Button: "Bu Zafer McLaren'i Tetikleyecek"

yazar:

kategori:

Dünya şampiyonu pilot, Melbourne’de rakiplerine göre oluksuz lastiklere daha erken geçti ve bu karar onu zafere taşıdı.

Şampiyonluğu kazanmak için McLaren’in hâlâ gelişmesi gerektiğini belirten Button, Avustralya’daki yarışın motivasyonları ileri taşıdığını düşünüyor.

Button: “Etrafta koşup bağırmak istiyorum. Çünkü bu en inanılmaz tecrübe. Kariyerimdeki bu an çok özel ve bu sene bunun üzerine bir şeyler koyabiliriz”

“bu bize bir parça yön verdi. Zafer için çok açız ve bu sadece tadına bakmaktı. Umarım bir kaç gelişimle bu durum devam edecek.”

“Takım bu hafta sonu harika bir iş çıkardı. İleri yönde bazı iyi adımlar attık ama yine de yeteri kadar hızlı değiliz. Şimdikinden daha hızlı olmalıyız. Ama bu harika bir sonuç ve sahip olduklarımızla burada kazanmak, görülmeye değer. Bunun üzerine koymaya devam etmemiz gerek”

Button, McLaren ile ilk galibiyetinin, BrawnGP ile geçen sene ilk yarışını kazandığındaki kadar mutlu ettiğini de ifade etti.

Button: “Muazzam bir şey, gerçekten öyle. Benim için çok değerli. Çünkü geçen sene çok özel bir sezondu. Bu kış, takımı tanımak için çok uzun geçti ve harikaydılar”

“Beni gerçekten sıcak karşıladılar. Bu konuda biraz sıkıntı yaşayacağımı düşünmüştüm ama şimdiye kadar hiç olmadı. Araca alışmam takıma alışmamdan biraz daha uzun sürdü. Ama mutluyum ve eğer kokpitte mutlu olmasaydım bu olmaz”

Button’un zaferindeki kilit nokta, kendi kararı ile oluksuz lastiklere geçmekti.

Button: “Benim için bu bir zorunluluktu. (Geçiş lastiklerinde) Yer kaybediyordum. Normalde sevdiğim şartlardır ama bir denge sağlayamadım ve eğer bir şey yapmazsam 6., 7. veya 8. olacağımı düşünüyordum. Son düşündüm ki eğer lastiklerimi bu kadar çabuk harcıyorsam, pist kurumuş olmalı”

“(Oluksuzları) taktığımızda amaç her zaman tek pitti. Ardından 7-8 tur sonra oluksuz lastikleri takıp piste çıkan araçları yakalamak için çok zorladım. Arka lastiklerim bitmeye başlamıştı ve sonu gözü yaşlı bitecek diye düşündüm”

“Elimden geleni yaptım. Ardından ayarda değişiklik yapmak bana arkadan kayma sağladı ve bunu iyi kullandım. Son 20 tura kadar lastikleri korumam gerekiyordu”

“Sıralamalarda ön sıradaki hızlı araçların temposunda değildik. Ama yarış tempomuz son iki yarıştır daha iyi. bugün bize şartlar yardım etti ve bazı iyi kararlar aldık. Ama F1, sadece en hızlı olmaktan ibaret değil. Doğru kararlar vermek, aracı ve lastikleri korumaktır. (Bugün) her şeyi doğru yaptığımızı düşünüyorum”

“Çok ama çok mutluyum. Takım çok iyi bir iş çıkardı. Bu gecenin keyfini çıkarmalıyız. Benim için bu özel bir gün”


Yorumlar

  1. pek button hayranı olmasamda button'u tebrik etmekten yapacak başka bişey yok.Haketti kazandı mazeretler kaidenin yerini bozmaz.Tebrikler Button!!

  2. starta button ıyı kalkamadı aslında.1. viraja geldiğinde frene hafıfce dokunmus olsaydı temas olmaması için (sonuçda yarım araç boyu gerıdeydı alonsodan ve alonsonun kacacak yeri yoktu) alonso hemen onun önünde olacaktı ve dışardan gelen schumayer hem alonsoyu hemde buttonu geride bırakabılırdı.buda buttonun 6.sıraya gerilemesi demekti.

  3. Avustralya yı kazananın sezonu şampiyon olacağını düşünmüşümdür.Bu ilk açılış yarışı olmasınamı yoksa sadece kendine özel bir tılsımmı sezon sonunda görebileceğiz.Button şampiyon olamazsa sadece rastlantı diyeceğim ama şampiyon olursa o zaman ' demek ilahi adalet; olması için ortalığı birbirine katıp olduruyor' diyeceğim.Sezon sonunu beklemek gerek.

  4. Button kendi kendini kandırıyor..
    Hamilton olduğu yerde her zaman favori odur..Yarışı yarış olarak alıp sonuna kadar zorluyor..button kız gibi araç kullanıyor ve şanslı da..

  5. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Luris bende senin gibi Malezyada sıralamalar ve yarışlarda Ferrari-Mclaren rekabeti bekliyorum.

  6. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    şöş0+755544oponçömkkkkö.ööö jop77y7u7yğ7ı höçşşiişş

  7. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    şöş0+755544oponçömkkkkö.ööö jop77y7u7yğ7ı höçşşiişş

  8. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Senin Düsüncene Göre Yazarsak Benimde O zaman "Schuminin Kanadi Kırılmasaydi Lewis in lastikleri yıpranmasaydi massa lastiklerini isitsaydi vettel in freni bozulmasaydi webber hamiltonu bicmeseydi"demem lazim … Lütfen yani biraz da takdir etmeyi bilelim

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Jenson Button kusursuz bir sürüş çıkarmıştır. Kuru lastik evet kumardı, ama tam tamına 50 tur boyunca yumuşak lastiklerle turlamak da neyin nesidir… İnanılmazdı. Lastiklerini sürekli kollamasına rağmen farkı da hep sabit tuttu. Gerçekten hak etti.

  10. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Arkadasim Daha Ne Diyeceksin Zaten O Olmasaydi Bu Olmasaydi Kaza Yapmasaydi Eee Baska istersen Birde Gökten Vahiy inmeseydi yazsaydin (: Lütfen Bir Kerede Takdir Etmeyi Ögrenin Ya…

  11. malezya'da daha da hızlı olacağız, orada uzun düzlükler ve hızlı virajlar, bikaç tane de yawaş viraj ama iyi bir denge bulabileceğimizi düşünüyorum. çin'deki süspansiyon güncellemesiyle birlikte sıralama performansımız da önemli derecede artaracaktır. sonra ispanya'da büyük bir güncelleme olacak. açıkçası mclaren için işler iyi gidiyor. eksik olduğumuz konular ama bunlara rağmen iyi puanlar almayı başardık. ispanya'dan sonra sadece ferrari ile mclaren kalacak zirve mücadelesinde. mercedes ve redbull'un bu gelişim ivmesini yakalayabileceğini düşünmüyorum, şimdilik istikrarlı puanlar almaya bakmalı..

    bugün hamilton'ın ön kanadı iki kez temas yaşadı, sonra da arkadan webber beceriksizi bi güzel geçirdi ama araç yoluna devam etti, şu ana kadar da dayanıklılık sorunu yaşamadık, bu yüzden sezona umutla bakabiliyorum. ferrari ile aramızda çok yakın bir yarış olacak bu sezon..

    bu arada, diğer pilotun yarış kazanabileceğini unutmuşuz, kova saolsun.. bugün çok garipti o yüzden. eskiden hamilton sorun yaşayınca yarış bitiyordu mclaren taraftarları için.

    forever team mclaren mercedes!

  12. Marlboro Project 4 arkadaşım ben strateji piyangosu yazmadımki yağmur piyangosu yazdım önce okuduğunu anla sonra bunlar üzerine yorum yap istersen.Ben strateji tutması dedim.Stratejileri planlar daha sonra yere zamana göre uygularsınız bazen tutar bazen tutmaz.Buttonunkide tuttuğuna göre başarılı bir stratejiydi.

  13. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Bazi Arkadaslarimiz Yok Yağmur Piyangosu falan demis hadi onlar neysede Strateji piyangosuymus 😀
    Güldürmeyin Ya Lütfen Cok Komik Oluyorsunuz…

  14. startta button iyi çekiş yakaladı alonso patinajda kalıp içeride olan buttonun resmen üstüne kırdı.suçlu olan alonsoydu ve cezasını zaten çekti.sonrada akıllı bir kararla stratejiyi uyguladı ve haklı bir galibiyet aldı tebrikler button bazen hızlı olmak herşey değildir gerçeğini button çok güzel örneğini verdi.

  15. Bence ona galibiyeti getiren hamle isteyerek olmazsa da startdaki alonsoya teması ve bunun sonundaki oluşuan curcunaydı.Eğer bu olmasaydı ne hamilton bukadar kolay sıra kazanabilirdi ne de button.

  16. Buttoncuğum hem yağmur piyangosu,hemde stratejinin tutması sayesinde yarışı kazandın ama istersen böyle büyük laflar etme eğer bugünki gibi olağanüstü şeyler olmazsa sen biraz zor yarış kazanırsın.Herşeyden önce buna Lewis izin vermez.Ancak sonraki yarışlardada Lewisin lastikleri bitirmesi bugünki kadar çabuk olursa o zaman belki bir şansın olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir