren yıllar önce bildiğimiz McLaren değil gibi artık ekip olarak. Evet eskiden sezon içerisinde çok büyük gelişmeler kaydederdi, iyileşirdi, çok faydalı ve farklı teknolojik sistemlere sahip olurdu… Son yıllarda hep tam tersi. İyileşeceğine geriliyor, kendine özgü bulduğu sistemler pek bekleneni vermiyor, sponsor bulamıyor… Takım içerisindeki sistemin bile ne olduğu belli değil. Whitmarsh’tan sonra henüz bir takım patronu bile atamış değiller. Eric Boullier’in yetkisinin tam olarak ne olduğu bile açık değil.

      İnşallah McLaren’i eski günlerinde görürüz. Ama şunu söylemek lazım ki McLaren her ne kadar 2009’a kadar bir çok kez şampiyonluk potasına girmiş olsa da en şaşalı dönemi olan McLaren-Honda döneminden beri yaklaşık 25 senede sadece 3 defa şampiyon olabildi. Bu rakam tabi ki aldatıcı ancak 2008’den beri de McLaren ciddi anlamda şampiyonluğa ortak olmuş değil.

      Ferrari de çok farklı değildi ancak Ferrari yeniden yapılanma adı altında çok ciddi atılımlar yaparken McLaren’in yeniden yapılanma süreci bile çok küçük çaplı oldu. Eyvallah Peter Prodromou’yu aldılar ancak yapılanlar yeterli mi emin değilim. Ortada ciddi bir motor sorunu olsa da araç da şasi olarak maksimuma düşünüldüğü kadar yakın görünmüyor.

  6. Doğru hamleler yapılırsa biraz toparlarlar ama o da olmazsa kaç kurtar kendini alonso.

  7. McLaren taraftarı olarak seneye Willimas seviyesin de olmamızı umuyorum ama nedense bu seneden bir farkımız olmayacak gibi geliyor bana.

  8. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Honda gelişime en açık adaylardan o yüzden McLaren Honda ciddi bir atacaktır. Ama hangi pozisyonda olacaklar bekleyip göreceğiz

  9. klasik hayal kahvesi alonso, ferrari deyken ilk geldiğinde de hayatımda kullandığım en iyi f1 aracı diyordu. Boş beleş gaza gelmeyi sever kendisi 😀 ama icraat yok bi tanesi 😀

    1. 2010 ferrari gayet iyi bir araçtı…

  10. Seneye çok büyük adımlar atacağımızı düşünmüyorum. Fanlara ümit vermek için yapıyorlar ama yine hüsran olacak. Bir kere bu sene için en az 2 saniye hızlanmamız lazım. Seneye de ön grubun 1-1.5 saniye hızlanacağını tahmin ediyorum, yani totalde 3-3.5 saniyelik bir gelişim şart olacak ön grubu yakalamak için. Bunu nasıl yapacaklar acaba ?

    1. 1-1.5 bucuk sanıye gelişim tahminini dayandırdığın şeye onu dayandırıver sayın F1 gurusu

      1. Yerinde mi sayacağını zannediyorsun ? Araçlar her sene daha da hızlanıyor. 2014 senesindeki tur sürelerine bak özellikle sıralama turlarına ve bu seneki sürelere bak bir kaç saniye fark var. Guru olmaya gerek yok yani 😉

  11. Honda sorun pazarı gibi. Ne ararsan var. Motorda güç de yok dayanıklılık da. Gücü çözseler bu sefer de dayanıklılıktan patlarlar seneye. Geçen sene hiçbir üretici bu kadar dayanıklılık sorunu da yaşamamıştı. Alonso hakikaten ağlanacak halini övmeye çalışıyor gibi.

  12. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Bu son söze bende şaşırdım biraz yanlış yorum olmuş bence ferrari’yi dilinden düşürmeli ? Alonso kesinlikle 1 şampiyonluk daha almalısın senin gibi bir yarışçının 2 şampiyonlukta kalması çok acı. Bu yüzden 2017 de Renault’da ol ve bizi Mutlu et. Gerçek kral

  13. Ama biz geçen yılki Renault ve Ferrari’ye oranla çok daha iyiyiz.

    Hafızasını kaybetti heralde, geçen sene Renault 3 yarış kazandı ve Ferrari 2 podyumla açık ara şampiyona dördüncüsüydü. Honda bu sene 27 puanla 2015 araçlarının sonuncusu. (Manor 2014 şasi ve motorunu kullanıyor) Hatırlatayım dedim.

    Yalnız foto müthiş. Taraftarı olanlar derhal duvar kağıdı yapmalılar.

    1. sezon başında yapılan hafıza kaybı haberleri doğruymuş demek ki

    2. Haberi anlamadan yorum atmışsın kardeşim. Şöyle bir örnek vereyim ben.
      Gülenler olabilir ama gülüyorlarsa onlar da anlamamış demektir.
      Manor şu anda 2014 Ferrari motoru kullanıyor öyle değil mi?
      Ve McLaren bu takıma tur başına 2-2.5 saniye kadar takıyor. 1.5-2 saniye kadar şasi kaybı var dersek Manor adına, 2014 Ferrari motoru yani 1.sezon Ferrari motoru; 1.sezon Honda motorunun yaklaşık 0.5 saniye gerisinde kalıyor. Kaba hesap olarak böyle düşünülebilir.
      Honda bu yıl değil de geçen yıl girseydi Formula 1’e, eminim ki Williams’ın arkasında Honda olurdu, Ferrari değil.

      1. Dediğini anlıyorum da, Manor çok yanlış örnek. Adamlar geçen sene eşit motorla 4 sn geride kalıyorlardı. Bu sene ise eski motorla 7 saniye gerideler.

        Honda’nın bir süre daha gelişim yapabilmesi elbette yardımcı olurdu. Ancak pistte denemeden birşeyleri anlayamayacakları için ilk sezonlarında yine batırırlardı diye düşünüyorum. Çünkü geçen sene Abu Dhabi’ye gelirken sistemin çalıştığını iddia etmişlerdi ama tur bile atamamışlardı. Renault da 2014’teki ilk testlerde turbo osilasyonu sorunu yaşamıştı ama nispeten çabuk çözebilmişti. Bence tüm üreticiler ilk senelerinde aynı şansa sahiplerdi, Honda dahil. Hatta Honda bir sene rakiplerini izleyip fikir de almıştır illaki.

        Açıkçası ben önümüzdeki sezon da Honda’dan birşey beklemiyorum. Muhtemelen hızlanırlar, ancak verimlilik ve dayanıklılık sorunlarının üstesinden gelmeleri uzun zaman alabilir.

        1. Honda izleyip fikir almıştır demişsin, katılıyorum sana. Ama sadece izleyip fikir almışlar. Güç ünitesinde ise birkaç benzerlik dışında bambaşka bir sistem ortaya çıkarmışlar. Ne akla hizmet böyle bir şey yaptılar anlamış değilim. 2013 yılında açıkladılar 2015 de McLaren ile döneceklerini. Ama 2014’ün sonunda dediğin gibi sistemleri bile çalıştıramadılar. 2015’in testlerinde bile çalıştıramadılar. Mantıklı bir açıklaması vardır diye düşünüyorum. Gerçekten çok merak ediyorum gelecek sezon neler yapacaklarını. Büyük bir patlama yapmakla yerinde saymak arasında bir durum olacak. Ya gelecek sezon ön grupta olacaklar, ya da Manor ile yarışmaya devam. Müthiş bir karmaşıklık.
          Ama aklıma şu geliyor biraz rahatlıyorum; ” en iyi şeyler hep Japon malıdır. ” 🙂

          1. Görünüşe göre 2 tane temel sorunları var. Birisi turbo kompresörü fazla küçük, bu yüzden ICE güç üretemiyor. İkincisi ERS sisteminde ne varsa düzgün çalışmıyor. İlkini düzeltmesi kolay, ancak ikincisi muamma. Ki dayanıklılığı hala çözebilmiş değiller. Motor tam güçte çalışmaya başlayınca ne olacak tahmin bile edemiyorum.

            Valla Japonlar genelde elektronikte iyidir, Honda burada patladı. Almanların mekanikte, İtalyanların ise yarış makinelerinde iyi oldukları söylenir. Özetle fazla rahatlama 😀

          2. Mclaren neden mersedes motorunu bildiği halde ve tasarımını da bildiği halde Honda’dan küçük ve farklı bir motor istedi? Bu sorunun bazı şeyleri aydınlatır heralde.

      2. İyi de kardeş dediğin hesaba göre Honda her daim geri kalacak demektir. Adamlar projeyi ciddiye almadılar, kendileri bile itiraf ediyorlar rekabetin seviyesinin beklentilerini geçtiğini. Sonuç olarak 2016’da kim kaç yıldır üretiyor bu motoru diye bakılmayacak. Kimin motoru daha iyi diye bakılacak. Honda şu an geçen seneki Mercedes’ten iyi olsa ne yazar. Önemli olan günümüzde yaptıkları. 1 yıl kayıpları var, bunu telafi etmeliler. Kıyas geçen senekilerle değil bu seneki motorlarla yapılmalı. Ancak öyle yakalayabilirsin.

        1. 2016 yılı yakalamak için en uygun yıl. Gelişim hakları geçen yılki ile aynı. Bu yüzden diğerleri nasıl gelişim yaptıysa Honda da bunu yapabilir. Tek dezavantajları ise aynı hakkın diğerlerinde de olması. Mercedes’i yakalayacaklar demiyorum ama en azından ön grupta olacaklar. Bekleyip görelim bakalım zaman ne getirecek?

      3. Sen f1den anlamıyorsun kardeş karşılaştırdığın takım manor ya şasiden kaybeder 1.si 2.si ferrari geçen sene kullandığı motoru vermiyor müşteri motoru veriyor 3.sü hondanın şuanki yani 2015te kullandığı paket diğerlerinden 80beygir gerideyken (160a 80 240 diyorlar) 2014 ferrarinin 2014 başında dondurulmuş hali yani sen f1den anlamıyorsun fanatiklik gözünü kör etmiş

    3. Bence sendede hafıza kaybı başlamış Renault değil. Redbull 3 yarış kazandı 🙂

      1. Doğru ya, redbullda cosworth vardı ?

        1. Arkadaşım redbull demiyormu biz racın şasesi kazanıyor. Bende biliyorum Renault motoru var 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir