2015 NASCAR Sprint Cup Miami – Kazanan ve Şampiyon Kyle Busch

yazar:

kategori: ,

NASCAR Sprint Cup’ta sezonun 36. ve son yarışı, Homestad Miami Speedway’deki ” Ford Ecoboost 400 ” de zafer Kyle Busch’un oldu.

7 kez güvenlik aracının girdiği 267 turluk mücadelede Brad Keselowski, 172. turda ele geçirdiği liderliği pitlerde son 7 tura kadar bırakmadı fakat son güvenlik aracından sonra Kyle Busch ve Kevin Harvick, şampiyonluk için zorlayarak Keselowski’nin önüne geçtiler. Şampiyonluk için 4 pilot için en önde olması yeterli olan Joe Gibbs Racing pilotu Kyle Busch, güvenlik aracı öncesi 3. sırada olduğu yarışta kısa sürede 1.5 sn fark yaratarak galibiyete ulaşarak 11 yarış kaçırdığı sezonu kariyerinin ilk şampiyonluğuyla noktaladı. Geçen sene bu pistte şampiyonluğunu kutlayan Kevin Harvick, hem yarışı hem şampiyonayı 2. sırada tamamlarken Jeff Gordon 25 yıllık kariyerini 6. lık ve şampiyona 3. lüğü ile noktaladı.

Martin Truex Jr., şampiyonluk adayları arasında en geride finiş gören pilot olarak yarışı 12., seriyi 4. sırada tamamlarken Brad Keselowski, Joey Logano ve Kyle Larson yarışı 3., 4. ve 5. sıralarda tamamladılar. Larson, duvara yakın çizgisiyle güvenlik aracı girmese kariyerinin ilk galibiyetine oldukça yakındı.

2 yarışlık uzaklaştırmanın ardından Matt Kenseth 7. olurken Kurt Busch 8., Jimmie Johnson 9., yarışı 2. sırada götürürken aracından alevler çıkan fakat pes etmeyerek 3 tur geriye düştüğü yarışta tırmanmayı başaran Danny Hamlin 10. sırada finiş gördü.

46. turda Client Bowyer ile kazaya karışarak 55 tur geriye düşen Aric Almirola, 1 puan farkla şampiyona 17. liğini Kasey Kahne’in önünde koruyarak 1.000.000$’lık para ödülünü Richard Petty Motorsports’a getirmiş oldu.

Kyle Busch, Harvick, Gordon, Truex Jr. şampiyonayı ilk 4 sırada tamamlarken onları Edwards, Logano, Keselowski, Kurt Busch, Hamlin ve Johnson izledi.

2016 NASCAR Sprint Cup sezonu 21 Şubat’ta ” Daytona 500 ” ile başlayacak.

Miami 1
Miami 2


Yorumlar

“2015 NASCAR Sprint Cup Miami – Kazanan ve Şampiyon Kyle Busch” için bir yanıt

  1. Otoritelerin takdirini toplamış, Nascar dendiğinde ilk akla gelen bir efsane veda etti. 23 yıl 93 galibiyet 4 şampiyonluk ”24” numara senide özliyeceğiz. Busch’a da helal olsun, Keselowski’yi desteklememe rağmen kim iyiyse o kazandı. 2016 Keselowski senesi olur inşallah..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir