Webber Mücadeleyi Bırakmadığı için Mutlu

yazar:

kategori:

Yarışa ikinci sıradan başlayan Red Bull pilotu son bölümde Hamilton ile kazaya karıştığı sorunlu yarışı dokuzuncu sırada tamamlayabildi. Webber kaza nedeniyle pite girmek zorunda kaldı ve geriye düştü.

Ancak Webber olanlara rağmen yarışa eğlence kattığı için memnun.

“Mücadeleyi hiç bırakmadım. Sonunda, ilk pitler ve bir çok nedenle biraz geride olduğunuzda işler değişiyor.”

“En iyisinin rüzgarın seni nereye sürüklüyorsa oraya gitmek olduğunu düşündüm.  Bahreyn’i evlerinde izleyen insanları düşünüyorum da, belki de farklı şeyler yapmalıydık. Bu yüzden bu şekilde yarışı bitirerek istemedim ve daha eğlenceli olmasını umuyordum.

Webber yarışın ilk bölümünde takım arkadaşı Vettel’in gerisinde ikinci sıradaydı ancak bir tur geç pite girince altıncılığa düştü. Webber, Hamilton Alonso’ya atak yaparken onların hemen arkasındaydı ve frenlemede geç kalarak İngiliz pilota çarptı.

“İçerden manevra yapmak zordu çünkü pist biraz kaygandı ve Lewis kesinlikle inanılmaz bir düzlük hızın ulaşıyordu. Bu yüzden atak yapmak gerçekten zordu. Ardından Lewis ve ben Fernando’yu yakaladık.”

“Yarışın on bölümünü bekliyordum ve iyi bir mücadele olacağını düşünüyordum. İkimiz de Fernando’nun peşindeydik. Lewis’ten özür diledim.”

“Ben de geçiş yapmayı düşündüm, çok yaklaştığımda ön kanat işe yaramadı ve aracı durduramadım ve otomobili kilitledim. Lastik lastiğe mücadeleye zorladım ama sonuç olarak ona çarptım. Bu bir yarış kazası.”


Yorumlar

  1. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Webber in baskı altında saçmaladığını biliyordum. Montoya gibi hata yapılmayacak yerde hata yapıyordu, Ama bu kadarını hiç tahmin etmiyordum. Webber nadiren hızlı bir pilot, Şampiyonluk kovalayacak vasıfta değil. Zaten geçen seneden sonra bu yıl son bir şans verilmişti. Onu da şimdiden harcadı. Bir daha rekabetçi bir aracı olamaz.

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yanlış yaptı. Zaten bu tip durumlarda hep yanlış yapıyor. Kimi o koltuğa oturacak…

  3. Webber için yarış, herkesin kuru lastiğe geçtiği esnada red bull'un kuru lastiğe geçmeye 1 tur geç karar vermesi ve önce vettel'i pite almasıyla bitti zaten.(Doğru olan buydu gerçi vettel liderdi o an için)Webber o esnada zaman kaybedip 6.lığa kadar düştü..Sonrasında yükselmek için massa ve hamilton'la mücadelelere girdi sonuçta lastikleri bitirdi zaten.Temasa kadar fena gitmiyodu yarışı.

  4. Sir Jack B.  avatarı

    Aslanım Webber iyi mücadele ettin yarışa baya eğlence kattın. Ama biraz daha dikkatli olman lazım 😀 Sonda ki kaza olmasaydı daha iyi olurdu. O kazayı saymazsak yarışın iyilerinden biriydin. En azından mücadele ettin. Biraz dikkatli ol mücadeleye devam et. Salla puanları seni şampiyon yapmazlar 😀

  5. Eğer webberin mücadele anlayışı 2 kez hamiltona çarpmak ise tebrik etmek lazım,
    bence seneye boyle kabiliyet düşmanı plotların f1 de olamamsıı lazım bunların yerine hamilton gibi alonso gibi cesur ve dikkatli plotlar lazım …

  6. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    yarış kazası mı? komediye bak,yav önündeki araçla alakan yok,ne yanına gelmişsin ne de herhangi bir atak yapabilecek pozisyondasın,resmen adamı biçtin,geçen yıl da buna bnzer bir sürü şey yaptın,nurburgringde startta resmen rubensin üzerine çıkmaya çalıstın,ardından ilk virajda yanındaki lewisi görmeyip lastiginin patlamasına neden oldun,brezilya da kiminin kanadını uçurdun vs vs.gerçekten güzel cümleleri hakediyorsun..

  7. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Agresif sürüşü şuursuz sürüşle bir tutmamak lazım… Hamilton ve Alonso'nun güzel geçişleri oldu bu yarışta. Demek ki düzgün geçişler olabiliyormuş. Lastik lastiğe mücadele etmek ayrı, tekrar ediyorum şuursuz saldırmak ayrı… Webber'in de artık sürekli eleştirdiği şeyleri kendisinin yapmaması gerek.

  8. Yarış bu… ve içinde mücadele var. Hamiltoncuların kızmasıda yersiz… daha yarışın başında Button ın lastiği Alonso nun spin atmasına sebep olmasa şu an kimin nerede olduğu daha iyi görülebilinirdi.Sanırım RsdBullar biraz fazla lastik aşındırmış olabilirlerki 2. pit geldi ve buna aldanmış olabilecek McLaren de Hamilton a pit yaptılar (Hamilton un lastiklerinin ne kadar aşınmış olabileceğini bilemiyoruz).

  9. güzel yarış çıkardın webber gerçi hamilton un fazla bi kaybı olmadı senin efeliğinden sonra ama olsun bunada şükür 😀

  10. hatasını kabul etmiş özürünüde dilemiş unutalım gitsin ne yapalım aynısını hamiltonda yapabilirdi.

  11. Hamilton'un yarışının içine ettin, bunun içnide mutlu musun?

  12. kaan kaanhan avatarı

    sabretse belki kendiside geçecek alonsoyu :S sevgi ve saygılarımı sunuyorum sana weber!! O_o

  13. mutlumusun?
    senin mutluluk anlayışın bu ise bence lewis haklı bencede sen emekli ol dağlarda bisiklete binersin kanguru filan kovalarsın…

  14. Tam tersi olsa şuan kıyamet kopuyordu 🙂

  15. yaw weber amma zevk kattın naptın sen adamımı mahvettin ne zaman şu aracı kullanmayı öğrenecen doğrusu

  16. enzo ferrari avatarı

    acaba lewisle yer değiştirseler ve lewis webbere çarpsa bu kadar kibar bir açıklama yapabilirmidi

  17. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Olmadı Webber.Bir dahaki sefere ikisine birden çarp.Hatta çarpta devam edemesinler.Yarışa zevk katan iki pilotuda biç.Nede olsa rüzgar seni sürüklüyormuş ya.

  18. "Yarışın on bölümünü bekliyordum ve iyi bir mücadele olacağını düşünüyordum. İkimiz de Fernando'nun peşindeydik. Lewis'ten özür diledim."

    "Ben de geçiş yapmayı düşündüm, çok yaklaştığımda ön kanat işe yaramadı ve aracı durduramadım ve otomobili kilitledim. Lastik lastiğe mücadeleye zorladım ama sonuç olarak ona çarptım. Bu bir yarış kazası."

    Tahmin ettiğim gibi bir gelişme olmuş. Birbirine yakın 3 pilotun mücadelesinde en öndeki pilot ile ortadaki pilot birbiri ile mücadele ediyorsa, üçüncü pilot da o savaştan yararlanmak ister. İç güdü bu.

  19. tam bir kamyon şöförü ya bodozlama girdin adama resmen orada nasıl geçiş yapabileceğini düşündü anlamış değilim

  20. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    çim biçer gibi herkesi biçtin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir