Alonso Artık Yarışlardan Şikayetçi Olunmayacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso: “Bu sonuçtan memnunum. Çok kötü bir start aldım çünkü beyaz çizgide patinajda kaldım ve kazanın ardından iki araçla birlikte son sıradaydım. Bu yüzden dördüncü bitirmek gerçekten dikkate değer bir sonuç, özellikle de diğer pilotlara neler olduğuna baktığınızda. En yakın rakibimizle aradaki puan farkını arttırdık.”

“Strateji sayesinde bu sonucu elde etmeyi başardık. Otomobil kusursuzdu ve yumuşak lastiklerle çok uzun bir bölüm geçirmeyi başardık. Kendimi Felipe’nin arkasında bulduğumda belki daha hızlı olabilirdim ama Formula 1’de ve geçişin çok zor olduğunu biliyoruz, takım arkadaşlarından biri de gereksiz riskler almamalı. Eğer Kubica’yı geçmeyi başarabilseydik, farklı bir hikaye olabilirdi ama kendi pozisyonumu aynı zamanda bizden daha taze lastikleri olan Hamilton ve Webber’e karşı koruduğumdan bu mümkün değildi. Böyle heyecanlı ve aksiyonlu bir yarışın ardından artık sıkıcı yarışlar mevzusunu duymayacağımıza eminim.”

 


Yorumlar

  1. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Bahreyn den çok daha heyecanlı geçeceğini yazmıştım bende. Bu yıl ki geçiş ortalaması, Bahreyn ile Melbourne ün ortasında olacak. Yani bu kadar heyecanlı yarışları spa türkiye ve Monza dışında göremeyiz ama tüm yarışlarda Bahreyn gibi olmaz.

    Benim hayal kırıklığı yaşadığım nokta, Hamilton un 2 pitstopla avantaj değil dezavantaj yaşaması oldu. Bahreyn sonrası 2 pitstopla daha iyi iş çıkarılabileceğini düşünüyordum. Bundan sonraki yarışlarda pek 2 pit görmeyiz artık. Yarışın heyecanlı geçmesi de 2 pitstopu zorunlu yapma planlarını suya düşürmüştür.

  2. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Bencede Yarışlar sıkıcı sekılde gecemeye mahkum malezya da ben sıkıcı bır yarıs beklıyorum melburn bu konuda ornek alınmamalı bence

  3. bu yarış yağmur ve hamilton un muhteşem sürüşü sayesinde zevkli geçti diye bütün yarışların böyle geçeceğini nerden biliyorsun alonso? fala filan mı baktın acaba? ilerde bi dolu öfleyip pöfleyeceğimiz izlerken uyuyakalacağımız yarış var. bakınız: valencia, bakınız: singapur… yetkili merciymiş veya otorite filanmışsın gibi açıklamalar yapıp antipatik görünüyorsun sürekli. bi de inat ediyorsun bu tarz şeylerde.

  4. Alonso,sen neden yarışıyorsun ki?Lewis varken sana geri çekilmek düşer dostum.Sen sonunculuga düşüp,dödüncülüge yükselebiliyorsun,sonra massanın arkasına takılıyorsun,lastikler tamamen bitmek üzere oldugu için heralde..
    Lewis yeni lastiklerle adeta uçuyordu,senin arkana geldi tıkandı,lastikleri hemen bitiverdi..
    Ha,Lewis inanılmaz bir pilot,insan dışı birisi,adeta uçuyordu(yeni lastiklerle),peki Webbere ne demeli?
    Utanmadan senin tur derecelerini yakaladı,bir sen,bir o hızlı turlar attı,şuna bak sen bakim..
    Alonso,sen sahte şampiyonsun,2005-2006 daki şampiyonlukların TAMAMEN şans.

    Schuminin son yarışlarda motoru patladı şampiyon oldun dostum,senin is hiç motorun patlamadı,önde giderken pitte inanılmaz bir hatayla senin latigini yerine takamayıp yarış dışı kalmadın,italyada motor arızasıyla yarış dışı kalmadın.

    Suzukada "EFSANE" Raikkönen piste herkesten en az 1 saniye hızlı MP-20 yle 22. kalkıp 1. bitirdi,sen 17. başlayıp 3. bitirmedin.Sende geçiş kabiliyeti yok,sıradan bir pilotsun dostum sen,aynı Button gibi.Hiç heyecan vermiyorsun izliyenlere,vs.vs.vs.

  5. aslında Bahreyn'in başa alınması iyi oldu hemen aradan çıkıp gitti işte bundan sonra 2 pist heyecanlı yarışlara evsahipliği yapmaya aday gözüküyor.ispanyada sıkıcı olur.tabi kerim sisman adlı arkadaşımında söylediği gibi herzaman yağmur iyi olmaz insan sıkılır dileğim diğer yarışlarında yağmura yerek olmadan zevkli olması.

  6. Ben pek oyle dusunmuyorum Alonso, yarislar SIKICI olmaya devam edecektir, Avustralya her zaman heyecanli olur, 2008 de 7 kisi bitirebilmisti yarisi. Ilk yarisin Bahreyn e alinmasi buyuk hataydi bence..

  7. kerim sisman avatarı

    tahsin kardeş haklısın malezya yağmuruyla ünlüdür. hatırlıorum bi sefer yağmur öyle bi yağdıki yarışı durdurdulardı. avustralya benimde son senelerde serettiğim en güzel yarışlardan biriydi. fakat her yarış oncesi yağmur duasınamı çıkmamız gerekiyor 🙂 ama belli bi süre sonra yağmurda sıkmaya başlar. çünkü hepimiz takım ve pilot tutuyoruz. tuttuğumuz pilotlar yağmur sebebiyle bazen kendilerini gösteremiyor, spin atıyor, pitler sırasında geri düşüyor. bunuda her yarışta istemem. ben ferrari ve alonso taraftarıyım. yağmur olmasını pke istemiyorum. zaten ferrariden hızlı bi tek red bull gözüküo. yağmur sadece arkadaki takımlara yarar. bugün olduğu gibi. yani yağmur arada bi yağsın 🙂

  8. kesinlikle harika bir pazar günüydü benim için ve herkesin buna katıldığını düşünüyorum.fazlaca atak aksiyon ve mücadele gördük umarım malezyada yağmurlu bir yarış olur(geçen seneki gibi olmasında) :))

  9. mert merter avatarı

    kerim ve kirve dostlar size aynen katiliyorum bu sistemle yagmur yagmaz ise hep zevksiz sadece ve sadece siralamalarin cok cok önemli oldugu bir sezon izleyecegiz,
    lewis ve bir iki cesur pilot daha olursa belki yagmurda yagarsa azda olsa bugünki gibi zevk aliriz.

  10. Alonsothebest_Massa bizde öyle umuyoruz yoksa f1 seyretmenın heyecanı kalmaz.

  11. kerim sisman avatarı

    arkadaşlar zevkli bi yarış seretmemize pist ve hava koşulları sebep oldu. diğer yarışlarda aksi bi durum olmadıkça yine eskiye dönecektir. kuru havada tek pitstoplu ve sıralama turlarının esri olarak en hızlı pilotlar yine en onde olmasıyla geçiş filan olmayacaktır. avustralyada yağmur olduğu için zaten problemli olan yol tutuş nerdeyse sıfıra indi. opsiyon lastiği kullanma şartı ortadan kalkınca yarış sonunda eskimiş ve yeni lastikleri aynı anda pist üzerinde görme fırsatımız oldu. eğer yağmur olmasaydı herkesin durumu eşit olacaktı ve geçiş imkansız olacaktı. buna bi örnek son turlardaki hamilton'ın alonsoya göre çok hafif aşınmış lastiklerle bile ne kadar zorlandığını gördük. fazla hayalperest olmayalım bence

  12. mert merter avatarı

    Katilmiyorum biz McLaren kazandik ama fikrim degismedi bugünki etken,
    Lewis in inanilmaz yükselisi,
    ferarilerin inanilmaz lewis e karsi savunmasi kubica da dahil buna iyi savunma yapti birde YAGMUR,
    YAGMUR yagmasa böyle bir yaris izlermiydik? hmm izleyemezdik tabiki bir iki ufak seyler olurdu mekanik ariza gibi ama bu kadar zevkli olmazdi fikrim degismedi,
    Mclaren ciyim biz kazandik ama yinede sistem degismeli….

  13. ha senin o bahsettiğin klandan nasıl kovulduğunu bir anımsa ,kendine tutunacak dal arayan benmiyim senmisin ondan sonra konuş.

  14. aarank sen benim eğlencemsin seninle eğleniyorum.böyle devam et seni kaybetmek istemem.kaç yıllık mclaren taraftarıyken döneklik yaptığını yazmamışsın bugun hayret..!

  15. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bence bu yarısı heyecanlı ızlnebılır zevklı ve keyıflı yapan sey yarıs oncesı yagan yagmur sc alonsonun spını ıle gerıde kalıp yukselmesı buna hamıltonun yardım etmesı arkasından yagmurun durup hemen hemen herkesın pıte gırmesı ve guclu pılot ve takımların mc laren ferrarı redbull gıbı takımların yukselmeye calısmasıydı.kuru bır yarıs olsa vasatın ustune cıkacagını hıc sanmıyorum.kı onumuzdekı yarıslarda hep beraber gorecegız.yıne extrem bır durum olur pıst sartları degısır belkı.zaten en guzel yarıslar herzaman pıst ustu hava sartlarının bırkac kez degısmesı ıle oluyor.

  16. kirve… senin okuma özürlü olduğunu çook zaman önce söylediğim için daha fazla üzerine gitmeyeceğim.Eleştirebileceğiniz Alonso olmayınca klan dağılmış sanırım ki sende buralara asılmışsın.

  17. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    kirve umarım bu yarış tek olmaz 2010 da.Gerçekten bizim beklediğimiz buydu.Evet yağmurunda etkisi var ancak kuruykende çok agresif mücadeleler vardı.İşte bu lastikler-pitler ile ilgili olan mücadele şimdi başlıyor.Normal şartlarda Ferrari-Mclaren tek pit yapacaklar ihtiyaç duymazlarsa.

  18. bazı arkadaşlar kafalarında göre sallayarak konuşuyorlar,alonsonun gecen hafta verdiği demeçte mclaren fanlarının yada ferrarı fanlarının eleştirdiği mevzuu yarışların sıkıcı olmasından öte alonsonun formulayı gösteriş içerisinde seyretmek isteyenlerin başka serileri izlemeye yönelmelerini düşünmelerini istemesiydi.yani alonso o cümlesi ile arkadaşlar bakın formula 1 de göze hitap edecek yarışlar şuanda yok isteyen bir başka seriyi seyredebılır anlamı taşıyordu.ee ne oldu şimdi bu yarışta gösteri vardı geçişler vardı,ne yapsın o gösteriş meraklısı f1 izleyicileri gerimi dönsünler .ayrıca alonso o gün yarışların daha heyecanlı gecıp geçmeyeceğini gözlemlemek için 2-3 yarış daha beklenmesı gerektiğini söylemiştiki bu söylediğine bütün f1 severler katılıyordu,mclarencilerde katılıyordu..o gunku haberın altındakı yorumları tekrar okuyun.

  19. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Lewis te geldi Alonso nun arkasına takıldı.Hemde daha iyi lastiklerle.Ben bu 3 pilotu birbirne çok yakın buluyorum.Milleti öyle tur bindirir gibi geçemezsiniz.Rosberg bile bariz daha yavaş aracıyla kaç tur uğraştırdı.

  20. Alanso geldi Massa'nın arkasına takıldı kaldı.İyi ve temiz geçişler yaptı…
    Ama yarışçı dediğin Hamilton gibi olmalı…Yarışı her zaman sonuna kadar zorluyor..

  21. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Yani 2009 Bahreyn çokmu zevkliydi?2008? veya bir sürü örnek çoğaltılabilir.Bu pistte kuru zemindede mücadele vardı.Ama dilerim daha güzelleride olur.

  22. Micha3L Schum4cheR kardeş yarışları nerden indiroyorsun bende aradım ama bulamadım önceki yarışı. İndirme yerini söylersen kacıran arkadaslar indirebilir yarışı. Veya bilen baska arkadaslarda varsa yazabilir yarısları nerden indirebiliriz diye.

  23. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    senin mclaren takımı ve fanlarıyla ilgili ciddi komplekslerin var gibi görünüyor;
    1. si ilk yarısı sıkıcı bulan sadece mclaren fanları değildi.
    2. si bu yarışın startın da yagmur olmasaydı bahreyn kadar olmasa da yine de sıkıcı geçmesi muhtemeldi
    3. sü de kimse burda sevdigi takımların başarılı ya da başarısız olmalarına bakarak konuşmuyor seyir zevki olmadıgını anlatırken,kendi kendine komple teorisi üretip kendi kendine cevap verme..

  24. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Aynen alonso sana katılıyorum cok super acıklama olmuş gercekten cok heyecna verici bir yaris oldu tam izleyemedim uyuya kalmisim ama indirrek doya doya izlicem gecen sene avustralya sıkıcıydı ama bu sene super heyecan verici ve çekişmeli gecdi bazıları üzüldü bazıları sevindi ama sonucda super bir yaris izledik umarım bundan sonrakilerde4 hep böle olur ve yarisları elestireyenlerin agzına kapak olur malezyada gecen sene hava cok yagmurluydu ve yarisi durdurmuslardi umarım bu sene oyle bir sey yasanmaz ve heyecan verici yaris bizleri bekler ferrariye basarılar ozelliklede alonsoya

  25. inş fernandonun dediği gibi olurr bunu bir hafta sonra görürüz inş bugünkü yarışın bukadar zevkli olmasındaa yağmurun payı yüzde yüz değildir

  26. Geçen de beklemek gerekli diye çıkan haberine McLaren taraftarları neler yazmamıştıki.Şimdi kazandılar bakalım ne yazacaklar.Bahreyn yarışlarının bildim bileli sıkıcı olmasına açılış yarışı eklenince bu durum meydana geldi.Seyredenlerin aylardır bir beklenti oluşturup üstüne böyl bir yarış izlemeleri tabiiki sorun oluyor.Geçen seneden daha sıkıcı değil ve az lastik yada çok lastik değiştirmelerden meydana gelen performans farklarıyla birlikte daha heyecanlı bişeyler olabilir (beklentimdir).Mevcut bu kurallarda çok atağın rekabetin olabileceğini bende beklemiyorum.En başta çift katmanlıdan kurtulmak lazım sonrasıda malum…

  27. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonsom süprdin senin farkın yarışı okuyorsun nerede zorlaman gerektiğini cok iyi biliyorsunn.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir