Renault: “Red Bull ile Olan Gerilim Gelişimi Etkiledi”

yazar:

kategori:

Renault, Red Bull ile ilişkilerindeki gerilimin Formula 1 motorunu geliştirmesini de olumsuz etkilediğini düşünüyor.

Gelecek seneden bu seneye geçişte motorda gerilemiş gibi görünen Renault için durum bu sene için de farklı olmadı. Bu sene ilk kez geliştirdiği motoru Brezilya’da piste çıkaran Renault yine eskisine oranla gerilemiş gibi göründü.

Cyril Abiteboul “Son dönemde yaşananlar ve Red Bull ile olan belirsizlik takımlarla aramızda olan teknik işbirliğini gevşetti.”

“Diyaloğumuz neredeyse bitti. Sadece gelecek sene için adil oluyorduk ancak belki bu sene bitmemesi konusunda biraz daha dikkatli olmalıydık.”

“Motorun performans gelişimini maksimuma çıkaramadık. Motorda bir parçayı değiştiriyorsak tüm elementleri üzerindeki yan etkisini düşünmemiz gerekiyordu.”

“Gördüklerimizden daha fazlası gelecek ve henüz elimizdeki donanımın tamamını kullanmıyoruz.”

“Bu yüzden biraz hayal kırıklığı var ancak daha fazlası gelecek ve daha fazla açıklama olacak.” dedi.

Abiteboul son olarak son yarış Abu Dhabi’de kullanacakları motoru iyi bir şekilde düşünerek belirleyeceklerini, gerekirse eski motora dönebileceklerini söyledi.

 

 

 


Yorumlar

“Renault: “Red Bull ile Olan Gerilim Gelişimi Etkiledi”” için 9 yanıt

  1. Tamam Redbull davranışlarıyla suçlu ama Renaultta sütten çıkmış ak kaşık değil. Son motor geliştirme girişimleri tam bir komedi. Parça değiştiriyorlar,değişen parçanın diğer parçalara etkilerine bakmıyorlar. Nasıl bir motor üreticisisin sen. Fiyasko gelişim oluncada suçu Redbulla at,nasıl olsa ortada suçlu var aramaya gerek yok.

  2. Redbull’u bir nevi yavaşlatmış oldular aslında. Kendilerine fırsat yarattılar biraz olsun. Belki de arkaplanda Renault 2016 aracı tasarlandı bile.

  3. 2014 kurallarının başından itibaren yaşanan gerilimler her iki tarafında gelişimini etkilediğini düşünüyorum…

    Yaşanan problemler sorunlar 2013 Japonya Gp ile baş gösterdiğini düşünüyorum seni sekiz kere dünya şampiyonu yapmış bir motorun kilit ismine podyuma çıkarken Red Bull tişörtü giydirmenin hiç bir anlamı yoktu üzerinde ki tişört senin giydirdiğin tişörtün üzerinde ki markaya her alanda ağır basar. Bu olaydan sonra basına yansımasa da kırılma noktası yaşandı.

    2014 Sezonu başlamadan yaşananlar kabul edilebilir gibi değildi bunu kimse inkar etmiyor lakin son 20 sene içerisinde F1’de en köklü kural değişikliğiydi Red Bull’un bir anda Renault’u eleştirmesi hiç etik değildi kaldı ki elektronik arka frenler için STR’den yardım alındı aracın arkası Renault’un vermiş olduğu motorun gereksinimlerinden çok uzaktaydı bunlar belliyken ilk yılda döküp devirmeleri bir çok kişinin canını sıktı.

    2014 sezonunun olumsuzlukları 2015 sezonunu etkiledi bunu kimse inkar edemez ortada bir reklam bir pr çalışması kazanıldığı zaman şasi kaybedildiği zaman motor kafası ile bu günlere kadar gelindi… Red Bull çok aceleci davrandı eleştirmesi gereken tam sezon 2015 sezonuydu onuda ellerine yüzlerine bulaştırdılar.

    12 Gelişim hakkından 7 si’nin kullanıldığı söyleniyor bu gelişim haklarından Turboda yapılan güncelleme kullanılamıyor çünkü buna uygun motor kapağı yapılmıyor burada Red Bull’un suçu yok mu şimdi ? Ben buradan şunu çıkartıyorum fabrika takımı değilsen motor da ki güncellemeleri gerekli aerodinamik güncellemeler olmadan deneyemiyorsun büyük bir turbo için yeni bir motor kapağının olması gibi.

    Olan oldu artık önümüze bakma zamanı umarım yarın ve sonra ki günler için Renault’dan güzel açıklamalar duyarız ve yola devam ederiz…

    1. Nazmi Duman avatarı

      Güzel yorum olmuş tebrik ederim, kullanıcı adının hakkı verilmiş 🙂

      1. Teşekkür ederim,kullanıcı adımın hakkı her zaman adil ve objektif olmuştur.

    2. Sonuna kadar Renault f1

      1. Ebediyen üstat aynen katılıyorum.

  4. Yeterli degil ama makul bir aciklama… ”cirkef bull” ile calismak hic kolay olmasa gerek

  5. Bu yeterli bir bahane değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir