Schumacher, Bloke Edildiği Gerekçesiyle Whiting'e Başvurdu

yazar:

kategori:

Mercedes GP pilotu, Fernando Alonso ve Lewis Hamilton’un sıralamalarda belirli bölümlerde önüne çıkıp kendisi engellemelerinden şikayetçiydi.

Son seansın ardından parc ferme alanında Fernando Alonso’nun yanına gelerek bir şeyler söylemişti.

Schumacher Alonso hakkında yaptığı açıklamada, “Son denememde, onun tarafından yavaşlatıldım. Ona, hızlı turumda olduğumu bilip bilmediğini, bunu takımın söyleyip söylemediğini sordum o da hayır dedi. O giriş turundaydı ve aynalarını izlemekten başka şeyleri düşünümemiyordu belki de. Ama bu konunun dikkate alınması gerektiğini dün pilotlar toplantısında dile getirdik ve aslında bunu ilk isteyenlerden biri de oydu.”

“Sadece bunu ona takımın söyleyip söylemediğini bilmek istedim ve ardından Charlie ile görüştüm çünkü kuralların tam olarak ne olduğunu ve değişip değişmediğini bilmek istiyordum. Whiting’e ne şekildebu işlemin sorunsuz işleyeceğini ne şekilde sorun olacağını sordum.”

Hamilton’la ikinci seanstaki olay sorulduğunda ise Schumacher, “Lewis ile de aynı sorunu yaşadım. O kendi turuna hazırlanıyordu ve beni engelledi, hiç hoş değildi. Eğer gerideyseniz elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırsınız ve ben de şu anda onu yapıyorum. Sonra biri beni yavaşlatıyor. Hiç rahatlatıcı değil.”

 


Yorumlar

  1. ferrarinin avukatı demiş benim söylediğimi unut hadi,davacının avukatı diyorki sizin oğlan gelip biz sizin bahçedeki ağacı salladık erikleri yere düşürdük yedik diyor yoksa biz nereden bilebiliriz 🙂

  2. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    mart diyecektim mayıs demişim…

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Kirve daha birşey demek istemiyorum. Kronolojik diyorsun ya, aç o 6 senedir üyesi olduğun siteyi mayıs ayından itibaren tarafsız gözle bak bakalım ne olmuş ne bitmiş… kim ne demiş kimler kime inanmayı tercih etmiş… sabahtan beri gözden geçirdim haberleri… Olanlara rağmen suçlu Alonso,sabotajcı o diyebiliyorsan tebrik ederim ne diyim. Ama aynı şeyleri tekrarlamaktan sıkıldım:)

  4. FIA Başkanı Max Mosley, Bernie Ecclestone'un Fernando Alonso ve Pedro de la Rosa arasındaki meşhur e-posta mesajlarının önemi konusunda kendisini uyardığını doğruladı.

    Mosley, Macaristan Grand Prix sabahı McLaren patronu Ron Dennis tarafından e-postaların varlığından haberdar edilmesine rağmen, ilk izleniminin bunların önemli olmadığı yönünde olduğunu ifade etti.

    Dün Londra'da Gazzetta dello Sport'a konuşan Mosley, bir süredir yapılan spekülasyonlara son noktayı koyarak, Ecclestone'un daha sonra kendisini uyardığını teyit etti.

    Mosley, "Evet, e-postalar konusunda bana bilgi vererek, bunların önemli olduğu konusunda beni alarma geçirdi. Bunları ona kimin verdiğini bilmiyorum" dedi.

    Daha önce konunun Ron Dennis tarafından; Macaristan'daki tartışma sırasında Alonso'nun boş tehditler savurduğunu düşünerek FIA Başkanı Max Mosley'e bildirdiği biliniyordu.

    Ancak Dennis Paris'teki duruşmada, "Bernie de bazı şeyler görmüş olabileceğini ve bunları Max'a geçeceğini söyledi" diyor.

    McLaren patronu ayrıca, "Bunların ne olduğunu bilmiyorum. Ancak gördüğünü söylediği şeylerin İspanyolca olduğunu biliyorum. Fakat dediğim gibi FIA'ya geçilen bu materyalin ne olduğunu bilmiyorum" ifadesini kullanıyor.

    Ferrari'nin avukatı Nigel Tozzi ise kayıtlara göre, "Alonso belgeleri Sayın Ecclestone'a göstermemişse Sayın Ecclestone, sürücülere yazı yazan Sayın Mosley'i uyaramazdı. Biz de bu e-postaları bulamazdık" diye konuşuyor.

  5. Kısa kısa cevap vereyim;kızdırma lafını takılma manasında kullandığını biliyorum bende beni ne ile kızıdırabılırsın sen beni kızdırırsan bende geçen 2 sene ile seni kızıdrabilirim demek istedim senın kullandığın manada.

    Haberi okudum ,alonsonun verdiği cevap o,hakemlerin bunun kabul edilemez olduğunu ve alonsonun kasıtlı olarak hamiltonu engelediğini TESPİT ETMİŞLERDİR yazıyor.Tespit etmek nasıl yapılmış onu bilemıyorum tabi.

    Araca müdahale olayı ile alakalı yıne o bölgede yarış dışı kalan toro rossonun bir takım basın yolu ıle veryansını var ama herhangi bir hakem kararı okumadım.yanlışsa yanlıştır.yarış start verildikten sonra ilk virajda kaza oldu ve schumayer koşarak garaja gidip yedek araca bindi,buna bir örnek ben anımsamıyorum ama yarışa yedek araçlarla başlanabılıyordu.

    Reno ile alonso arasında yapılan sözleşmede böyle bir madde olduğu konusuldu evet ama böyle bir madde olduğuna ben inanmıyorum.varsada hiç akılıca bir madde değil zaten mantıksız..

    Macaristan yarış sabahı alonso sinirli bir şekilde dennisi tehdit ediyor e-postalarla alakalı.dennisde hemen martini çağırıyor ve onun yanında söylemesini istiyor alonsodan,daha sonra dennis martine ne yapmaları gerektiğini soruyor martınde max mosleye söyleyelım bunu dıyor ve dennis bunu anlatıyor maxe,max o an üstünde durmuyor sanırım öyle yazıyordu haberde.daha sonra alonsonun menejeri yanılmıyorsam alonsonun bunu sinirle söylediğini üzgün olduğunu söylüyor ron dennise,daha sonra alonsoda dennisden özür diliyor.ilk mahkeme mclarenı sucsuz buluyor,ferrarı takımı çok baskı yapıyor basın yoluyla ama mahkemenın kararını temyıze götüren ferrarı değil max mosley oluyor.daha sonrada eclstone aynı sekılde max mosleye mclaren pilotlarının bir yada ikisinin e postalarla bu bilgilerden haberdar olduğunu soyluyor.ferrarı takımının avukatı mahkeme kayıtlarında bu e postaların max tarafından bılınmesının alonso tarafından sağlandığını,yani alonsonun eclstone bunları gösterdiğini söylüyor.dolayısıyla max mosleyın bir nevi itiraf için pilotların çağrılmasına neden mektupların yazılmasına sebep olan alonso oluyor.o siteki haberleri tek tek okursan kronolojık olarak bir fikiri sahibi olabilirsin konu hakkında.belkı bıraz dağınık yazmış olabilirim.

    Bir an için alonsonun o sene takım arkadasının hamilton değilde daha vasat bir pilot olan x olduğunu düşünürsek emin ol bu e-postalar ortaya çıkmayacaktı o zaman ..))Yarıştan sonra konuşuruz yine haydi iyi geceler sana.senın adına üzüldüğüm tek şey şu anda yurt dışında yarısı izlemek için yaşadığın sıkıntı arkadasım : ))

  6. senna'nın schumacher'i kenara çekip konuştuğu görüntü geldi aklıma. schumacher o zaman senna için benim idolüm ona sonsuz saygı duyuyorum demişti. eski ve yeni nesil pilot anlayışında farklardan biride bu. günümüzde saygı az spor bile yozlaşmış durumda ancak her pilotun mutlaka hile hurdaya karıştığını kabul etmek gerekir, çünkü bu insanlar özel yeteneğe sahip insanlar bu yeteneklerinin karşılığını almak içinde her şeyi deneyebilirler. bunları normal karşılamak lazım. schumacher alonso senna vs. bir şekilde şaibeye karışmışlardır bu sporun içinde olan birşey bu…

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    sondan başlayayım; kızdırma lafını takılma manasında kullandım…Yoksa maoralini bozayım şöyle olsun,böyle yapayım falan diye değil. Hani iki rakip takımın taraftarı futbolda birbirlerine takılırlar ya; amaç sadece takılımaktır,incitmek değil o açıdan… Yanlış anlamışsın bu konu hakkındaki iki gündür yazdıklarımı…

    Bak haberi okumadığın hala anlaşılıyor ama…Zaten senin sorduğun soruyu aynen Hakemlerde Alonso'ya sormuş,o da demişki o sırada telsiz irtibatım yoktu,sonrasında lastikler hakkında soru sordum ve sonrasında vınnn… Telsizler dinlenmiş ve araştırma yapılmış,dediğinin aksi bulunmamış,Hakemlere İNANDIRICI gelmemiş,bu yüzden ceza vermişler…Rica ederim bir kez daha dikkatli oku.

    Araca müdahele olayını çok iyi hatırlıyorum hatta bir sezonda müdaheleler kenar görevlilerinin inisiyatifine bırakıldıktan sonra Schumacher pist dışına çıkmış ve görevliler bir el atıp yardımcı olmuşlardı…Ancak aradan çok geçmeden Alonso bir pistte spin atıp aracının sadece arkada tekerleklerini pistin dışında bırakıyordu ve kimse gelip yardımcı olmuyordu… Bildiğim kadarıyla sonrasında müdahaleler yasaklandı. Ancak elle müdahelenin ötesinde aracın vinç yardımıyla taşınıp piste çıkarılması bu sırada aynı virajda kaza yapan bir sürü pilotun yarışı terk etmesi… İtiraz edilmediğine göre birşey yoktur herhalde ama birisi beni bu konuda aydınlatırsa sevinirim..Ayrıca eskiden yarış içinde dahi 3. araçla yarışabilme imkanı vardı diye hatırlıyorum…

    2008 Singapur skandalıyla ilgili… Sözleşmedeki maddeyi bulup linkini yollayamam çünkü bu sözleşme elden ele dolaşmıyor. Ancak birçok kez yarış içinde dile getirilmişti,spekülasyonları birçok kez yapılmıştı… Zaten o dönemde Alonso'nun pek gidebileceği takımda yoktu Kimi'nin geçen senenin şampiyonu Massa o dönemin şampiyonluk adayıydı… Tek ihtimal Brawn kalıyordu ki Alonso arzusunu açıkça dile getiriyordu ancak Alonso'nun maceradan çok Ferrari'yi beklediği açıktı…Ki zaten anlaşmanın önceden imzalandığınıda öğrendik bu sene başında.. Yarışları izlediysen ve yorumları dinlediysen bu maddeyi kaçırmana imkan yok…

    Alonso ve de la Rosa'nın takımı sabote ettikleri için bir yere başvurdukları yok. Tam tersine tanık olarak çağrıldıkları,eğer doğruları söylemezlerse F1 lisanlarının tehlikede olduğu birçok kez yüksek mevkili insanların dilinde dolaştı. Hamiltona aynı şekilde sorulsa Hamiltonda şakır şakır herşeyi anlatmak zorundaydı. Yapılan araştırmalar sonucunda "takımın ne bilgileri direkt kullandığı,ne de 2008 aracında kullandığı" tespit edilemedi. Ama bilgilerden yararlanıldığı bu yüzden başka çözümler üretilebilme ihtimali olduğu sebebiyle ceza verildi… Madem ortada bir sabotaj var Alonso tarafından yapılmış ve Mclaren'in bir suçu yok, Mclaren temyize gidebilirdi…Ama gitmedi…Çünkü ortada malesef böyle bir durum var…malesef diyorum çünkü bu sadece takımı deil f1'i ağır yaraladı…Ayrıca Mosley'in nefretini bilirim.Nefret f1'de tanıdık olduğumuz simalardandır:)

    Alonso bir hata yapsa emin ol buna en büyük tepkilerden birini ben veririm. Çünkü insanlar en büyük hayal kırıklıklarını en çok sevdiklerini insanlar yüzünden yaşar. Benimde f1'de en sevdiğim pilot Alonso'dur. Bir gün bir hatası olursa emin ol,en çok üzülenlerden en çok kızanlardan en çok tepki gösterenlerden biri ben olurum…Ancak diyeceksin ki niye bugüne kadar öyle bi tepkini görmedik? Çünkü bugüne kadar öyle bir hatasını görmedim…Gördüğüm hatalrı ilk yıllarındaki dönemlerdeydi sadece…

    2007 senesinde hem Mclaren,hem Hamilton,hem Alonso, hemde medya hatalı… bu herhangi birisine özgü bir hata değil. Ama benim takıldığım konu Alonso sabotajçı,Alonso takımı sattı muhabbetleri… Bu adam durup dururken mi aracını pit duvarına sürdü… Yarışlardan sonraki zafer sevinçlerine bakman yeterli takım içinde ne olup bittiğini anlamak için.. Mayaları uyuşmadı olmadı… İngiliz çorbasına, akdeniz baharatları fazla geldi, ne baharat baharat gibi oldu,ne çorba çorba gibi… Artık bunlar yaşandı bitti…Benim arzum geçmişi geçmişte bırakmak,geleceğe bakmak…Ama durmadan geçmişin birtakım kişiler tarafından irdelenmesi,en alakasız yerlerde kullanılması…Sıkıyor haliyle insanı…
    Hani 2007de Hamiltonla ilgili birşey çıkmadı diyerek savunuyorsun ya, bizde o sebeple Alonso'yu savunuyoruz…Karşı taraftan çok iddia oldu ama hiç birşey çıkmadı…

    Neyse girmeyelim,girmeyelim diyorum eski muhabbetler 316. kez tekrar başa sarıyoruz…

    Bırakalım eski günleri kirve geleceğe bkalım,güzel bir sezon dileyelim…

  8. Güzel kardeşim benim,2007 skandalı ile alakalı olarak Hamiltonun bu konuyu bildiğini gösteren bir e-posta çıkmadı,e-posta yok diyelim ama hamiltonun haberinin olduğunu ne alonso nede pedro dela rosa ifade etti.diyelimki haberi var ama biz bunu öğrenemedik,demekki hamilton takımını sabote etmek için bir neden görüp hiçbir yere başvurmamış.biz buna takımı satmamak diyoruz.o bunu yapmamış.sen şimdi dersinki bunların gizli kalmasını sağlamakda suç değilmidir,evet suçtur ama pedroda saubere mclaren takımının bilgilerini götürmüştür ama kimse bundan dolayı onu mahkemeye sevk etmez.bu tarz şeyler Formula 1 de her zaman olmuştur.mclarenın temyize gitmesi söz konusu olmadı sonuçta takım pilotları bu bilgileri bildiklerini fiaya belirtmişler.temyize gidip ne diyebilir mclaren.bu pilotlar bu takımın pilotları,bizi bağlamaz demeleri bir şey ifade etmeyecekti..ayrıca max mosleyin ron düşmanlığını görmemişsen bunada bir şey diyemem..alonso skandalların içinde yer almasına rağmen bugune kadar bunlara ortak olduğuna dair kanıt çıkmadı demişsin ama aynı şekilde bu bilgilerin mclaren aracında kullanıldığına dair bir kanıtta çıkmadı fakat cezayı yedi mclaren.alonsonun bu bilgileri bilmesi suç varsa ortada buna ortak olduğu anlamını çıkarmazmı?ama kaba tabir ile itirafçı yasasından faydalandı diyebilirmiyiz,bence evet..

    Alonsoyu neden ellerinde tutmak için şike yaparak yarış kazanmak istesin reno?alonsonun reno ile sözleşmesinde eğer alonso 2008 yılında 1 yarış kazanamaz yada reno alonsoya yarış kazanacak bir araç veremez ise 2009 yılında bir başka takımda yarışmaya hak kazanır yada alonsoya tazminat ödenecektir diye bir ibaremi vardır.varsa sen linkini atarsan ben okurum sözleşmeyi 🙂 ..kaldıkı alonsonun renodan sonra gidebileceği 1 takım vardı o da ferrariydi,ferraride yarışma şansı varken renoda kalırmıydı alonso 2009 da,hayalındekı takım ferrariydi…bu şekilde kazanılmış (alonsonun şansım sayesinde kazandım söylemini söylediği ilk yarıştır) şans yarışı alonsoyu 2009 da takımda tutmaya nasıl sebep olabılırkı.bak biz sana kazanan bir araç verdik 2009 senesındede bizle yarışmı dıyecektı briatore?alonsoda ha evet hani ben 15 başlayıp 1 kişi bile geçememişken herkesden erken pite girdiğim ve pit çıkışımda takım arkadaşımın kaza yapması sonucu sc sayesinde kazandığım yarıştanmı bahsedıyorsun briatore,tamam ben varım mı diyecekti?

    Hamilton yalan söylediği için başta sizler olmak üzere ingiliz basını ve bizler tarafındanda eleştirildi yani bir suç işledi sütte leke var hamiltonda yok dersem sen haklısın biz objektif bakamıyoruz derim..orada takımın yaptığı tam bir aptallıktı,trulı aracın kontrolunu kaybettiği için pist dışına çıktı benım fikrim hamiltonun onu orda geçmiş olması normaldı ama o tam olarak ne yapacağını bilmediğinden takıma sordu takımda Charlie ile konuştuklarını beklemede kalmasını söyledi ama hamilton trulıye birkaç sanıye sonra yol verdi bunuda telsızden söyledi,takıma,ama takım hamiltona trulının kendısını geçtiğini söylemesını istedi ve yalan söyledi ki ne kadar gereksiz bir şeydi şimdi bile inanamıyorum ahmaklığa…özür dilemenın bir erdem olduğu söylendi bize ama hamilton çok hata yaptı çok özür diledi bunuda kimse inkar etmiyor.biz bunu kabullenıyoruzda siz alonsoya hiç ama hiç toz konduramıyosunuz.

    Hamiltonun aracına müdahale olayını ise bilmem hatırlarmısın schumınınde aracının arka tarafı pist dışında ön lastikleri pisteydi yanılmıyorsam 2003 senesi olmalı,hakemlerın müdahalesiyle yarışa müdahil oldu tekrar ve o zamanda eleştirildi ama bu konuda bir kural olduğu söylendi o zaman..hamiltonunkide benzerdi ve ben kimseden bu konu hakkında olumsuz bır sey duymadım 2008 de..schumayerın starta kaza yapmasından sonra aracından ınerek garaja koşup yedek aracına bınıp yarısın tekrar start alması ıle yarısa devam ettiğinide hatılıyorum.hangi yarış aklımda değil.buna benzer bi şey görmedim hiç yada anımsamıyorum ama olmuştu.

    Gönderdiğin linkte haberi çok iyi biliyorum 6 senedir üyeyim o siteye.sana açıklamasını yaptım zaten altta eğer sen inandırıcı buluyorsan alonsoyu ben buna ek olarak iki cümle yazayım…hakemleri kenara bırak sen kendın cevapla buna inanıyormusun,6 sanıyede lastıkler takılmış ondan sonra 20 sanıye bekletılmış,o 26 sanıye zarfında sormamış ama devam et işareti verildikten sonra 10 sanıye daha beklemış bunu sormak için takım arkadaşının arkasında pite girmeyi beklediğini bildiği halde.ayrıca mclarende takım olarak o yarışda cezalandırılmıştı…

    Birbirimizi kızdırma mevzuna gelince,beni kızdırmak için ne söyleyebilirsinki? Bizden daha hızlı aracınızla bizim önümüzde olduğunu söyleyeceksen bunu sana yakıştıramam.hadi 2007 senesini saymıyorum çünkü hamiltonun alonsoyu geçtiğini kabul etmiyorsun.2008-2009 sezonunda hamilton alonsonun önünde.. yani henüz hiçbir sezonu alonso hamiltonun önünde bitirmemiş ve emin ol bu 2 sene hamilton alonsoyu ezmişdir diyemem çünkü mclaren renodan hep hızlıydı,iyiydi ve bunun lafını etmeye gerek yok :)) ha sen bunun lafını edeceksen bu gün aracınız hızlı diyebilirim sana senınde bana geçen 2 sezon için söyleyeceğin bundan ibarettir sanırım..:)

  9. http://www.youtube.com/watch?v=yFoqRC3Mhx0

    http://www.youtube.com/watch?v=FpClyplF4fo&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=ui1H_SbBVxc&feature=related

    Burada 3 yanlış hareket var, üçünün de cezası verilmiş. Anlamadığım olaysa hala bu olayların üstünden milletin başka pilotlara ayar vermek istemesi, kendi pilotunun yaptığı şeyi sindiremediği için başka pilotların yaptığı yanlış şeyleri öne sürmesi. Bakın bu 3 hareket de yanlış üçünün de cezası verilmiş. Neden hala "Ama bak o pilot da bunu yaptı" diye temelsiz ve bir çözüm getirmekten uzak argümanlara bel bağlıyorsunuz anlayamıyorum. Aklıma ilkokulda çocukların "Niye vurdun çocuğum arkadaşına" sorusuna "Ama öğretmenim o da bana vurdu" şeklinde cevap vermesini getiriyor bu durum. Daha önce de yazdım ama hala aynı eksende yazılan yorumları görünce dayanamadım. Yanlıştan doğru çıkarmaya çalışmayalım lütfen. Bu hakimin "Niye yolsuzluk/hırsızlık yaptın" sorusuna "Ama herkes yapıyor sayın hakim" demek gibi birşey. Başkalarının yapmış olması onu doğru kılmıyor. Sonuçta yanlış. Yazmaktan bıktım ssis aynı şeyleri öne sürmekten bıkmadınız. Pes ediyorum.

  10. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    birde şu ilahlaştırıyorsunuz lafı yok mu? benim kimseyi ilahlaştırdığım yok. Bakın 321340469809 kez söylüyorum bunu. Sizin mantıklı benim mantıksız ve tapınmalı düşünce tarzıma göre! kıyaslama yapıyoruz ya.

    -Bazılarına göre 2007 skandalında Hamiltonun hiç haberi yok,ama Alonsoyu takımda tutmak için yapılan skandaldan Alonso'nun haberi var.
    -Bazılarına göre Hamilton geçen sene bu pistteki olaylarda "yalan söylediği" ve bu yüzden başkasının hakkını taciz ettiği için,ama sonradan deliller ele geçirilince tekrar yalan söylediği için, sonra işin anlaşıldığını anladığı için özür dileyip " ne kadar onurlu bir davranış bravo helal olsun deniliyorken, Alonso mahkemede tanıklık yaptığı için hain,kendisine sadık! takımına ihanet eden adam! Hatta Mclarende o kadar masum ki, bu yalanları bildiği halde temyize gitmiyor. Aslında onlar haklı ama doğruluğun ortaya çıkmasından korkuyorlar. Çünkü o zaman haklılıkları ortaya çıkıp takımın adı "zarar" görebilir! Hani takımdaki her şeyi Alonso yedi sonrada gitti sattı ya, Hamiltonun bundan hiç haberi yok,o hiç bir şekilde yararlanmadı ya, adamlar sırf Alonso'nun adının kirlenmemesi! için temyize gitmediler… Ama Alonso karaktersiz,kişiliksiz… Çünkü mahkemeye çağırıldığında ve ortada f1 kariyeri söz konusu olduğunda YALAN söylemesi gerekiyordu… o zaman bravooo,onurlu!Alonso olacaktı…

    – Skandalların içinde yer almasına rağmen bugüne kadar skandallara ortak olduğuna dair bir kanıt ortaya çıkmadı ya,ve bizde bunu söylüyoruz ya, adama tapmış oluyoruz o yüzden… Ama bazıları hala bir takıma eşit davrandı,hamilton günahsız, şu böyle bu böyle diyor,onlar objektif…

    Zaten buradaki adet biri rakibinizin taraftarıysa o subjektif,sizinle aynı fikirde olanlar "objektif!"…

    Bin dereden su taşımaya gerek yok kirve kardeşim, bir damla su bile gerçekleri gösteriyor aslında da çölün ortasındakilere değil bin milyon dereden su taşısan "serap" deyip geçiyor.

    Yolladığım linki okumuşsundur umarım. Oradada gördüğün üzere hakemler Alonso'nun dediklerinin aksine bir kanıt bulamamışlar. Hakemler dediklerine İNANMAMIŞlar…!

    Her konuda bu kadar yaygara koparan arkadaşlar Alonso hakkında en ufak konuda bile bu kadar yüklenirken araca müdahalenin yasak olmasına rağmen Hamilton'un aracının vinç yardımıyla piste geri yollanmasında sessiz kaldılar 2007de…Ama pardon ben Alonso'ya TAPTIĞIM! için onuda yanlış görmüşümdür…

    2003'ten beri Alonso taraftarıyım…Hakkinenden sonra tuttuğum pilottur.Yani onun şöhretine şampiyonluklarına hayranlıkla bir taraftarlığa başlamadım. Hırsı,azmi ve yeteneğidir beni onun taraftarı yapan. Pistte taraftarı olduğum pilottur,dışarda da X, Y'dir… İnsan en yakın arkadaşını bile tanıyamazken insanların ciğerini okuyabilme yetim o kadar gelişmedi..Bu konuda bazılarıyla yarışamıyorum.kusura bakmayın BAZILARI… Ama hakkımda yorum yaparken bari biraz dengeli olun…

    Ayrıca Kirve sözde bugün sıralama turlarından sonra birbirimizi kızdırıcaktık gözükmedin ortalıkta 😉 yarın yarıştan sonra var mısın:D

    Onur Aybars "fotoya ilk baktığımda yok canım normal koymuş elini oraya" dedim ama damarları kemikleri çıkmış adamın ya sinirdendir ya sürüş yaptığı için kaslar çalışmıştır diye düşündüm ama açıklamalarada bakınca ve Alonsonun nolüü ya bakışından sonra SİNİRden olduğuna kanaat getirdim… Yarın olay çıkmasın:D

  11. sen git monacoda aracını parket schumi

  12. Schumacher yumruğunu mu sıkmış yoksa açıdan mı o şekilde görünüyor?

    http://f1.f-e-n.net/images/f1/20100327/ferrari_hires/100058aus.jpg

  13. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ya ona bakarsan pilotlar baya yardım yapıyorlar.Ama Schumi bu konuda bir lider.Neyse arkadaşlar saatlerimizi ileri alalım.Umarım zamanında kalkarız yani daha öncesinde.Hepinize iyi geceler iyi yarışlar.

  14. bir mclaren taraftarı olarak schumıye çok fazla sevmesemde saygım sonsuz.bunun nedeni adam sempatik.evet yarışlarda bir takım hataları olmuştur ama yarıştığı takımları,çalışanları kazansada kazanmasada her basın toplatısında övdüğünü,kibir sahibi olmadığını,haiti depreminde zarar görenlere güzel ülkem 1,5 milyon dolar yardım yapmışken kendisinin 10 milyon dolar yardımda bulunduğunu izledim gecen yıllarda.mikaya söylediği övgü dolu sözlerinden bahsetmeme gerek yok zaten..

  15. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    🙂 sağol cnm yok ne olacak.Hayır benim anlamadığım neden suçluyken bile suçsuz diyelim bir mantığı yok.Bu tutmamızı engellemez ama kabul etmeliyiz.Bu herke için geçerli.Keşke olmasa ama oluyor.Sonuçta bu f1.Hırs-adrenalin vs.Curling değilki bu.Yuh bak ne oldu desinler.Curling demişken şu İsveç ten Cecilia östlund a bakayım bende 😀

  16. Neyse Beşiktaş'ım Eskişehir'i yendi biraz gidip Ahmet Çakar'la Sinan Engin'i dinleyeyim 🙂 Bugün neşeliyim çok şükür 😛

  17. Alonsothebest_Massa şu yorumundan sonra gerçekten elini sıkmak isterdim, sıkmış farz et 🙂 Teşekkürler.

  18. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Gridde olan olmayan ne kadar pilot varsa suçları vardır.Belkide insanların rakiplerine bu kadar antipatiyle bakmalarının sebebi insanları kusursuz görmek istemeleridir.Ancak hayır.Ben katılmıyorum.Alonso'nun,Hamilton'ın Schumi'nin hataları vardır ve olacaktır.Bu insan doğası gereği doğal birşeydir.İnsanlar kusursuz olamaz.

    Kirve orda bir arkadaş Alonso ikinici pilot olurdu gibisinden birşeyler konuşmuş ondan öyle dedim.Kusura bakma.Elbette Lewis Heikki yi geçerdi ancak nedense şampiyon olan pilotlar genelde daha düşük pilotları istiyorlar.Ancak bu sene hepsinin işi zor.Neyse.Hatadır bu.Bu kadar geçmişte yaşamamamız lazım.Alonso veya x oraya kusursuzluğu temsil etmek için katılmadı.Şimdiye kadar bir tane kusursuz hatasız pilot varsa çıkın buydu diyin.Lewis mesela.Melbourne de yakalanmış.Ya ne olmuş yapmışsa.Ama youtube da bundan dolayı bile saldırı yorumları yapılıyor adama.Ağıza alınmaması gereken laflar.Tamam rakip.Tutmamaysa bende tutmuyorum ama saygı.Bizlerde sınırımızı bilmeliyiz.Bence.

  19. schumi ve damon arasında amansız bir savaşın olduğu 95 yılı ve yarışlardan spa..yarış kuru zeminde başlar derken yağmur pisti ele geçirir ve damon ıslak zemin lastiğine geçer fakat schumi kuru lastiklerle devam eder damon lastik avantajıyla schumiyi yakalar ama schumi yol vermez ve bu savaş iki aracın birbirine çarpmasına dek devam eder daha sonra pist tekrar kurur ve iki araç pite girerken damon pitte hız ihlali yapar oyun biter yarışı schumi kazanır.yarış sonunda damon schumiyi acımasız ve kalleşlikle suçlar schuminin cevabı
    "yolun kuruyacağını biliyordum.bir kere yarışçı doğdunuz mu öyle gidersiniz,pazar gezmesine çıkmıyoruz ve ben bir rahip değilim."

  20. bu neye benzer biliyormusun espoir,hamiltonun dun avustralya caddelerinde zig zak yapıp makasa atarak aracları sollarken yakalandıktan sonra polise "önüme bir yaya çıktı ondan kaçmak isterken arac bir o yana bir bu yana savruldu yoksa ben gazlamıyordum" demesine 🙂

  21. schumı o sözü yanılmıyorsam monacoda kardeşi schumayere çok hoş bir atak yapıp geçtikten sonra kardeşinin abim delirmiş olmalı tarzı bir demecinden sonra söylemişti..

  22. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununa göre olsaydı en az zaman aşımı süresi 8 yıl kardeşim, ama dışarda bu işler nasıl işler o kadarını bilmiyorum 🙂

  23. 2006 monzada alonsoya verılen ceza saçmalıktı,engeleme ile alakası yoktu bence…schumayer bugun öyle hissetmiş ben görmedım olayı.hakemler karar vereceklerdır.geçmişte hataları oldu dıye bugün schumayerın itiraz hakkı yok dıye bir hak mahrumıyetı cezası aldıysa schumayer monaco uzerınden 4 sene geçti zaman aşımına uğramıştır 🙂

  24. Schumi'nin çok sevdiğim bir lafı var.

    "Pazar gezmesine çıkmıyoruz ve bende bir rahip değilim diye"

    Ne kadar doğru değil mi? 🙂

  25. Veremez, çünkü bu arkadaşlara göre Alonso hatasız bir varlık (dikkat edin insan bile demiyorum).

    Alonso tabi ki ben böyle bişey yapmadım diyecek, peki biz Alonso'ya mı yoksa gördüklerimize mi inanalım? Lolipop adam çekildikten sonra neden Alonso orda hâlâ? Hemen yanıt vereyim 😉 Çünkü Alonso Japonca bilmiyor ve ona Japonca konuştular medya önünde onu suçlu çıkartmak için.

    Bırakın bu işleri arkadaşlar.

    Schumacher Rascasse'da ne kadar suçluysa Alonso'da orda en az o kadar suçluydu.

  26. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Önce o olaylar neden başladı onun hesabı verilsin.Temizlikse dünyada kimse temiz değildir.Ama Alonso ya laf atanlar kendi desteklediklerine,Alonso cularda yani bizlerde kendi adamımızın yaptığı hatalara bakmalıyız.Sonuçta herkes kendine göre haklıdır.Ne Alonso nun ne Schumi nin Ne Hamilton'ın ne bilmem kimin yaptığının doğru tarafı yok.Bize göre doğru çünkü öyle görmek istiyoruz.Alonso nun hataları varmı? var.Ama bu diğerlerinin hatasız olduğunu göstermez.

  27. ah be espoir kardeşim toz kondurmamak için bin dereden su taşıyosun:)
    aracı sürerken sanıyenın çeyreğinde karar alan bu üstün insanlar pit stop yapılıp lastikler değiştirildikten sonra pist açılsın dıye yada başka bır ad altında lastik değişiminin bitiminden sonra fazladan 20 sanıye daha alonsoya devam et işareti vermemişken alonso lastik seçiminin doğru olup olmadığını sorguladığını söyluyorsa,üstüne üstlük bu soru cevap faslı 10 sanıye kadar sürüyorsa,varsayalım lastik seçimi yanlış olsa fazladan 10 sanıye daha bekleyıp kendı hızlı turunu bile sabote edeceğini düşünemiyormu,buna kim inanır? sen cevapını verirsin 🙂

  28. Takımını satan bir adamın neresi en temiz olabiliyor?

    Hamilton yada Schumacher takım bilgilerini gidipte sağa sola vermedi.

    Hamilton yada Schumacher takım arkadaşına yaptırılan düzmece kaza (!) ile (birde güya haberi yokmuşcasına) yarış kazanmadı.

    Hamilton yada Schumacher kaybettiği yarış sonralarında takım arkadaşlarını yada ekibini suçlamadı.

    İş ceza yemekse hemen her pilotun yediği saçma sapan cezalar var. İnkar edebilir misiniz? Ne yani bu oyunda sadece Alonso mu ceza yiyor?

    Bazıları anasını babasını tanımazken Alonso ile yatıp kalkıyor ya, ondan en iyi Alonso'yu tanıyor.

    Zorla konuşturacaksınız yani.

  29. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    http://www.youtube.com/watch?v=74il02wkvMI&feature=related
    bu da basın açıklamasıyla birlikte 2006 olayı, Alonso'nun meşhur artık F1'i sadece spor olarak görmüyorum dediği basın toplantısı…
    Bizde adalet gelsin diyoruz. Eğer suçlularsa Alonso'ya da Hamilton'a da ceza verilsin. Suç suçtur! Ama birkaç kişinin sert yorumu yüzünden yok sizin pilotunuz böyle yok karaktersiz demek ne kadar mantıklı bir davranış???

  30. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    http://www.t u r k i y e f 1 .com/newsfull.asp?id=8811&r=05.08.2007+17%3A13%3A13 aradaki boşlukları kaldırarak girin siteye.

    Bakın burada hakem kararları var. Alonso'nun dediğinin aksine kanıt yok. Sadece hakemler "Alonso'nun dediklerini inandırıcı bulmamışlar!!!" Videolar izlenmiş ses kayıtları dinlenmiş Alonso'Nun dedikleriyle çelişen hiç birşey yok, ama İNANMADIKLARI için ceza verilmiş… olayın öncesini de bu siteden veya başka sitelerden araştırabilirsiniz. Birşeyi ille milyon kez kanıtlarıyla ortaya mı koyalım? 2006 İtalya GP Massa'nın hızlı turunu engellediğine kanaat getirilen ve bu yüzden ceza yiyen Alonso…http://www.youtube.com/watch?v=UmvkOeY47l8 bu da videosu sebebi Massa'nın hava akımını bozarak tur derecesini engellemek :S!

    Pilot karakterlerin ve geçmişe hiç girmeyelim. Çünkü bir yerde bugüne kadar suçu hiç kanıtlanmamış ancak malesef skandalların içinde yer alan bir pilot var bir taraftanda yalanları ortaya çıkan, güçlü bir medya ve takım desteğini arkasıa alan pilot var… Eğer zirvedeki isimlerden Alonso,Hamilton ve Schumaher arasında bir kıyaslama yapacaksak buradan en temiz Alonso çıkıyor. Ama bazıları sevmediği için inanmak istemiyor onun haklı ve suçsuz olduğuna, zaten millet anasını babasını tanıyamazken burada pilotların ciğerini biliyor ya…

    Neyse bu muhabbetleri uzatmayalım gereksiz yere konular hep Alonso'nun kişiliğine dönüyor,bazı arkadaşlar f1den çok Alonso'ya bulaşmayı seviyor… Keşke Santander'in daha fazla parası olsaydıda seyircileride komple satın alsaydı!

  31. burak : bir şey çıksın yada çıkmasın, herkes kendini haklı gördüğü konuda hakkını arayacak. Ama burada şu konu daha açık görüldü ki; Schumi'yi ilk fırsatta eleştirmek isteyenler hemen habere dalmışlar ve kendilerini belli etmişler.

    Kendisine saygı duymuyorsunuz tamam anladım, bari biraz tarihine saygınız olsun.

  32. burak bocek avatarı

    Her yarışta olabilecek şeyler eğer bir engelleme varsa zaten bu ister Schumi ister Webber olsun hakkını arayacaktır,şikayetini edecektir.Buna karar vericek olan kişiler bellidir.Monaco da aracı durdudu diye şikayet hakkı elinden alınmıyor kaldı ki cezasını aldı o yarışta.Ben birşey göremedim zaten arkadaşlar belirtmiş 1sn fark var kimse kasıtlı yapmamıştır ayrıca pistte trafikten elenen bir isim daha var oda Lewis.Neticede antreman boyunca Ferrari pilotlarıda pekçok kez engellendi ama büyütülmmesi gerekliSchumi de pilot ve haklarını kullanıyor ben birşey çıkacağını sanmıyorum

  33. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    sütten çıkma ak kaşık diye suçlarken savunduğunuz pilotun geçmişini hiç düşünmüyor sanırım arkadaşlar. ayrıca konu schumi olduğunda nasıl da pervasızca eleştirilerin dozu kaçıyor. hakaret boyutuna kayıyor böyle? artık kimse kendine haksızlık yapıldığını düşündüğünde fikirlerini söylemesin o zaman. kuzu kuzu otursun garajda pilotlar. sizin sevdiğiniz pilot da bunu yapacak karakterde bir insan zaten. takım arkadaşı iki yarış kazandı diye ortalığı yıkan başkasıydı zamanında. ya da diğerleri vs…

    sırça köşte oturan başkasına taş atmamalı diye bir atasözümüz var. ne de güzel uyuyor şu duruma…

  34. pit çıkışında merkez olsun arabaları arasını açan şimdi çık diye konut veren bence mantıklı arabaların arasına 8 sn koyar sorun çıkmaz böylece

  35. Herkes teker teker tur atsınlar.(2003 dönemi gibi)Belki bir hatada geriye düşülebilir ancak hızlı pilotların geride başlayacagı yerışlarda zevkli bir mücadele olabilir.Bu olayda ise schumi sadece biraz daha dikkatli olunması için söylemiş.

  36. @ Bülent Şahin ne güzel anlatmışsın arkadaşım daha söyleyecek bir şey bulamam sanırım.

  37. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Schumacher haklı/haksız demiyorum.

    Amam mevcut sıralama turlarında rakiplerini halt etmek isteyen pilotlar ustaca rakiplerini engellemeyi deneyeceklerdir.

  38. abi bahane bulma işte yaa..

  39. inci incili avatarı

    pole posizyonunu alama diye engellemişlerdir seni.

  40. button'un yol vermeyi bildiğini sanmıyorum 🙂 ben yanlış hatırlamıyorsam honda da rubens ile birlikteyken burda pit çıkışı rubensi geçeyim derken ön kanadını kırmıştı

    alonsodan hoşlanmam bende kasıtlı yaptığını düşünmüyorum shuminin aracı zaten 1 sn kadar yavaş farketmemiş veya bi irtibat kopukluğu olabilir

    tabi shuminin olayı nasıl algıladığına bağlı olarak yorumu bu olmuş

  41. anlaşılan trafik sorununu kimse önemsemiyor.
    herkese iyi seyirler.jetman kaçar.

  42. murat levent avatarı

    Bilerek yapma diye bişey söz konusu değildir yahu, zaten her halikarda mersedes ten hızlı ferrari neden onu yavaşlatmayı düşünsün. Ben serederken ferrayi hep mersedesin önünde gördüm aslında, yani shmi hızlı tur atıyosa alonsonun yavaş tur atması imkansız gibi bişey, alonso ondan daha evvel başlar hızlı turuna. Vetel weber varken neden shmi yi engellesin 🙂

  43. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Arkadaşlar herkes hata yapar.Eminim Schumacher de 2006 daki olaydan pişman olmuştur.Alonso ve Hamilton birbirlerini yedi 2007 de.Eğer akılları varsa birdaha yapmazlar.Keza ikisininde güçlü takım arkadaşları var.2007 de potansiyel iki şampiyon adayı şampiyonluklarını kaybettiler.
    Ama benim anlamadığım neden Schumi ye kasıt yapsın ikiside.Heleki Mercedes daha iddalı konumda değilken.Heleki onlarda tur atmaya çalışırken.Kusura bakmayın ama 24 araç olması güzel hoş fakat adamlar temiz tur bulamıyor.Button az daha çarpıyordu,Lewis'i tost yaptılar cuma günü.Daha yol vermeyi bilmeyenler var.Yani sezon başında ha Schumi ye neden kasıt olsun.

  44. kasıtlı yada değil engelleme oluyor demekki.çözüm nedir arkadaşlar.

  45. ha varsa bu trafik soruna çözüm önerisi olan oda yazsın.

  46. Alonso'nun kasıtlı yapmadığına benimde inancım sonsuzdur şu durumda. Sadece biraz daha dikkat gerekli. Hepsi bu kadar.

  47. hakan o söylediklerini bende biliyorum.herkes biliyor o nedenle yazınmın başına eklemedim.
    trafik sonununa çözüm arıyoruz.sonra hem pilotlar hemde burdaki yorumcular birbirine giriyor.
    alonsothebest bende zaten özür dileyerek temsil misal yazdım.yoksa kimseyi herhangi bi şey yerine koymuyorum.estağfurullah.

  48. Haberin orjinalinde, şöyle demekte.

    "Michael Schumacher believes some of his rivals need to learn how to use their mirrors after traffic cost him in Saturday's Aussie qualifying. "

    Schumacher trafik kendisine zarar verince, bazı rakiplerinin aynalarını kullanmayı öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

    Kanımca böylece Alonso'nun kasıtlı yapmadığını çıkarıyorum ben.

    http://www.planet-f1.com/news/3213/6056826/Schumi-laments-Aussie-traffic

  49. Ya bazı arkadaşlar hakikatten okuduğunu anlama konusunda sıkıntılılar.Schuminin alonso ya söylemek istediği sana benim hızlı turda olup olmadığımı söylediler mi? anlamında biliyormuydu diyor yani bnim hızlı tur attığımı.Bunu öyle bir anlamışki bazıları daha önce böyle şeyler yapılıyormuş butür şeyler hep oluyormuş gibi zannetmiş arkadaşlar.jetman e gelince arkadaşım Hakan arkadaşımın dediği gibi yenisin heralde…?

  50. Yapma şumi demişsin ama sende yapma be yaşar. Monaco'ya dönelim madem istedin. Schumacher'e hakemler tarafından ceza verildiğinde bizzat Alonso şu açıklamayı yaptı.

    "Eğer ceza verilmeseydi formasyon turundan sonra araçtan inip Schumacher'in aracının önüne yatacaktım"

    Şimdi bu sözden yola çıkarak Alonso'nun "asla tepki göstermeyen" , "süper ötesi masum", Schumacher'in ise Rascasse'e parkından sonra günah keçisi olduğunu ve bir daha tepki gösterme hakkının kalmadığını mı iddia edeceksiniz.

    Buyrun, bu taraftarlık anlayışı da sizin sonucunuz olsun.

    2 yarış işler kötü gitmeye başlayınca "takım bana sahip çıkmıyor" diyende Alonso'ydu, Macaristan'da 10 sn kasıtlı şekilde Hamilton'u oyalayarak hızlı turunu atmayı engelleyende, Spa'da pist dışına savuranda.

    Schumi belki ak kaşık değil arkadaşım ancak diğerleri de değil.

  51. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Şu laf:Kurt kocayınca köpeklerin maskarası olur!
    Alonso,Massa,Lewis,Button,Vettel,Rosberg vs o sıfatmı oluyor yani?

    Alonso da Lewis te Mclarende gerginlikler yaşadı.Ama bundan ders çıkardılar.İyi araçları var.Böyle şeylere ihtiyaç neden duysunlar.Yavaşlatsalat Vettel'i yavaşlatırlardı kasıt olsa.

    Schumi biraz sinir yapmış.Umarım ceza gelmez.

    Mclaren-Redbull
    Difizör-kanat-f sistem derken

    Şimdide Alonso-Lewis-Schumi gerginliği.

  52. Yarin yaristan once gorecegiz hakemler ne karar almislar.Oyle bir sey varsa alonso ve hemilton ceza alirlar.
    aLonsoKenan-Takim araci trafikten kurtarmak için beklettiler.Hamiltonu hesap etmediler,belki de hamilton erken gelmişti.KENAN YANLIS DIYORSUN.HEMILTONU TAKIM ICERIYE CAGIRDI,KENDILIGINDEN GIRMEDI.MADEM ARACI TRAFIKTEN KURTAEMAK ISTEDILER NEDEN MUHENDISLER ALONSOYA RAMPAYI ACTILAR,RON DENISTE SASKIN BAKIYORDU NE OLUYOR.HATIRLARSAN ALONSO 5 SIRA CEZA BILE ALMISTI.

  53. Melisa Alonso avatarı
    Melisa Alonso

    burada metin eksik çevrilmiş ondan yanlış anlaşılmalar olmuş her neyse Ferrari'nin böyle bir şey yapmayacağı kesin zaten..böyle küçük oyunlara ihtiyacımız yok.Aracımızda pilotlarımızda süper her şey yolunda 🙂

  54. hakan kardeş son dakkayı beklersen ahanda bu olur.trafik.fia neden 10 dk koymuş o zaman 2 dk olsaydı.ayrıca 10 dk boyunca sürekli tur atacak değil sadece tek atımlık bi tur olmamalı ya hata yaparsan en az 2 kez denemeli en hızlı turu bi pilot.

  55. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    evet Melisa bende dediğin gibi olduğunu düşünüyorum. yanlış anladı herkes. engelleme olacaksa bile ferrari takımı niye böyle birşey yapsınki şuanda güçlü olan belli ferrari mercedes'in önünde iki takım arasında bir çekişme yok.

  56. (jet man) şunu yazmış "bu söyleyecfeğim sadece schumi için geçerli değil sen 10 dk.lık son seansta bekle bekel son dakkada hızlı tur atmaya çalış.sonrada trafik vardı de. hiç mantıklı değil turlayın 10 dk boyunca en hızlı turunuz yazılsın seedinge "
    arkadaşım sen yenimi başladın f1 i izlemeye bunu söyliyecek bir zihniyetteysen bırak izleme f1 adamlar 10 dk boyunca turlarsa ne olur lastik daha çok aşınmazmı aynı lastiklerle yarışa girmicekmi bunlar ? ayrıca pistteki en hızlı turlar son zamanlarda atılan turlardır yol tutuşu artar çünkü önceden atılan tur zaten son atacağından yavaş olacak niye dönme dolap gibi dönsün 10 tur

  57. hmm ben yanlış anlamışım o zaman, bende ne saçma soru bu diye düşünüyodum 😀 herneyse varsa bir sıkıntı charlie keser cezayı 🙂

  58. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    sizcede Alonso nolüü yaaa tarzında bakmıyo mu? 😀

  59. Melisa Alonso avatarı
    Melisa Alonso

    ona bunu takımın söyleyip söylemediğini sordum sözü biraz yanlış anlaşılmış galiba..Shumi Fernando'ya takımın kendisinin flying lap de olduğunu söyleyip söylemediğini sormuş yoksa engellemesini isteyip istemediğini değil.

  60. bi pilot kendisinden en az 1 sn daha yavaş olan bi pilotu engelleyipte ceza alma riskinini alamaz.üstelik şampiyonluk mücaadelesi veriyorsa

  61. Takımın söyleyip söylemediğini sorması düşündürücü,eskiden de bu tip engellemelerin yapıldığı ve bunun takım tarafından söylendiği oluyormuş.

  62. bence ikiside kasti yapmamıştır, dertleri trafikten kurtulmak, aaa arkamda schumi var dur şunu bir yavaşlatayım dediklerini hiç ama hiç sanmıyorum, üstelik yılın bu zamanında bu yarışta 🙂

    bir diğer şeyde onur aybars'ın söylediği, valla çok haklısın benimde aklıma ilk bu geldi, ikinci gelen şey de diyelim ki takım böyle bir şey söyledi, Alonso "evet takım yaptırdı schumi" mi diyecek 🙂

    kasti olduğunu kesnlikle düşünmüyorm

  63. schumi için bu başlangıç bakın daha neler yapacak pistte pist dışında oy oy oy.sakalımız yokki sözümüz geçsin.

    schumi yenilgiyi asla hazmedemez sezon içinde örneklerini göreceğiz.

  64. son viraja çıkmadan önceki virajda (pit yoluna girişi civarında) pilotlar önünü boşaltmak için tamamen durma noktasına gelip oradan hızlanıyordu. bunu sadece alonso ve hamilton yapmadı bana kalrısa. dikkat etmedim ama bir çok pilot yaptı bunu. gerçekten hem arkadan gelen pilotun turu mahvoldu, hem de güvenlik açısından risk oluşturdu. ama ben bu hareketi yapan pilotlardan çok, 24 aracı daracık piste sığdırmak için debelenen zihniyeti suçluyorum. bu daha iyi günlerimiz, monaco'da sinirden kriz geçireceğimiz bir sıralama seansı bizi bekliyor.

  65. aLonsoKenan  avatarı

    umutntm burda schumiyi suçlamıyoruz sadece bahsettiği an ı izlersen anlarsın ne demek istediğimizi.

  66. Schumiyi suçlayaanlar ne biliyor merak ediyorum. Açıklaınlar da öğrenelim. Schumi monaco da o hatayı yaptı diye artık hak arayamaz mı ? Diğer pilotlar sömürsün o zaman. Alonso ve Hamilton u da suçluyamam birşey görmedim. Diğerlerin de açıklamasını hatta o anın görüntüsü görmeden kimseyi suçlayamazsınız.

  67. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bak işte buna +1 verilir volver…F1'İn yeni jenerik müziğini "hatasız kul olmaz" yapalım, tartışmayıda hakemlere bırakalım:D

  68. Kimse sütten çıkmış akkaşık değil. Demek istediğim o.

  69. volver kardeşim o son seanstan önceki seansıda bir araştır bakalım alonso niye yapmış onu.ki alonso onu başka takımın pilotuna değil kendi takım arkadaşına veya kendine karşı olan takımına karşı yapmış olduğu bir harekettir.

  70. Sir Jack B.  avatarı

    Bir engelleme varsa kasıtlı olduğunu düşünmüyorum. En azından Alonso tarafından. Böyle şeyler olabiliyor normaldir. Eğer gerekiyorsada ceza verilir.

    Schumacher Alonso'ya takım sana arkadanda benim olduğumu haber verdi mi diye sormuş. Eğer takımdan bir uyarı gelmediyse ihmal yada kasıt Ferrari'den kaynaklanıyordur. Alonso da aynalarını kontrol etse iyi olurdu.

  71. aLonsoKenan  avatarı

    Volver kardeşim 2007 maceristanda alonso kendi isteğiyle beklemiyordu.Takım aracı trafikten kurtarmak için beklettiler.Hamiltonu hesap etmediler,belki de hamilton erken gelmişti.

  72. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    o konuyu milyon kez önceli-sonralı, tartıştık tekrar burada dile getirmeye gerek yok diye düşünüyorum. Ancak pist üzerinde ben görmedim bu taz vukuatlarını,olmuş mudur,olmuştur bilemem. Ama ben görmedim…

  73. sezon başlamadan demiştim.efsane efsane olarak kalmalı dönmemeliydi.artık genç değil.çok özür dilerim bi laf vardır.kurt kocayınca köpeklere maskara olur.diye örnek vermek açısından yazdım.

  74. aLonsoKenan  avatarı

    arkadaşların bazıları schumiyi çekemeyenler konuşuyor diyo.Ortada hiç bişi yok 1.olacağınımı sanıyordu bu.Bide gelmiş takımmı böyle yapmanı söledi demiş.Yapma schumi yapma..

  75. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Varki bişey söylemiş adam. Gerisi hakemlere kalmış. Bu arada Schuminin pole iddiası mı varki ağlasın. En fazla 0.1 s daha hızlı olabilirdi bu da ancak Rosberg i geçmesini sağlar. Ha bu Alonso için ne kadar önemli(Alonso'nun böyle birşeye tabiki ihtiyacı yok) o tartışılır tabi. Neyse bişey yaşamış ki söylemiş adam. Bir de bazı arkadaşlar varsa söyleyin demiş o yüzden söylüyorum. 2007 Macaristanda Alonso Hamiltonu bırakın yavaşlatmayı Hamilton'un tur atmasına engel olmuştu sanırım?

  76. bu söyleyecfeğim sadece schumi için geçerli değil sen 10 dk.lık son seansta bekle bekel son dakkada hızlı tur atmaya çalış.sonrada trafik vardı de. hiç mantıklı değil turlayın 10 dk boyunca en hızlı turunuz yazılsın seedinge

  77. umit isbilen avatarı

    arkadaşlar şunu kabul edelim, üst sıralardakilerin hemen hepsi fırsat bulurlarsa bu tarz hareketler yapıyorlar, doğru mu değil mi bunu tartışmak çok anlamlı değil, zamanında shumi'de monacoda alonsonun önünde durmuştu, oluyor böyle şeyler ve olacak, o yüzden ağlamaya gerek yok diyorum, trafikte kaldım dese daha iyi olurdu. kızdırmak değil amacım kimseyi… :))

  78. mehmet ceviz avatarı

    yinede polü en hızlı(tek turda)olan aldı.aşağıdaki yorumumda yanlış anlaşılma olmaması için yazıyorum.

  79. mehmet ceviz avatarı

    hamilton,alonso,şumi q 2 de arka arka ya piste çıktılar.alonso yanlış değilsem 3. viraja doğru hamiltonu geçti.bunlar daha çıkış turunda oldu.sonra herkes hızlı turuna başlarken birilerini engellercesine aracını yavaşlattı.seyrederken hızlı olanın değil de en boşzamanda turunu ayarlayabilenin avantajlı olacağı belliydi.bilerek veya bilmeyerek engellemeler bayağı oldu.birazda yağmur beklentisinin herkesi biran önce turunu atma isteği uyandırmasına bağlıyorum

  80. Bir Mercedes tarftarı olarakda yorum yapmak isterim… Alonso 1 sn ye yakın hızlı olduğu birisini neden yavaşlatmak istesin? Ferrarininn aracının hızına ulaştığı bir gün Alonso bunu yapmaya kalksa düşünürüm.Hamilton için konuşamam ama Alonso bunu yapacak son pilotlardandır. MSC ye hayranlığım vardır,Alonso yu severim ve Mercedes taraftarıyım bu polemiği anlamsız buluyorum.

  81. "…Ona, bunu takımın söyleyip söylemediğini sordum…"

    Ben bu cümleden şunu çıkarıyorum; demek ki geçmişte bu tür davranışlara başvurmuşlar.

  82. mert merter avatarı

    F1 de olur böyle seyler yaerinda sen yaparsin summi takma kafana.

  83. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ancak "hımm 4 sene önce Schumi Alonso'yu engelledi, o zaman şimdi de Alonso onu engelleyebilir" tarzı bir yorum yapan veya bu düşüncesi varsa bile dile getiren görmedim ben…

  84. minardi tamamen haklısın ama bir arkadaşımızın şu yorumuna:"schumi boş yere demez eğer bilerek ve isteyerek kasıtlı yapıyolarsa adı geçen iki şampiyon pilotta acınacak hatalar yapıyor sanırım " istinaden yazdım.ama ben yinede alonsonun bu tür şeylerle uğraşacağını tahmin etmiyorum.dediğin gibi varsa bir iddia araştırılması lazım illaki.

  85. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    malesef benim bilgim yok serkan.
    Minardi +1… Umarım Alonso ve Hamiltonunda yorumları düşer haber sitelerine..

  86. tebrikler minardi tam isabet kaldı kibahsi geçen iki pilottan biri en büyük favorim birazda tarafsızca bakmak gerek

  87. serkan birol avatarı

    arkdaşlar kablolu tv kullanıyorum siyah ekran cıkıyor.sabah uyumadım kalktım ama izleyemedim.siyah ekran cıkıyor öyle donuyor.bilgisi olan varmı

  88. İyi tamam da Schumacher zaten Monaco'daki hareketi yüzünden ceza aldı. Yani Schumacher'in bunu yapmış olması onu haksız çıkarmıyor ki. Böyle bir engelleme varsa Alonso da Hamilton da ceza almalıdır. İzlemediğim için birşey diyemeyeceğim, ancak burda mantıksal bir çelişki var, sırf Schumacher daha önce birşey yaptı diye burda adama güvenilmez damgası yapıştıramazsınız. Böyle birşey varsa cezası verilir, daha önce yapılan şeyler şimdiyi bağlamaz. Dünyada işler böyle yürümez yani "hımm 4 sene önce Schumi Alonso'yu engelledi, o zaman şimdi de Alonso onu engelleyebilir" diyemezsiniz. 2 yanlış bir doğru etmez.

  89. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    doğrusun yaşar:D

  90. Schumiyi çekemeyen taraftarlar yine iş başında.Eğer adam diyorsa beni engelledin ve hakkını arıyorsa bu ne zamandan beri ağlamak olur arkadaş.Sıralamaların bu kadar önemli olduğu bir zamanda Schumi tabikide şikayetçi olacak.

  91. arkadaşlar amacım tartışma çıkarmak değil ama alonso bu güne kadar benim bildiğim kadarı ile böyle şeylere pek başvurmamıştır.belki çok fazla demeç veriyor belki çok fazla açık sözlü ama yarışlarda olsun sıralamalarda olsun bu tür şeylerle uğraştığını hiç görmedim. yanlışsam düzeltin.

  92. geçmişi düşünürsek bahsi geçen iki pilot hakkındada bir sürü şey sayabiliriz arkadaşım sadece ben değil herkes sayar ama bugünkü sıralamadan bahsediyorsak yazdıklarını düşünmende fayda görüyorum

  93. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Eğer böyle bir durum varsa araştırılır bakılır varsa haksızlık cezası verilir. Kimsinin ağladığı yok. Engellendiğini düşünmüş bunu dile getirmiş bu en doğal hakkı. Ancak bu tarz saçma uygulamalara maruz kalan biride Alonso o bu değil sadece Italya 2006 diyorum.daha fazla söze gerek yok sanırım! Ha böyle bir durum yoksa ortada,ki izleyemedim malesef bilemiyorum,Schumi medyada dilemese bile yanlarına gidip sorduğu gibi,gidip özür dileyebilmeli bence…

  94. birisi şumiye 2006 monaco yu hatırlatması gerekiyor drawbackmc.yani yorum yaparken biraz araştırmak lazım değilmi.

  95. _bianconera_  avatarı

    İzleyenler yorumlarsa daha iyi olur.Ben izlemedim nedir ne değildir bilmiyorum ama 2 ismi de öne sürdüyse vardır birşey..

  96. umit isbilen avatarı

    ağlayan efsane oyy oyy oyyy…

  97. schumi boş yere demez eğer bilerek ve isteyerek kasıtlı yapıyolarsa adı geçen iki şampiyon pilotta acınacak hatalar yapıyor sanırım

  98. pişman oldun dimi shumi!!1

  99. hak varsa aranmalı bence bu shumide olsa alonsoda olsa hamiltonda olsa böyle olmalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir