Brezilya Gp Teknik Yenilikleri

Mercedes
image1.img.2048.medium

Mercedes takımı geliştirme yönünde durmuyor. Erken biten 2015 şampiyonası onlara 2016 için kendilerini geliştirebilecekleri bir boşluk vermiş vaziyette. Bu sene Red Bull, McLaren, Force India gibi takımlar S – kanalını denemişlerdi. Cuma günü Mercedes takımı da bu sistemi aracına monte etmişti. S – kanalı kolay bir parça olmadığı için ön tarafta tamamen farklı süspansiyon parçaları ve ayarlarıyla beraber sürüş yaptılar. Takım Rosberg’de ve Hamilton’da farklı versiyonları kullanmayı tercih etti.

EN_Tech-galery_mercedes-s-duct_1

İlk antrenmanlarda Lewis Hamilton’ın aracında tamamen farklı bir süspansiyon yapısı bulunmaktaydı. Araçta yeni parçaların dışında yükseklikte arttırılmıştı. Bunu yapmalarının en büyük sebebi şasinin altında bulunan hava akımı gelecek yıldaki araçta iyileştirmek. image1.img.2048.medium (1)

Birinci antrenmandan sonra takım klasik burun, süspansiyon parçaları ve ayarlarına geri dönüş yaptı.

EN_Tech-galery_mercedes-s-duct_6_NEW

McLaren

image1.img.2048.medium (2)

Bu sene arka tekerlekler etrafında bulunan bölgede takımlar çok fazla sayıda yenilikler denediler. McLaren takımı Prodromou’nun gelişiyle beraber araç üzerinde aerodinamik anlamda birden fazla parça denedi. Bunların bazıları radikal olmakla beraber bazıları da başka takımların kullandığına benzer parçalar oldu (Red Bull tarzı ön kanat). Şu bir gerçek McLaren – Honda birlikteliği kimsenin beklemediği şekilde negatif sayılabilecek bir yönde ilerledi. Hatta şöyle düşünün bir hafta sonunda McLaren yeni getirdiği motorda sorun olması sebebiyle bir adet daha yeni motor ve güç ünitesi takmak zorunda kaldı (Taktiksel anlamda yapılan değişiklikler harici). Bu sefer McLaren takımı yeni bir difüzör üretti. Bu difüzörde dış tarafta bulunan kıvrımlar 45 derecelik bir hal aldı (Mavi Oklar).

EN_Tech-galery_mclaren

Esas amaç o bölgede bulunan yükü ve tekerleğin oluşturduğu drag etkisini azaltmak, aynı zamanda aracın arka bölümünün aerodinamik etkisin arttırmak. McLaren için ne kadar kendisini geliştirir bilinmez. Ancak Honda güç ünitesinde atılım yapmazsa McLaren seneye aynı şekilde devam etmek zorunda kalır.

Toro Rosso

EN_Tech-galery_toro-rosso-rear-wing

Bu sene Toro Rosso takımı sahip olduğu şasi ile beraber belki de güç ünitesi eksikliği olmasa daha üstte olabileceğine dair sinyaller verdi. Hep söylenir sezon başında sahip olunan karoser ve parçalar pistine ve aracın oluşturduğu veriler bazında uygunluğa göre değiştirilir. Mercedes takımı Barcelona’da bu senenin trendlerinden olan bir arka kanat üretmişti. Uç plakanın bulunduğu bölgeye yakın yerde üst taraftaki flapta daha kavisli bir hal vererek. (Beyaz Oklar) Toro Rosso kavisli hal yerine biraz daha düz bir şekilde aşağı doğru kesik olan flaplara sahip bir arka kanat üretti. Arka kanatın oluşturduğu belli bir drag – sürüklenme – etkisi olduğu bilinmekte. Takımlar bunu gidermek için kanadın başka bölgelerinde değişiklik yapabiliyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir