Webber, Hamilton'a Çarpması Nedeniyle Kınama Aldı

yazar:

kategori:

Red Bull Racing pilotu, yarışın son bölümünde Lewis Hamilton ve Fernando Alonso’yla verdiği heyecan dolu 4.lük mücadeledesinde duramayarak Hamilton’un aracına çarpmıştı.

Kaza sonucunda her iki pilot da pist dışına çıktı ancak Hamilton 6. olurken Webber ön kanat değişikliğinin ardından 9. oldu.

Yarışın ardından yapılan görüşmelerin ardından Webber suçlu bulundu ve kınama cezası aldı.


Yorumlar

  1. lost boy, 2007 ve 2008 SPA'yı izlemedin sanırım? Raikkonen Massa'yı ve Hamilton'ı geçti yarışın başı ve ortalarında, son turdaki atağı kast ediyorsan evet doğru bitik kuru zemin lastiğiyle ıslak pistte Rai'yi geçti sonra malum ceza aldı orayı girmeyelim, İtalya'da ise McLaren üstündü kerb'lerde çok hızlıydılar sonuna kadar kullanıyorlardı araca uygundu yani.. Hamilton daha agresif orası doğru lakin, Raikkonen'de o yaşlarda hızlı ve agresifti, örneğin; 2003,2004,2005 vs..vs..

  2. mert merter avatarı

    – eksi
    – eksi vermek le isler haloluyosa ben ontame – veririm
    lafını yazan birisinin geçenlerde benim bir yorumumun -10 gibi oylanmasına yorumun bişe olsaydı -10larda gezmezdi gibisinden şeyler yazmışdı. Tabii bi zaman sonra kendisi -10 oldu ben +10 oldum 🙂 Şimdi gelmişvay bana — verilmiş felan diyor.

    BU yorumu yazan arkadas ben hic birzaman -10 almadim alsamda bisey farketmez – veya + ne önemi varki ama ben dik ediyorum sen hep birileriyle tartisma hevesindesin neden ??
    ben buraya tartismaya deyil F1 in güzeliklerini yasamaya güzel yapici yorumlari okumaya geliyorum ha burda ferrarici,renocu veya baska takim taraftarlari nin cok güzel yorumlarina tabiki okur onlarada + veririm ama gelipde ilaki suna – verme derdinde deyilim …

  3. Öncelikle benim gibi Mark Webber hayranlarının varlığımı hatırlatmak isterim. Tamam Mark kazada hatalı kınamadan çok 10 sıra geri cezasından az bir ceza almalıydı. Minardi'den bu yana takip ettiğim Mark, bu tür bana göre basit hataları yapar. Yapısı böyle olmayacak yerde olmayacak işler yapar işte bu yüzden hayranıyım. F1 yürek ve heyecan işi Montoya, Webber, Sato gibi sürücüler F1de her zaman olmalı. Mark Webber elinde arabalarla her zaman en iyi işi yapmaya çalışmıştır ki bu yarışmada en hızlı turlar ona aitti Hamilton'ın ensesinden ayrılmadı ve takım onu pite 1 tur geç sokmasa Buttonla 1'lik mücadelesi verecekti ama olmadı. Mark çok yetenekli bir sürücü ama hem şanssız hemde üst düzey bir takımda hiç yarışamadı yoksa ismini böyle anmayacaktınız…

  4. Hmilton 2008 kanada'da kasti çarptı diyen arkadaş eğer kazayı Hamilton'un araç içi kamerasından izleseydi kırmızı ışık yandığının o açıdan gözükmediğini, gözükse bile o aceleyle 20 yılda bir yanma ihtimali olan bir durumda o ışığın yanacağını düşünemeyeceğini bilirdi. Kaldı ki Hamilton'a da (sanırım Rosberg'di) arkasındaki aracın çarptığını hatırlatmak isterim, sanırım o da kasıtlı çarptı!

    Ben Raikkonen'in Lewis Hamiltonu şöyle evire çevire geçtiği bir yarış hatırlamıyorum ama İtalya ve Belçika örnekleri Lewis'in ne kadar üstün olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Üstelik Raikkonen'in McLaren'de 5 yılda yaptığı geçişi Hamilton 1 yarışta yapıyor. vs..vs..

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sevgili arkadaşlar,ben o örnekleri sadece neden ceza gelmedi diyerekten verdim,yahu ben deli miyim de kanada 2008 ve fuji de ki olaylarla bugunku olayın aynı oldugunu düşüneyim?
    ve elbette ki kanada da hakettiği bir ceza almıştı lewis;ancak erdal aradaşın dediğine katılamıycam,çünkü lewis gidip neden bilerek kimiye çarpsın,bunu yapması için hiçbir sebep yok,o ana kadar yarışı domine ediyordu,fuji için se aynı şeyleri düşünemiycem,burada yıllardır yarış izleyen insanlar var,bana bir tane startta geç fren yaptıgı için ceza alan pilot söyleyebilir mi birisi,ben 12 yıldır görmedim,daha önce olmuşsa bilemem..
    velhasıl kelam,10 sıra grid cezası değil de ne bileyim 3 sıra 5 sıra bir cezayı hakediyordu bu hareket,ve yarış kazası olmakla uzaktan yakından alakası yoktu,kınama cezası alması hiçbir şey ifade etmiyor..
    bak ferrari forewer,ben burada herkesle bir muhabbet içine girmeyi sevmiyorum,eğer biriyle tertısıcaksam,o kişinin geniş bir bakış açısı ya da konuyla ilgili donanımlı olmasını isterim,bu yuzden de senin,benim yazdıklarıma istinaden herhangi bir cümle kurmanı ya da yazı yazmanı istemiyorum,bunda anlaşılmayacak birşey oldugunu da düşünmüyorum;he illaki ben kaşınırım diyorsan da yapabileceğim birşey yok..

  6. Webber zaten her zaman boyle ortalıgı karıstırıdı buda bugun de yasandı lewis de bosuna cabaladı lastikleri bitmis bir araca halen bu kadar baskı uygulanmazdı da alonso yu gecmeye calısması yersizdi

  7. Sir Jack B.  avatarı

    Çok büyütülecek bir şey yok. Mücadeleye yazık oldu ben ona üzülüyorum. Webber heyecan yapmasa ikisini birden geçebilirdi. İkisininde dengesi bozuldu. Hamiltonda bitaraftan savunma yapmak zorunda kaldığı için riskli ataklar yapamadı. Ama yinede geçebilirdi.

  8. Starttaki spinden sonra Alonso hemen dönmeye kalksaydı mutlaka 2002 Avustralya GP'si startına benzer bir olay yaşanırdı. Tehlikeli bir hareket olurdu.

  9. webber çarpmasaydı hamilton diğer virajda alonsoyu rahatlıkla geçecekti çünkü alonso çok o anda çok fazla dışarı açılmıştı, 2-3 saniye geriden gelen rosberg bile alonsoyla yanyana geldi orada. beceriksiz webber yüzünden en azından 4.lüğümüz gitti..

  10. Kesinlikle 10 sira cezasi almaliydi, hayvan gibi daldi arkadan, Insan biraz saygili olur, Alonso`yu pek sevmem ama startta ki spin den sonra neden donmeye calismadi? Biraz centilmenlik dersi almasi gereken pilotlar var gridde..

  11. kerim sisman avatarı

    webber baba en iyisini yaptı. aldı götürdü adamı :)) dedi ben boyle yarışın.. bi orda havaya uçtum bide vettelin kazasında. vetteldende hamiltondanda nefret ediyorum.

  12. Webber çarpmasa podyum alırdı hamilton demiş biri 😀 🙂 Hamilton'u duymadın galiba lastiklerim bitti dedi, alonso'yu geçmek için bile çok zor durumdayken nası podyuma uzanıcaktı merak ettim…Kötü yarış çıkardı demiyorum fakat podyuma giderdi demek masalcılık olur…Mükemmel yarış çıkardığını kimse inkar edemez hamilton'un ona lafımız yok zaten.

  13. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    aslında yarıs ıcı dogal bır kazaydı.sanıyelerın 1000 e bolundugu bu sporda ınsan sanıyenın 1000 de bırınde karar verıp o kacınlımazdan kacamayabılır fakat webber bu konuda harbıden sabıkalı.hanı pusuya gırmıssın durumdan vazıfe cıkaracaksın ıkısınden bırı yada ıkısı hata yapınca gecmek ıcın o anı degenlerndıreceksın onada eyvallah..ama adamın arka kanadına yapısmak bıraz abes oldu.kınama normal.ancak bu olayı kımı sutıl yada hamılton kımı (canada)olayları ıle benzetmekte yanlıs.hamılton normal gunluk hayatta bıle yasak olanı yaptı kanadada.ordakı ceza haklıydı.kımı nın sutıl olayı tamamen farklı.orda aracın kontrolu kaybolmustu.kayarak gelıp vurmustu.gec fren yada pılot hatasından kaynaklanan ve ceza almayı gerektırecek bırsey yoktu.yıne fujıde hamıltonun aldıgı ceza da yerındeydı.zıra gecıldıgını anladıgında agresıf bır sekılde hıc olamaynı kastı bır sekılde yapmıstı hamılton.her durum bır dıgerınden farklı kıyas kabul etmez bence.

  14. – eksi
    – eksi vermek le isler haloluyosa ben ontame – veririm
    lafını yazan birisinin geçenlerde benim bir yorumumun -10 gibi oylanmasına yorumun bişe olsaydı -10larda gezmezdi gibisinden şeyler yazmışdı. Tabii bi zaman sonra kendisi -10 oldu ben +10 oldum 🙂 Şimdi gelmişvay bana — verilmiş felan diyor.

  15. webber formula 1 de kalmamalı,4 gun önce fikrimi söylemiştim.kimi gibi bir pilot dururken webber kalmalı diyenler halen aynımı düşünüyorlar.

  16. samet  birol avatarı

    gine solyorum polemık yaratmak ıstemıorum ferrariciler kısmasın bana sonucta ole yada bole f1 ın domınant takımı ferrarıdır bu bole gelmıs bole gıdecek bence

  17. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    lewis e hakikaten yazık oldu. podyumu hakediyordu. webber in bu katliamı olmasaydı hamilton podyuma çıkardı diye düşünüyorum. ayrıca yarışı bu kadar zevkli hale getiren lewis e teşekkürler. gerçekten sen bir harikasın lewis

  18. samet  birol avatarı

    ben sole bısey demek ıstıyorum konun dısında olcak ama bu samana kadar mclaren mercedesın cogu hakkı yenmıstır eccletone zaten ferrarici sempatısyanı olduunuda beyan etmıstır.dahası zamanında bridgestone bıle ferrarıye ayrı calısmıstır.buda bole gelmıs bolede gıder mercedes pılotu hata yaptıında en buyuk cesayı alır fakat baskası mercedesın aleyhıne bısey yaptıında en as cesaylan yırtar bunu b en f1 de 15 senedır goruom schumaher en ıyı olmasının nedenlerıde bunlardır zzamanında takım emırlerı olsun yada baska seyler cok peskes cekılmıstır yoksa ayton sennanın rekorlarını zor kıaradı kı sennaolmeseydı hıc ıhtımal bıle vermıyorum . bence en ıyı pılot gıne senna gıne senna gıne senna ferrarıcıler benı yanlıs anlamasın ama gos var nısam var yanı her sey bellı oluor

  19. mert merter avatarı

    – eksi
    – eksi vermek le isler haloluyosa ben ontame – veririm

    olayin ferarariyle ne alakasi var anlamadim olay weber ve lewis arasinda gecdi ama bakiyorum da ferariciler üzerine alinmis bol bol lewis is elestirip McLaren ci arkadaslara eksi – verme yarisina girmisler
    Fatih küskünün ilk yorumuna sonuna kadar katiliyorum .
    hadi simdi bana da – verin ama bu weber in yaptigi yanlislari veya FIA nin cifte standartini hic bir zaman degistirmez.

  20. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Arkadaşlar Fia çok tutarsız baştaki kim olursa olsun.

    2006 Alonso-Monza
    2008 Lewis-Fuji

    aklıma ilk gelenler bunlar.Verilen cezalar büyük cezalar.Ancak bu Webber'ın son iki yıldaki olaylarına sadece kınama geliyor.Hayır torpillimidir nedir.

  21. mert merter avatarı

    Rezil FIA Aynisini Lewis yapsa bir kac sira asagi cekerlerdi ESEFLE KINIYORUM FIA yi……..

  22. O zaman ilk virajda alonsoya çarpanda ceza alsın.

  23. Kazanın görüntülerini üç beş kez izledim de verilen ceza yapılan davranışla karşılaştırıldığında aslında gayette tutarlı diye düşünüyorum. Bundan önce Raikkonen' de Monaco' da Sutil' e tünel çıkışı aracının kayması sonucu arkadan bindirmişti ama herhangi bir ceza gelmemişti.

    Benim düşüncem şu: eğer her arkadan çarpan pilota ceza verilirse işimiz iş. Formula 1 de böyle çekişmeler sürtüşmeler kazalar olacaktır. Bunu önleyemezsiniz. Webber ile Hamilton zaten o kazadan önce oldukça yanyanaydılar ve ıslak bir pistte bunun olacağı kaçınılmazdı. Webber' de işin ucunu fazla kaçırınca hakettiği kınama cezasını aldı ve hepsi bu. Problem?

    Lewis ve Kimi' nin Kanada pit alanında yaşadığı sorunu ise bunla kıyas etmek gülünç geliyor bana. Koskoca kırmızı pit ışığını görmeyen, o ışıkta bekleyen iki pilotu da görmeyen Lewis' in aldığı ceza ile adil bir çekişme yaşayan iki pilotun çekişmesi çok farklı. Haliyle cezalar da farklı oldu. Kimseye de çifte standart uygulandığını düşünmüyorum.

  24. Bildiğim kadarıyla Formula 1'de böyle hamlelerde farklı cezalandırma yöntemleri var. Bu cezalandırmalar davranışın kasten yapıldığına göre ayarlanıyor.

    Kasten birine çarpmak, çarpmaya teşebbüs etmek ağır bir suç ve pitten geçme'den sezondan ihraç edilmeye kadar gidiyor cezası. Mesela Webber'in geçen sene Belçika'da Heidfeld'e pitte yaptığı hamle pitten geçme cezasına tabiydi.

    Hakemler Webber'in kasten bu hareketi yapmadığını düşünmüş olmalılar ki kınama ile sınırlı kalmış ceza.

    Sıradan yarış kazalarında pek ceza ile karşılaşmıyoruz (mesela startlarda falan). Bu da Webber'in hatasının ciddi bir hata olduğunu da bize göstermekte.

    Bu konuları tartışmaya yaşın ve taraftarlığın da girmemesi gerektiğini düşünmekteyim ayrıca.

  25. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    yarışa bukadar heyecan kattan lewisin finish pozisyonu 6.lık olmamalıydı weber kuraldışı bir hamle yaptı ve cezasıda sadece kınama olmamalıydı. kınama işe yaramayacak sonraki yarışlarda da benzer hamleler yapacaktır.

  26. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Korkmakmı 🙂 Sanırım sen yarışı iyi izleyememişsin.Lastiklerim bitti diyen ve Alonso nun arkasında kalma korkusu yaşayan ama geçemeyen kimdi:) Biraz beyin fırtınası yapın bulurusunuz.

    Olaya gelince.Bu adamı kınamakla düzeltemeyiz.Zaten pekte hoş karşılanan birisi değil pist üstü ve dışında.

  27. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    webber cok agresif lewis alonso ile cekişirken alonso lewisi biraz dısarı attı webebrde içeri daldı ama yanlış yaptı bence webebr ceza almalı ama işte işler böle yürüyor

  28. Ayrıca konuya dönecek olursam Webber'in hiçte kınanacak bir durumu yok ortada. Çarpışmadan önce bir posizyondada Lewisi dışarı atmıştı geç frene yapıp. Ama orada cezasını çakıla girip ödedi. Kesinlikle Webber Sepangda grid cezasına çarptırılmalıydı.

  29. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    senin yarışı gözlerinle izlemediğine ve burada sadece insanların asabını bozma gayesiyle yazı yazdıgını kanaat getirdim,eğer bu atakla 2007 brezilyayı aynı kefeye koyduysan senin beyzbol filan izlemen gerekir kusura bakma..bir kere eğer o temas olmasaydı lewis büyük ihtimalle daha erken fren yapmanın vermiş oldugu avantajla viraj çıkısında daha iyi bir ivmeyle içeriye rahatça girecekti,eğer biraz yarışmışlığın varsa ve pozisyonu düzgün izlersen bunu anlayabilirsin,2 saniye gerideki rosberg bile neredeyse alonso nun yanına geldi o pozisyondna sonra..

  30. F1ilyoF1

    Arkadaşım Ferrari'yi niye işin içine sokuyorsun ? Anlamıyorum şu işlerinizi sizin illa dokunduracaksınız.

  31. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    fatih küskü terbiyesizliğin alemiyok. senin yaşın kac ki benm yaşıam laf ediyorsun. akıl yaşta deil baştadır. ben 3 senedir alonsocu deilm merak etme.daha eskiden beri alonscuyum sende belliki lewiscisin. agresif yorumalr yazıyosun hep buraya biraz daha sakin.

  32. Hamilton Alonso yu geçebileydi arkasından açılacak koridara girmiş Webber de pozisyondan yararlanmak istedi.Bu son araçlardaki başlıca sorunlardan birisi ön lastiklerdeki (araç takibinde) tutunma sorunu ve aracında yere basma sorunu.Frene bastığında herşey karmaşa gibi olup hamilton a bindirmiştir.Bir sıra, Hamilton un Alonso ya yaptığı atakda 2007 Brezilyadaki gibi pist dışı ziyareti yapacakmı diye bekledim.Webber çarpmasaydı ne olacağını görebilecektik.

  33. Kına-ma! Kınalar geldiiiiii! Birileri devreleri yaktı galiba; onlara da ne oluyorsa artık 🙂

  34. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    hamilton dan korkmanın sonuçları olur böyle şeyler, yorumlarıda ona bağlayabiliriz alonso taraftarı ne diyecekti ki

  35. çarpmanın tekrarını izledim buna kınama veriyorlarsa ben o fia nın diyorum…

    bodozlama girmiş herif burda küfür edemiyorum izlerken iyi ettim.

  36. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ya ferrari forewer adlı vatandaş,ne benim adımı kullanıp yazı yaz,ne de benimle herhangi birşey tartış olur mu? senin yaşın kaç da bana olaylara hangi taraftan bakacağımı öğretiyorsun 3 yıllık alonsoculuk fanlığınla?
    ben bilmiyor muyum aynı şeyler olmadığını,konu o değil;bariz bir hata ile önündekilerin pozsiyonunu kaybetmesine neden olmak..
    biri de ben burda bir yanlışlık görmüyorum demiş,ilginç,acaba lewis alonso yu takip ederken ona bu şekilde vurup yarışını mahvetseydi de aynı saçmalıkta konuşabilicek miydi merak ettim..

  37. Ferrari ye çarpsa şampiyonadan atılırdı.

  38. Emekli olduğunda adını anmayacağım ender pilotlardan biri(bi an önce de emekli olsa bari).. Weber unutulmaz olmak için mi böyle yapıyor annamadım; iki senedir Weberzedelere üzülmekten bıktım..

  39. Tamam hadise olmuşdur ama biz mücadele beklentisiyle yarış izlerken kural olarak bir terslik olmamasına rağmen mücadeleyi engelleyici böyle mücadeleleri istemiyoruz.
    O zaman… Rosberg e,Alonso ya ve MSC yede ceza verin olsun bitsin.Seyrettiğim şeylerde ben bir yanlışlık göremedim (gözümden kaçmadıysa) ve bu durum kınanıyorsa bende böyle bir cezayı kınıyorum.

  40. Tamam hadise olmuşdur ama biz mücadele beklentisiyle yarış izlerken kural olarak bir terslik olmamasına rağmen mücadeleyi engelleyici böyle mücadeleleri istemiyoruz.
    O zaman… Rosberg e,Alonso ya ve MSC yede ceza verin olsun bitsin.Seyrettiğim şeylerde ben bir yanlışlık göremedim (gözümden kaçmadıysa) ve bu durum kınanıyorsa bende böyle bir cezayı kınıyorum.

  41. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    faith hep oalylara lewis tarafından bakam webebr suclu ama canadada lewis pit yolunda caprmıstı kimiye o ayrı bu ayrı.

  42. aynen fatihe katılıyorum nasıl bir çifte standart bu :S:S:S:S:.s.

  43. Bu ne şimdi =) Muhtemelen şaka. Şakadır. Şaka

  44. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    pardon da kınama cezası ne işe yarıyor?
    2008 de kanada da kimiye çarptıgında lewisi kınadınız mı?bir sonraki yarış fransaya 10 sıra geride başladı adam,2008 fuji de kınadınız mı,startta agresif olduğu için,ki hayatımda ilk defa startta agresif olana ceza verildiğini görmüştüm..
    kınama cezası,lewis in kaybettiği pozisyonları hafifletecek birşey değil..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir