FIA, Mercedes Motorunun Yasallığını Kontrol Edecek!

Auto Motor und Sport’un idiasına göre Lewis Hamilton’un üçüncü dünya şampiyonluğu henüz garanti değil.

Muhabir Michael Schimidt’in haberine göre FIA, bu yıl büyük bir egemenlik gösteren Mercedes’in güç ünitesinin düzenlemelere uygun olup olmadığını kontrol etme kararı aldı.

FIA, bu yıl kullanılan dört motorun tamamını önümüzdeki haftanın ilk yarısında detaylı olarak kontrol edecek.

Auto Motor Und Sport ayrıca FIA’nın Vettel’in Singapur’da kullandığı motoru da kontrol edeceğini yazdı.

Üç gün süren kontrollerin ardından Hamilton’un şampiyonluğu resmen tescillenebilir veya İngiliz pilot diskalifiye edilebilir.

Schimidt “Motor kurallara uymuyorsa sürücü tüm sezondan diskalifiye edilir. Böyle durumlarda kurallar acımasızdır” dedi.


Yorumlar

“FIA, Mercedes Motorunun Yasallığını Kontrol Edecek!” için 45 yanıt

  1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bizim Kimi ne kadar çok acı bırakmış insanlarda.

    Kimi’nin gençlik yıllarında gösterdiği performans ile birden fazla kez şampiyonluğu hak etmiş bir pilot olması bir yana, bileğinin hakkıyla kazandığı şampiyonluğa türlü dayanaksız ve sudan sebeplerle şüphe düşürmeye çalışmak, tek kelimeyle cehalettir.

    Bu kafayla bakıldığında her şampiyonluğa bir sözde şüphe düşürmek mümkündür. 2008’de son virajda şampiyonluğun değişmesi, 2006’da 7 yıldır patlamayan Ferrari motorunun sondan bir önceki yarışta patlaması gibi. Kütle amortisörü olaylarından sonra Renault lobi yaptı.

    2007’de olanlar çok “tuhaf”mış. F1 tarihinde aranırsa emin olun çok daha tuhaf şeyler bulunacakken bu bir insanın kuyruk acısından başka bir şey olamaz.

    Çin’de lastiklerinin halini unutup pite giremeyen Hamilton için bi ara çok zeki bir arkadaşımız, Hamilton’ın pite girmeyi başarsa dahi Mclaren’ın onu şampiyonluğu kaybettirecek bir pozisyona zaten düşürdüğünü yazmıştı. Kendisine cevap olarak Hamlton’ın pitten yalnızca liderliğe yükselmiş olan Raikkonen’in gerisinde çıkacağını yazdığımda kendisi haliyle cevap verememişti. Ve eklemiştim: Diyelim ki öyle oldu. O sırada 2.liğe yükselen Alonso, Kimi’nin bir araç arızası yaşaması ve yarış dışı kalması sonucu kazansaydı Mclaren ne yapacaktı? Hmm yoksa McLaren Kimi’nin aracının kontrolüne de mi sahipti acaba? Geçiniz.

    2 kez arıza yaşayıp o dönemin puan sistemiyle minimum garanti 12 puan bırakmış (McLaren’ın onca sorunlu yıldan sonra o sezon tank gibi bir araç yapmasına da şaibe diyebiliriz bunların mantığıyla), rakiplerinin kendi süspansiyon ve lastik basıncı yükseklik gibi önemli faktörler hususunda bilgilere sahip olduğu, takım arkadaşının eşit statüde olduğu, o sezon en fazla yarış kazanmış pilotun şampiyonluğuna leke sürme gayretleri cahillikten ve çekememezlikten başka bir şeyle açıklanamaz.

    Bunca yıl sonra bile, alakası olmayan bir haber üzerinden bu şampiyonluğa laf söyleme kalkan karşısında beni bulur.

  2. Haklı ya da haksız hırsızlık damgası vurulan, 100 milyon dolar para cezası ve şampiyonadan ihraç cezası verilen McLaren pilotlarının 2007’de şampiyon olması tüm dünya tarafından nasıl karşılanırdı? Sadece bunu soruyorum ve o sene son 2 yarışta olan garip olayları hatırlamanızı tavsiye ediyorum.

    Çok saçma bir iddia bu ancak aynısı 2008 Singapur GP’den sonra da söylenmişti. Şu an forum sayfası yok ancak o dönemde yarıştan hemen sonra Renault’nun çok iyi bir strateji uyguladığını söylediğimde insanlara bana gülmüştü.

    Doğru ya da değil, sadece izlediklerimize göre düşüncelerimizi söylüyoruz. Farklı olaylardan, kaçırılan tonlarca şampiyonluktan dolayı kuyruk acısı yaşayanlar sığındabilecekleri tek şampiyonlukla başkalarını kuyruk acısı yaşamakla itham ederken bir kez daha düşünmeli bence.

    1. Evet evet bence de. Hamilton Çin’de bilerek pite girmedi, kum havuzuna oturttu arabayı. Brezilya’daki startta da Raikkonen’e bilerek yol verdi tüm grid. Sonra Hamilton baktı 4.’lük kendisine yetiyor, hemen sürdü arabayı çayıra çimene.

  3. Kimi Raikkonen’in getirdiği 2007 şampiyonluğu F1 otoriterlerince “tarihte en iyi kazanılmış büyük şampiyonluklardan biri” olarak adlandırılır ve yıllar geçmesine rağmen unutulamıyor olması ise bazı kesimlerin “kuyruk acısı” ile yaşamlarını sürdürmek zorunda kalmasına sebep olmuştur.

    1. Sen onu gel de buradaki otoritelere anlatıver 🙂

  4. Mustafa Sar avatarı

    Mercedes’ın aracı yasal olmasa bile bundan pilotlar etkilenmez. Emsal 2007 yılı. Ancak araç yasal değilse Mercedes Takımlar Sıralamasından atılır ki bu önemli. Çünkü F1 De para takımlar sıralamasına göre dağıtılacağından diskalifiye edilmiş takım hiçbir şey alamaz. Üzerinden çok zaman geçti ama 2007 yılında Mc Laren Takımlar Şampiyonasından ihraç ve 50 milyon euro peşin 50 milyon euro ertelemeli 100 milyon euro ceza aldı. Ayrıca 2008 ve 2009 yılı araçlarında Ferrari’nin bilgilerinin kullanılıp kullanılmadığı FİA tarafından habersiz sezon boyu denetleneceği de kayıt altına alınmıştı. Yine bu casusluk olayı ile ilgili olmak üzere ALO Mc Laren’de 1. pilot olarak konumlandırılmaması halinde bildiklerini FİA ya anlatmakla tehdit etmişti. Bu tehdit üzerine Mc Laren ALO’nun şantajına boyun eğmektense FİA Temyiz mahkemesiyle işbirliği yapmayı seçti ve yıl sonunda ALO ile yollarını ayırdı. Mc Laren bu olaydan dolayı 50 milyon ertelemeli 100 milyon EURO ceza aldı. O sezonun gelirlerinden ki muhtemelen 100 milyon EURO mahrum kaldı. Yani olay direk Mc Laren’e 200. milyon euro’ ya patladı. Tabi imaj erozyonundan ve hırsızlık damgasının verdiği zarardan bahsetmiyorum bile..

  5. Mustafa Sar avatarı

    2007 Yılında HAM ve ALO da direk şampiyonluğa oynuyordu. Yarış sonunda yanlış hatırlamıyorsam RAİ 110 HAM ve ALO 109 Olarak bitirmişlerdi. O yarışta ALO 2. olsaydı şampiyon olacaktı. Ama açık fark yemişti MC laren… 2007 şampiyonluğunu sorgulamak gerçekten büyük bir komedi olmuş… Abdullah Çelik kardeşim bu işleri iyi oğrenmişsin. Baktın ortalık çok hareketsiz senin elinde de bir çomak var VE onu gidip arı kovanına sokuyorsun. Nasıl ortalık şenlendi mi şimdi. Ne dersin

  6. Mustafa Sar avatarı

    Abdullah Çelik kardeşim 2007 yılını çözemediğini söylüyorsun. O yazıyı yazarken ne içtiysen aynısından bende isterim. Massa Neden kıyak yapmış olsun. Massa pist dışına bilerek veya bilmeyerek taşmış olsa da sonuç değişmezdi. Çünkü son turlarda RAİ yi 1. liğe taşıyabilmek için FERRARİ’nin takım emri devreye girerdi. HAM o sene şampiyonluğu kaçırdıysa çömezliğinden başka bir şey olamaz.Kalkışta ALO’ya dikkat kesileceğine RAİ ye odaklandı. Massa’nın aracı ortalaması ve RAİ nin iyi kalkış yapması HAM’ı paniğe sürükledi. Daha kötüsünü fark etmemişti. ALO bir anda orda bitiverince 3. lük sırasını da kaptırdı. Sabırlı olsa bu da ona yeterli sonucu verecekti. Ama HAM sırasını hemen geri almak için çömezce hamle yapmak isteyince bu sefer dışarıya taştı. İşler iyice kontrolden çıktı. Yarışın ortalarında HAM ın tamamen yavaşlaması Muhtemelen vites geçişleri ile ilgili yaptığı bir yanlışlık olsa gerektir. O yarışta 1. RAİ yi bir tarafa bırakalım 2. MAS bile 3. AlO ya çok ciddi zaman farkı bindirmişti. Neyse sen yine de saçma komplo olaylarına inan. Ha bu arada komplo mu arıyorsun. 2008 Singapur’a bir bak. Hızını alamadıysan. 2008 Son yarış son 4 virajda T. Glock olayına da bakarsın. Saygılar…

  7. bu incelemeden Mercedesin aleyhinde birşey çıkarsa eğer, yine ferrarinin tüm politik gücünü kullanıp pist üstünde yapamadığını pist dışında bay E ile ortak çıkarlar doğrultusunda gerçekleştirdiğini düşüneceğim. Vettelin singapur motoruda yeşillik olsun diye göz boyama olarak ortaya sunulacak. Her nekadar Mercedesin bu kadar baskın olmasından hoşlanmasamda bir takımın diğerini sportif olarak değildi politik olarak yenmesi hiç hoş değil, tıpkı 2007 de olduğu gibi…

  8. Nazmi Duman avatarı

    2007 yılında yaşanan ve casusluk skandalı diye bilinen olay hakkında detaylı bir araştırma var mclaren “hile yaptı” demeden önce okumanızı tavsiye ederim, bana göre mclaren kurumsal olarak masumdur ama kendini bilmez bir(veya birkaç) mühendis ve alonso bazı haltlar etmiş gibi görünüyor.

    2007 Formula 1 Sezonunda Neler Yaşandı?
    http://www.trf1.net/sizin-koseniz/33479-2007-formula-1-sezonunda-neler-ya%C5%9Fand%C4%B1.html

    1. Evet kesinlikle okunması gereken bir yazı…

  9. Mercedes’ler + Vettel diskalifiye, Bottas’la Raikkonen şampiyonluk için kapışıyor. Böyle bir senaryo yazıyorsanız gişe yapmaz baştan söyleyeyim.

  10. Sayin adminler lütfen F1 seviye tespit sınavı yapın hepimize sınavı geçemeyen yazmasın kardeşim. Adam rai nin 2007 şampiyonluğuna dil uzattı resmen yahu yuhhhhhhhhh bu kadarda cahillik olmaz yuhhhhhhhhh arkadaşlar gereken cevabı vermişler sağolsun o yüzden muhattap olmayacağım.

    1. Açık konuşmak gerekirse ben de hala 2007’de Raikkonen nasıl şampiyon oldu anlamış değilim. 2007 F1 tarihi açısından en saçma senelerden birisidir bana göre.

      Şimdi Raikkonen’in nasıl şampiyon olduğuna dair hafızası çok kuvvetli arkadaşlar bu yorumun altına bir sürü cevap yazabilirler ancak boşuna zahmete girmeyin. Anlam veremediğim bir sezondu gerçekten.

      Ha tabi bir de “ezik” diye adlandırılan Massa’nın kıyağını da unutmamak gerek. (Massa’nın yol vermesini bile gerçekten hata yaptığına bağlayan yorumlar okuduğumu hatırlıyorum belli dönemlerde.)

      O sene şampiyonluk Hamilton’un hakkıydı. Bugün demiş ya 2015 en iyi sezonumdu diye. Bana göre en iyi sezonu, şampiyonluk için çok büyük şansa sahip olduğu çaylaklık sezonuydu ama bir şekilde olmadı.

      1. Olaylara böyle bakacak olursak 2003, 2005 şampiyonu Raikkonen, 2006 şampiyonu Schumacher, 2008 şampiyonu Massa (Singapur yarışı iptal edilirse), 2012 şampiyonu da Alonso olurdu. Raikkonen’in 2007’deki şampiyonluğuna laf uzatmak komik kaçıyor, muhtemel şampiyonlukları mekanik arızadan kaybetmişken. 2007’de daha çok hak eden Hamilton Çin’de pite girebilmeyi başarabilseydi o zaman. Massa’nın kıyağında illegal bir şey yok. Adam takım oyuncusu. 2007’de saçma bir olay hatırlamıyorum. Pist üstünde bolca kapışmanın olduğu güzel bir sezondu. Son 10 yılda izlediğimiz çoğu sezondan daha mantıklıydı. Yukarıda yazdıklarını İngilizce’ye çevirip Hamilton’a at belki Pagani’siyle bir tur verir sana ya da güler aklı başında her F1 sever gibi.

        1. Yapmış olduğum yorumun içerisinde peşinen senin mantığında olan kişilere cevap verdiğimi düşündüğüm ve olaylara tamamen farklı açıdan baktığımız için aşırı zeka ürünü olan ve kendince bana laf çaktığını hissettiğin bu yorumuna başka bir şey yazmayacağım.

          Aklı başında olan F1 severler benim bu yazdığıma emin ol gülmezler ancak bu sene bir çok yerde Raikkonen’in bariz hatalı olduğu kaza ya da olaylarda Raikkonen’i suçsuz görmeyi başaran fahri avukatlarına kahkahalarla güldüler.

          1. 2007 F1 Dünya Şampiyonası
            Raikkonen -> 6 galibiyet, 12 podyum, 2 mekanik arıza, 0 kaza
            Hamilton -> 4 galibiyet, 12 podyum, 0 mekanik arıza, 1 kaza
            Alonso -> 4 galibiyet, 12 podyum, 1 mekanik arıza*, 1 kaza
            *Kanada’da fren problemiyle yarışmıştı

            Kimin hak ettiğini görmek isteyen pek zorlanmıyor kardeş. Hak etmenin de bir algoritması var. Keşke benim mantığımda olsaydın da 4 galibiyetli, hiç dayanıklılık sorunu yaşamamış birini 6 galibiyetli hiç kazasız birinden üstün tutmasaydın. Gönlümden Hamilton geçti diyebilirsin ama gerçekler gönülden geçmiyor be kardeş.

  11. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    eğer fia’nın olağanüstü adaletli bir kurum (!) olduğunu bilmeseydik mercedesin takımlar şampiyonluğunun tehlikede olduğunu söyleyebilirdik ama bence haminin şampiyonluğunun tehlikeye girdiğini (mercedes illegal bulunsa dahi) sanmam. çünkü benzer bir durum var 2007’de mclarenin yaptığı casuslukta var ,takımlar şampiyonasındaki kazanılan puanlar sıfırlanmış alonso ve hamiltonun kazandıkları puanlar silinmemişti yani 2015 sezonun takımlar şampiyonu ferrari pilotlar şampiyonu hamilton olacaktı.

  12. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Komik çocuklar…Aklınca Mercedes’i tehdit ediyorlar. Bir şey çıkmayacağını herkes biliyor.

    F1 olmuş tiyatro beyler bayanlar.Biz de yemiş gibi yapıp izlemeye devam ediyoruz.Fanatiği olmasam izlemezdim sanırım.

  13. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Yasal bulmasa ne olur en fazla testlere katılmayın derler. Şu lobici, göz bağlamacı zihniyet dünyaya hakim, ülkemize özel değil yani.

  14. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Hiledes diskalifiye edilmeli balon Hamiltonun kupaları elinden alınmalı Mercedes F1 den kovulmalı Hiledesin burada yeri yok

  15. Bu daha oncede yapıldı.Motora yag ekleniyo mu muhabbeti oldu.Bisey cikmadi
    Hatirlarsaniz yedek depo ile 100 kilo yakit akis limiti asma sorusturmasi da olmus ve sonrasinda Ferraride ciddi performans dususu olmustu.
    Simdi sonucu soyleyelim.Bundan hicbir sey cikamaz.
    Mercedes dort takima motor veriyor.Cekilirse kriz olur.
    Ferrariye bir sey yapamazlar.zaten.
    Hamiltonu diskalifiye edemezler.Daha once puan durumu uygun oldugu icin dumen cevirip Raiyi sampiyon yapmislardi.
    Bunu motor fiyatlarini dusurmek icin yapiyorlar.
    Yarislarda heyacan olmayinca boyle seyler cikiyor.

    1. Dumen cevirip rai yi sampiyon mu yapmislardi?

      Oyle bir yaziyor ki bazi arkadaslar kendim bilmesem inanacagim vallahi.

      2007 de silinen puanlar mclarenin takinlar sampiyonasi puanlaridir. O seneki mevcut suruculeri olan alo ve ham in puanlari silinmemistir.yorum yazarken biraz daha dikkat.

      1. Evet İhraç ile tehdit edip şampiyonluğu vermesini sağlamışlardı.Raikkonen şampiyona üçüncüsüdür.Hepsi o kadar.

        1. yavaş gel, mclaren hırsızlık yapıp bilgileri çalmasaydı ferrari ile yarışamazdı bile. O sene gridde 4 ferrari aracı yarıştı, 2 si gümüş görünümlü mclarendi. 2008 araçlarında da bilgilerden fayda sağladılar, ferrari bilgileriyle kazandığı o sakada şampiyonluk yetmiştir.

          Ha şuna katılıyorum, mclaren hamiltonun aracını bilerek sabote etti. FIA ile arka planda gizli bi anlaşma yaptıklarını düşünüyorum. İhraç edileceklerdi ama gizli bi anlaşma ile piltolar yarışına zarar gelmesin diye böyle bir yola başvurdular. Tabi ferrari bilgilerini çalmasalar oraya kadar bile gelemezlerdi. Yine ferrariye duacılar yarışta olup reklam yaptıkları için. Kurallar değiştikten sonra nasıl süründüklerini gördük, keza ferrari’de öyle. 2008’e kadar Rory byrne bilgilerini kullanıp idare ettiler ama kurallar değişince onlarda patladı 😀

          1. Yanlış! geçmişle ilgili olmayanı olmuş gibi gösterme tavrı neden bu kadar yaygın anlamıyorum ki.
            FIA, McLaren’in bilgileri kullandığını tespit edemedi. Direkt benzerlik uygulamadıkça edilmesi de pek kolay değil zaten. Sadece bilgiler elinde olduğu için verdi ve kullanılmış olabileceği hafif şüphesi ile…
            Tüm olay bundan ibaret.

            Zaten sanayi veri hırsızlığında kullanılmış olması önemli değildir her zaman başkasının gizli verisi elinizde olup yakalanmışsanız davalar, cezalar görülür.
            Olmayan şeyi daha doğrusu kesin bilinmeyen şeyi olmuş gibi göstermek yanlış.
            He derseniz ki yorumun geri kalan kısmı için benim çıkarımım budur ona birşey demem. McLaren taraftarları da aksi yönde yıllardır çıkarım yapıyorlar zaten.

            Orada söz konusu olan yine siyasi çekişmelerdir yüksek ihtimalle. Yoksa alayı hırsız…

    2. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Çekilirse hiç bir şey olmaz bağımsız üreticiler gelir motorsuz kalan müşteriler daha uygun fiyata eşit motor kullanırlar. Bu motora sahip Lotus ile Williams ile aradaki fark bu kadar olamaz bu takımların her halükarda bu motora sahipken Ferrari den hızlı olmasalar bile aynı olmaları gerekir ki ferrari o kadar gelişime rağmen 1 sn yiyor kısacası Hiledes motoruda Hileli

    3. Yalnız yağ kaçağı, yedek depo, akış limiti düzenbazlığı hep ferro merso ikilisinin beraber içinde olduğu süreçler. Birini söylüyorsan diğerini de söylede adil desinler 🙂
      Onların kontrolü de fiziksel birnevi görsel kontroldü. Yukarıda bahsettiklerini üretici fabrikalarında yada birinin tesisinde yapmaları lazım yoksa zaten birşey çıkaramazlar mafiş de geç. Bak yine 2 sini de şüpheliler arasında geçiyor biri değil 🙂

  16. Enriqopalazio avatarı
    Enriqopalazio

    böyle durumlarda kurallar acımasızdır ne la? daha önce böyle bir durum olmuş mu ki? 1990’dan beri takip ediyorum, bana hiç denk gelmedi.

  17. Birileri şikayet mi salladı , yoksa standart motorlara veto veren mecedes – ferrari ittifakına nazire olarak mı yapıyor bu kontrolleri FIA göreceğiz. Bu arada ferrari motor geliştirmede kalan 4 belirteci kullandıgını FIA ya sunmus ama yarısta kullanmıyacaklarmış.

  18. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Vettel’in Singapurda kullandığı motoru kontrol edin. Ama orada Vettel motorla değil araçla kazandı. Aracı kontrol edin. Çünkü Singapurda Red Bull’da en az Ferrari kadar iyiyidi. Ferrari Red Bulldan daha iyi araç yapmış mı onu kontrol etmek lazım. Lakin yarış boyu fark genelde 1-2 saniyelerde gidiyordu. Yani oradan bir numara çıkmaz. Vettel her türlü hakederek kazandı. Pilot farkı da etki etti.

    Geçelim diğer duruma. Mercedesi bu sezondan ihraç etmeseler dahi, gelecek sene aynı standartlarda üretim yaparsanız şampiyonadan ihraç ederiz derler. Mercedes bu sezonki kadar agresif gelişim yapamaz. Neticede Ferrari birazcık gelişirse Mercedesle başabaş olur ve geçer. Ve Mercedese bağımsız motorlara onay vermekten başka yol kalmaz.

    Eğer Bernie’ye daha fazla para akıtma garantisi verilirse strateji grubunun kararlarını takmaz. Başkan Todt’un imzası ve kendi imzasıyla Dünya Motor Sporları Konseyine getirir ve kabul ettirir. Çünkü lobisi çok güçlü. Artık Almanyada yargılanacağı bir rüşvet davası kalmadığına göre Mercedes’e tahakküm etmesine de gerek kalmıyor. Dolayısıyla 2017’de bağımsız motorları devreye sokma gücü halen var.

    Mercedes için zor süreçler yavaş yavaş yaklaşıyor. Bu dominasyon öyle ya da böyle bitirilecek. Spor için güzel olacaksa; otu çöpü bahane edip bitirilmesinde benim için bir mahsur yok.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      İllegallik yaptıklarını herkes biliyor 🙂 Yoksa bu vana açma kapama muhabbeti nereden doğacaktı.En başından beri söylüyorduk.Ya illegallliği ortaya çıkartıp gerçekleri sunmuş olurlar.Ya da çıkarmayıp bir şeyleri kabul ettirirler klasik karaktersiz FIA F1 yöneticiliği.

      1. Vettel’in motoru hileli çıkarsa yarışta kullandıklarını ispatlayabilir mi Fia?
        Hani casusluk skandalında mclarenin canına okuyup renoyu suçlu buldukları halde ceza vermemişlerdi ya.

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Bir kere Ferrarinin motorunun hileli çıkması imkansız.Sen o vanayı açıp kapatan kendi illegal takımına bak.Buradan da sıyrılcanız belki ama dur bakalım 2016 da görüceğiz boyunuzun ölçüsünü.

          1. Bir önceki soruşturma sonrası kimin performansı düşmüştü.Hani şu ikinci depo soruşturması vs.
            2016da şanslı bir takım üç yarış ve birde pol alacak o kadar.Bu geçen yıl Reno idi.Seneye artık kim öne çıkarsa.

            1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

              Yanlız ikinci depo yasak değildi ki ? Sonradan yasaklandı.Sanki Mercedes kullanmıyordu.Bir de bunun illegallikle ne alakası var ? Bunlara güvenerek kendi takımın yaptığı illegalliklerini örtmeyemi çalışıyorsun.Mercedes F1’de illegallik yapmadan şampiyon olamaz.Bunun kanıtıda motorların en önemli kısımlarının hala aynı kalmasını istiyen Mercedes. yiyorsa izin versinler.Son zamanlardaki Ferrarinin yaklaşması ve Merconun araçtaki düşüşün sebebi Hamiltonun araçtan verim alamamasına örnek.Artık aracın en üst seviyede olduğu gelişimin bittiğini tutuşarak yeni yollar arandığı açık.Kendi Merco yöneticileride söylüyor.Hadi diyelim oynuyorlar.Merco illegalliği devam eder.Bu sporda lastik testi olsun motor kuralları ile ilgili meseleler tarihe benim açımdan kazındı.Tarihte kara leke olarak herkes hatırlıcak Merconun illegalliği ve korkarak yaptıkları.

  19. lan FIA geç bu ayakları 1000 km lastik testini es geştin Bağımsız motor fikrine onay vermedi diye motoru inceleme yapacakmışsın pehhhh

  20. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Red Bull’un 2010-2013 arası motorlarada bir el atı verin yazılımından parçalarına kadar…

    1. sözüm ortaya; niye motorlamı şampiyon oldular. benmi yanlış biliyorum Redbull şaseyle şampiyon olmadımı?

      1. Orhan Tifosi avatarı

        heee elektrik sistemi şase yaptı 😀

      2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        Mercedes’te şaseyle şampiyon oldu gridin en iyi şasesi var

  21. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Bu durumda Vettel mi şampiyon olur 🙂

    1. Pilotların puanı silinmez. Takımlar klasmanında silinir. Örneğin 2007 Ferrari-Mclaren skandalında McLaren klasmandan elenmişti.

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Olurmu öyle şey diskalifiye edilir.

  22. Şaka mı bu ? Sezon bitmiş zaten neyin kontrolü bu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir