Ferrari, Raikkonen ile Devam Etme Kararını Savundu

yazar:

kategori:

Ferrari, Kimi Raikkonen ile yola devam etme kararının arkasında duruyor.

Bu yıl pek çok soru yaşayan Raikkonen, Vettel’in yarısı kadar puan alabildi ve şampiyonada beşinci sırada.

Fin pilotun son Brezilya GP’sinde gösterdiği performans eleştirilmişti. Bazı pilotlar Raikkonen’in artık eskisi gibi yarışamadığını savundular.

Ferrari, herşeye rağmen Raikkonen’i desteklemeye devam ediyor.

Ferrari’den Arrivabene “Kimi’yi değiştirmek hata olurdu. Takıma getirdiği dengeden memnunum. O Sebastian ile birbirlerini zorlamaya devam ediyor. Benim için önemli olan da bu”

“Kimi pek çok kez talihsizlik yaşadı. Ama o çok çalışmaya devam ediyor” dedi.


Yorumlar

“Ferrari, Raikkonen ile Devam Etme Kararını Savundu” için 12 yanıt

  1. Meyve veren ağaç taşlanır.

    F1’i takip ettiğimden beri(1998) medyanın Raikkonen’in koltuğuna olan büyük merakını başka hiç bir yerde görmedim.

  2. Bence önümüzde ki sezon genç birilerini getirmesi şans tanıması gerekirdi Ferrari’nin. Raikkonen severim ama artık verimi çok düştü. Zaten yapı itibariyle ruhsuz sanki zorla iş yaptırıyormuş gibi karakterde bir insan.

    1. Ya bir saçmalamayın sanki adamın 40 yıllık arkadaşısınız. Elinden geleni yapıyor adam daha ne yapsın. Vettel daha iyi olabilir bir şey demiyorum eski Kimi de yok artık ama araç geliştirmek ve takımda uyum sağlamak için en iyi adam Kimi. Verstappen’i getir 3 yarış sonra bir birine dalar iki takım arkadaşı..

  3. Biz bu hikayeyi bir yerden hatırlıyoruz.

    1. Bir ara Maldonado’nun Hamilton hızında olduğunu iddia eden hatta, o kadar hızlı olduğunu bildiğini söyleyen biri vardı, bizde o hikayeyi bir yerden biliyoruz.

      Kimi F1’de hızıyla dikkat çekmiştir, istediği arabayı aldığında, yenemeyecegi pilot yoktur.Bunu 2007 2008 yıllarında Hamilton üzerinde pist üstünde yaptığı geçişler ile kanıtlamıştır.2008 de Spa’da dördüncü başlayıp hem takım arkadaşını ondan sonra da Hamilton’u pist üstünde tokatlamiş sonrasında yağmur yağana kadar herkesi kendini izlemek zorunda bırakmıştır.Bunu yapabilmesi için bir pilotun o potansiyeli barındırması gerekmektedir.Saf hız dediğimiz şey de budur.Çoluk çocuk tamam bunu bilmez ancak senin hala Kimi hızlı değil minvalinde neredeyse her Kimi haberinde konuşman gereksiz.

      Tamam Kimi şu anda eskisi kadar hızlı olmayabilir Ancak, gününde olduğunda Vettelden hızlı.Karşısındaki Vettel kariyerinin en üst yıllarını yaşıyor şu anda.

      F1’in %70 siyasetdir, eskisi gibi artık mücadele herşey için söylüyorum Bunu gizli kapılar ardında yapılmaktadır.Arka planda kim güçlüyse o kazanıyor.Dolayısıyla sürücüler için konuşuyorum bu siyaseti en iyi yapanlar, takımların çıkarlarına en büyük katkıyı yapacak olan pilotlar pastadan büyük payı alıyor.Kimi bunların arasında ki en dürüst pilotdur.Dolayısıyla Ferrari gibi siyasi bir takım için(eskiye göre Çok daha iyi tabi) hiç de uygun bir pilot değildir, pazarlama değeri de düşüktür.neyse ışte öyle..

      1. +1000 tebrikler erendost kardeşim yorum super

      2. GP2 ENGİNE avatarı

        ferrari maalesef ki siyasi bir takım kimi keşke mclarenle devam etseydi mclaren ona saygı duyuyordu. ferrari raiye saygı bile duymuyor açıkçası.

      3. Aslında ben Ferrari’nin tek pilot politikasını kastetmiştim ama çok az yazdığım için başka anlaşılması normal. Ancak anladığın da tamamen doğru. Geçen sene de benzer şeyler olmuştu. Bu sezon ise Kimi Raikkonen’in üç galibiyet alma şansı vardı.

        Bahsettiğin konulara gelirsek; 2008 yılının aracı dediğine göre tam da Raikkonen’in coşacağı bir araçtı. Felipe Massa bile coştu, gördük.

        Raikkonen’in siyasete bulaşmadığı doğru, ancak tuttuğunu koparamayan adamdan da ancak Ferrari’ye ikinci pilot olur, parasını alır gerisine karışmaz.

        1. Öyle hikayeden konuşmayacaksin, 2008 sezonunda Kiminin yaşadığı sorunlara bak bakalım.Kaç yarış da yariş dışı kalmış.Kaç yarısı kazanacakken yariş dışı kalmış?

          Kim arkadan Kiminin kazanacağı yarışta bodoslama arkadan girmiş?

          Ne Massasi?

          1. Hikayeden konuşmaya gerek yok. Massa’nın başına geldiği gibi Raikkonen’in de başına işler geldi. Ancak ikisinin de bitirdiği yarışlarda 7 kez Massa’nın arkasında kalması saçma değil mi? Massa diyoruz, Alonso, Hamilton, Schumacher, Senna, Prost, Fangio değil. Massa.

            1. Massa’nın Şampiyonluk şansı var mıydı. Evet. Değerlendiremedi. Ama şans ama yetenek.
              Kimi Şampiyonlık şansını değerlendirdi.
              Şampiyon olmak için sadece iyi sürmek yetmiyor.

            2. Bence yeteneğini sorgulamak yanlış şampiyon olmak için yetenek sadece bir basamak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir