Brawn, Süspansiyon Kurallarına Açıklık İstedi

yazar:

kategori:

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh, Red Bull’un akıllıca düşünülmüş bir sistemle aracın sürüş yüksekliğini ayarladığından şüphe ettiğini açıkça dile getirmişti. Bunun pilot aracılığıyla veya bir kilit mandalı ile yapıldığı öne sürülüyor. Kilit mandalı ile sıralamalarda benimsenen alçak sürüş yüksekliği, yarışta ağıt yakıt yükünde de sabit kalıyor.

McLaren patronu Martin Whitmarsh, ‘2 ay önce bir mühendisim bana böyle bir sistem yapma teklifiyle gelseydi ona hayır cevabını verirdim, çünkü izin verileceğini düşünmezdim’ demişti.

Bunun yanında Whitmarsh, sistemin şimdi kurallara uygun olduğunu düşünerek üzerine çalışacaklarını da ima etmişti.

Red Bull Racing bu söylemleri reddetti. Ross Brawn ise takımlar arasında şüphe yaratılmaması için FIA ve Charlie Whiting’e başvurulması gerektiğini düşünüyor.

Brawn: “Bu durumu toparlamamız gerektiğini düşünüyorum. Red Bull ile ilgili olarak ortaya atılan suçlamalar var. Bu çok haksızca. Çok iyi bir araçları var ve gereksiz yere uygunsuz bir şey yaptıklarına dair delil de yok.”

“Sıralama ve yarış arasında lastik basınçlarıyla oynayabilirsiniz, böyle de bunu yapabilirsiniz. Ama FIA’nın bir açıklık getirmesi gerekiyor.”

“Maddeyi tam hatırlamıyorum ama anladığımız o ki sıralama ve yarış arasında süspansiyon değişikliği yapmaya iznimiz yok. Süspansiyonu etkileyen her şey, mesela gaz basıncı, mesela sıcaklığın kendi yararınıza kullanması, bu etkiyi yapabilir. Bu tartışmayı sonlardırması için Charlie’nin açıklık getirmesine ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum”


Yorumlar

  1. umit isbilen avatarı

    geçen sene hiç soru sormuyordu ama bay brawn, sonunda yasallığı onaylandı difüzörün, bu da öyle olur muhtemelen eğer varsa o öyle bir sistem tabi…

  2. kural açıklıklarından bıktık.her araç eşit olsun

  3. MagicAlonso avatarı

    0versteer söylediklerine katılıyorum.Bütçe kontrolünü başarabilseler en mantıklı çözüm bu ayrıca bu sayede seyir zevki daha yüksek geçişlerin muhtemelen daha çok olacağı bir F1 seyredebiliriz

  4. mclarenn f-kanat sistemi, ferrainin motor açısı,reddbullun yükseklik kontrol sistemi gibi bu tarz çözümler f1 i f1 yapan mühendislerin akıl dolu çözümleri.takımalar kuralların açıklıklarını buluyo ve şaşartıcı çözümelr üretiliyo.bence böyle de olmalı zaten.

  5. hep söylediğim şey şu zaten, harcadıkları parayı kısıtlayıp, gelişimi full serbest bıraksınlar, en güzeli bu, bakalım hangi takım kaynakları verimli kullanarak öne geçecek, bırakalım mühendisler bir de bu şekilde kapışsın

  6. Red Bull icin bu buyuk bir avantaj, ama FIA daha acele cevap vermeli.Cevap gelene kadar puanlarda fark oluyor!

  7. MagicAlonso avatarı

    kurallarda sürekli bir sınırlama olursa mühendislerde performans kazanmak için kuralları çok fazla zorlar.Buna bu ve buna benzer birçok tartışma yaşamamıza neden olur.Gelişimi kısıtlayıcı kurallar devam ettikçe de bu tartışmalar azalmayacak.

  8. her hafta sonu bir açıklık istenir oldu 🙂 bu kuralları komple serbest bıraksak acaba nasıl tasarımlar ortaya çıkacak bir düşünsenize 🙂 tabi bu biraz tehlikede yaratır 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir