Heyecan Dolu Avustralya GP'de Zafer Button'ın!

yazar:

kategori:

Yarışa 4. sıradan başlayan son şampiyon, yarışın yağmurlu geçen başında geçirdiği kazanın ardından geriye düşmesine rağmen yarıştaki olaylar ve doğru strateji ile yükselmeyi başararak bir anda kendisini üst sıralarda gördü.

Yarışın uzun bölümünü aynı set yumuşak lastiklerle götüren Jenson Button, 2009 Türkiye yarışının ardından damalı bayrağı ilk defa ilk gören isim oldu. Button ayrıca  yeni takımı Mclaren’le de ilk kez kazanmış oldu.

Yarışa 9. sıradan başlayan Renault sürücüsü Robert Kubica, oldukça iyi start almasının ardından çok iyi bir yarış çıkardı ve zaman zaman gelen baskılara rağmen damalı bayrağı 2. sırada görerek yeni takımıyla çok iyi bir sonuç elde etti.

Ferrari’nin Brezilyalı sürücüsü Felipe Massa, Avustralya GP’ye 5. sıradan başlamasına rağmen çok iyi bir start aldı ve 2.liğe yükseldi. Yarışın başlarında ön sıralardaki yerini koruyan Massa pit alanında arkasında kalan rakiplerine göre yavaş kaldı ve rakiplerinin gerisine düştü. Kazasız bir yarış geçirmeyi başaran Massa Bahreyn’deki 2.liğin ardından Avustralya’da 3. olarak podyumda kalmayı başardı.

Yarışın başında geçirdiği kazanın ardından 18. sıraya kadar gerileyen Ferrari pilotu Fernando Alonso, çok iyi yükselerek ön sıralara kadar yükseldi. Yarışın yağmurlu bölümünün bitmesinden sonra pite girip yumuşak lastikleri taktıran Alonso, yarışı bu lastiklerle tamamladı ve son bölümde daha hızlı olan Hamilton ve Mercedes GP sürücüsü Nico Rosberg’in baskı kurmasına rağmen baskıya çok iyi cevap vererek damalı bayrağı takım arkadaşının hemen arkasından 4. sırada gördü.

Rosberg yarışı 5. sırada tamamlarken yarışa arkalardan başlayan ve yaptığı önemli geçişleriyle heyecan katan isimlerden olan Hamilton, son anda Webber’in temasıyla pozisyon kaybetti. Hamilton yarışı ancak 6. sırada tamamlayabildi.

Force India’nın İtalyan sürücüsü Vitantonio Liuzzi, ilk yarışın ardından Avustralya’da da sessiz sedasız ilerleyerek 7. oldu ve takımına çok önemli puanlar kazandırdı. Onu Williams’ın Brezilyalı sürücüsü Rubens Barrichello takip etti.

Yarışta bir çok olaya karışan Mark Webber, kendi evindeki kötü sonuç geleneğini bozmadı ve son bölümdeki kazasının ardından pite girdi ve ancak 9. olabildi.

Yarışın başında geçirdiği kazanın ardından pite girmek zorunda kalan Michael Schumacher, gerilerden beklenen yükselişi gösteremedi ve yarışın büyük bölümünü Toro Rosso sürücüsü Jaime Alguersuari’nin arkasında geçirdi. Schumacher Alguersuari ve son anda da Sauber sürücüsü Pedro De la Rosa’yı geçerek 10. oldu ve son puanı kazanan isim oldu.

Schumacher’i Alguersuari, De la Rosa, Kovalainen ve Chandhok takip ettiler ve 10 sürücü yarışı tamamlayamadı.

Sebastian Vettel, yarışın 27 turunu lider götürmesinin ardından pist dışına çıktı ve bir kez daha galibiyet şansını kaçırdı. Vettel, yarışın ardından yaptığı açıklamada fren sorunu yaşadığını söyledi.

Kobayashi ise yarışın ilk turunda büyük bir kaza geçirerek yarışa erken veda eden isimlerden birisi oldu.

2010 Formula 1 sezonunun 3. yarışı gelecek hafta Malezya’da koşulacak.

Poz  Pilot        Takım                       Süre
1. Button McLaren-Mercedes 1 sa 33:36.531
2. Kubica Renault + 12.034
3. Massa Ferrari + 14.488
4. Alonso Ferrari + 16.304
5. Rosberg Mercedes + 16.683
6. Hamilton McLaren-Mercedes + 29.898
7. Liuzzi Force India-Mercedes + 59.847
8. Barrichello Williams-Cosworth + 1:00.536
9. Webber Red Bull-Renault + 1:07.319
10. Schumacher Mercedes + 1:09.391
11. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1:11.301
12. De la Rosa Sauber-Ferrari + 1:14.084
13. Kovalainen Lotus-Cosworth + 2 laps
14. Chandhok HRT-Cosworth + 4 laps


Yarış dışı:

Glock Virgin-Cosworth 41
Vettel Red Bull-Renault 26
Di Grassi Virgin-Cosworth 25
Sutil Force India-Mercedes 12
Petrov Renault 10
Senna HRT-Cosworth 5
Buemi Toro Rosso-Ferrari 1
Hulkenberg Williams-Cosworth 1
Kobayashi Sauber-Ferrari 1
Trulli Lotus-Cosworth 1


Puan Durumu:

Pilot: Takımlar:

1. Alonso 37 1. Ferrari 70
2. Massa 33 2. McLaren-Mercedes 54
3. Button 31 3. Mercedes 29
4. Hamilton 23 4. Red Bull-Renault 18
5. Rosberg 20 5. Renault 18
6. Kubica 18 6. Force India-Mercedes 8
7. Vettel 12 7. Williams-Cosworth 5
8. Schumacher 9
9. Liuzzi 8
10. Webber 6
11. Barrichello 5


Yorumlar

  1. quva hamilton geçtiği pilotlar button hariç 8 ile 26 turlarda geçti.neyi ispatlamaya çalışıyorsun? araç geçti önlere tırmandı diye hatamı yaptı?..26. turda neredeyse ordamı kalmalıydı?.. 2. pitinden sonra lastikleri 1. set lastiklerinden çok daha fazla hırpalanmıştır çünkü her tur sıralama turu gibi atmıştır.telsizle takımla konuşurken hızını korursa son turlarda ferrarileri yakalayabileceği söylendikten sonra hamiltonun sorduğu şey "pite girmeyeceklermi" oluyor.hayır cevapını aldıktan sonra belkide içinden küfürler saydırarak basıyor gaza.olay bu.

  2. kirve 2 set kullanan webberin fastest lap yapması ve 2 set kullanan lewisin bu kadar cesur ve hızlı olması gayet doğal.Lewisin 'kazanmadan harcama' gibi huyları hep vardı.2009 italya ve 2007 brezilya 2008 spa vs vs.gibi.Bazen eldeki serçe,ağaçtaki kartaldan iyidir.F1 gereksiz ve zamansız hareketleri hep cezalandırmıştır.

  3. iyi tamam arkadaşım yarışın en hızlı adamı 34 tur takım arkadaşını takıp eden alonso ben bir şey demiyorum 🙂 başka zaman tartışırız…

  4. kerim sisman avatarı

    kirve arkadaşım geçişler konusunda hem fikiriz. massanın düzlükten önceki virajda geçiş anında telsiz görüşmesi oldu demedimki. bunu nerden çıkardın. massa o virajda herzaman zaman kaybediyordu. pittende uyarı aldı. ve yine pekte ufak olmayan bi kontrasıyla hamilton massanın tamponuna yapıştı. eğer burda yorum yapıosan tampona yapışan birinin hava koridorunda ne kadar avantajlı olacağını bilmen gerekir. benim kesinlikle karşı çıktığım şey senin aşağıki yorumunda çok basitçe matematik toplaması yapar gibi hamiltoni yarışın en hızlı adamı ilan etmen. unutma f1 de 2+2 herzaman 4 yapmaz.

  5. Kerim sisman,ben zaten hamiltonun massayı webber geçerken momentum kaybettiğinden geçtiğini belirtim aşağıda bir yorumumda.2. geçişi ise 1.viraja gelindiğinde düzlükte çok temiz bir atakla geçti.start düzlüğünün başındaki virajda massa aracının arkasını kaçırınca hamilton yaklaştı ve düzlükte geçti,bu kadar basitmi yani orda kim olsa geçerdi demek.pit ekibinin uyarısı falanda yoktu orda,massanın mühendisinin sürüs dersi verdiği telsiz bağlantısı 25. Turda.massa hata yaptı hamilton temiz bir atakla geçti.alonso dışarı taşmasaydı doğru yerde olsaydı bu webberin sorunu değil alonsonun hatası hata yaparsan cezasını çekersin.alonso hamiltonla arasındaki 5 sanıye farkın 1,3 sanıyeye kadar düşmesinin sebepi yine webberdir.her ikisinin massayı gectiği,hamiltonunda webberi geçtiği tur.webber virajı içerden alırken geç frenajla aracını dışa doğru kaçırıyor,pist dışına doğru kayarken arka sol lastiği virajı dönmeye çalışan hamiltonun ön sol lastiğine değiyor,hamilton massaya geçiliyor,tur başında 6 saniye olan alonso hamilton farkı 2,5 saniyeye orda düşüyor. Hamilton yarışta sadece webbere geçildi oda bir sonraki virajda yerini geri aldı.başka söyleyecek bir şey yok.

  6. kerim sisman avatarı

    kirve arkadaşım yarışı güzelce özetlemişsin. geçiş sayılarına bakarak yorum yapmışsın. önemli olan geçişlerin nasıl olduğu. hamiltonin massa yı 2 defa gectiğini soylemişsin. bitanesi massa-webber kapışmasından diğeride massanın pitten uyarı aldığı virajdaki kontrasından kaynaklanıyor. orda kim olsa gecerdi. weberin alonsoyu geçmeside alonso-massa çekişmesinden dolayıdır. alonso dışarı taştı çünkü. birde hamiltonin alonsoyla farkı koruduğunu söylemişsin. fark 5 saniyeden 1 saniyeye kadar iniyor. hamiltonin onunde massa vardı ama. 2si için bi karşılaştırma yapılamaz.yani bu yarışta kimin kimden daha hızlı olduğunu söylemek çok zor. lastik ve trafik durumu çok önemli.

  7. hakan özcan avatarı

    arkadaşlar bır sorum olacak yarışı izleyemedim şifreden dolayı.trt arşivlerinde veya başka bir arşivde izleme şansım varmı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler…

  8. yanlış anlaşılmasın asılmak gibi olmasın ama bu button un kız arkadaşıda baya güzelmiş yahu.allah sahibine bağışlasın:)

  9. Bu arada ben podyumda yuhlananın Button değil, Victoria (eyaleti) Başbakanı olan şahış olduğunu düşünüyorum. Mercedes'e el konulmasına falan oldukça kızmış çünkü McLaren ekibi…

  10. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    tek lastik destekçisi olması sebebiyle bu yarış için tam bir değerlendirme yapamıyorum.

    Hamilton'ın overdrive moduna geçmesiyle lastikler erken mi bitti, yoksa Button'ın softdrive moduyla yaklaşık 50 tur iyi bir performans mı verdi bilemiyorum?

    ama tek bir şey ispatlandı pistteki en iyi teknik ekibin McLaren'de olduğu. Geçen sene ve bu sene geri dönüşleri sağlayabilmesi gerçekten harika.

    Webber hakkında ise yorum yapmaktan kaçınıyorum yoksa banlanırım.

  11. Sir Jack B.  avatarı

    Jenson'u kutlamak lazım iyi iş çıkardı. Erken verdiği lastik değiştirme kararı onu ön sıralara taşıdı ama yarışı idare etmeside iyiydi. Lastiklerini iyi korudu Hamilton Kubica'nın arkasına dayanasıya kadar çok kontrollü gidiyordu. Sonra tempoyu artırdı farkı açtı.

    Bu galibiyet takımda ki konumu açısından çok önemli oldu. Belki Hamilton daha yarışlarda daha hızlı olabilir ama Button akıllıca işlerle onu geride bırakabilir ve mücadele edebilir. En azından puan tablosunda ezici bir üstünlük göreceğimizi sanmıyorum.

    Kubica ve Renault da en büyük tebriklerden birini hak ediyor iyi start hızlı pit ve iyi savunma onlara podyumu getirdi. Kubica hatasız sürdü bence o iyi bir aracı hak ediyor.

    Ayrıca bize heyecan yaşatan Hamilton ve Webber'e de teşekkür ediyorum. Böyle sürmeye devam etsinler 😀

  12. Telsiz konuşması 49. turda geciyor alonsonun yarış mühendisi hamiltonun 3,5 saniye gerisinde olduğunu söylüyor alonsonun söylediği tam olarak ( I don't want to know-Bilmek istemiyorum ) akıllarda soru işareti kalmasın…

  13. evet şuanda yarışın tekrarı trt 3 de.massa-weber-hamilton-alonso sıralaması varken 16. turda weber massaya atak yapıyor 1.virajda ve massayı gecıyor hemen onun arkasından hamiltonda massa momentumunu kaybedince massayı gecıyor 2. viraja gelmeden ve 3.viraja gelındıgınde hamilton dışarıda webber içeride yan yana,webberin yeterince yerı var ama geç fren yapıp hamiltona çarpıyor.massa-hamilton-alonso-webber sıralaması oluşuyor.yaklasık 5 tur hamilton alonso ıle arasındakı 1,5 sn farkı koruyor yanı savunması iyi.. 5 tur sonra hamilton massayı webberde alonsoyu geçiyor.sonrada rosbergi gecıyor.hamilton 2 kere massayı,1 kere rosbergi 2 kerede webberi geçiyor.alonsonun bu aracları gectiğini göremediğimizden yarışın en ıyısı hamilton diyebilirim ama kazanan button.her ne kadar önde 1. giden aracın yarış dışı kalmasıyla yarış kazanmaktan haz almasamda yapacak bir şey yok.

  14. 1999 dan beri f1 izliyorum bu kadar zevkli bir yarışı tsaş çatlasın 5 kez izlemişimdir

  15. Semo_Ferrari  avatarı

    Öncelikle Button'a tebrikler, lastiklere yumuşak davranan sürüş tarzı meyvesini verdi. Hamilton, Alonso ve Kubica'yı da ayrıca tebrik ediyorum, üçünün de performansları inanılmazdı. Açıkçası yarış gerçekten zevkliydi ama yağmur faktörünün büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Umarın Sepang Bahreyn'e benzemez. Takımlara gelince; Red Bull ve Ferrari ne kadar hızlı olduklarını bir kez daha kanıtladılar, ama Mclaren de onlardan çok uzak değil. Mercedes bu üçlüden biraz daha geride. Bu arada daha 2. yarış ama Schumacher her ne kadar yarışta gerilere düştüyse de performans bakımından Rosberg'i yakalamış gözüküyor, 2. ve 3. antrenmanlarda Rosberg'den hızlıydı, yarışta da Algersuari'nin arkasında epey oyalansa da hızlı gözüktü, yarışın ortalarında bir en hızlı tur zamanı da yaptı sanırsam. Bir şanssızlık olmazsa Sepang'da daha iyi bir karşılaştırma yapabiliriz sanırım 😀 Renault da güzel bir sürpriz yaptı, ki Bahreyn'de oldukça zayıf gözüküyordu. Son olarak şunu söylemek istiyorum, HRT, Virgin ve Lotus'un yavaşlıkları ileride arıza çıkarıcak gibi gözüküyor. Yarışın başlarında Schumacher Di Grassi'yi geçerken Di Grassi tekrar atak yaptı ama, bir arabanın tur başına 5 saniye yediği bir arabayla kapışması ileride kazayla sonuçlanabilir. Bu takımlardakiler atak yapmasın demiyorum (Ki öyle demem epey saçma olur zaten :D) ama bu arabaların acilen diğer araçların hızına yetişmesi lazım. Verdiğim örnek durumu tam açıklayabildi mi emin değilim, ama umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. İlerideki yarışların da en az bunun kadar zevkli olması dileğiyle =)

  16. Tebrikler Button, Tebrikler Mclaren. Guzel yaristi ama yagmur olmasaydi bu kadar guzel olacagini sanmiyorum. Webber kesinlikle hataliydi, insanda biraz saygi olur, bodoslama daldi resmen, guya cakallik yapacak. Ayip ayip..

  17. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Bugunün Tek Kötü Tarafi Bence Button'u Yuhlayanlardi… Webber'in Kazasi Yaris Kazasiydi Ona Bile Sinirlenmedim Fakat Senfonide Button'u Yuhlayanlar…

  18. Alonsothebest_Massa arkadaşıma katılıyorum alonso ve schumi ilk turun kurbanı üstelik diğerleri tek pit-stop yapmışken 3 pit yaptı ve yinede puan aldı.bu onun mükemmel bir pilot olduğunu gösterir.bu arada deminki yorumumda kubica'yı tebrik etmeyi unutmuşum onu en içten dileklerimle tebrik ediyorum diğerlerine göre nispeten daha yavaş bir otomobille muazzam bir savunma yaptı hem hamilton hemde massa'ya atak izni vermedi.

  19. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Utanılacak birşey yok.Schumi de en az Alonso kadar ilk tur kurbanı.Pitler sorunlu.3 pit stop.Buna rağmen puan..

  20. Yarış muhteşemdi, aslan payı sırasıyla
    1-Hamilton
    2-Alonso
    3-Kubica'ya gitsin.

    fazla detaya girmeme gerek yok herkes gördü olayları, tek kızgnlığım massaya, azcık daha derli toplu ve hızlı olabilse 2. ve 3. sıralarda ferrariler olablrdi, hem Alonso'dan yavaştı hem de geçit vermeyecek kadar iyi yarıştı 🙂 Alonso'ya da kızdım aslında, bırak takım arkadaşı falan olaylarını, yap atağını olsun bitsin, bir iki kere kafasını uzatsada ayağını gazdan erken çekti, başkalarına bu şekilde bir muamele yapmadı ama bu yarışta:)

    Hamilton Alonso'yu geçebilirdi, ama o virajda Alonso içeriyi iyi kapatınca Hamilton zaten dışa açılarak zaman kaybedecekti, webber orda onu geçebilecekken, olmaması gerekeni yaptı, hmailton'ın üzerinden geçti 🙂 iki pilotunda yarışa geri dönmesi ve puan alması da takdire değerdi.

    Schumacher yarış boyunca algersuari ile kapıştı, ben bundan utandım şahsen, biraz daha iyi bir şeyler bekliyodm bu koşullarda ondan…

    button ve mclaren'e de tebrikler, bunu gizlemeyeceğim, salak bu mclaren ve button diye düşünürken adamlar bizi aptal yerine koydu ve haklarıyla kazandılar…

    50 tur aynı lastikle sonunculuktan 4. lüğe çıkan Alonso'yu ise gerçekten tebrik ediyorum, bence bugün onun tek eksiğide podyumdu:)

  21. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Lewis i süper yarışmış,Alonso yu bir şey yapmamış,Lewis'i yetenek Alonso yu sıradan görenleri okudukça üzülüyorum,şaşırıyorum kızıyorum.Ama eski Schumiciler,Mclaren den gelen kızgınlık vs saygı duyuyorum.

    Bence halimize teşekkür edelim.Bir efsanemiz var ve adam kazanmasada isim tablosunda ismini görmek bile yetiyor.

    Alonso,Lewis,Massa,Vettel,Button gibi bir cadı kazanımız var.Eğri oturup doğru konuşalım.İkiside günün yıldızı.Alonso kimleri geçti diyorsunuz.Hamilton da startta Sutil ve Rubens i geçti.Kazadan yararlandı,Vettel in yarış dışı kalmasıyla avantaj yakaladı.Belki yağmurlu olmasa Lewis bu kadar çıkamayacaktı veya Button kazanmayacaktı.Belki kazanacaktı.Belki duble yapacaklardı.Haftaya bunu daha net göreceğiz.

    Hayır herkesin tercihi ayrıdır ancak Obejktif olalım ve hakkını verelim.Bence günün yıldızları Alonso-Lewis-Kubica ydı.Ancak Kubica yarışa heyecan kattımı hayır bence.(Geçiş anlamında)Bir pilotun geçişlerini önemli göstermek için sürekli iyi pilotlarımı geçmesi gerek.

    Gönül isterdi 58 tur böyle yarışsalardı.Birisi demiş arkadaki pilotu tutmakmıdır meziyet.Arkandaki pilot iyiyse evet öyledir.Ve önünde olmakmıdır meziyet evet öyledir.Arkadaşlar siz nekadar Alonso yu sevmiyorsanız ben onun 2 katı Hamilton'ı sevmiyorum.Yada Kimi yi.Ama Bazı ''bu pilotları tutan'' arkadaşlardan daha fazla saygı gösteriyor ve hakkını veriyorum''.Ve son olarak önce bu ikisine sonra diğerlerine teşekkür ediyorum.Yolları açık olsun Malezyaya.Umarım daha zevklisi orada bizi bekliyordur.

  22. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Tum yorumları okumak baya zamanımı aldı.tabıkı %100 katıldıgım eh dedıgım ve hıc katılmadıgım yorumlar oldu ama yınede herkesın parmaklarına saglık.
    Sezounun ıkıncı yarısı baslamadan yıne ılk yarıs gıbı sıkıcı gececegını tahmın edıyordum.ancak yarıs baslamadan yagan ve devamı gelmıyen yagmur baraberınde starttakı kaza spın ve sc yı getırmese belkı bu kadar zevklı tadından yenmeyen bır yarıs olmayacaktı.

    Tum pılotlar ıcın yarıs ıcınde avantaj dezavantaj olacak bazı bolumler oldu.bu hep olur.ama dez avantajı kendı lehıne en ıyı cevıren pılot button oldu.kaldıkı schumı den bekledıgım taktıkle.kuru zemıne gecerek rısk alsada rısk almadan da olmuyor ıste.yıne dez avantajı lehıne cevıren alonso en sona dusmesıne ragmen 4.olmayı basardı ama takım arkadasına atak yapmayı massa nın bır an tokezlemesı dısında denememesı bıraz tuhafıma gıttı…

    Kubıcayı ayrıca tebrık etmek ısterım.hem startı hem yarısı hem ıstıkrarı ıle cok ıyıydı..Vettel e yazık oldu.ben yarıs dısı kalmasında hatası oldugunu dusunmuyorum.sonucta mekanık bır spor bu ve aracın yapacagı arızalardan genelde pılotun kusuru cok az olur.fren arızası olmus vettel napabılırkı.yarıs ıcınde frenlerı korumak balatalar anlamında olur lastıkları korumak eyvallah.ama bır hıdrolık yada bır basksa manadakı fren arızasında pılotu suclamak bıraz haksızlık olur..

    Massa vasattı.super start aldı ama devamını goremedık.hep aynı yerlerde standart bır yarıs cıkardı…keza rosbergde oyle…schumı kazadan sonra bırseyler yapmaya calıstı ama arac bukadar.zaten kendısı alısmaya calısıyor.yınede 1 puan eyvallah.

    Hamıltona gelınce :

    Saf kan bır f1 pılotu.kısılıgı harıc surusu ıle kımı ye en yakın gordugum pılot.muhtesem bır yarıs performans ve gecısler..son zamanlarda gozumu kırpmadan seyrettıgım bır yarıs ızelttırdı bıze..button u webberi massa yı rosbergi gectı.ıkı pıt yapıgı halde alonso ıle 20 sn lık farkı kapattı.9 tur kaldıgında fark sadece 1sn ıdı gecmek ıcın lastıklerı pahasına elınden gelenı yapacagını.dusunuyordum.bekledım bekledım nıtekım denedı…gececegınden o kadar emındımkı.yıne spa 2008 son 3 tur hamılton kımı mucalesının tekrarından farkı olmayacaktı eger kamıkaze webber arkadan carpmasaydı.gececegınden hıc suphem yoktu.gecmese bıle kapısmaları muhtesem olacaktı…ıkısınden bırı yarıs dısı kalacaktı.varsın bırı yarıs dısı kalsın ama o mudadeleye degecektı…

    Helal olsun lewis

  23. 2008 belçikadan sonra gerçek bir f1 yarışı izledim aslında umutsuz başlamıştım güne kalkmayacaktım ama bir güç çekti beni televizyonun yanına açtım trt1'i (masal gibi oldu yaww) 🙂 start'a az kaldı baktım yağmur dedim galiba yarış güzel olucak der demez daha başında başladı mücadele yarışın. bir arkadaş demiş bütün pistleri sulayalım bakın sonra mücadeleye 🙂 gerçekten eşsiz bir avustralya yarışıydı ve gerçek anlamda benim için 2008 belçika yarışından sonra en zevk aldığım yarıştı hatta dahada ileri gidiyorum belçikadanda iyiydi bu yarış geçen seneyi yarış olarak görmüyorum. hamilton'a bir parantez açmak istiyorum sadece yarışmak istiyor ve işini çok iyi yapıyor bugün herkese teşekkür ederim bir tek webber hariç o kazmadan gerçekten usandım yarışın içine etmeyi iyi biliyor.inşallah seneye kurtuluyoruz webber'den bu arada şu vettel yeni raikkonen gerçekten hem yetenek olarak hem şans olarak.bir insa bu kadarmı şansız olur ya tek başına sorunsuz gidiyor bu sefer araç sorun oluyor. :))

  24. Cihan Çelik avatarı

    Öncelikle son yılların en güzel yarışıydı bence, gelelim performanslara ilk olarak Button'a tebrikler, Lewis inanılmazdı, Felipe gerçekten kötü bir günündeydi, Fernando button'ın temas etmesine rağmen iyiydi, Mercedes GP ise hala hız eksikliği yaşıyor, inşallah Schumi'yide liderlik savaşı verirken izleriz ve son olarak ben Vettel'e çok üzüldüm bir insan bu kadar şansız olurmu, Webber'e yani "kamyoncu"'ya gelecek olursak her zaman ki gibi her şeyi mahfetti ama mücadelesi takdir edilecek kadar iyiydi…Saygılarımla

  25. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    yaw bu alonsonun acıklaması nerde :)) alonsonun acıklaması yok :))

  26. Kadir YILMAZ avatarı

    Tüm yorumları okumak ne kadar zaman alıyor :)güzel…
    Yorum yapmadan da durulmuyor. Telsiz konuşmasında Vega_nitro ya katılıyorum, tam olarak "I don't want to know" dediğine emindim. Serhan deyince şaşırdım. Ya bazı arkadaşlar ya da ben yarışı izlemiyor. But ile Alo arasındaki olay Alo nun arka lastiğinii But ının ön lastiğine teması ile olmadı mı? Burda bir yarış mahvetme nasıl söz konusu olabilir? Mas lastik aşındırmadı diyenler, adam zaten rahat gidemiyordu üzerine Web (ona çok kızgınım ama onun geçişlerini de gören olmamış ilginç) ile, Ham ile kapışıp geçilmedi mi hem de kaç tur orta bölümde büyük bir mücadele içinde değil miydi? Alo yu beğenmedim diyemem ama sizin yorumlarınızdan sonra yazmam lazım. Fikrimin arkasındayım ciddi rakiplerden (Ferrari Mclaren Redbull) hangisini geçti. Ham taraftarı asla değilim çok sevmemde ama o ve Web büyük otomobilleri geçtiler geçildiler. Ya da Alo ilk virajda sorun yaşamasaydı deyip ama Vet yinede yarış dışı kalsaydı demekte garip.
    minardi ile genelde ters düşmem ama zorladıklarını iddaa etmek pek olmadı. Sonuçta Web de aynı tur zamanlarını atıyor, kaldıki adamın önü açık. Rai için de aynın derdim evet sürüş stili de zarar veriyor olabilir ama genel fikrim sürüş stili hep aynı tür arızaya sebep olması gerekmez mi?
    Neyse çok konuştum, her ne kadar Alo taraftarlarına sinirlensem de ben onun yarışınıda tebrik edicem, yine de yıldız göstericek olsam onu göstermezdim.
    Herkese iyi pazarlar.

  27. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    tebrikler button,harikaydın,evet klasik bir button galibiyeti oldu ama çok anlamlı ve bizler için cesaret verici bir galibiyet aldın,50 tur boyunca performansını ve lastikleri koruyabildin,evet vettel sorun yaşamasaydı bu galibiyet olmayacaktı ama bahreyn de de aynı şeyler olmuştu..
    sıkı çalışmaya ve sıralamalarda daha iyi yerlerde olmaya çabalamalıyız,bu sezonun mclaren açısından en kritik noktası bu..
    lewis,neden bana göre pistteki en iyi pilot olduğunu kanıtladı,ve ne zaman böyle ultra ataklar yapsa,sonlara doğru muhakkak bir sorun çıkıyor,neyseki puan olarak olmasa da seyir olarak bizi tatmin etti..alonso ve kubica da çok iyilerdi.

  28. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Niye ya 😀 Evet kirve öyle oldu.Ben sana şimdiden söyleyeyim.Açıkçası Redbull sıramalarda bir adım önde.Ferrari hemen arkasında.Mclaren da gelişti.Yarışta ise 3 üde aynı tempodalar.Redbull'un dayanıklılık sorunu var ama çözerler heralde.

    Neyse uzun lafın kısası Alonso-Lewis.Massa sevmediği pistte iyi sonuç aldı ve Button lastiklerini iyi kullandı.

  29. button'in yuhalanmasini soylemis bir arkadas. ben mi yanlis duydum demistim ama meger dogruymus, cok ayip etmisler gercekten. bu arada ferrari calisanlari ile sevinicini paylasmasi iki taraf icin de centilmenlik ornegiydi.

    ayrica john travolta "abimize" yapilan kiyaklar da fena sayilmazdi 🙂 cok sevdigim, muthis bir oyuncudur kendisi 😉

  30. Çok tehlikeli duruyosun 😛

  31. hamilton massayı geçmeden önce alonso hızla hamıltonun arkasında yaklaştı değilmi öyle hatırlıyorum.akşam yarışı izleyeceğim yine eğer 4-5 tur alonso hamiltonun arkasında kalmışsa hamilton müthiş savunma yapmış üstüne massayıda geçmiş yazacağım bir izleyeyım akşam unuttum şimdi o bölümleri :))

  32. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    yine Vettel yine sorun ve Vettel'in sorunu karşısında kazanılmış bir yarış ama Button'ın lastiklerini ve aracı koruyuşunu asla gözardı edemem

    ve yine Webber yine onun yüzünden Hamilton'ın kaybettiği puanlar izlerken çok sinirim bozuldu geçen sene Brezilya'da Raikkonen'in yarışını mahveden,olası ikincilikten eden Webber yine sahnede!!!

    ama yarışa heyecan katan da bunlardı aslında Bahreyn'in tam tersi çok heyecanlı bir yarıştı yarışın adamı da bence Hamilton'dur

  33. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Niye 😀

  34. Alonsothebest_Massa ben senden şüpheleniyorum 🙂

  35. Schumi fanları en azından dürüst davranıyorlar.Herkesi kastetmiyorum ama alınmak isteyenler olabilir
    Zamanında Alonsoya ağza gelmedik hakaret eden ferrari taraftarları acaba nasıl kendilerine yedirebiliyorlar alonso en iyi pilot demeyi?Alonso'yu sevenleri kastetmiyorum.Onlar Alonso nereye gittiyse desteklerine devam ettiler şimdi de desteklemek elbette ki onların görevi…

    Neyse iki yüzlülüğe devam edin siz bazı söz de tifosiler…Schumiye laf atın…Lewise laf atın…Yarın öbür gün Alonso başka takıma giderse ona tekrar laf etmeye başlarsınız ne de olsa…

  36. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    – vermişlerdir çünkü yarışın zevkli geçmesinin iki nedeni var.1 ALONSO 2 LEWİS.

    Neden zevkli geçmesin arkadaşlar.Mesela 2008 Spa yada 2008 İnterlagos tan ne eksiği vardı bu yarışın?

    Yada Bahreyn'in ne farkı vardı 2009-2008……. den.

    Biraz zaman.Evet kaza olmasa Alonso kazanabilirdi.Ama ben bir ara Lewis'in kazanacağını zannettim.

    Strateji hatası yaptı diyenler.Pite girsek şu anda 6-7 olurduk.Hemde uzun süre lastikleri koruyabiliyormuyuz onu gördük.

    Pist kuruykende mücadele vardı.Alonso-Massa-Lewis-Webber-Rosberg agresif bir şekilde yarışmıyorlarmıydı?Hatta sırf bu yüzden Lewis ve Alonso bazı yerlerde kontralar vermedilermi?

    Alonso-Lewis mücadelesinin Alonso-Massa mücadelesinden farkları,
    -birisi yarış ortası,biri sonu
    -ikiside aynı tempoda,biri hızlı biri yavaş.Lastik savaşları…
    -Biri geçmek istiyor,biri savunma.(Mesela Ferrari telsizden yer ver vakit kaybediyorsunuz önle bağlantı kopuyor) deseydi kimse şaşırmazdı.Bu yüzden orda daha çok korumaya yöneldiler.
    -Ve sanırım Alonso-Lewis isimlerinin geçmesi.Şampiyon olmuş iki birbirini çok sevmeyen eşit rakip,eşit araçlarda ve büyük rakip takımlar vs. gibi sıralanabilir.

    Açıkçası Alonso ve Lewis heyecan kattı.Hangi açıdan bakarsanız bakın.Hiç birini sevenin diğerini görmezden gelmesine gerek yok.

  37. oLay yeri inceLeme >>>>> shumi fanLarı

    özeTi izLedim bir anLık Shumi diye gördüm yanLış görmüşüm.

    Beynimi senin üzerinde kuLLanmamı isTer misn ?

  38. selamlar.

    oncelikle, gecen yaris ne kadar sikici ve o kadar ay beklemeye degmediyse, bu yaris da uykudan fedakarlik etmeye degdi.

    yarisi izlemeyip sadece sonuclara bakan arkadaslar vettel ve kubica disinda pek surpriz gormeyecektir. ama bir de izleyenlere sorun onu 🙂

    sonuc sirasina gore pilotlara yorum yapacagim ama oncelikle vettel'e gercekten cok uzuldugumu soylemek istiyorum. serhan acar ceviride fren sorunu ile ilgili bir sey soyledi ama kisisel bir hatasi var miydi bilmiyorum, yazik oldu cidden.

    1. button… 2. yarisinda "hamilton onu yiyecek, ezecek." diyenlere biraz cevap vermis oldu. durumu 1-1 yapti, genel puan toplaminda da gecti. ha pist ustunde yine oyle super bir performans yoktu ama kendi belirledigi strateji, yaris zekasi ve tabi ki en onemlisi lastik avantajinin meyvesini yedi. adam 50 tur atti soft ile, dile kolay. bos bir pilot olmadigini gosterdi. iyi bir pozisyonda da baslamisti. ben dahil bircok arkadas kuru – soft'lara gectiginde ozellikle de pitten cikarken disari tastiginda dalga bile gecmisizdir ama son gulen o oldu. tebrikler diyoruz…

    2. kubica… o arac podyuma cikacak bir arac degildi. ama harika start, strateji ve muthis savunma ile -hamilton'a karsi- tirnaklariyla aldi o 2.ligi, goz doldurdu gercekten. bu adami seviyorum. renault ve kubica icin sezon baslarinda, daha 2. yaris da olsa guzel bir sonuctu.

    3. massa… hem araciyla bogustu, sorunlar yasadi hem de bariz bu pisti sevmiyordu, pek de basarili sayilmazdi burada istatistiklere bakilirsa. sanirsam bugun burada en iyi derecesini aldi. yine harika bir start aldi o da. hamilton ve alonso ile mucadelerde bir adi geride olsa ve zaman zaman gecilse de ikisinin onunde yer aldi. sevmedigi bir pisti atlatti. ileriki yarislarda daha da iyi olacaktir. alonso ile durumu 1-1 yapti ama puanlarda biraz daha geride. guzel bir takim ici mucadele olacaga benziyor.

    4. alonso… ilk virajdaki talihsizlik, karmasadan sonra cok iyi tirmanmasini bildi. bunda f10'un hizinin da cok yardimi oldu. hamilton'a karsi iyi savunma yapti. ha ben bu adamdan pek hoslanmadigimdan geriye dusmesine sevindim ama yarisa heyecan katmasi benim icin daha onemliydi. guzel sonuc onun icin. istikrarli sonuclar alacaktir ileride de…

    5. rosberg… tipik bir performans ile -aslinda bu dedigim kotu manada degil- 5. lik aldi. hata yapmadi ama cok hizli da degildi, aracindan maksimuma yakin sonucu cikardi. sampiyonluk hedefi ile geldigi takimda yaris galibiyeti alacagindan bile supheliyim.

    6. hamilton… ecnebi deyimi ile "woaav" demek istiyor sayin seyirciler. yarisin yildizlarindan. son turlardaki o asiri agresiflik olmasa belki daha da ust siralarda yer alabilir miydi bilmiyorum ama zaten oyle olmasaydi da pek heyecan olmayacakti, dimi ama? 🙂 bu kara oglani sevmiyorum, bu bariz. ama tam bir yarisci oldugunu gosterdi. boyle bir performansi hemen herkes bekliyordu galiba. ben oyle tahmin ediyorum. hizli pilot. her sekilde. webber ile temasinda iki tarafin da sucunun oldugunu dusunuyorum. ama hamilton biraz daha iyimserdi. alonso'ya yaklastiginda da gecmesinin cok zor olacagini biliyordum. webber ile degil alonso ile temas yasayacakti bu sefer. bu adam vazgecmiyor, ust pozisyonlara cikmak icin tirmaliyor resmen…

    bir de massa'yi duzlukte gecerken temas yasandi galiba. hasar olustu mu ne derece olustu bilmiyorum, bazen abartiyor. dozu ayarlamasi lazim.

    7. liuzzi… her iki siralamada da sutil'in gerisinde kalsa da sansin ve yaris performansinin iyi olmasi sayesinde kendisinin ve takimin hanesine puanlar yazdirdi. yeterliydi…

    8. barrichello… yine caktirmadan puan alanlardan. eh, son demleri. yeter bence ona 🙂

    9. webber… kendi evindeki sanssizligi devam etti. sevmesem de yazik oldu. en azindan podyuma ciksaydi. uzuldum.

    10. schumacher… ilk virajda on kanadinin kirilmasi belki de motivasyonunu da koreltti. uzun sure jaime ile ugrasti durdu. onu sevmeyen bazi arkadaslar bunu referans gostererek koz olarak gosterebilir. geriden basladigi cogu yarista iyi performanslar gosterse de ben bu yarista acikcasi biraz daha iyi olmasini beklerdim. son 1 puani almayi basardi.

    puan alamayan pilotlardan…

    11. alguersuari… kendini baya baya gelistirmis bu cocuk. puan barajina yaklasi. schumacher'e kafa tutmasini bildi, iyi savunmalar yapti. aferin aferin. guzel yaristi onun adina. test baya fark ediyormus demek. hakkini yemisiz cocugun 😛

    12. de la rosa… ne diyeyim ki simdi. jaime ve schumacher'e gecildi, anca aracin gelistirilmesine yardim eder heralde bu sene. daha iyi savunma yapabilirdi. birkac puan toplayabilir ileride belki.

    13. kovalainen… tek basarisi yarisi tamamlamasi ve takim arkadasini gecmesiydi. o aracla anca o kadar arkadas. gerci sadece 2 tur yedi. lotus kendini gelistiriyor. ama puan alir mi "normal sartlarda", pek sanmiyorum…

    14. chandhok… yarisi 5 tur yiyerek de olsa 😀 bitirdi. onun icin basari sayilir tabi, takimi icin de. dayaniklilik sorunu yasamadi. eh bunlar da kendini gelismis sayiyordur artik 🙂 bir gp tamamlamanin keyfini yasiyordur heralde…

    yarisi tamamlayamayanlardan;

    yine virgin pilotlarina sasirmadim. vettel'i soylemistim. uzuldum.

    sutil'e yazik oldu. sanssiz adam.

    petrov caylakca bir hata yapti ama gelisecektir. bu da bos degil. bir ara puan alabilecek pozisyona gelmisti hatta….

    bruno, ayrton'un yegeni de olsan o aracla zor be kanka… zaten iyi arac olsa da aman aman bir performans beklemezdim ama keske yaris bitirebilseydin.

    buemi yine uzuldugum isimlerde. kobayashi'nin yuzunden yarisindan oldu ama puan almasini beklemiyordum yine de o starttan sonra. ama kobayashi'nin de sucu yoksa sanirim. on kanat dustu mu ne bana mi oyle geldi bilmiyorum.

    bu arada kobayashi'nin cok da sucu yok. yine de siralama ve yaris performansini biraz daha ust siralara tasimasi lazim.

    hulkenberg de yine kimvurduya giden isimlerdendi galiba oyle hatirliyorum.

    trulli, mustehak sana diyorum 🙂 bu adam toyota'ya bir yaris kazandirsaydi belki de toyota hala f1'de yer alacakti ve kendisi de en az birkac yil o takimda kalacakti. olmadi. artik pek sevmiyorum. zaten daha once de pek sevmezdim ya. takim icin mucadelelere onem verdigim icin kovalainen onu her gectiginde seviniyorum 🙂

    ———————————–

    biliyorum uzun oldu ama artik boyle sirayla yorum yapmayi dusunuyorum yoksa aklimda kalmiyor, hafizam guclu degil.

    guzel bir yaris oldu vesselam. red bull icin kabus gibi neredeyse, ferrari icin iyi sayilabilecek, mclaren'in yardirdigi, mercedes'in gelismesi gerektigini anladigimiz bir yaris. force india ve williams duzenli puanlara devam. diger takimlar da daha gelisiyor zaman vermek lazim.

    gelecek yaris icin de boyle bir yaris bekliyorum eger yagmur olursa, hatta muson falan 😀 acayip yarislar izleyebiliriz. guzel bir sezon olacak ama keske kimi de olsaydi 🙂

    bu arada vettel ve red bull'un durumu, bir arkadasin da dun belirttigi gibi 2005; mclaren, kimi'nin durumunu andiriyor. alonso'nun durumu yine ayni, bu sefer takimin adi renault degil ferrari 🙂

    bekleyip gorecegiz…

    usenmeyip okuyan arkadaslara tesekkurler. haftaya yine boyle guzel bir yaris olmasi dilegiyle. kendinize iyi bakin 😉

  39. Gözlerini ve beynini işlevlerinin dışında kullanan adamlar var…Schumi Alonso'nun yarışını mahvetmiş…Yazık ki ne yazık…Ki bu Alonsoya destek çıkan birçok ferrari taraftarı zamanında bu adama "*******" gibi hoş olmayan tabirler yakıştırmış insanlar..hala ne yüzle yorum yapıyorlar merak ediyorum

  40. sonuç olarak izlediğimiz bu zevklı yarışda 2 pit stop zorunluluğu olsaydı diziliş bu şekilde olmaz ve araçlar arasındaki rekabet belki biraz daha iyi olurdu.bazı arkadaşlar hamilton lastiklerini çok çabuk bitiryor dıye bu istenıyor diyeceklerdir haliyle ama lastiklerimi koruyacağım diye tıngır tıngır gidip yarış kazananları göreceğim yarışlardan aldığımız zevkle birbirini sonuna kadar zorlayıp geçmek isteyen pilotları izlerken aldığım zevk benim kalp atışlarımı daha fazla hızlandırıyor.

  41. O zaman özür diLiyorum shumi'den 😀

    BuTTon çarpTıysa anormaL bir şey yok =)

  42. O zaman özür diLiyorum shumi'den 😀

    BuTTon çarpTıysa anormaL bir şey yok =)

  43. Fernando Alonso yarışı nasıl izledin bilmiyorum ama, Button Alonso'ya çarpınca Alonso aracın hakimiyetini kaybetti ve Schumacher'e çarptı. Gördüklerinden eminsen 1 daha izlemeni tavsiye ediyorum.

  44. şaka mı yapıyorsun arkadaşım? button alonso'ya çarptı. alonso'nun aracı spine başlarken sol taraftan gelen schumi'nin aracına çarptı. burada schumi alonso'ya değil, alonso schumi'ye çarptı. tabi elinde olmadan. çünkü button'ın darbesiyle aracın kontrolünü zaten kaybetmişti.

    nasıl yarış izliyorsunuz merak ediyorum doğrusu.

  45. Yusuf  Hitay avatarı

    öncelikle inanılmaz bir yarış izlediğimi belirtmek isterim

    kubica yı bir kenara alırsak bu yarışa heyecan katan isimler kesinlikle hamilton ve alonso dur

    hatta yarış esnasında sürekli söylediğim " hamilton insan değil " lafını forum ortamında da paylaşayım

    bir geçti iki geçti tamam dedimde adam utanmasa liderliğe kadar gidicekti

    hayır benim anlamadığım pozisyonu gayet rahatken neden pit stop denendiki, lastikleri koruyup yarış sonuna kadar button gibi idare edebilirdi diye düşünüyorum

    ama tezimin kesinlike arkasındayım, hamilton pistteki en kabiliyetli pilot, tur bindirirken yanılmıyorsam massayı geçmeye kalkışı bana hakkinen şumi mücadelesini hatırlattı

    alonso nun yarış başındaki talihsizlik güvenlik aracıyla bir nebze telafi oldu ancak üst sıralara çıkarken amiyane tabirle rakiplerini çatır çatır geçişinden büyük zevk aldım

    button'a gelirsek, vettel kaza yapmasaydı kesinlikle liderliği alamazdı ancak yarışın başlarındaki pit stop nedeniyle ciddi sinirlenmiştim takıma. ancak kararı button kendi vermiş ve sonradan görüldüki yarış galibiyetini getiren hamle buymuş. O nedenle kendisini candan tebrik ediyorum, olağan üstü bir pilot olmasada lastikleri kullanışı ve taktik anlayış bakımından hatırı sayılır bir noktada.

    gelelim son turlara, hamilton ve webber in deli gibi ferrarileri yetişmesinin sonucu bu olmamalıydı, yahu o kadar turda nasıl bitirdin lastikleri insanmısın

    button o lastiklerle 50 tur attı seninki 20 tur dayanmadı ama tabiki aracı zorlamasının faturasıydı bu. ve burada gördümki bu kurallar kesinlikle çok kötü

    2 saniye kadar öndekinden hızlısın ve bu hızla gittikçe lastikler parçalanıyor, zaten alonsonun arkasına gelince hız falan kalmadı

    ve en sinirlerimin tepeye çıktığı nokta : KAZA!

    direk söyleyeyim ; Webber gördüğüm en kazma en takoz en dengesiz pilot

    avustralya tarzanı nasılda giriyor öyle viraja ne fren var ne kontrol

    hamilton ı olası bir 4. lükten edip kendi adınada takımı hüsrana uğrattı bu tarzan

    acilen tüm belgelerine el konulup kovalainen ile birlikte bir lojistik firmasında tır şoförlüğü yapmasını tavsiye ediyorum

    sanırım bu heyecanı yaşamak için her yarış yağmur yağmasını dilemeliyiz, başka türlü heyecan yaşamak gerçekten zor, pist kurudukça heyecanın ne kadar düştüğünü fark etmişsinizdir

    bu arada redbull da ciddi mekanik sorunlar olduğunu düşünüyorum, hatta webber in o noktada fren probleminden dolayı böyle talihsiz bir kazaya sebep olduğuda düşünülebilir

    neyse uzun lafın kısası heyecan verici bir yarıştı, ferrarileri mclaren lerle birlikte görmek gerçekten güzeldi, darısı diğer yarışların başına..

    iyi pazarlar..

  46. Webber'in HamiLTon'a çarpmasını herkes konuşmuş, ama shumi'nin yarıs basında ALONSO'ya çarparak son sıraya düsmesini kimse konuşmamış.

    HamiLTon spin aTmasa en fazLa 3. oLurdu.

    Shumi ALONSO'ya Temas eTmese yarış gaLibi oLurdu.

    Shumi 1 puana sevinmeLi.

  47. Webber'in HamiLTon'a çarpmasını herkes konuşmuş, ama shumi'nin yarıs basında ALONSO'ya çarparak son sıraya düsmesini kimse konuşmamış.

    HamiLTon spin aTmasa en fazLa 3. oLurdu.

    Shumi ALONSO'ya Temas eTmese yarış gaLibi oLurdu.

    Shumi 1 puana sevinmeLi.

  48. Webber'in HamiLTon'a çarpmasını herkes konuşmuş, ama shumi'nin yarıs basında ALONSO'ya çarparak son sıraya düsmesini kimse konuşmamış.

    HamiLTon spin aTmasa en fazLa 3. oLurdu.

    Shumi ALONSO'ya Temas eTmese yarış gaLibi oLurdu.

    Shumi 1 puana sevinmeLi.

  49. Webber'in HamiLTon'a çarpmasını herkes konuşmuş, ama shumi'nin yarıs basında ALONSO'ya çarparak son sıraya düsmesini kimse konuşmamış.

    HamiLTon spin aTmasa en fazLa 3. oLurdu.

    Shumi ALONSO'ya Temas eTmese yarış gaLibi oLurdu.

    Shumi 1 puana sevinmeLi.

  50. Webber'in HamiLTon'a çarpmasını herkes konuşmuş, ama shumi'nin yarıs basında ALONSO'ya çarparak son sıraya düsmesini kimse konuşmamış.

    HamiLTon spin aTmasa en fazLa 3. oLurdu.

    Shumi ALONSO'ya Temas eTmese yarış gaLibi oLurdu.

    Shumi 1 puana sevinmeLi.

  51. Webber'in HamiLTon'a çarpmasını herkes konuşmuş, ama shumi'nin yarıs basında ALONSO'ya çarparak son sıraya düsmesini kimse konuşmamış.

    HamiLTon spin aTmasa en fazLa 3. oLurdu.

    Shumi ALONSO'ya Temas eTmese yarış gaLibi oLurdu.

    Shumi 1 puana sevinmeLi.

  52. Webber'in HamiLTon'a çarpmasını herkes konuşmuş, ama shumi'nin yarıs basında ALONSO'ya çarparak son sıraya düsmesini kimse konuşmamış.

    HamiLTon spin aTmasa en fazLa 3. oLurdu.

    Shumi ALONSO'ya Temas eTmese yarış gaLibi oLurdu.

    Shumi 1 puana sevinmeLi.

  53. Webber'in HamiLTon'a çarpmasını herkes konuşmuş, ama shumi'nin yarıs basında ALONSO'ya çarparak son sıraya düsmesini kimse konuşmamış.

    HamiLTon spin aTmasa en fazLa 3. oLurdu.

    Shumi ALONSO'ya Temas eTmese yarış gaLibi oLurdu.

    Shumi 1 puana sevinmeLi.

  54. Webber'in HamiLTon'a çarpmasını herkes konuşmuş, ama shumi'nin yarıs basında ALONSO'ya çarparak son sıraya düsmesini kimse konuşmamış.

    HamiLTon spin aTmasa en fazLa 3. oLurdu.

    Shumi ALONSO'ya Temas eTmese yarış gaLibi oLurdu.

    Shumi 1 puana sevinmeLi.

  55. Webber'in HamiLTon'a çarpmasını herkes konuşmuş, ama shumi'nin yarıs basında ALONSO'ya çarparak son sıraya düsmesini kimse konuşmamış.

    HamiLTon spin aTmasa en fazLa 3. oLurdu.

    Shumi ALONSO'ya Temas eTmese yarış gaLibi oLurdu.

    Shumi 1 puana sevinmeLi.

  56. Şu bana – veren arkadaşa gerçekten sormak istiyorum, acaba yorumumun neresi yanlış ? 🙂

  57. Bugünkü yarışın keyifli olmasının 2 nedeni var.

    1. Yağmur
    2. Hamilton.

  58. Alonsothebest_Massa bende öyle diyorum ama farkındaysan hamilton 2. pit stopdan sonra aracını daha çok zorlayarak lastıklerını çabucak bitirdi.alonso ise temkinli giderek massaya 1-2 atak yaptı ondan sonra o da yavaşladı ve öndekine ayak uydurup hata yapmasını bekledi durum bundan ibaretti.puan alma anlamında iyide hamiltonun son hamlesi izleyenlerin nabzını artırmıştır.yarışlar böyle güzel.alonso muhteşem savunma yaptı dıyıp abartırsak massada alonsoya muhteşem savunma yaptı dememiz lazım hemde alonsonun hamiltona yaptığı savunmanın 3 kat fazla tur sayısı ile.ama nedense massa podyuma çıkmış olsada yarışın yıldızı ıkısı arasında alonsoydu bence.

  59. inci incili avatarı

    yağmur yarışı çok zevkli bir hale getirdi. darısı diyer yarışların başına.

  60. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    kirve12 haklısın ama Alonso o lastikleri kaç tur kullandı Lewis kaç tur.Geçerdi geçemezdi yine bilemeyeceğiz.Ama bence yarışın en iyileri Alonso ve Lewis ti.Olaylar olmasa ikisinden biri belkide kazanırdı.Bu iki takım sıralamalarda bir adım yukarı çıkarlarsa Redbull ile daha iyi mücadele edecekler.

  61. kemalcan aygül avatarı
    kemalcan aygül

    "sormazlarmı adama ne ara lastik aşındırdı ozaman massayada baskı kurmadıysa?" adam son sıralardan geldi be öeh, izlemedin mi yarışın başalrını?

  62. yazmayayım dıyorumda yazmadanda olmuyor 🙂 alonsonun yaptığı iyi hoştuda aman vermeyen bir savunma değildi.kubicanın savunması iyiydi hamiltona karşı.kaldıkı hamilton geçmek için teşebüsde bulundu alonsoyu,webber temas etmese 3 tur içinde hamilton alonsoyu geçemezdi diyebilirmiyiz.hamiltonun lastikleride bitmişti ve kuru zeminde geçişlerin bahrein kadar zor olduğu kubica-massa-alonso arasındakı rekabette ortaya çıktı diyebiliriz..ha geçemezdi alonso çok iyi savunma yaptı diyen varsa onada saygı duyarım ama bunu söyleyenler 2 hafta önce alonso atak yapmak için son 10 turu beklıyordum demecıyle alonso vettel sorun yaşamasaydıda onu geçebilirdi diyenler olmasın,lütfen.

  63. Yeni kural istiyoruz; bütün pistler yarış günü sulansın! 🙂

    çok zevkliydi, umarım bunların devamı gelir…

  64. yaw adam 2 3 sn fark atarak gelirken lastiğini aşındırdı kabul de alonsa hamilton gelirken ne yapıyordu diye sormazlarmı adama ne ara lastik aşındırdı ozaman massayada baskı kurmadıysa? hadi hamilton koparmış ipini geliyor normal aşınması!

  65. Kelimelerinde seçici ol,burada her pilotun seveni var.
    Senin ne haddine "araç kullanmayı bilmiyor" gibi bir şey söylemek.
    Oradaki pilotlar araç kullanmayı bilmiyorsa kim biliyor acaba?
    İstersen dayan redbull takımının kapısına belki inandırırsın Vettel'in araç kullanmayı bilmediğine.
    Bugün hata yapsada o zaten geçen 2 sezon'da üst düzey pilotlar arasında olduğunu kanıtladı.

  66. Yani o konuşmadan sonra speed tv yorumcuları bir ton laf edip geyik çevirmeselerdi acaba yanlış mı duydum derdim de yabancı kanaldan seyredince daha bir dikkatli oluyor insan. Trt'ye de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum formasyon turunun sonunda yayını kestiler onun yüzünden ilk 5 turu kaçırdım. telsizle ilgili yine temkinli olayım da videosu düşer zaten yakında. bir de yarışın böyle zevkli geçmesini sağlayan şey yüzde 90 yağmur idi sezonun 19 yarışında 4 bilemedin 5 yarış yağmurlu geçer o yüzden bu yarış sezonun geri kalanı için bir ipucu vermiyor bence.

  67. hasan erçin avatarı

    KAZANDI AMA BEN GENEDE ŞAMPİYONLUKTA YÜZDE 1 İHTİMAL VERMİYOM HATTA İMKANSIZ REDBUL HERKESDEN HIZLI AMA SEZON FERRARİ MCLAREN ARASINDA GECER KESİN VE KESİN KONUSYOM

  68. Valla çok mükemmel bir yarıştı. Alonso’nun atakları ve defansı, Lewis’in atakları, belli bir yere kadar Schumacher’İn atakları…. Mükemmeldi hepsi. Bence bu atmosferde çoğu pilot en iyisini yapmayı hedeflerdi.

    Button’a stratejisi için tebrikler. Kubica’ya kullanışı için tebrikler.

    Alonso’nun geriye düşüp 4. bitirmesi de güzeldi tabi. Vettel şanssız baya, yazık.

    Bu arada Alonso telsizde "I don't want to know" dedi diye duydum. Yani telsize "adamın bana mesafesini söyleme, işimi biliyorum ben" demek ister gibi bir "bilmek istemiyorum" lafıydı.

  69. burak bocek avatarı

    Massya telsizden frene erken bas dediklerini duydun mu sen?Kaç kez spin den son anda yırttı Massa.Alonso atak yapmaya çalışsada başarılı olamadı çünkü öndeki takım arkadaşın rakip dğeil.Boş yer kasıp lastikleri bitireceğine muhavaza etti.18 den 4 olmuş halen neyin tartışması bu?

  70. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    ALONSO HALA LİDER ŞAMPIYONADA ALONSO NERDE NEZAMAN NASIL ARAC KULLANACAĞINI COK İİ BİLİYOR. adam en soan düştü 18, sayamadn kac kişiyi gecti lastkleri bitti adamn massa button kubica önalr öndeydi alonso kadar zorlamadıalr lastkleri. lewis pite girdi alstkleri dğiştirdi alonso 46 47 tur aynı alstklerle gitti ve lewis gibi cılgını arksnda tuttu kazaya kadar 6 tur arkasında tuttu. diosnki webber sayesnde ne lakası var. son tura giriyolardı. alonso 1 tur daha dayana bilrmiydi bunu bilemeyeceğiz

  71. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    "massathebest" haklısın dostum. ben de duymadım. ama bunu söylemesinin sebeblerini araştırmak lazım.

  72. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    "massathebest" haklısın dostum. ben de duymadım. ama bunu söylemesinin sebeblerini araştırmak lazım.

  73. bazıları massa nın alonso ya dayanmasını, alonso nun hamiltona dayanmasıyla arasındaki farkı çözememiş. massa alonso ya oranla çok daha iyi durumda olması gereken lastikleriyle alonso ya dayanamasaydı ayıp olurdu zaten. ama alonso hamilton lastik faktöründen dolayı çok yavaştı. hatırlayın tur başına 2-3 sn fark kapata kapata geldi alonso nun arkasına. işte bu alkışlanır. birden alonso nun 2006 daki istanbul park savunması geldi aklıma. adam bu işi iyi biliyor. 40 küsür turu aynı lastikerle üstelik mücadele ede ede bitirdi. bravo gerçekten. bugün bir kez daha hayran oldum alonso ya.

  74. bazıları massa nın alonso ya dayanmasını, alonso nun hamiltona dayanmasıyla arasındaki farkı çözememiş. massa alonso ya oranla çok daha iyi durumda olması gereken lastikleriyle alonso ya dayanamasaydı ayıp olurdu zaten. ama alonso hamilton lastik faktöründen dolayı çok yavaştı. hatırlayın tur başına 2-3 sn fark kapata kapata geldi alonso nun arkasına. işte bu alkışlanır. birden alonso nun 2006 daki istanbul park savunması geldi aklıma. adam bu işi iyi biliyor. 40 küsür turu aynı lastikerle üstelik mücadele ede ede bitirdi. bravo gerçekten. bugün bir kez daha hayran oldum alonso ya.

  75. can mı çekişiyordu yoksa olması mı gibiydi tartışılır hamilton baskı kurarken alonsonun ne baskısı vardı massaya? can çekişen birine nasıl baskı kuramazsın hemde en iyi pilotsan!! en iyi pilot arkanda birini tutmak mı?

  76. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    abiii ALONSO LEWİS . BİDE kral BASKA PİLOT tanımam. vettel arac kullanamyı bilmiyor zorla sen aracı co kagresf kulanıo

  77. burak bocek avatarı

    Ferrari burda nasıl bir taktik hatası yapmıştır.Cidden bazı arkadaşlar nasıl yarış izliyor anlamak mümkün değil.Taktik hatayı pit stoplarda Mclaren,Lewise için yaptı.Eğer Ferrari 2 pit yapsaydı 5-6 bitiriceklerdi yarışı daha nasıl eleştireceksiniz şaşırdınız.Yarışın başında 18.nciliğe düş ve darbe ye 2 araçtan sonra bu kadar savunma yapıp,atak yapıp,lastikleri en aşındıran pistte lastiğini koru ve geçilme.Allah aşkına daha ne yapmamız lazım.Startta olanlar yada yağmur Ferrari hatasıdır size göre:)

  78. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ne fark eder.Ha ''I want'' ha ''I dont want''. Ben RTL den izliyordum ve o sırada birisiyle röpörtaj yaptılar.

    Ayrıca herald o baskı ve stres altında ne konuştuğuda önemli değil.Dediğim gibi Ferrari-Mclaren ve Redbull çok yakın.Sıralamalarda Ferrari ve Mclaren gelişirse herşey daha iyi olacakki markalar ve pilotlarda çekişiyorlar.Redbull iki yarıştır sorun yaşıyor ama bakalım.Alonso kaza olmasa kazanabilirdi ancak bir ara Mclaren duble ye doğru gidiyordu.Alonso nun ve Massa nın yavaşladığı anlar ''lastiklerini korumak içinmiş''Alonso ve Massa pite girse bugün çok düşük puanlar alırlardı.Açıkçası Alonso ve Hamilton herkesi çok rahat geçti.İkiside ufak tefek sorunlar yaşadılar.Ama bu agresif sürüşle normal.Daha sonrasında lastikleri korumak önemliydi.Hamilton da iyi zorladı ama çabuk bitti lastikler.Button'ın lastiklerini koruması ona avantaj getirdi.Schumacher neden Lotus veya Virgin'i geçerken zorlanıyor anlayamadım.

    Trt ne zaman adam gibi görüntüyle yayınlayacak?Basık basık görüntüler.

    Hala zevksiz diyorsunuz ya anlamıyorum.Son düzlükte geçilecek yada atak olacak değil ya.Massa-Alonso-Hamilton-Webber çekişirken (son kaza turunda değil yarış ortalarında) hepsi oldukça agresifti.Mesela hep 2008 diyoruz.2008 araçları 2008 kuralları.O zaman size bir sorun.2010 Avustralya gp'si 2008 Belçika yada 2008 Brazilya'dan daha mı aşağı heyecandaydı?

    Ne demiştik?ZAMAN!umarım her yarış daha iyi olur ve umarım 3-5 takım ve pilotlarının çekişmesini görürüz.

  79. gökhan, ne schumi'den, ne hamilton-alonso-raikkonen-massa-button gibi pilotların hiçbirisinden "günlerini göstereceğiz" gibi bir laf duymadım şimdiye kadar. rekabet bile belli bir saygı ve seviye gerektirir. buna takmış olabilirim belki.

  80. avustralya herzaman olduğu gibi f1 seyir zevkini yaşattı,özellkle ilk virajda button alonsoya temas etti.daha sonra alonso show izledik biraz. lastikleri koruması gereken alonso ve massa iyi bi yarış çıkardılar.burda en çok tebrki renault ve kubica hak ediyo bnce mütiş star adı kubica.çok iyi savundu pozsyonunu.tebrikler kubica ve renaut için çok sevindim.mclaren gene güçlü oldğu bir pistte gösterdi ne kadar hızlı olabileceklerini.button ise zekasını kullandı ve aldı galibiyeti.bütün takımlara teşekkrler bize böle bi seyr zevki yaşattıkları için.

  81. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    günün gerçek galibi alonso. tartısılmaz eğer o kaza olmasaydı çok formda gitti.baştan başlayalım button öne yerleş ve hata yapma birincisin tebrikler. kubica tam bir süpriz harika bir sonuç massa tebrikler 2. bölümde standar tı. alonso zevk katan isim yarışa. rosberg ebedi 5. XD bu adamın şansı 5. likten öteye yardım etmiyor ama 6. cıda yapmıyor. sürekli 5. olan bir şampiyonumuz olabilir. hamilton fantastic job alonso gibiydi. luizi ve rubens tebrikler size. weber bu adam pilot bile değil.tam bir fiyasko gitti hami ye arkadan geçirdi yapmasa şaşardım. schumacher o kaza olmasa podyum umudumuz olurdu. belki sanırım aracında ön kanattan fazla hasar vardı nerdeyse sıralamalarda 3 sn yavaş tororosoyu elbet geçerdi ve vettel bu çocuk bence çok ah almış ayrıca çok burnu büyümüş… umarım toparlar kendini. ve chadok yarışı tamamladı amacıda oydu button la aynı kareye girdi sonunda:D

  82. tebrikler button.kendi isteğiyle pite girip risk alması lastiklerini 50 tur boyunca kullanması mükemmel.yarışın başındaki alonsoya teması çoğu startta gördüğümüz şeyler orda hiç bi pilot durmaz zaten.hamilton ve alonso çok iyi ataklar yaptılar.kubica müthiş savundu arkadakileri.vettel ise gününü gösterdi pilotlara genç ama yarış öncesi böyle açıklamalar yapmayacaksın.buttonın mclarena bu sezonki ilk galibiyetini aldırması onun adına büyük moral olmuştur.buttonı kubicayı hamiltonı alonsoyu tekrardan tebrik ediyorum

  83. burak bocek avatarı

    Sen yarışı izlemedin herhalde barakay barakay.Massa kuğ gölü balesine epey yaklaştı bu perfonmansla.Görmedin mi can çekişiyordu ya adam.Alonso yırttı kendi o lastiklerle ve Webber sağolsun birazda 2pilot kaza yaptı.Yoksa Alonso atak yapıp Massayı geçse hem lastik aşınması çok olurdu hemde belki bu baskıyı yememe ihtimali vardı.Kim daha iyi diye bir kıyasa girmem bile

  84. Schumi daha kendini gösteremedi. Button'ın sönüp gideceğini düşünüyordum ama öyle olmadı.

  85. Button çok istikrarlı ve düzgün bir sürüşle hak ettiği birinciliği aldı kuru lastiğe geçmek kararı kendisine aitse ki öyle olduğunu söyledi bu onu benim gözümde bir üst seviyeye daha çıkardı gerçekten çok cesur bir karardı ama sonucunda kazanmasını bildi.

    Yarışın adamı Lewisti bence gerçekten çok hızlıydı buttonı,massayı,rosbergi ve bir çok pilotu pist üzerinde geçti harika ataklarıyla ne yazıkki pite girme olayı en kötü podyumda bitirceği yarışı 6. bitirmek durumunda bıraktı. Red Bullar Mp4-20 gibi en hızlı araç ama dayanıksız zaten Neweyi McLaren bu yüzden gönderdi bence tasarımları hep hızlı araç üretmiştir ama araca çok yük bindiren tasarımlar yüzünden araç yarı yolda kalır. İlk 2 yarışta bunu görmüş olduk.

    Webber gerçekten çok güzel dualar aldı benden bu kadar iyimser bi atak görmedm uyanık sanıyor kendini ama hem kendini hem Lewisi yaktı. Alonsoyu büyük olasılıkla geçecekti Lewis alonso çok geç fren yapmıştı ve dışarı taşmıştı.

    Kubica ve Massaya da tebrikler özellikle kubica çok iyi savunma yaptı lewise karşı ve lastiklerinide korumasını bilerek ne kadar üst seviye bir pilot oldugunu gösterdi. Massada startta harika bir kalkış yaptı ama yarış hızı çok iyi değildi bi terslik vardı aracında sürekli dışarı taşıyordu virajlarda özellikle son virajda durduramıyordu aracı. Massa ve Lewisin pist üstündeki çekişmesi harikaydı Lewis çoğu zamanda olduğu gibi yine galip geldi 🙂

  86. yhaa alonso süper bi pilotsun gerçekten.. felipe ye çok iyi yardım ettin belki de sen arkada webber ile hamılton u tutmasan her şey farklı olurdu.. senin yeteneklerine de kişiliğine de söylenecek laf yok iyinin ötesindesin 🙂 felipe'm alonso ya dua et bu sefer seni o kurtardı 🙂 seni ölümüne çok seviyorum felipe { ferrari

  87. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    "massathebest" vettel'e neden bu kadar taktın anlamadım. günlerini göstereceğiz derken kimi kastediyor ki vettel?

    bir de yaşı itibariyle daha kanı deli bir pilot böyle çıkışlar yapabilir:)

  88. Bende Minardi'ye katılıyorum,don't dediğini duydum ama gerisi hakkında fikrim yok.
    Ayrıca Button'un Alonso'nun yarışını mahvettiğini söyleyenler,Button'un onboard startını izlesinler(Yarıştada verildi).
    Button çekileceği kadar çekilmiş,çokta yavaşlamış.
    Orada yanlış bir şey yok,onboarddan izlerseniz yan taraftan Alonso hızlı geliyor ve temas yaşıyorlar.

  89. Bende Minardi'ye katılıyorum,don't dediğini duydum ama gerisi hakkında fikrim yok.
    Ayrıca Button'un Alonso'nun yarışını mahvettiğini söyleyenler,Button'un onboard startını izlesinler(Yarıştada verildi).
    Button çekileceği kadar çekilmiş,çokta yavaşlamış.
    Orada yanlış bir şey yok,onboarddan izlerseniz yan taraftan Alonso hızlı geliyor ve temas yaşıyorlar.

  90. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Mclarenin button stratejisi muhteşemdi ancak lewisinki hataydı muhtemel duble veya 1-3 kaçtı ancak yinede lewis geçişleriyla yarışa ayrı bir tat kattı…

  91. ismail uçar avatarı

    ayrıcaa lewis çok iyiydin yarışa zevk kattın.son 10 turdaki heyecan çok iyiydi alonso-lewis çekişmesi çok heyecanlydı..

  92. şimdi deniyor ya "alonso işte bu" lewisi arkasında tuttu farkı işte bu e massada alonsoyu tuttu o da yetmedi kubica hepsini tuttu kim daha iyi şimdi??? alonso agrasif yarışarak lastiği aşındırdıda kubica ve massa kuğu gölü balesimi yaptı!!

  93. aLonsoKenan  avatarı

    Ben kuru havada yarışların zevksiz geçiceğini sanmıyorum.Takımlar yeni yeni kendilerine geliyolar.Malezya da yağmur yağabilir ama temennim yine kuru hava…

  94. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    ALONSO BİR KEZ DAHA KALİTESİNİ gösterdi.. işte bu yüzden alonsocuyuz nerde ne yapcağını cok ii biliyor. alonso tesizde ne yapmam gerekeni biliyorum dedi :))

  95. nasıl bir yarışto o ya 🙂 atakları sayamaz oldum resmen. bukadarını beklemiyordum doğrusu.. öncelikle button a 1.liği için tebrikler.. ve felipe'm keşke startdaki avantajı koruyabilseydi ama yine de alabileceği en iyi sonuç buydu heralde.. ama arkada alonso hamılton ve webber i tutmasaydı sonuç ne olurdu bilmiyorum iyiki alonso vardı 🙂 bu arada alonso ya da tebrikler iki ferrarimiz de yine çok iyiydi bence.. ama felipe min savunma konusunda gelişmesi gerek her şeye rağmen sonuna kadar felipee sonuna kadar ferrari 🙂 felipe ölrüm sana:-)

  96. murat levent avatarı

    Günün kazananı Button (Alonso ya giydirmeseydi olurmuydu acaba), Günün kaybedeni Redbull, Günün en vasat pilotu Massa (58 tur boyunca aynı yerdemi gidilir, iyiki Alonso kalkamadı), Günün Şansızı Schmi, Günün standartı Rosberg(her zamanki gibi 5.), Güne zevk katanlar(Alonso, Hamilton), Günün şampiyonu Alonso (3->18, 18<-4, hemde bir Button ile bir Massa ile aynı şartlarda)

    Demek istiyorum.

  97. mert merter avatarı

    arkadaslar bu hafta biz kazandik ben yine söylüyorum yarislar bu kurallarla cok zevksiz geciyor , eger yagmur yagmasaydi kuru havada cok köötü bir yaris olurdu önümüzdeki yarislar görürüüz kuru havada yine bahrayn gibi olacak keske hep yagmur yagsada zevk alsak.

  98. böyle şeyler söylemek istemiyorum ama sinirlerim bozuldu:D mclarencilerin azında sürekli hamilton alonsoyu tebrik bile etmiyorlar ne kadar bencilsiniz ama nerdeyse bütün ferrarici arkadaşlar lewisi tebrik ediyor
    alonso en sonuncuydu 4. oldu ama lewis 11 kalktı 7. ye yükseldi büyük çekişmeyle 6. oldu ama geçişleri tam anlamıyla süperrrdi ama alonsonun ataklarıda harikaydı
    bencede eğer alonso iyi kalksaydı yarışı 1.bitirebilirdi sağlık olsun
    button ise iyi bir stratejiyle temiz bir yarış geçirdi onuda tebrik ediyorum
    kubica renault için çok büyük bir nimet renaultda yıllar sonra iyi bir araç verde kubicadan başka podyumlarda bekliyorum
    vettel iyi giden yarışı bitti herkes en iyi araç red bull diyor ama en iyi kriterlerinden biride dayanıklılık olmalı o yüzden en komple araç değil
    webere söylenecek laf yok mücadeleyi bitirdi
    liuzi ve barichello sessiz sedasız puanlarını aldılar tebrikler
    schumi ise sıkıntılı bir yarış geçirdi ama son puanın sahibi oldu
    chandoku tebrikler yarışı bitirdiler bu onlar için çok iyi
    herekese ii günler

  99. ne yarıştı ya başı benım ıcın bıraz sorunlu geçti(trt yüzünden)ama ılk yarısı baz alırsak kesınlıkle muthıstı öncelikle kazanan jenson buttonu canı gönülden kutluyorum müthiş iş basardılar ikinci büyük tebrik ise kubica ve takımıma gerçkten müthiş bir savunma yaptık hamilton ve massa'ya yarış temposunda büyüklerle basa cıkabılecegımızı dusunuyordum robert yanıltmadı benı lastıklerını ıyı korudu ve bu podyum cooooooooooooooook iyi geldi umarım devamı gelir hafif depoyla olan hızımızıda arttırabılırsek bu sezon sıkca podyum gorebılırız petrova cok uzuldum gerçkten muthıs startlar alıyor ıkı yarıstada puan alabılırdı kesınlıkle cok yetenekli umarım 3.yarısta yener sanssızlıgını vettelede yazık oldu redbullar artık dayanıklılık sorunlarını yenmelı mclaren de gerçkten muthıs bır donus yaptı ferrari ise vasatı geçemedi kısaca yarıs özeti :)))

  100. ismail uçar avatarı

    tebriklerrr buttttonnnn.süper bi yarıştı.webber her sene akılsızca agresifliğini yaptı yine ama iyiki hamilton yarış dışı kalmadı.bana aptalca bi hamle geldi webberin çarpma anı hamilton a çarpmasa yine pistte duramıcak kadar gereksiz agresifti..

  101. Neyse bu tartışma uzar gider ben duyduğumu söyledim isteyen katılır isteyen katılmaz 🙂

    Schumacherin Alonsonun yaptığı geçişleri yapamadığını söylemeniz de ilginç tabi ki…Geçen yarış hızlı tur olarak yaklaşık 1.1 saniye fark atmış bir pilotun aracıyla , 3 sene sonra 40 küsür yaşında bir efsaneyi karşılaştırıyorsunuz henüz ikinci yarışında…Biraz sabredin bakalaım sezonun yarısına bi gelelim…Hala iyi performans gösteremezse schumi o zaman söyleriz hep birlikte efsane eski efsane değil diye…

  102. Harika bir yarış oldu,pistin kurumasından sonrada ataklar görmemiz bu sene F1'in çokta kötüye gitmediğini düşündürdü bana.
    Ama biraz daha zamana ihtiyaç var.

    Alonso,Hamilton,Schumacher,Webber,Kubicayarışa renk kattı.

    Dikkatimi çeken bir konuda Schumacher ve Alonso'nun arkadaki pilotları tur bindirir gibi geçmesiydi.
    Bence arkadakiler hız konusunda bu kadar geri kalmamalılar,sporun içinde bu tip 1. ve 2.lig gibi bir şey olması iyi değil.

  103. aLonsoKenan  avatarı

    Serhan acar açıklayacağı zaman sanıyorum webber ile hamilton yer değişimi yaptılar o yüzden geç açıkladı diye düşünüyorum..Neyse duymak istemiyorum yada ne yapmam gerektiğini biliyorum dedi sayalım.Ama bence Yarışa Redbull ferrari mclaren pilotları çok iyi zevk kattı bu kesin.
    Önümüzdeki hafta malezya gp'de böyLe çekişmeli geçer inş diyorum.

  104. minardi aynen bende şimdi onu yazacaktım bende cumlenin başlangicini sanki ( I don't ) diye duydum..

  105. felipe böyle düşük performanslı bir haftasonundan bile podyum çıkarmayı başardı. tebrik ederim. kalkışı süperdi. lastik ısıtma sorunu nedeniyle yumuşak lastiklerdeki ilk turları yavaş geçti ama, sonrasında lastikler ısındıktan sonra temposunu yakaladı. sonuçta puan hanesine eklenen puanlara bakıyor şampiyona. bir daha ki yarışa böyle bir felipe görmeyeceğiz. buradan çıkarılan bir podyum çok önemliydi. 2 yarış, 2 podyum. Allah'a şükür derim yalnızca.

    kubica klas bir sürüşle ve kalkışla renault'u 2. sıraya taşıdı. bravo doğrusu.

    yarışın en etkili isimleri alonso&hamilton idi. tebrikler.

    webber… ipini koparmış bir varlık olduğundan hiç şüphem yoktu, yine yaptın yapacağını. bu seferki kurban hamilton oldu.

    button, alonso ve schumi'yi biçerek yarışlarını katletti. sonrasında çok kontrollü bir yarışla galibiyeti aldı. tebrikler.

    vettel'e ise bir çift sözüm var: cin olmadan adam çarpmaya kalkar, parmağını milletin gözüne sokup "günlerini göstereceğiz" gibi boyundan büyük laflar edersen sonuç bu olur. hadi geçmiş olsun.

    liuzzi ve rubens de takım arkadaşlarına karşı 2. yarışta da üstünlük kurmaya devam ediyor. onlara da tebrikler.

  106. burak bocek avatarı

    Herşeyden önce harika bir yarıştı bol bol atak ve kaza izledik.İşte Albert Park işte yarış ve heyecan.Yarıştan evvel sıkıcı olacağını söyleyen arkadaşlar kesin konuşmanın ne kadar yanlış olduğunu görmüşlerdir.Vettele parantez açıyorum:"Şu hatalarından artık ders almalısın.Cidden tarihe geçip şampiyon olmak isteyen bir pilota yakışmıyor bu hatalar ve insanlarda dillerinden seni düşürmüyor."Bir not Alonso için:"Bu kadar usta bir savunma,usta bir yarış perfonmansı ile daha iyi sonuç alınamazdı tebrikler.Gerek lastik koruma gerek kurnaz savunma zekası ile tuzağa düşürdü hemd2 2 rakibini.Bu hamleleri Lewise karşı 2007 de çok yaptı".Lewise gelirsek:Yine yarışa heyecan katan,Geriden start almasına rağmen elinden geleni yapan ancak her zamanki gibi sıcak kanlı tutumuna yenilen bir hatayla podyuma çıkabilecekken yada 4.olabiliecekken 5.oldu.Şampiyona için altın puanları kaybetti ama daha sezon çok uzun.Yinede 4.sezonu artık ve aceleci davranmadan sabırla beklemeli.Evet o bir yarış pilotu,görmek istediğimiz atakları yapıyor ancak yeteri kadar risk almıştı ve bazen garanti puanları almak gerekiyor.İşte Alonso ile arasındaki belki en büyük fark burada yinede tebrikler Mclaren ve Button.Tek pit ile güzel startını birleştirip zaferi fazlasıyla haketti.Lewis ten önce zafer kazandı.Hem sıralamada hem yarışta geçmiş oldu onu.Mclaren adına harika bir galibiyet.Renault için yine çok çok iyi birsonuç.Kubica savunma ve lastik korumada çok iyidi.Bu sayede podyuma çıktı bu Renault için harika.Massaya gelelim yüreğimi hoplattı yani neredeyse podyumu bırakın 5-6 bitirecektik.Onu Malezya 2008 den beri bu kadar kötü sürdüğünü hatırlamıyorum.Temposu start dışında kötüydü ve savunma yaparken Alonso da sıra kaybetti ama podyum ve en iyi kariyer startı.Tebrikler Ferrari

  107. mert merter avatarı

    McLaren cook cok hizli bu kadarini beklemiyordum lewis nerdeyse herkesi gecti piste ,
    birdahaki yaris yeni güncellemeler olacakmis daha iyi olur sanirim,
    massa yavasti alonsoda öyle mercedes de sinifta kaldi sanirim McLaren, ferrari cekismesi izliyecegiz bundan sonra RetBul zaten beli mekanik ariza.

  108. elif çivici avatarı

    Yarışı Mclaren alacak içime doğuyor dedim ciddiye almamışlardı beni,neyse ki doğru doğmuş 😀 Sabah uyanamadım ve yarısına yetişebildim,bir baktım Alonso-Hamilton-Massa çekişiyor,cidden çok eğlenceli dakikalardı.Hamilton müthiş hızlıydı ve doğru lastik değişimiyle de öndekilere tur başına 1 saniye fark atıyordu.Ama talihsizlik bir sıra kaybetti.Button da Vettel sayesinde galibiyeti aldı,zaten bu sene Vettel hata yapmadıkça arkadakiler kazanamayacaklar sanırım,2 yarıştır böyle 🙂 Kubica da Renault ya ihtiyacı olan puanları getirdi ve bir kez daha gönülleri fethetti adeta.Massa Avustralya da hep kötüydü fakat burada gayet hızlıydı ve takımı kürsüye taşıdı.Cidden temposu yüksek bi yarış oldu.Bir dahaki yarış Malezya yı iple çekiyorum.

  109. Msc f1 ben de Duymak/bilmek istemiyorum ( büyük ihtimalle bilmek istemiyorum) seklinde duydum konuşmayı. Yani kesin konuşmayayım da orda i don't ile başlayan bir cümle duyduğuma yüzde 99 eminim. Hatta speed tv yorumcuları epey bir konuştular bu telsiz konuşmasıyla ilgili.

  110. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    ulen button yaktın alonsoyu. alonso spin attı sonra shuminin kanat gitti.ALONSO LEWİS. şuanda gridde rakipsiz pilotlar. shumacher alonsonun geçişlerini yapamadı

  111. Umutbg
    hepimizin beklentisi karşısındaki sonuç

  112. bende telsiz konuşmasını ilk duyduğumda ne yapacağımı biliyorum dıye bır sey söyledığını sanmıyorum ama emin değilim tabi..tam olarak anlamadım ve bekledımkı serhan çevirsin dıye ama o da her zamanınkının aksıne 6-7 sanıye sonra çeviriyi yaptı belki o da tam anlamamış olabilir.

  113. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Heyecanla yorumumu yazdıktan sonra geleyim gerçek yorumuma! Umarım bu yarış 2010 da parmakla göstereceğimiz bir yarış olmaz.En kötüsü böyle olsuN

    Alonso: Patinajda kaldı,kötü start aldı.Ondan sonrası görülmeye değerdi.Yarışın ortasında temposu düştü,nedenini sonradan anladık.Bir iki ufak kontrası oldu ancak kimin olmadı.Özellikle Lewis Hamilton'la giriştiği atak-defans mücadelesi -psikolojik baskı muhteşemdi.

    Massa:Sorunlu hafta sonunda podyuma çıktı ve buradaki şansızlığını kırdı.

    Hamilton:Oda Alonso gibi yarışa zevk kattı.Yaptığı geçişler ve Alonso ile savaşı muhteşemdi.

    Button:Lastiklerini çok iyi kullandı.Startta hatası olduğunu düşünmüyorum.Yer kapma içinde olur böyle şeyler.

    Webber:DAHA kaç kişinin yarışını mahvedeceksin acaba?????

    Vettel:Cumartesi değil pazar günleri rakiplere gün gösterirlir.Bunu sakın unutma.

    Takımlarda Ferrari-Mclaren pilotlarda onların 4 pilotu.Bu tablodan itirazı olan?

    Hiç şüphe yokki Ferrari-Mclaren ve Redbull çok yakın.Mclaren sıralamalarda sorun yaşasada yarış performansı aynı.Ferrari sıralamalarda bir adım gelişse yarışlarda biraz daha avantaj elde eder.Redbull bu ikiliyle biraz sorun yaşar.

  114. mert merter avatarı

    birde avusturalya seyircisi tam magandaymis GP 1 cisini yuhaladilar oha yani .

  115. Yavuz Balcı avatarı

    yarışı izleyemeyen arkadaşlar uyduyu çıkarıp tv nin arkasına ( normal anten yoksa ) bir bakır kablo veya sigara kutusunun içindeki jelatini takarak izleyebilirler.

    ayrıca atdhe.net adlı sitede belki yardımcı olabilir.geçen senelerde takip edebiliyordum.

  116. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso yapmam gerekeni biliyorum dedi.

  117. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso gerilere düşünce cok zorladı alstkleri öndekielre oranla cok kötüydü. alonso lewisi arkasnda tuttu bu bana yeter. lewsi co kzorladı yeni lastkleri bitrdi. mcalrne cok hıslıydı alonsodn ama alonso bu. LEWİSİ ALONSOYU KUBİCAYI TEBRK ediyorum. süepr bi yarstı

  118. Duyduğum kadarıyla söyledim..Serhan Acar hata yapmış olabilir dedim sadece…Benim anladığım "Bilmek istemiyorum" ya da "Duymak istemiyorum" tarzı gibi bir cümleydi…Kesin olduğunu iddia etmiyorum…

  119. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso süper yükseldi en sona düştü ama geçişleriyle yükseldi.lewis cok iidi ama lastklernin alonsodn cok daha ii olamsıan rağmen alonso cok ii dayandı tebrk ediyorum.46 tur gitti sanırm yumusak lastkle.

  120. aLonsoKenan  avatarı

    Msc F1 alonso telsiz konuşmasında yapmam gerekeni biliyorum dedi.Galiba yanlış duydun sen orda duymak istemiyorum diye bi cümla kurduğunu duymadım alonsonun.

  121. alonso öndekileri yakalayınca geçemedi diyenler var. Alonso oraya kadar cok agresif ve lastikleri aşındırarak geldi. Öndekiler hiç alonso gibi agresif olarak lastiklerini bitirmediler. Öyle ki alonso aşınmış o lastiklerle yarışı bitirdi. Massa fazla agresif olmadıgı için lastikleri fazla aşınmadı tabi birkaç kapışma oldu ama alonso son sıradan zorladı oraya kadar.
    Yarışın en agresif iki ismi Hamilton ve Alonso o kadar zorladıki lastikleri cok aşındı. Alonso aşınan lastiklerle yarışı bitirdi. Hamilton ise ikinci lastikleri taktı ve onların bile bittiğini söyledi. Alonso gercekten ne zaman ne yapacagını bilen birisi. Zaten ferrari'nin takım radyosuna da okey ne yapacagımı biliyorum dedi 🙂

    Button alonso'ya carpmasaydı. Vettel'in sorun yasadıgını varsayarsak. Alonso kazanabilirdi yüksek ihtimal. Patinajda kalması şansızlık gerçekten.
    Son sıraya düşüp oraya kadar gelmek bizim için iyi bir sonuc. İyi puanlar aldık. Sezon acılıslarında kötü oluyorduk genelde bu sezon iyiyiz başta. Son 2 sezonda finş görememiştik zaten.mercedes hayal kırıkğı yarattı bende. bu sezon fazla zorlayacaklarını süşünmüyorum önleri.
    Redbull hızlı oldugu zamanları degerlendiremiyor . Avrupadan sonra böyle olamazlar iyi degerlendirmeleri lazım. Ama mclarenin kazanmasına daha cok sevindim.

    Ferrari ve mclarenin çekişmesinin geri dönmesi güzel. Hamilton massa alonso button güzel kapışmalar olacak. Avrupada mclaren ve ferrari bayrağı eline alırlar.

    Redbull un mclaren hakkındaki acıklamarından sonra yarış dışı kalması onları acaip şok etmiştir bide mclaren kazandı :=)

    güzel yarıştı tebrikler mclaren ve ferrari. tebrikler alonso hamilton alonso aşınan lastiklerle iyi dayandı :). Tebrikler kubica massa button.

  122. Osman ERENER avatarı

    schumi ne yapsın araba öndekiler kadar rekabetçi değil iki iyi pilot sayesiinde iyi gözüküyor o kadar

  123. mert merter avatarı

    MARK WEBER
    seningibi bir F1 pilotu ne ise yarar merak ediyorum Lewis in yarisini berbat etdin yazacak cok sey varda yazmasam daha iyi olur :))-
    Button cok iyi bir is cikardi Kubica yida tebrik etmek lazim harikaydi dün bir sitede yazmistim RetBuL mekanik ariza ile yaris disi kalir diye aynen öyle oldu .
    yarisa bastan sona heycan veren lewis e tesekür ederiz birde yagmura yagmur yagmasaydi basladigi gibi biterdi…

  124. ''amaç üzülmekse işte karşınızda MİCHAEL SCHUMACHER..! ''

    Demek istediğin nedir burada ? İlk virajda 4. dönüyordu kanadını kırdılar pite girdi. Sanki Schumacher'in bir suçu varmış gibi konuştugunu hissediyorum. 7. kalktı yanlış hatırlamıyorsam 4. felan dönmek üzereydi virajı ama şanssızlık Button Alonsoya gömdü Alonsoda Schuminin kanadını götürdü. Yoksa bu yarış Rosberg'in önünde bitirirdi büyük şanssızlık.

  125. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    button alonsonun yarışı katletti :)) yarışı kazandı tebrkler :)) lewis cok güzel ataklar yaptı AMA LEWİS ALOSNSOYU GECEMESSİN DOSTUM. bazı pilotlar savunma öğrensin alonsodan 7 tur arksnda tuttu kazaya kadar 6 tur.

  126. Başından sonuna kadar harika bir yarıştı ilk önce kubicayı tebrik ediyorum güzel savunmalar yaptı.Mclaren düzlüklerde çok hızlı vettele yazık oldu petrovda hatasına kurban gitti oda puan alırdı diye düşünüyorum

  127. renaultu kutlamak gerek. kubica harikaydı. ben yarışın en iyileri sıralamasını alonso-hamilton-kubica şeklinde yapıyorum.

  128. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    FERNANDO ALONSO VE LEWİS HAMİLTON'ı sadece ayakta alkışlıyorum.Massa ya teşekkür ediyorum.Button'ı tebrik ediyorum.

  129. Tebrikler Button, Tebrikler Hamilton Tebrikler Mclaren Tebrikler bütün atak yapmaya çalışan plotlar , açıkcası son zamanlarda izlediğim en güzel yarıştı

    Ancak Hamiltona üzülmemek elde degil o kadar harika yarıştı ve ALonso , Massa , Kubica yı geçme şansı olabilirdi ancak şanssız bir şekilde yarış dışı kaldı bence yarışın kahramanı Hamilton du , yaptığı geçişler tek kelimeyle inanılmazdı.

    Kubicayı da unuytmamak lzm Mclarenin double yapmasını engelleyen kişi diyebiliriz.Hamiltonu geçirmeyerek.

    Button ise gerçekten bu takıma yakıştığını kanıtladı ve bu yeni kuralların tam onun sitile uygun oldugunu bir kez daha kanıtladı.

    Tebrikler herkese…

  130. Akıllı taktiğiyle zafere ulaşan Button'a tebrikler..Stratejinin bu kadar önemsiz hale geldiği f1 de böyle stratejik hamlelerin uygulanması gerçekten heyecan verici..Hamiltona yazık oldu sıradan bi yarış kazası yaşadı ama çok iyi yarıştı gerçekten heyecan kattı…Massa da bi sorun vardı fakat çözemedim istediği tempoya bi türlü ulaşamadı…Alonsonun massa için yavaşladığı ve hamiltonu arkasında tuttuğu yorumlarına sadece gülüyorum çocuk oyuncağı değil bu işler hangi aklı başında pilot tur başına 2 saniye farkla gelen pilota karşı yavaşlar ki?

    Ferrari pit duvarı olağnüstü kötü performansını devam ettiriyor son yıllarda olduğu gibi…Düşünen birileri yok sanırım orada artık…Serhan acar hamilton alonsoya yaklaşırken telsiz konuşmalarını "yapmam gerekni biliyorum" şeklinde çevirdi.Ama benim anladığım kadarıyla Alonso "Duymak istemiyorum" tarzı bi yorumla kestirip attı olayı pit ekibine karşı…

    Schumachere gelecek olursak eski performansında değil elbette ama altında rekabet etmekten uzak bir otomobil olduğu kesin…Yarış başında ki kazası ona yardımcı olmadı ama 2 3 yarış sonra daha iyi duruma gelecektir diye düşünüyorum…Tek hayal kırıklığım Button'ın yaptığı hamleyi yarış içinde Schumi-Ross ikilisinden beklerdim..Son sıraya düşüp kaybedecek birşeyi kalmayınca Schumi kuru zemin lastiğine geçebilirdi..Geçmişte bunun örneklerini çok izletmişti bize schumi…

    Heyecanlı bi yarış geri de kaldı umarım sezonun diğer yarışları da bu tempo da devam eder…Ama kuru zeminde yarışın ne kadar sıradan olduğunu herkes görmüştür sanırım.

  131. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bravo button bravo Mclaren ancak en büyük alkış lewise o olmazsa yarış bukadar heyecanlı olmayacaktı. go lewis go button…

  132. Öncelikle vettel'e çok yazık oldu 🙁 Rahat kazanabilirdi 🙁 Sempati duymadığım bir pilot olmasına rağmen hamilton gerçekten bugün muazzam'dı..Starttaki kazalarda etkiledi ama çok iyi bir yarış çıkardı..Aynı şekilde webber..Hatırlarsanız herkesin kuru lastiğe geçtiği bölümde red bull pitini vettelden yana kullandı ki bu normal olanıydı önde olduğu için fakat 1 turda webber çok fazla zaman kaybetti ve 5-6'ya kadar düştü..Webber'in yarışı o zaman bitmişti ama çok iyi mücadele verdiler hamilton'la..Çok zorladılar yinede sonuç olarak mükemmel bi yarış haftasaydı…Renault'yuda tebrik ediyorum petrov yarış dışı kalmasa oda puan alabilirdi, yarışı kazanan button yerine ben pit duvarını kutluyorum.

  133. AMAÇ kontrol ve lastiklerse işte karşınızda JENSON BUTTON..!

    AMAÇ istikrar ise işte karşınızda FERNANDO ALONSO..!

    AMAÇ ikili mücadele ve show ise işte karşınuzda LEWİS HAMİLTON..!

    AMAÇ yarışdışı kalmaksa işte karşınızda SEBASTİAN VETTEL..!

    AMAÇ yarış mahvetmekse işte karşınızda MARK WEBER..!

    amaç üzülmekse işte karşınızda MİCHAEL SCHUMACHER..!

  134. Bir de Kimi'nin Redbull'da olduğunu düşünsenize, sırayla yarış dışı kalırlar 1 ve 2 nciyken:))))

  135. Osman ERENER avatarı

    button süper bi yarış çıkardı.bu 25 puan ona çok iyi gelecek.bu arada 2 yarıştır yazık oluyo Vettel'e.adam raikko gibi çıktı 🙂

  136. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Alonso sonuçta 1. olmasada sürüşüyle bizim gönlümüzde 1. oldu Şampiyonluk yolundaki en önemli rakibimiz Red-Bull'un kaybetti puanlar ilerki yarışlarda işimize yarayacak… Takımım Renault'yu tebrik ediyorum harika bir sürüş gösterdi Kubica Ferrari,Redbull,McLaren ve Mercedes'e potansiyel rakip olduğunu gösterdi bu sene olmasada seneye şampiyonluk mücadelesine katılabilirler.

  137. Alonsonun yarış mühendisi Luis in 10 sn arkasında olduğunu söyleyince Alonso:Evet ve yapmam gerekeni biliyorum dedi''Hamilton un zorlayacağı belliydi ama lastiklerininde bittiğini söyledi.Arkasında Webberde fırsat kolluyordu.Hissettim demek istiyorum ama belki inanmayacaksınız.Geçiş denemesi sırasında temasın olacağını hissettim gerçekten.

  138. hamilton kazanacak potansiyele sahipti ama olmadı eminimki bütün seyirciler hamiltonun yarışından zevk almıştır çok hırçın kullandı tebrikler

  139. Yok Button'a ödülü veren kişiyi yuhaladılar en azından Speed tv deki adamlar öyle dedi. Bu arada Speed tv reklam arası yarış veriyor. son 25 turda 5 kez reklam verdiler ( 33,38,43,47,53.turlar) bizim dizi yapımcılarını da geçmişler. Bir de belki bir daha yaşayamayacağımız Hamilton-Alonso çekişmesi Webber sayesinde yokoldu gitti. Vettel'e gelince ben de bir Raikkonen havası seziyorum kendisinde, ilginç olan şeyse aynı Raikkonen gibi takım arkadaşı sorun yaşamazken sorunların onun başına gelmesi. Acaba aracı fazla mı zorluyor yoksa ayarları mı yanlış yapıyorlar?

  140. ayrıca artık önde 4 takım var demeyelim çünkü buraya renault da katıldı hatta mercedes daha bile iyiler 5 takım bakalım haftaya ne olcak

  141. startta yavaş kalınca button nın gazabına uğradık. ben puan alırmı acaba derken 4. bitirdi. hamilton a direnmesi harikaydı. yalnız alonso gerilerde kalınca lastiklerini massa ya oranla daha çok harcadı. bi çok aracın türbülansına maruz kaldı ve daha agresifti.ama yinede massa yı geçmeliydi. bi ara bunu yaptı ama ıslak kısımda kalınca gene geriye düştü. en az zararla kurtuldu. şampiyona liderliğini korudu en azından. zevkli bi yarıştı. alonso ve hamilton yarışa inanılmaz bi boyut kattı.massa nın kubica yı geçeceğini düşündüm ama olmadı. button ı da tebrik etmiyorum:)))

  142. jenson button avatarı
    jenson button

    yupppiiiiii ,oleeyyyy , yaaaattttttttaaaaaaaa. buttooooooooonnnnn.
    süpersin jenson sana ve takımımıza yakışanı yaptın , helal olsun…işte buuu…

  143. aLonsoKenan  avatarı

    ALONSOOO !! adamım yaa muhteşem bir yarış çıkardı.Startta kötü oldu ama yinede yarışa zevk kattı,hamilton ve webberi arkasında çok iyi tuttu.Takım arkadaşına çok ii yardım etti bence..

  144. Yavuz Balcı avatarı

    son 2 sezonun en zevkli yarışıydı.McLaren ve buttonı kutluyorum.yarışın en zevk vereni kuşkusuz Lewisti.webberin emekli olacağını düşündüğünü söylememeliydi bence ((: yinede normal bir yarış kazası olarak görüyorum ve bana bu zevki veren tüm pilotlara başta lewis olmak üzere öncelikle alonso sonrasında button ve kubicayı tebrik ediyorum.bu arada ferrari lastikleri değiştirseydi lewis ve webberin arkasında kalabilirdi.sonuç olarak bence ferrari doğru bir karar vermiş.

  145. alonso yarışta toplam 10 kadar atak yaptı ve harika savunma hemde 40 turluk lastikleriyle buttonu kutluyorum ama benim birincim alonso!!!!

  146. tebrikler button,çok ıyı kullandı lastiklerini ve yarışı hak etti.mclarenin yarış kazanabilecek 2 pilotu var artık çok şükür..geçen günde dediğimiz gibi webber formula 1 de olmasada olur hatta olmaması çok daha isabet olur..vettel günlerini göstereceğiz falan dıye bişeyler söylemıştı ama o çok kaldırdığı parmağını kaldırmıyordu pit duvarında.alonso ve hamilton gerçekten çok güzel yarıştılar ama hamilton kendı takım arkadası dahil kubica hariç ferrari,red bull ve mercedesi pist üzerinde geçmeyi başardı artı olarak..massanın aracında sanki sorun varmış gibiydi ama podyuma çıkabildi ona ve kubicayada tebrikler.son turlarda kimse kimseyi geçemedi bahrein yarışına benzedi gibi son turlar.

  147. http://www.ilemi.com/1517/1/Watch-Formula-1–GP-Australia—Race/
    teşekkür ederim bu siteye…. izletmeyenler utansın tabi öyle bir algıları varsa!!!!!

  148. Tebrikler Button gerçekten hakettiği bir zafer kazandı.Mutluluğunu Ferrari mekanikerleriylede paylaşması beni ayrıca mutlu etti.Ferrari için gerçekten zor bir hafta sonu oldu Luis in ve Webberin baskısına Alonsonun direnişi gerçekten muhteşemdi.Alonso sanki biraz yavaşlayarak Luisi arkasında tutup Massaya zaman kazandırdı gibi.Bilmiyorum bana öyle geldi.Sonuçta tüm takımlar için zor bir hafta sonu ama biz taraftarlar için muhteşem seyir zevki ile dolu bir hafta sonu oldu.

  149. kaan kaanhan avatarı

    1-3 olabilirdi, olmadı. sağlık olsun. ahh weber ah

  150. umit isbilen avatarı

    harika bir yarıştı, keşke hepsi böyle olsa… redbull dayanıklılık sorunlarını çözmeli artık, hızlı olmak yetmiyor sadece… kubica harika bir iş çıkardı, yarışın adamı oldu, buttonda süper bir taktik yaptı… bunları yazarken ponyumu seyrediyorum sanırım button'ı yuhladılar yanlış duymadıysam.

  151. Kadir YILMAZ avatarı

    Zevkli bir yarış olduğunu inkar edemem.
    Fakat, bana kızacak olsanız da eleştiri yapıcam. Misal; Alo, ciddi rakiplere kadar atak yaptı Mas arkasına gelince duruverdi. Mas tüm rakiplerine oranla kötüydü (valla kızsanız da bence böyle) podyum gördü. Lastikleri süper kullanan But hiçbir geçiş yaptı mı, hatta Ham a geçilmedi mi? Kub a laf yok. Web tam bir kasap olduğunu ispatladı belkide Ham in geçme şansı da (Alo içerden geç fren ile azbiraz dışarı taştı ve geç hızlanacaktı, kimbilir) vardı. Vet ise geçişler hariç Rai kokusu alıyorum (geçen sene de dahil) yazık.
    Garip…

  152. Ben aldığım zevke bakarım kardeş. Buttonı bi Hamiltona geçilirken bi erken pitstopta bir de son turda gördük. Ha tebrik ederim o ayrı yarışı kazandı.Ama Alonso ve Hamiltonın geçişlerini göz ardı edemeyiz. Lastikleri bitirdi diyoruz Hamilton'da dedi ama o halde bile zorluyor adam . Ben bundan zevk alıyorum sizi bilmem

  153. Arkadaşım nasıl en iyi iki isim bunlar oluyor anlamadım. İkisi de lastiklerini bitirdi. en iyi isim button sonra da kubica dır. Button ilk pite girip lastik değiştirmeden bitirdi. Kutluyorum kendisini çok iyi sakladı lastiklerini.

  154. Yarışın en iyi iki ismi Hamilton ve Alonso podyumda yok F1'in adaleti:)))

  155. Alonso zamanında pite çağrılsa bu görüntünün tam tersi olacak ,Hamilton kaçacak Alonso kovalayacaktı.Neymiş Schumi pite girdi ama hızlı değilmiş. Yaa adam çıkar çıkmaz en hızlı turu attı daha sonra trafiğe takıldı. Ne yapmaya çalışıyorlar bilmiyorum

  156. Ferrari yönetimi yaptı yine yapacağını, Ben bile burdan Alonsonun pite girmesi gerektiğini gördüm. Alonso çok güzel bir yarış çıkarırken Masssanın ve kenar yönetiminin yüzünden birazdan Hamiltona geçilecek sanırım. Yazık…

  157. Sir Jack B.  avatarı

    Yarışın sonu ilginç olacak Hamilton Webber tam gaz Ferrarilere yaklaşıyor. 2. lik bile mümkün bu ikisi için 🙂 Button lastkleri iyi götürdü.

  158. gençler buyrun

    http://atdhe.net/14831/watch-f1-australian-grand-prix

    bende hiç takılma yok tek kötü yanı 10 dakikada bir reklama giriyor. Bu arada trt'yi de kutluyorum hadi tv ye şifre koydun da internettv si de açılmıyor.

  159. mahmut  mızraklıdağ avatarı
    mahmut mızraklıdağ

    vettel yarış dışı

  160. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    o bu değilde webberden korkuyoduk button yakmış bizi:S

  161. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yav justin tv varda kanallar açılmıyor zati onu bulana kadar yarış biter:D ben takılık takılık idare edicem:S

  162. mahmut  mızraklıdağ avatarı
    mahmut mızraklıdağ

    olmuyooo!!!!!!

  163. espoir nette dolaş justini açma yolları var ben yaptım ama sana anlatamam nasıl yaptığımı unuttum çünkü 😀

  164. aynı sıkıntıyı bende yasadım arkadaslar en sonunda uyduyu söktüm goruntu geldı sadece sesıde telefondan verdım :)) trt'nin yaptıgıda ıs mı yav :S

  165. mahmut  mızraklıdağ avatarı
    mahmut mızraklıdağ

    justin tv engellenmiş baktım oraya

  166. alonso şimdi 7. arkadaşlar ve hamiltonla arasında 2sn var

  167. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    kardeş bir sürü link denedim bir bu çalışıyor bende ama justin tvden deneyebilirsin linkleri bende çalışmıyor onlar belki sende çalışır:S

  168. mahmut  mızraklıdağ avatarı
    mahmut mızraklıdağ

    başka link yokmu lütfen varsa verebilirmisiniz litfen.

  169. hakan özcan avatarı

    eywallah

  170. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    http://live.f1.f-e-n.net/live.php
    bende çok takılıyor haberin olsun,umarım sende takılmaz

  171. hakan özcan avatarı

    arkadaşlar lütfen yardımcı olun bu saate kadar uyumadım ınternetten ızlıyeyım dedım ama formasyon turlarında şifreye girdi baska takip edebilecegim bir kanal var mı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir