Red Bull, 2016 Motor Anlaşmasını İmzaladı!

yazar:

kategori:

Red Bull 2016 sezonu için motor anlaşaması yaptıklarını söylerken herhangi bir ayrıntı vermekten kaçındı.

Red Bull Honda, Mercedes ve Ferrari ile görüşmüş ve hepsinden ‘hayır’ cevabı almıştı.

Son haftalarda takımın Renault ile yeniden anlaştığı ve 2016’da markasız Renault motoru ile yarışacakları ifade edilmişti.

Christian Horner, marka vermese de 2016 için bir motor üreticisi ile anlaştığıklarını duyurdu.

Horner “Gelecek yıl için bir motor anlaşması imazaladık ve önümüzdeki günlerde bunu resmen açıklayacağız”

“Bir sözleşme imzaladık ve gelecek yıl şampiyonada yer lacağız. Şu anda motorun adı şudur diyemem”

“Anormal birşey olmadığı sürece gelecek yıl gride yer alacağız”

“Zor bir başlangıç olacak. Umarım yıl boyunca motoru geliştirebiliriz. Umarım sezon boyunca atılımlar yapabiliriz” ifadelerini kullandı.


Yorumlar

“Red Bull, 2016 Motor Anlaşmasını İmzaladı!” için 9 yanıt

  1. Gelecek sene bunların dırdırı hiç çekilmez .reno bunlara 1.4 symbol motoru verecekmiş

    1. Güzel yorum

  2. Tükürdüğünü mü yalıyor Rbr yoksa?

    1. Öyle bir yalattılar ki.

  3. Bilmesem bunlar mı 4 sene F1’i domine etti diyeceğim.

  4. Demekki neymiş işini sağlama almadan partnerini yerin dibine sokmamak lazımmış bunu Horner ve Marko şimdi çok iyi anlamıştır. Çok merak ediyorum Renault ile toplantıların da Horner-Marko’nun yüz ifadelerini.

  5. “Bir sözleşme imzaladık ve gelecek yıl şampiyonada yer lacağız. Şu anda motorun adı şudur diyemem” Renault’un planlarına ve isteğine göre motorun ismi belli olacak bakalım bebeğin ismi ne olacak yine Renault’a kaldılar minnettar olmaları gerek 🙂

    1. RBR in Renault konusunda aşırı agresif,alaycı ve suçlayıcı (bazı konularda haklı olsalarda) basın önünde yaptığı açıklamaları uygun bulmadım yanlış yaptılar ve aynen Renault a muhtaç kaldılar. Renault ise berbat bir motor üretmiş ve bir türlü geliştirememiştir. Adamlar kalacakmı gidecekmi ayağına gelişim bile yapmadılar motorda ve yaptıkları gelişimde motor dahada kötü oldu. Seneye Lotus u alıp Renault adında devam etmelerini istiyorum. ozamanda kötü olurlarsa ne yapacaklar merak ediyorum. Birde şu jendi geliştireceğimiz motorla olurda Renault u geride bırakırsak dahada bir iyi olacak.

      1. RBR’nin yapmış olduğu alaycı konuşmalar ağır suçlamalar hiç etik değildi bu büyüklük değildir aksine bu tam bir rezaletti McLaren-Mercedes yıllarını izledin mi bilmiyorum hiç bir zaman bu iki ortak yada McLaren patlayan Mercedes motorlarından basının önünde ağlamadı işte bu büyüklüktür.

        En basit bir işte bile işini sağlama almadan hareket edersen üzülürsün kaybedersin ve rezil olursun bunların hepsi RBR’nin başına geldi ve ücretsiz motor anlaşmasını feshedip aynı üretici ile 32 milyon euro’ya tekrar anlaştı bu amatörlüğü başka kimse yapamazdı alkışlamak gerek.

        Ortada berbat bir motor var bunu kimse inkar etmiyor edemez’de lakin bu motorun ortaya çıkmasında en başından beri yaygara kopartan şasi üreticisinin payı ne kadar bu marka elemanı podyuma çıkarken üzerinde ki Renault tişörtü üzerine RBR tişörtü giydirmenin ne anlamı vardı ben bu markanın sorumlusu olsam motor sporlarından anlaşıldı arkadaş demek başarı bunların tamamen ver en berbat sistemi akılları başlarına gelsin.

        Gelelim motorda ki güncellemeye benim güzel kardeşim içten yanmalı motorda komple bir bütün olarak 12 gelişim hakkından 7 si kullanılıyor bu kullanılan haklar egzoz sistemi-turbo sistemi ve içten yanmalı motoru kapsıyor lakin ortada yeni bir motor kapağı gerektiği için ne egzoz sistemi var ne de güncel turbo sistemi var ortada sadece dayanıklılığı hangi aşamada olduğu 7 hakkın kaçı içten yanmalı motor da kullanıldığı belli olmayan bir motor var baştan yargısız infaz yapmak her zaman bir adım geriye götürür tıpkı 2014 den bu güne kadar.

        F1’de ya kazanırsın ya kaybedersin Lotus alınsın seneye’de kötü olunabilir ama hatırlatırım ki 2014 de ortada olmayan bir Ferrari vardı kötü bir iş çıkartılmıştı 2016 da Renault kötü olursa 2014 de Ferrari’nin yaptığı gibi %100 bir bütün olarak kafasını önüne eğer işini yapar 2017 kurallarına göre hak etmediği bir şekilde aşağılanmadan.

        Kendi geliştirdiğimiz motor derken neyi kast ediyorsun ? Böyle bir şey olmayacak ki ya motorunuz Nissan olacak yada Infiniti bu motor yine Viry’den çıkacak Red Bull’un motor geliştirecek ne dyno sistemi var ne motor ekipmanı var.

        2016 gelsin bakalım kim ne yapacak kim ne kadar gelişecek her zaman dediğim gibi her şeyin hayırlısı iyi akşamlar diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir