Alonso: "Mutluyum ama Kazanabilirdim"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, yarışa 3. sırada başladı ama Button ile olan temasından sonra spin attı ve en geriye düştü.

Daha sonra Alonso, rakiplerini geride bırakarak takım arkadaşı Massa’nın hemen ardından yarışı tamamladı.

Alonso: “22. sıradaydım. Bu yüzden o anda takım arkadaşımı düşünmüyordum, sadece biraz puan almayı düşünüyordum”

“Sonunda takım için muhteşem bir sonuç alındı, ve tabi benim için de. Yarıştan önce bu sonucu verseler kabul ederdim”

“Yarışı kazanında asıl rakibinizden 7 puan çalışıyorsunuz. Şimdi ise Vettel’den 12 puan Michael ve diğer bazı rakiplerimden de biraz aldım. Bu yüzden esas rakiplerinize göre aldığınız puan göz önüne alınınca puanlar açısından Bahreyn’e kıyasla çok daha iyi bir yarış oldu.”

“Bu yüzden oldukça mutluyum, özellikle de yarışın gidişatından. İlk virajda birinci olmak ve ardından yarışın sonunda ödüllendirilmek, beklediğimden çok daha iyiydi”

Puan alabileceğini düşünmemiş olan Alonso, aracının mükemmel olduğunu, gridin gerilerinden bile yarışı kazanabileceğini söyledi.

Alonso: “Telafi edip puanlar alabileceğime inanmıyordum. Eğer derecelere bakarsanız geçiş lastikleri ile ilk turlarda herkesten 2 saniye daha hızlıydık. Çünkü pek aldırış etmiyordum. Ya kaza yapacaktım ya da yerimi geri alacaktım diye düşünüyordum. Sonuna kadar zorluyordum”

“Araç mükemmeldi ve şimdi yarışı düşündüğümde ve verileri değerlendirdiğimde sonunda başlayınca bile yarışı kazanabilme ihtimali varmış. Çünkü araç bugün diğerlerine göre çok daha hızlıydı”

“Çok ama çok mutluyum ve araçta kendime güveniyorum. Keyif aldım. Birinci başlayıp yarışın sonuna kadar sıkılmayı tercih ederim ama geçiş ve mücadeleler açısından ilginç bir yarıştı”

Çifte dünya şampiyonu, Massa’nın kendisine yol vermesini düşünmediğini de ekledi.

Alonso: “Hayır. Öyle düşünmüyorum. Takım arkadaşımızla da yarışıyoruz. Bu, şampiyonanın ikinci yarışıydı. Bu yüzden yapabileceğiniz bir şey yok. Ayrıca Felipe’ye yetiştiğimde lastiklerim artık iyi durumda değildi. Çünkü başlarda çok zorluyordum”

“O anda daha fazlasını yapabileceğimi düşünmüyordum. Felipe ve Robert’e atak yapmak yerine arkamdan gelen Hamilton ve Webber’e yoğunlaşmıştım. 4.lükten çok mutluydum. Bu yüzden orada kaldım”


Yorumlar

  1. Massa nın bir sorun yaşadığı ve hızlı olamamakla birlikte Alonso yu tuttuğu doğrudur ama Alonso nun yaptığıda çok doğrudur.Alonso, Massa yı ne kadar potada tutarsa kendiside o kadar faydalanacakdır.2007 yılında da bunu yaptı ama Dennis fazla akıllı olduğundandır bunu kötü kullandılar.Alonso arakada Hamilton ve Webber in önünü kesemese daha puan almak zorunda kalabilirlerdi.
    Bazıları yarışın son iki turundaki Alonso ile duvar ekibi arasındaki konuşmaya fazlaca takmış durumda (bilhassa Hamiltoncu McLaren taraftarları).Sezon sonunda benim size telsiz konuşmalarımı buradan bol bol okuyacaksınız.O zaman tel takmış olacağım.

  2. ayhan erhan avatarı

    bence alonso massa yıda gecerdi ama bu bir takım emriydi çünkü massa yavaştı ve hamilton la veber arkadan hızla geliyodu alonso hızlı olduğu için onları engelledi ve ferrari hedeflediği puanları aldı ama alonso süper bu sene

  3. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    DAHA YARIŞIN BAŞINDA, LASTİKLER YENİYKEN, HAMİLTON MASSAYI; 1. YA DA 2. TURUNDA ZORLANMADAN GEÇTİ GİTTİ. AMA ALONSO 40 TUR GİTTİĞİ YUMUŞAK LASTİKLERİ İLE HAMİLTONA 9-10 TUR DİRENDİ. SON TURLARDA Kİ BARİZ HIZ FARKINA RAĞMEN. MASSA / ALONDSO EN AZINDAN BU YARIŞ İÇİN KARŞILAŞTIRILAMAZ. KABUL ETMEKLAZIM, MASSA ÇOK YAVAŞTI. VE ÖNDE Kİ HERKES SORUN YAŞADIĞI HALDE, 3. LÜĞÜ DE ALONSOYA BORÇLU. ZİRA ALONSO ONU GEÇMEYİ DENESE GEÇECEKTİ VE ARKADAN GELEN HAMİLTONA, VEBERE, HATTA ROSBERGE DE GEÇİLE BİLECEKTİ.

  4. kerim sisman avatarı

    kirve arkadaşım demişsinki hamilton daha ii adamları geçti. doğru haklısın. ama alonso massanın arkasına gelene kadar bi sürü adam geçti ve lastikler bitti. hamiltonin 2 pitstop yaptı. yani hızı sürekli iyiydi. sürekli atak durumundaydı. alonso tabiki sonuncu başladığı yarışta 4. sıraya kadar çıktı hemde lastikleri bitmişti. mecbur korumaya geçti. hamilton taze lastiklerle geçmeye çalıştı. ama alonso beklenmedik bi şekilde geç frenaj yapıyordu. şunu demek istiyorum hamiltonun alonsoyu diğer araçlar gibi geçmesi kesinlikle beklenemez. bu yarışta belirttiğim gibi başka etkenler vardı. eğer aynı lastikler olsaydı her 2 araçta hamilton alonsoyu anca podyumda kupayı sallerken görürdü.

  5. O zaman kendi ismini yanlis yazmissin degistir

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bu adamın her düşüncesine bayılıyorum super bir acıklama ve savunması var alonso griddeki en başarılı pilot bence çünkü massa hamiltına karsi zayif kalip gecildi ama alonso 10 tur boyunca arkası tuttu ve tam gecerken blokajla hamiltonu resmen dışa attı ve arkadan gelen webber freni kacirinca pist disina cikti orda baska bir pilot olsaydı o sekilde savunma yapamazdi alonso kolay lokma olmadigibi gosterdi malezyada umarım daha HIZLI oluruz.Alonsoya sözler yetmez olağanüstü bir pilot

  7. Djarum; saygı bizden.mclaren taraftarı olduğum ve alonsoyu sevmediğim doğru,objektif olmadığım sıfatına ise bazen evet bazen hayır diyebilirim.dikkat edersen bu sayfada yazılan mesajların bir çoğunda alonsocu arkadaşların büyük çoğunluğu yarış içerisinde yaşananları değil sonuç olarak alonsonun 18. Başlayıp 4. Olduğundan bahsediyor yada hamiltonun hangi araçları alonsonun hangi araçları geçtiğini karşılaşılaştırarak ( sıralama turlarında kendinden 1,5-2 saniye yavaş araçları yarışda geçmekle kendi aracından 0,50-0,75 saniye hızlı araçları geçmek için çabalamak nasıl aynı gibi görülüyorsa artık ) sonuca nasıl tesir ettiğini yorumladığımızda bir anlamda çok önemsemiyorlar sadece evet iyi yarıştı diyorlar.ama sen sadece benim yazdığıma takılmışsın,belki sendede objektiflik yoktur ne dersin arkadaşım : ) yarışların güzel olması sonucundan daha önemli tabi ki helede kendi takımım bu yarışları kazanmışsa bundan daha iyi ne olabilir ben hep bunu savunurum,bunu herkes savunur !! bende diğer arkadaşlar gibi aslında sonuca bakalım diye belirtmişim son yorumumda.sonuç olarak aşağıda yazdığım pilotlardan sadece ikisi alonso-webber start pozisyonlarını koruyamamış ve geriye düşmüşler diğerleri start pozisyonlarını geliştirmişler.10 yıldır mclaren taraftarı olan,10 yılda sadece 1 pilot şampiyonluğu gören birine tabela taraftarı benzeri bir yakıştırmada ne derece gerçekçi olur takdir senin,selamlar …

  8. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Çok kötü başlayıp(bizim için), çok iyi tamamlanan bir yarıştı. Alonso hem yarışa heyecan kattı, hemde yapılabileceğin en iyisini yaptı.

    Alonso startta kaybetmese bence Vettel kaza yapmasa bile kazanırdı.Çünkü Vettel yarışta arkasındakilere hiçbir fark açamadı. Eğer arkasındaki Alonso olsaydı, kesin onu yakalayıp geçerdi. Zaten beklediğim gibi bahreyn deki Redbull Ferrari farkı 0,5 sn den 0,2 sn ye kadar inmişti.

    Bu arada, Alonso Hamilton gibi pite girseydi, Hamiltonun arkasında çıkıp onun gibi tırmanacak ve yine biten lastiklerle Hamilton gibi Massanın arkasında kalacaktı. Hatta Webber ve Hamiltonunda gerisinde 6, olabilecekti. O her zamanki gibi Şampiyona için en iyisini yaptı. Ayrıca Massayı ikinci geçiş denemesinde Massa çok sert şekilde Alonso nun önüne kırdı. Alonso o hareketten sonra Massayı geçmek için çaba harcamadı.

    Neyse, Sırada Malezya var ve Malezya da Alonsonun üstün olduğu pistlerden. Yine Massadan hızlı olacaktır. Malezyada Alonso çok kez kazandı. Genç Vettel ise Malezya da bence hızlı olamayacak. Benim tahminim Alonso Malezyada polden başlayıp kazanacak. Mclaren de Avustralya kadar hızlı olmayacak.

  9. kirve 12,bu sitede yorumlarını kaçırmadan okumaya çalıştığım üyelerden birisin,mc laren taraftarı olduğunu ve alonsoyu hiç sevmediğini ve objektif olmadığını bildiğim halde,ama bu son yorumunuz,bence sizin gibi f1 il ilgili bir kimsenin en son yapmasını beklediğim bir değerlendirmedir, yani özet olarak biz taratarların bu kadar güzel bir yarıştan sonra, sonuç odaklı düşünmemesi gerekir saygılar.

  10. Ben Schumaher taraftari yim.Starta Baton yavaslayabilirdi cunku Alonso ondan daha ileriydi carpismadan kacmak icin Alonso bir sey yapamazdi cunku Schumi ve Batonun ortasinda kaldi,yinede iyi kurtuldu. Yarisi iyi guturdu.Massayi gecmek icin biraz zor cunku Felipede iyi bir pilot,ikisininde araclari iyi formda,risk alamazdi.Massa Alonsuya yol verseydi Ferrari icin cok kotu olurdu,simpatisini kaybedirdi.MERCEDES BENZ-in dedigini ben TV-de duyamadim,ama Alonso oyle soylemisise telsizden o zaman yaris boyle gitmez.Hemiltonda cok iyi yaris cikardi,ne yazikki Weber bildigimiz gibi ters davranmakla onu yoldan atti,kendisinide.

  11. şu oldu,bu oldu şöyle olsaydı böyle olsaydı geçti gitti artık önumuzdeki yarışa bakıcaz ne olacak diye bundan sonra.sonuç olarak ;

    4. başlayan button 1.

    9. başlayan kubica 2

    5. başlayan massa 3

    3. başlayan alonso 4

    6. başlayan rosberg 5

    11. başlayan hamilton 6

    2. başlayan webber 9.

    olmuş biz buna bakalım gerisi geride kaldı..

  12. Mercedes Benz,gece gördüğün rüyayı mı anlatıyorsun yoksa ciddimisin,ciddiysen peşin söylim.kendinle çelişiyorsun haberin olsun,Massa alonso dan hızlıysa,nasıl oluyorda alonso pit ekibinde massanın çekilmesini isteye bilir,massanın alonsoya fark atması lazım değilmi?

  13. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    alonso yağmurun azizliğine uğradı.
    startta kayma problemi yaşadı, daha kalkarken. bu yüzden geride kaldı ve kalabalığın arasında kalıncada button çarptı. rahat kazanırdı belkide fakat olmadı. neyse bunada şükür..

  14. hasan erçin avatarı

    şu an ferrarinin 2. koltuğunda vettel hulkenberg vb oturmalıydı MASSA DEĞİL O ADAM FERRARİ PİLOTLULUĞUNA LAYIK DEĞİL ADAMDA KAPAİSTE BU KADAR ÜSTÜNE CIKIMIYO YA

  15. MagicAlonso avatarı

    Yaa bazı arkadaşlar olaya tek bir pencereden bakıyor.Elbette Alonso puan için savaşacak massadan hızlıydı ve zorlayabilirdi ama unutmayın ki 2 araçta aynı araç ve birbirine üstünlük kuracak yanları yok bu sebeple geçiş yapmak başka hızlı bir araçla geçiş yapmaktan daha zordur.Ayrıca Alonso yu izlediyseniz onboard kameradan olmadık yerlerde gaz kesiyordu Massa ya yaklaştığı zaman.Hamle yapıp da bir temas yaşamaları Ferrari ve pilotları için büyük kayıp olacaktı.Sonuçta bunlar takım arkadaşaı aynı takım için yarışıyorlar.

    Diğer bir konuda Hamilton daha cesaretliymiş hızlı arabalara atak yapmış bilmeme fark ettiniz mi ama Hamilton 2 pit yaptı.elbette ki agresif kullanacak zaten lastiklerden ötürü hız avantajı vardı.Hamilton aynı lastikle devam etmiş olsaydı Ferrariler kadar lastikleri iyi durumda olmayacaktı ve daha fazla hız kaybedecekti.Çünkü Ferrarilerden daha fazla lastiklerini hırpaladı.Aslında burda sorgulanması gereken Keşke massa kubica yı geçebilseydi çok fazla deneme yapamadı.Tutuk kaldı.Massanın pozisyonunda Alonso olmuş olsaydı kubicayı büyük ihtimal geçebilirdi.Zaten Alonso da bunu bekliyordu aslında massa geçtikten sonra ALonso da kubica yı geçecekti ama olmadı.Yinede okadar geriye düşmesine rağmen oldukça iyi iş çıkardı Alonso.yağmurlu yarışlarda bu sene Alonso ferrarisi ile çok güçlü bunu gördük.Başlarda herkesten hızlıydı.Malezya var sırada ve onun en sevdiği ve başarılı olduğu pistlerden biri belki yine yağmur yağar da heyecanın üst seviyede olduğu bir yarış daha izleriz

  16. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Alonso ile pit ekibinin telsiz konuşması ;

    – Massa önümde, çekin şunu !
    – Olmaz Alonso, o senden hızlı..
    – Kaza falan yaptırın birşeyler yapın..
    – Burası Renault değil Alonso
    – Olmaz, ben birinci olmalıyım, ben ben !!

    Daha sonra telsiz konuşmaları kesilir..

    Helal olsun sana Massa ! Forever Massa !

  17. yalnız sir jick b nin keyif alma konusuna katılmıyorum.alonso keyifli seyrettirdi yarışı.başarılıydı.18.likten 4.oldu
    ama puancı olduğu konusu doğru.
    tabi bitik lastiklerle massayı ve öndekileri zorlayabilirmiydi orasıda tartışılır.

  18. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ya anlamıyorum.Lewis startta kimleri geçti?Startta kaza olmasa Alonso veya Schumi yi geçebilecekmiydi?Vettel yarış dışı kalmasa yakalayabilecekmiydi.

    Lewis sıradan olarak adlandırdığınınz pilotlarıda geçmedimi?Lewis lastiklerini bitirdi hemde 2 kere.Alonso da bitirdi ama korudu.Lewis düzlükte daha hızlıyken burda Alonso nun daha geç frenajla ona savunma yaptığını ve Lewis'in diğerlerini geçtiği gibi geçemediğini göstermezmi?Sonuçta Massa nın arkasına geldiğinde lastiklerini korumaya başlamışlardı.Bir ara ROsberg ile bile aynı karede görünmüyorlardı.4 pilot arka arkaya giderken sizce bu nasıl oldu?

    Şimdi Lewis kesin geçerdi diyorsunuz?
    Bende kesin geçemezdi derim.
    Ama cevap:ikiside olabilirdi ve Alonso o kadar agresif kapattıki ben 2 side yarış dışı kaldı sandım.

    Şimdi bazıları ne laf edeceğini bilemez hale gelmiş.Ama bu insanların dilekleri umarım döner dolaşır kendi tuttuklarını bulur.Bence kaza olmasa en kötü 2nci olurdu.Kazanma şansı vardı.

    Şimdi 18ncilikten 4 üncülüğe çıkmasına laf edenler, 2006 da Kiminin sonuncu başlayıp tek pitle 3 çıkmasına (bahreynde) veya 2005 te o kurallarla efsane bulurlar.

    Üzülsünmü adam liderim diye?Umarım Alonso bundan sonra kimseyi geçmez yada çok az geçer.Nedenide umarım hep ilk çizgide hatta pole de olur.Lewis geçti Alonso geçmedi demek bence sadece nefret veya kin kusmakla ilgilidir.Bunun f1 bakımından açıklaması yoktur.

    Bakalım yağmur olmasa veya bu pist olmasa ne olacaktı.Umarım bu haftasonu kırmızıların hafta sonu olur.

  19. sir jack b nin söyledikleri doğru.

  20. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    Sir Jack B arkadaşım dün alonso en sona düştü sonra massanın arkasıan kadar geldi ve lastiklerini cok yıprattı bunu kendi acıklamasında söledi okumadınmı anlamıyorum. massanın arkasıan geldğimde lastiklerim pek ii deildi. onu gecebilrdm dedi ama arkadan lewis ve mark geliyordur diyor bu sence yetmezmi… adamın lastkleri kötü lewis gibi yeni lastkleri yoktu massa gibi yavaş deildi

  21. Sir Jack B.  avatarı

    Beni anlamayanlar için tekrarlayım.

    Alonso taraftarları hatta Alonso'nun kendisiyle aynı şeyleri söylüyoruz.

    Bu adam sağlamcı bir adam az puana kanaat getirip risk almayabiliyor. Ha bu başarıya götürürmü elbette. Ama herkes bu mantıkla yarışırsa her yarışın Bahreyn yarışı gibi olması kaçınılmaz ki gridde böyle çok pilot var.

    Ben Alonso puan tablosunun zirvesinde rahatken yarışlara yaklaşımını değiştirmeyeceğini düşünüyorum. Bence bu sezon rahat bir şampiyonluk kazanacak. Tek istediğiniz buysa merak etmeyin o size istediğinizi verecek.

    Ama ben onu izlerken keyif almayacağım.

  22. bir allahın kulu çıksada keşke alonsoda 22-23. turlarda biraz daha zorlayıp massayı geçse peşinden mclaren ve red bulla birlikte pite girip yeni lastiklerini taksa,kalan turlardada zorlayarak üst sıralara çıkmaya çalışsa ne güzel olurdu dese ne olur 🙂 senna,schumi,mika,kimi,montoya bu pilotların yarıştıkları yılların değerini şimdi daha iyi anlıyorum.

  23. tabi birde fianın aracların birbirini zorlamaması ve lastiklerini iyi koruması,lastikleri koruyalımda 20. turda nerdeysek 58. turdada orda olalım,tren vagonları gibi birbirimizi takip edelim stratejisini takımların ve pilotların aklına sokmuşken hamilton istediği kadar araç geçsin alonso gibi düşünenler her zaman kazanacak galiba.seyir zevkine gerek yok,schumının dediği gibi bekleki öndeki araç bir hata yapsın,sorun yaşasın. :))

  24. enteresan..nedense hamiltonun 1 pit yapmış olsa bu kadar hızlı olamayacağı söyleniyorda alonsonun hamilton gibi 2 pit stop yapsa hamiltonun alonsonun ne kadar önünde olduğunu söyleyen çıkmıyor.alonsonun kaza nedenıyle son sıraya düştügü ( 1. turda sc giriyor ve öndekilerle fark açılma gibi bir durum olmuyor) ve en hızlı turlarda önünde olan barichello hariç (58. turda atıyor en hızlı turunu) diğer önünde olan 4 büyük takımın hiç bir pilotunu geçemediği,alonso zayıf takımlarla tırmanmak için yarışırken ( alonsonun hamiltonun 1.3 sanıye fark kalana kadar arkasına geldiği ve 5 tur boyunca hamiltonu bu farkla takım ettiği tur 14.tur) hamiltonun button-webber-massa-rosberg-kubica ile yarıştığını söyleyen ve fazladan 1 pit stopla 24 sanıye kaybettiğini,kendinden tur zamanı olarak 1.201 saniye yavaş alonsodan daha iyi olduğu hiç akla gelmiyor.alonso massanın arkasında lastiklerini korurken hamilton alonsoyu yakalamak için hırpaladığı lastıklerıyle 47. turda her ıkısıde bu hızlı turları atıyor..takdiri ilahi,webber o saçma hatayı yapmasaydı şimdi başka şeyler konuşuyorduk.

  25. Katafal Kaya,hiç önemli degil dostum,ilgin için sagol.

  26. kerim sisman avatarı

    yaw bu haberdeki resim amma komik. herkes gider mersine alonso gider tersine. tersten geldi 4. oldu. helal olsun alonsoya. ferrari biraz daha çalışmalı araç üstünde. dubleler bizi beklio.

  27. @sennalonso;

    teknik bir sorun, 2 defa gelen ayni yorumdan birni pasif yaptim buna ragmen ikisi de gitti. ilginc oldu benim icin de, hatam olmasa da ozur dilerim…

  28. bende samimiyetle söylüyorum hamilton acayip yarıştı 🙂 fakat Alonso'dan başarılı mıydı, bence hayır, fazla atak yapmanız yarışa heyecan getirmeniz sizi başarılı yapmaz, o kadar atak yaptı, fakat yine Alonso'dan az puan aldı, evet ilk turda sonunculuğa düşen Alonso'dan… şimdi stratejiyi, webber'i falan hiç suçlamayın, o strateji sayesinde bu kadar geçiş yapabildi zaten, tur başına 1.5 2 saniye hızlı bu strateji sayesinde oldu, bundan dolayı da bir çok geçiş yaptı, güzel miydi, mükemmeldi, ama bu 1.5 2 saniyenin tümünü Hamilton cebinden çıkartmadı, mclaren'in bence başarısız ama agresif stratejisi sayesinde oldu… eğer hamiltonda tek pitle yarışsa ve lastikleri korumak zorunda olsa, sıkıysa bu kadar zorlasın, 2 pite rağmen lastik dayanmadı adama, öndekilerde yarışın ortasında zorlamayı biliyordu, massa dahil 🙂 massa geçildi evet, ama massa podyumdayken, Hamilton kendisinden 3 sıra geride bitirdi yarışı, button'ı geçmiş Hamilton, geçsin, Button tam 52 tur aynı lastikleri hemde yumuşak hamuru kullandı, bunları da göz önünde tutmak gerek…

    tabi ki Hamilton'ın atak yapma yeteneğini küçümsemiyorum, yalnız işinize gelince Alonso barrichelloya virgin'e kısacası çok çok hızlı olduğu kişilere atak yapmış oluyor, Hamilton Alonso'ya yaklaşırken, Ferrari'nin Barrichello'nun williams'ından ne farkı vardı? (hız farklarını kastediyorum)

    Hamilton bu gün en çok zevk veren pilottu evet, fakat en başarılısı mı, orada durun işte.

  29. Sevgili Fatih,
    Evet,Lewis neredeyse her yarışta böyle sürüyor,hep atak tam atak gidiyor.Kimide öyleydi,ama tek şampiyonluk alabildi.

    Alonsoda atak yapıyor,hatta bazen inanılmaz ataklar yapıyor,herkes bilir,ama nerde nasıl hareket edicegini fazlasıyla iyi biliyor Alo.

    Lewis arabanın adeta pestilini çıkarıyor.Evet,her an heyecan veriyor,ama dedigim gibi,böyle devam ederse aynı Kimi gibi çok hızlı ve heyecan verici bir pilot ama tek şampiyonluk,veya 2 şampiyonlukla kariyerini bitir.Işin ustalıgı şartlar ne olursa olsun,o şartlara uymak ve maksimumu çıkartmak.

    Ve Lewis,çok kritik anlarda telafisi olmayan hatalar yapıyor,3. senesi ve halen bu hatalarını düzeltmemiş olması,kendini diger konularda gerekenden az geliştirmiş olması kendi kariyeri açısından pek iyi degil.

    Komple diye tabir ettigimiz Alonso,bu yüzden Lewisten veya diger pilotlardan özelligidir Fernandonun.Heyecan veriyormu?Veriyor,usta mı?Usta,her türlü koşullara ayak uydurabiliyormu?O da evet.Alonso bu işin ustası..10 sene sonra bakalım kim daha iyi bir kariyere sahip olarak emekli olucak.

  30. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    arkadaşlar samimiyetle söylüyorum ki sir j.b adlı arkadaş haklı,yani tamam sizi sonuclar mutlu ediyor olabilir buna da saygı duyarım ama çıkıp yani alonso sonuncuydu da ona ragmen geldi gibi açıklamalar bana çok ahım şahım bir durum değil,evet iyi mi sürdü tabii ki iyi sürdü ama pistteki hız-dayanıklılık kombinasyonu en iyi olan araçta,ve bu da alonso yani boru değil,napacaktı yani 18. likte mi kalacaktı.. bir de lewisle karsılastırmalar yapılmıs,el insaf yani,şu yarış için de lewis le karsılastırma yapılabiliyorsa ben gercektne bu işten hiç anlamıyorum..
    alonsonun pist üzerinde geçtiği en ciddi kişi williamsıyla baricello yanlış hatırlamıyorsam;pekii lewis kimleri geçmiş; takım arkadaşı button dan tutun da massaya webbere rosberge kadar gider,ki hiç birinde sorun felan olmadan yapılmış ataklar bunlar,hele hele rosbergi o hızlı virajlardan önce dışardan geçişi inanılmazdı.. evet size göre birçok konuda alonso daha iyi olabilir,ki bana göre de lewise oranla üstün olduğu tarafları oldukça fazla ama sözkonusu şey yarışa heyecan katmak ya da geçiş yapmaksa 2007 den beri bunu pisste tek yapan kişi bu adam,hangi sezona bakarsanız bakın,büyük takımlar arasındaki bütün geçişlere tek başına imza atmış bir adam..

  31. djarum alonso hamiltonumu geçecek kadar yaklaşmıştı? aralarındaki fark en fazla 1.2 saniyeye kadar düştü onun altına düşmedi hiç,geçecek kadar yakın değildi.massayı geçmek isteseydi geçerdi diye düşünenler sezon sonunda keşke geçmeye çalışsaydı diyerek bu yarışta fazladan alacağı puanları aramasalar sorun yok tabi.

  32. Benim yorumum neden silindi?Kötü bişey yazmadımki…Lütfen neden silindigini açıklarmısınız?Yorum şu:

    Alonso,sen neden yarışıyorsun ki?Lewis varken sana geri çekilmek düşer dostum.Sen sonunculuga düşüp,dödüncülüge yükselebiliyorsun,sonra massanın arkasına takılıyorsun,lastikler tamamen bitmek üzere oldugu için heralde..
    Lewis yeni lastiklerle adeta uçuyordu,senin arkana geldi tıkandı,lastikleri hemen bitiverdi..
    Ha,Lewis inanılmaz bir pilot,insan dışı birisi,adeta uçuyordu(yeni lastiklerle),peki Webbere ne demeli?
    Utanmadan senin tur derecelerini yakaladı,bir sen,bir o hızlı turlar attı,şuna bak sen bakim..
    Alonso,sen sahte şampiyonsun,2005-2006 daki şampiyonlukların TAMAMEN şans.

    Schuminin son yarışlarda motoru patladı şampiyon oldun dostum,senin is hiç motorun patlamadı,önde giderken pitte inanılmaz bir hatayla senin latigini yerine takamayıp yarış dışı kalmadın,italyada motor arızasıyla yarış dışı kalmadın.

    Suzukada "EFSANE" Raikkönen piste herkesten en az 1 saniye hızlı MP-20 yle 22. kalkıp 1. bitirdi,sen 17. başlayıp 3. bitirmedin.Sende geçiş kabiliyeti yok,sıradan bir pilotsun dostum sen,aynı Button gibi.Hiç heyecan vermiyorsun izliyenlere,vs.vs.vs.

  33. Olur yaa bu takım ve Alonso gücünü kaybetmezse ilerki yarışlarda daha çook son on tur izleyeceğiz.Bu habere fiyaka yazıları yazanları not edeceğim.Button 6 turda pit e girmişdi sanırım Alonso ise 8. tur.Birisi sürekli atak yaparak o seviyeye o lastiklerle gelmiş.Diğeride sıra boşlularından tanrısı onu öne sürüklemiş.Başarıda kişisel haklar vardır ama bunun içinde çok şans var.

  34. Uzun olmayan yaşamınızın 3 senesini şampiyon olamayarak harcamışsınız.Şu an iyi bir aracın var ve dengeli yarışlarla şampiyon olma ihtimalin çok fazla.Sonunculukdan 4. olmadurumundaysan ne yapmak istersin.Alonso ,rakiplerimin hepsinden fazla puan aldım dşye zaten söylemiş…

  35. Alonso,sen neden yarışıyorsun ki?Lewis varken sana geri çekilmek düşer dostum.Sen sonunculuga düşüp,dödüncülüge yükselebiliyorsun,sonra massanın arkasına takılıyorsun,lastikler tamamen bitmek üzere oldugu için heralde..
    Lewis yeni lastiklerle adeta uçuyordu,senin arkana geldi tıkandı,lastikleri hemen bitiverdi..
    Ha,Lewis inanılmaz bir pilot,insan dışı birisi,adeta uçuyordu(yeni lastiklerle),peki Webbere ne demeli?
    Utanmadan lewisin tur derecelerini yakaladı,bir lewis,bir o hızlı turlar attı,şuna bak sen bakim..
    Alonso,sen sahte şampiyonsun,2005-2006 daki şampiyonlukların TAMAMEN şans.

    Schuminin son yarışlarda motoru patladı şampiyon oldun dostum,senin is hiç motorun patlamadı,önde giderken pitte inanılmaz bir hatayla senin latigini yerine takamayıp yarış dışı kalmadın,italyada motor arızasıyla yarış dışı kalmadın.

    Suzukada "EFSANE" Raikkönen piste herkesten en az 1 saniye hızlı MP-20 yle 22. kalkıp 1. bitirdi,sen 17. başlayıp 3. bitirmedin.Sende geçiş kabiliyeti yok,sıradan bir pilotsun dostum sen,aynı Button gibi.Hiç heyecan vermiyorsun izliyenlere,vs.vs.vs.

  36. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    alonsoyu gram sevmem ama bu yarışta birinci kim sence deseler alonso derim spin attığında geri dönmemesi herkesi beklemesi muhteşem yükselişi bitmiş lastiklerle hamiltona geçit vermemesi hamilton son bölümde önüne duvar örseler durmıcak gibiydi ama alonsonun ne yapmam gerektiğini biliyorum demesi beni bitirdi D:

  37. Geçmiş olsun. istersen kullanmam bir daha eski nickini. amma velakin seni buralarda daha çok görmek isteriz.Hem Raikkonen de dönüyormuş.

  38. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    arkadaşların boşverin siz moralinizi bozmayın, ak a kara deseler karalara mı bürünecek,üzmeyin tatlı canınızı,geçer gider bunlarda…Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir diye bir söz varya, bu sözün değiştiğin gördüm ben mesela:D

    Alonso'nun açıklamarı mantıklı,çünkü bunlar takım arkadaşı,bugün massadan daha iyi bir performans gösterdi,zorlasa geçebilir miydi, belki… Ancak arkasına kadar gelirken lastiklerini acayip eritti. 8 veya 9. tura pite girdi sanıyorsam…ve çıktıktan sonra 4.lüe kadar zorladı. Bu tarz bir pistte geçiş yapmanın riskleride var,atağınızı yediremeyince ciddi zaman kaybınız oluyor. Zaten Massa'danda ahım şahım hızlı deildi arkasına geldiği zamanda…geçişini en fazla risk alıp yapacaktı,bu da iki takım arkadaşını ve takım puanlarını tehlikeye sokacaktı…ama çok şükür ki şampiyonluğun 100m yarışı değil MARATON olduğunun farkında. Zekiceydi.

    Niyetinin Hamilton ve Webber'i yavaşaltmak olduğu fikri afedersinizde çok saçma. Yeni lastiklerle Hamilto yardıra yardıra geliyordu. Her tur sizden 1-2 saniye arası yiyen bi adama savunma yapmak için beklemek… Saflık denilebilir buna en fazla…

    Massa'yı geçti diyelim sonrada Kubica…Kubicada iyi defans yapan pilotlardan, o lastiklerden sonra ona atak yapmak çılgınlık… Daha sezonun bu kadar başındayken bu kadar büyük riskler almak çok gereksiz… İlerleyen yarışlarda gerekli olursa görürüz bu riskleri meraklanmasın kimse…

    Yarışın başında yerini koruyabilseydi yine birileri çok ballı bu adam,şanslı bu adam falan diye konuşacaktı bir kamyon…Daha iyi oldu bu:D ha bu arkadaşlar Button için ağızlarını pek açmıyorlar ama. Alonso geçen yarış durmadan kontrollü bir şekilde arkasında durdu Vettelin ve Vettelin talihsizlii sonucu atak yapmadan geçebildi ŞANSLI ama Button mükemmel yarış.(bu sırada harbiden iyiydi tebrikler diyelim bir kez daha)

    Mclaren sıralama performansını düzeltirse ortalık iyice karışacak,çünkü yarış performansı açısından çok büyük farklar yok takımlar arasında…eğer Mclarenler sıralamalarda zirveyi alırlarsa Malezyada geçilmeleri zor çünkü uzun düzlükleri var… Bakalım diğer yarış neler olacak…Umarım Alonso podyumun en üst basamağında olur.Takımdaşı Massa'da yanıbaşında:D

    Son olarak, diğer yarışlarda zevkli olacak, lastikleri iyi kullananlarla,çok yıpratanlar arasında son turlarda inanılmaz rekabetler göreceğiz…Özellikle Mclaren Redbull ve Ferrari bizi hop kaldırıp hop oturtacaklar:D

    Herkese iyi geceler…

  39. sağolasın minardi kardeş…adını bir ara nick olarak kullandığım ufaklık hastalandı hastaneye yatırdık(musab bera). ağzımın tadı yoktu. zaten kimi de yok adam şahsi zevklerini takla ata ata tatmin ediyor bizi buralarda yalnız bıraktı. birşeyde yazdıkmı millet yanlış anlıyor hakaret ediyor. hülas ağızımızdan ne çıksa suç oluyor…öyle işte…

  40. alonso yarıştığı zaman boyunca yarış içerisinde atak yapıp bir kere bile kimi yi geçememiş. buda asparagas herhalde…:)

  41. Musab nerelerdesin Raikkonen gitti yokoldun ortalıktan. Hosgeldin. Veyahut daha önce de buralardaydın da ben görmemişim. neyse.

  42. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ben Dünya geneline bakarım.Sende bir kaska bak.Medya da geçen magazinsel şeylerin %90 ına inanma %10 una süpheyle yaklaş.Benden sana tavsiye.

  43. harfleri birleştir(t u rkiye) sonra okuyamadım asparagas deme…bu sitenin de kaynak olarak kullandığı sitelerden alınan bir haber.

  44. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Dünyanın hiç bir yerinde geçmeyen sadece asaparags veya şakayla verilmiş bir cevap.Seni ilgilendirmez kaldıki öylE VEYA öyleyim.Hala senden iyi olmuyorumuyuz?Neyse kapatalım.

  45. http://www.t u rkiyef1.com/haber/20312/Fernando-Alonsonun-en-sicak-r%C3%B6portaji

  46. benim yoruma cevap veren sensin. üstelik yalan ifadelerle suçlayarak…kendimi kimseden üstün görmedim çok şükür…cüppe ile de dolaşmadım. bak halen hakaret ediyorsun. çok ayıp ediyorsun. alonsonun ateist olması kendisiyle yapılan bir röportaja verdiği cevaplarda yazıyor. orada başka sorularda sorulmuş. neden asparagas olsun ki? her ne ise…pilotun gibi bir adammışsın vesselam…

  47. kim neye inanıyorsa inanr ya da inanmaz, 3. şahıslara ne ki bundan?

  48. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    http://www.jmjauto.com/New%20Photos%209-23-04/Alonso%202004%20%20Sd%20FG%20web.jpg bak sana kanıtım.Umarım bir daha sahte bir haberle karşıma gelmessin.Bu tip konu hakkındada konuşup sporun içine katmaya gerek yok.Dediğim gibi kişisel tercihler ve insanlar özgürdür.Sporun içinde din ve siyaset sevmiyorum.

  49. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Sen kimsinki beni affedicen ?Kendini üstün gören şu cübbeli takımından adamlar gibi konuşma.Asparagas haberlerin içinden aklına geleni seçip karşımada gelme.Bir zahmette birdaha karşılıklı yorum yapma benle.Hiç sevmem böyle bakış açılı insanlarI.Delikanlıca.

  50. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Kaldıki birisi atheist ise bu kimsenin sorunu değildir.Kişinin kendi seçimidir.

  51. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Alonso atheist değilki.Bunu kaskına bakarak görebilirsin.Asparagas bir habere bu kadar takılma.Kimin ne olduğuna veya olacağınada sende karar vermessin bende.O yüzden hiç girme bu konulara.

  52. bak arkadaş. bu tavrın yanlış sana birşey öğretme derdinde değilim. fakat yazdıklarımda alonsoya aferin diyorum. sevmediğimide söylüyorum. böyle bir hakkım varmı? var…başına bir bela gelmesiyle alakalı bir kelime varmı? yok. sen nickimi görünce elin ayağın titremiş sinirlenmişsin. sallamışsın. gayet kibar bir yorum yaptım. öyle çok dindar takılıyorsun ifadeleri de küçümser tavır da olduğu için hoş değil. kim dindar kim değil bu iş tavırla belli olmuyor kabir den içeri girdinmi ne mal olduğun ortaya çıkıyor…ara sıra dua içeren ifadeler yazıyor olmam neden sıradışı oluyor anlamıyorum. yoksa inanan insanları sevmiyormusun? yoksa taptığın pilot gibi sende mi ateist sin?

  53. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Başarılı olmasını istememenin tek nedeni Kimi ve kimi fantazilerin bence. Mclaren Kimi yerine,Alonso-Hamilton ve Ferrari de Alonso-Massa yı tercih ettiyse sanada saygı duynak düşer.Umarım bir daha en ufak sorun yaşamaz ve nerde olursa olsun günün sonunda en karlı olur.Geçiş yapmıyor diyorsun demekki genelde iyi yerlede başlıyor.Umarım geçişte yapar yarışlarıda kazanır.Sende o muhteşem Ferrarilerin ardında baka kalırsın.Kimi yi pek sevmem ama senin yüzünden nefrete gidiyor olay.Her olayda Alonso ile ilgili bir açıklaman var.Adam kazanabilecektik diyor,ama sorundan sonra 4.lük iyi diyor.Demesinmi?Senden izinmi alsın?Yada her soruya I DONT KNOW,ITS NOT END OF THE WORLD cevabınımı versin?

    Yada onlara günlerini göstereceğimmi desin.

  54. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Sir Jack B. dostum kusura bakma – bile veremeyeceğim çünkü değmez.Ama hayretler içerisinde kaldım.Bunları yazarken ayıkmıydın diye soracağım iznin olursa.(umarım cevabın hayır olur)

  55. nerde beddua etmişim. sen yorumlarımı kafandaki sabit fikre göre cevaplıyorsun. her insan bir can taşır. kimsenin canına birşey gelmesini temenni etmem. başarılı olmasını istemem onun kaza yapmasını başına bir iş gelmesini istemem gibi algılanıyorsa tarafından bu senin kalbinin kirliliğidir. benim değil.

  56. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    jonathan. terbiyemi bozdurma.sevmiyorsan yorum yapmassın.Şimdi bende Kimi taklalar atsın desem hoşuna gidermi.Sevdiklerine birşey olsun desem hoşuna gidermi.Çok dindar takılıyorsun ondan sonra beddua nın bini bin para.Ağzından çıksın koynuna girsin.Alonso hakkında ne kötülük istiyorsan 1000 beteri kimi'nin olsun.Töbe töbe akşam akşam.

    O geçiş yapmayan Alonso değil senin kimindir.

    Neyse El maatdor böylelerine inat hep daha iyiye hep en iyiye.Kazalar ve olumsuzluklar senden uzak,senin kötülüğünü isteyenlerin umutlarına ve hayallerine direk olsun.

  57. elif çivici avatarı

    Önündekileri zorlamak istemedi fazla,lastiklere güvenemedi daha doğrusu öndekileri geçmekten çok arkada onu bekleyen tehlikeye cevap vermesi gerekiyordu zaten nitekim öyle de oldu,aracı çok zorlasa belki pite ihtiyacı olacak,sıra kaybedecekti ama bazen garantici olmakta fayda vardır,12 puan az bir puan değil.Ayrıca da Button ın da görüntüsü ekrana gelmişti pist üzerinde lastik öyle çok ufalanıyordu ki bir şerit oluşturmuştu.O yüzden lastikleri korumak önemliydi.

  58. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    evet, kendide üstü kapalı olarak, masayı geçmediğini/ geçmeyi denemediğini söylüyor. (sanırım kolay kolay takım arkadaşıyla birbirlerini geçmeyecekler.) bence massa ve kubica yı geçer, buttonu da zorlardı.. ama denemedi.. bende bu huyunu sevmiyorum…

  59. start çıkışında geri kalması onun suçumu bilemeyiz ama onun dışında ki yarışı gerçekten iyiydi. daha evvelki yarışlarında çok az gördüğümüz geçişler yaptı. klasik alonsonun dışında bir pilot imajı çizdi. aferin. şansın(starttaki gibi) böyle fakat sürüşün böyle olmasın. neticede başarılı olmanı istemiyorum alonso. çünkü seni sevmiyorum. delikanlıca…

  60. Yani öyle yorumlar var ki, Tamam Alonso gayet iyi yarıştı , savunmayı da iyi yaptı da, gridin en hızlı araçlarından biriyle virgin i geçemeseydi f1 de olmaması lazımdı zaten. geçtiği adamlar virgin, hrt, toro rosso gibi takımlarda yarışıyorlar. Hele bir virgin'i geçişi vardı ki viraj çıkışında nerdeyse yarım saniye arkasındaydı düzlük bitmeden yanından geçip gitmişti bile. Onlarda birşey yok ayrıca takım arkadaşını niye korusun anlamış değilim. Hayır sezonun bittiği falan da yok ki her puana ihtiyaçları var ve alonso'nun da öyle aman massa'yı koruyayım gibi bir düşüncesinin olduğunu hiç zannetmiyorum. Şuna alonso massa'yı hamilton da alonso'yu geçemedi diyelim olsun bitsin. Takım arkadaşını korumak şaka gibi birşey çünkü henüz sezonun ikinci yarışında.

  61. 20 sıra geri düşüp yukarı tırmanırken hem araç hem fernando oldukça hırpalandı(son turlarda buyüzden düşüş oldu) aynı şekilde hamiltonda öyle eger şanssızlıklar olmasaydı bu 2 isim arasında bir çekişme olurdu diye düşünüyorum..

  62. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bazı arkadaşlar yine Alonso'yu yeğe göğe sığdıramamışlar. Evet iyiydi, katılıyorum. Ama olağanüstü bir şey değildi. Öne tırmanana kadar atak yaptığı otomobiller rekabetçi değildi, ilk 6 dışındakiler zaten çok yavaş. Onları geçmesi zaten beklenen bir şeydi. Massa'yı biraz zorladı ama sonra bıraktı. Ben Alonso'dan ekstra bir şey görmedim. Bence puan almayı düşünmek yerine sahip olduğu yeteneği daha fazla zorlayarak kullanabilirdi. Ama takım da talimat vermiş olabilir riske atmamak için.

  63. hangi 40, nerdeyse 50 tur, 50 tur aynı lastiklerle geriden ataklar yaparak ve zorlayarak geldi, hamilton 2 pit yapmasına rağmen lastikleri bitirmişti, ne kadar zor bir iş başardı tahmn edeblrsnz, üstelik ilk turda sonuncu sırada olan hamilton değil alonsoydu 🙂 evet hamilton'ın ataklarından bende çok keyif aldım fakat alonsonun başardıklarını görmemek bu koşullarda bana mantıklı gelmiyor

  64. ama yükselirken lastiklerini fazla aşındırdı alonso o kadar arkadan gelmek o kadarda kolay değil çünkü williams gibi çok fazla fark olmayan takımlarıda geçti alonso lewis 2 pitstop yaptı ama 8 tur kala bitirdi alonso lastikleri herşeye rağmen 40 tur çık iyi kullandı

  65. aLonsoKenan doğru söylüyorsun+ hamilton massayı geçmeseydi alonso hamiltonu geçecekti,bütün sektörlerde alonso hamiltondan hızlıydı tam atak yapacak pozisyona gelmişti tam o sırada massayı geçti,haliyle alonsoda massayı sollamadı.

  66. aLonsoKenan  avatarı

    Sir Jack aLonso'nun nasıl bir pilot olduğunu hayatın boyunca anlıyamassın..Mantıklı ve yarışa göre yorumlar yapman daha iyi olur.

    aLonso massa ve hamiltonın arkasına gelirken massadan hızlıydı belki massa yı geçseydi kubicayıda geçebilirdi kim bilir.Ama gayet güzel yarış çıkardı.Tek o değil tabiki hamilton da iyi yarış çıkardı.

  67. Sir Jack B.  avatarı

    Kusura bakmayında arkadaşlar Alonso'nun daha iyisini yapabileceğini ama yapmadığını düşündüğüm için eleştiriyorum. Bunu kendisi de söylüyor.

    Bu Alonso'nun tarzı geçmiş yıllarda da gördük. Zayıf Renoda ki mücadelesi daha iyiydi. Ferrari'ye geldiğinede sevinmiştim. O gridin en iyilerinden birisi ama böyle puan bazlı yarıştığında bana keyif vermiyor.

    Bence çok iyi bir yarış çıkarmadı. Geçtiği araçlar gridin arka sıralarında ki araçlar. 2 sn hızlı olduğundan bahsediyor ve gördüğümüz kadarıyla rahat geçti. Kaybedecek bir şeyi yoktu sonuna kadar zorladı. Ama puan barajına girince pozisyonuna razı oldu. Yani Hamilton'un verdiği mücadeleyle onun verdiği mücadele bir değil. Gerçek rakipleriyle mücadele etmedi. Ayrıca Hamilton ve Webber pite girmese 6. olacaktı buda iyi bir sonuç olmazdı.

    Massa'yı geçemezmiydi geçerdi Kubica'yı da geçerdi ve yarışın ortalarında Button da çok uzakta değildi. Lastik aşınmasından bahsetmişsiniz ama önünde kilerle eşit şarttaydı. İstese yükselmeye çalışırdı ama bunu yapmadı.

    Bende bunu eleştiriyorum. Sizin için 4. lük tatmin edici olabilir. Benim için hiç farketmez kimin kazandığı umrumda bile değil. Sadece güzel yarışlar izlemek istiyorum.

  68. Tam bir takımdaşlık örneği seyrettik bu gün,Biraz aksayan takım arkadaşını, diğer pilotlara karşı nasıl korunucağını gösterdi alonso,tebrikler.

    gerçi sağolsun,spikeri ve uzun reklamları anlamasamda RTL sayesinde izledik)

  69. eğer alonso değilde massa savunma yapıyo olsa hamilton geldiği gibi geçerdi massayı.Alonso'ya tebrikler başarılı savunmasında.Massa'yada podyumu getirmiş oldu.

  70. burak bocek avatarı

    Sir jack B.gerçekten yazına katılmak mümkün değil.Mücadeleden bahsetmişsin daha yarışın hemen başında en geriye düşüp o kadar yükselen kimdi?18 20 sıra kazanmak mücadelesiz bir yarışla mümkün mü?Yarıştan önce bu şartların oluşacağını kim bilebilirdi.Redbull baskındı ve yarışı alması bekleniyordu normal şartlarda.Alonso bir ihtimal Webberi geçip zorlarsa belki galibiyet alır diye senaryolar yazılıyordu.Ancak beklenmeyen olaylar oldu ve o kadar geri düşünce kazanmayı düşünemezsin doğal olarak.Çok mantıksızca buldum yorumu kusura bakkmada

  71. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Sir Jack B. arkadaşım yazını dehşet içinde ve bazen tebessüm ederek okudum.Yazın Alonso antipatisinin somut bir örneği,Alonso ve Hamilton bugün yarış kariyerlernin en iyi yarışlarından birini çıkardılar,yarışın yarısından fazlasını Massanın arkasında geçirdiğini yazmışsın,bitmiş lastikle ancak bu kadar olurdu.Ayrıca tüm pilotlar araçları lastikleri elverirse önündeki rakibini geçmek ister bunun için hamle yapar ki Alonso bunu çok kere yaptı bugün birçok atak izledik ondan.Alonso şampiyon olsa sen ve senin gibi düşünenler neden tüm yarışları kazanarak şampiyon olmadı diye eleştireceksiniz Alonsoyu.

  72. Massa ilk başta yol verse Alanso belki Lastiği bitmeden kubica
    'yı geçip 2. bile olabilirdi Massayı zorlamaması gerçekten usta bir pilotun yapabileceği bişeydi. Alansoyu performansı için tebrik etmek lazım Bahreyn'den sonra çok keyifli bir yarış izledik umarım devemıda böyle keyifli geçer.

  73. Sir Jack B.  avatarı

    Alonsodan talihsiz açıklamalar. Sen nasıl bir pilotsun anlamadımki. Kullandığın gridin en iyi pakedi belki. Yarışa kazanabilirdim diyorsun 4.lüğe seviniyorsun. Hatta yarıştan önce bu sonucu kabul ederdim gibi bir cümle kuruyorsun. Bu nasıl yarışçılık anlamadım. Bu kadar puancı olma biraz mücadele et. Geriden iyi geldin ama yarışın yarısınıdan fazlasını Massa'nın arkadasında geçirdin. Belki Hamiltonla Webberede geçilecektin ozamanda mutlu olacakmıydın. Hadi Massayı geçemedin yada geçmek istemedin bari böyle açıklamalar yapma.

    Pilotlar bu mantıkla yarıştığı sürece yarışlar tabiki sıkıcı olacaktır. Bu Alonso'nun da umrunda değil tabii ben hiç risk almayım biraz puan alsam yeter. Anlışılan hızlı aracı bulunca yarışların (futbol deyimiyle) üstüne yatmaya başlayacak şampiyon olduğu sezonlarda ki gibi. Eee bunun işe yaramadığını da söyleyemeyiz. Ne yazıkki gridde bu tarzda çok pilot var ve bu mantıkta ki pilotlar yarışları sıkıcı yapıyor.

  74. Fotoğraf çok güzel bir anda çekilmiş.Herkes Mersine Alonso tersine:))Alonso gerçekten çok iyi iş çıkardı bu gün.Harika geçişlerini ve Luise karşıda harika savunmasını gözlerimizi kırpmadan izledik.Muhteşem bir hafta sonu oldu Kırmızılar için.

  75. En mantıklısını yapmış massaya atak yapıp takımın tepkisini almanın lastikleri aşındırmanın ve basına malzeme çıkarmanın anlamı yoktu,lastikleri koruyup geriden gelenlere karşı savunma yapmak en iyisiydi,gerçi massa değilde başkası olsaydı belki onuda sollayıp ikinci bile olabirdi.

  76. bizde sonuçtan memnunuz. puan alamaz artık diyodum ama sonuç gayet iyi bizim için. bugün ki performansı beni çok mutlu etti ve beni tekrar ve tekrar en iyisi olduğuna ikna etti. tebrikler alonso

  77. burak bocek avatarı

    Takıma ve pilotlara tebrikler.Birincisi çok iyi bir araç yapmışız cidden ve her koşulda podyuma çıkabiliyoruz.Umarım bu istikrarımızı devam ettiririz.En güçlü pilot kombinasyonuna sahip olduğumuzu düşünüyorum.Bu bizi en güçlü araç olmasakta sürekli yüksek puan toplayarak takımlar şampiyonluğuna ulaştırabilir.Bu kadar geriden daha iyi sonuç alınamazdı.Startta gerilere düşmeseydi galibiyet şansı muhtemeldi.Ancak yarış bu se ve sa dilek kipleriyle yürümüyor.2 yarıştır kazanabilecek potansiyele sahip olduğumuzu göserdik bence.Neden pole den başlayıp daha baskın yarışlar çıkartmayalım?Burada çok iyi olmasak bile son zamanlarda bu talihsizliğide yenmiş görünüyoruz.Haydi çocuklar Malezya da daha iyi olucak inşallah

  78. Tabii öyle diyeceksin… Kubica kankan,Massa sahip olman gereken takım arkadaşın:Zorlama arzunu çokda görmedim.ALonso o pozisyona rağmen hiçbirşey kaybetmedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir