Hamilton: "Strateji Hatası McLaren'e 1-2'ye Mâl Oldu"

yazar:

kategori:

Eski şampiyon, eski lastikleriyle diğer araçlar onun önünde bitirebilmişken, McLaren’in kuru lastikler için onu  2. kez pite çağırma kararı yüzünden çok üzgün.

Hamilton, pit kararının onun olmadığını, hatta onun tarafından dile bile getirilmediğini ;Robert Kubica’yla 2.lik için mücadele etmeye hazırlanırken lastiklerinin iyi bir halde olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

“Lastikler iyiydi”. dedi.

“İyi bir seriyle yola çıkmıştım, iyi bir başlangıç yapmıştım, çok güzel bir pozisyona yükselmiştim,3.lüğe, herşeyden memnundum; fakat pite çağrıldım; neden bilmiyorum”dedi.

“Bu olay en azından bir 1-2 yi kaybetmemize neden oldu. Son bölümde mücadele edebilirdim; fakat bunu diğer sürücüler yaptı. Yine de Ferrari’yi geçmemiz neredeyse imkansızdı” dedi.

Hamilton, Avustralya’daki olaylarla çok fazla ilgilenmeme , onun yerine Malezya’daki yarışa konsantre olmaya taraftar.

“KL için iyi gidiyoruz, umarım iyi bir sonuç elde ederiz.”

“Gelecek yarış için sabırsızlanıyoruz ve çok daha iyi bir sonuç almak istiyoruz” dedi.

 


Yorumlar

  1. bu haber hangi siteden alındı bilemiyorum

    http://www.formula1.com/news/interviews/2010/3/10594.html

    bu sayfadaki söyleşide benzer cümlere var.ama ferrariyi geçmemiz imkansızdı diye bir şey okumadım.

  2. aynen son cümlende yazdığın gibi. bugün hamilton için yarışın yıldızıydı diyorsak, milleti çatır çatır geçti diyorsak, bunu lastiklerini 2 kez değiştirmesine borçlu. eee, bundan memnunsun ama, fazladan yaptığın pit sonucu geriye düşmekten memnun değilsin. hem ekmeğim bütün, hem karnım tok olsun diyor hamilton.

  3. " Hamilton, pit kararının onun olmadığını, hatta onun tarafından dile bile getirilmediğini ;Robert Kubica'yla 2.lik için mücadele etmeye hazırlanırken lastiklerinin iyi bir halde olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

    "Lastikler iyiydi". dedi. "

    bunu söyleyen adam 2 pit yapacağını nasıl bilip 8 ile 34 turlar arasında yarışmıştır anlamadım.

    2 pit yapmasının nedeni takımdı,schumayer ve webber 2. pit stoplarını yaptıktan sonra çok iyi 2 derece yaptılar.takım ferrarilerin ve kubicanında birer tur yapacağını hesap etti ve hamiltonu çağırdılar ama diğer takımlar yapmadı.onlar yapsaydı eminim buttonda pite girecekti.

  4. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    o kısma katılıyorum eyvallah. ama sinirlendiği nokta şudur büyük ihtimal. Mclaren diğer takımlarında hızlı olmak adına 2 pit yapacağını düşünmüş olabilir ve bu yüzden zorlamasını istemiş olabilir.Tabi ayrıntıları bilmiyoruz… Ancak 2 pit stop yapmasa bu kadar hırçın bir yarış çıkaramayacağı da ortada…

  5. espoir, hamilton 2 pit yapacağını bildiği için bu kadar rahat gaza bastı. millet lastiklerinin derdine düşmüşken hamilton sıralama modunda gidiyordu. benim de demek istediğim bu; milleti tavuk keser gibi sollamanın karşılığı lastikleri tüketmek ve 2 pit yapmaktı. hamilton neye itiraz ediyor anlamıyorum. eğer 2 pit yapmasa o lastiklerle yarışı tamamlaması imkansızdı. bunu kendisi de biliyordu. zaten 2 pit yapacağım düşüncesiyle bu şekilde korkusuzca bastı gaza.

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    hamiltonun dile getirmesi gerekirdi kısmına katılıyorum massathebest ama diğerleri…

    Button taktiğini yarışın hemen başında belirledi ki zaten risk alabilecek bir konumdaydı,oysaki Hamilton mücadelenin tam göbeğindeydi ve çok iyi gidiyordu.Ama sonrasında bu mücadele lastikleri yıprattı ve diğer iki pit yapan pilotlar 1'er 2'şer saniye daha hızlı olunca Hamilton için zaten lastikleride haşin kullandığından direkt pite yöneldiler. Ki bence mantıklıydı,bir hata değildi… sadece bu kararı biraz daha erken vermeleri gerekirdi ve Hamilton tempoyu birazcık daha düşürerek gelmeliydi… Alonso'nun arkasına geldiğinde lastiklerinin zırt diye bitmiş olmasına imkan yok çünkü 1-1,5 saniye farkı kapata kapata gelipte arkasına geldiği anda farkın bitmesini düşünmek çok garip olur. Zaten geçişin kolay olmadığı bir pist…Eğer lastiklerini daha iyi muhafaza edebilseydi Alonso'ya çok daha rahat atak yapabilirdi,geçermiydi bilinmez ama atağı daha rahat yapardı o kesin…

    Eğer lastikleri değiştirmeseydi Ferrarilerin taktiği ne olurdu orasıda bir bilinmezlik… Ama oldu bitti… bilemeyiz…

    Bence mantıklı bir stratejiydi ki hızlarından ve baskılarından bunu anlayabildik ancak istenilen sonucu şu veya bu nedenlerden dolayı veremedi…

  7. kardeşim sen de button gibi yarışı okuyup tek pit stratejisine yönelseydin? aracın içinde telsiz denen bir şey yok mu? söyleseydin o halde. button nasıl söylemiş ne istediğini? bu takım button'ı dinliyor ve kararını uyguluyor da, hamilton'u dinlemiyor mu? güldürmeyi adamı.

    2 ihtimal çıkar buradan:

    1. button'ın yarış zekası, bu yarışta hamilton'a üstün gelmiştir.
    ya da
    2. mclaren "esas oğlan" hamilton için stratejinin iyisini düşünürken, button es geçildi. button'ın risk alıp geriye düşmesi hamilton kadar önemli değildi. ama "stratejinin iyisi" diye düşündükleri 2 pit-stop ellerinde patladı ve button galip geldi.

    benim anladığım bunlar. başka fikri olan?

  8. Bence Lewis Hamilton'un halinden memnun olması gerekir, olmalı yani.

    Tamam ideal şartlarda McLaren duble yaparak büyük başarı elde edecekti. Ama ya Lewis Robert Kubica'yı geçerken lastiklerini zorlasa ve işi kötü gitseydi? O zaman yarış dışı kalma tehlikesi olabilir ve değerli puanlardan da mahrum kalabilirdi çok güzel bir yarış geçirmesine rağmen.

    McLaren lastik değiştirmeme hatasını bir kaç kere yapmıştı ve kendilerine pahalıya mal olmuştu, bence temkinli davranmaları da bu yüzden.

  9. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Yine de Ferrari'yi geçmemiz neredeyse imkansızdı" dedi.
    İmkansızda olsa o anki heyecan (her iki taraftar grubu içinde) güzeldi.İmkansız değildi ancak yine cevaplmamış bir soru olarak kalacak.Bence ikiside yarış dışı kalabilirdi.Geçebilirdi,geçirtmezdi Alonso ama kim bilir.

    Sorun bu değil bence ikinci set lastiklerini çok çabuk bitirdi.Button ise diğer geride kalanlardan çok daha iyi kullandı.Bu ona bir avantaj sağlayacaktır sezon boyunca.Ama tabi hava şartları-kazalar ve sc sayesinde bu kadar yükseldiğinide unutmamak lazım.Yoksa yarış başlarken kimse duble bekliyoruz demiyordu.Umarım daha zevkli ve stres li yarışlar sıradadır.

  10. m-sc efsane avatarı

    hamiltonu kutluyorum gerçektende yüreğini ortaya koyarak yarıştı ve yarışa büyük heyecan kattı keşke o kazansaydı.. çünkü bunu hak etti..

  11. mehmet ceviz avatarı

    gün gelir duvar hata yapar.gün gelir pilot hata yapar.çok fazla üzülmemek lazım;

    asıl mesele webberden nasıl kurtulmak lazım.yarışı birlikte seyrettiğimiz arkadaşlardan birinin yorumu çok ilginçti.webber geçmek için o hareketi yapmadı,anam noluyor ne güzel atak ne güzel savunma diye iç geçirirken çarptı dedi.tabi bizde bozulmuş sinirle koptuk.artık redbull webberi yarıştırmasın vettel sayesine topladıkları sempatiyi onun yüzünden kaybediyorlar.

  12. kaan kaanhan avatarı

    henüz en hızlı araç değilken alınmış puanlar… bu yönden harika, ilerde çok işimize yarayacak. daha iyisi olabilirdi napalım böyle oldu.bu hata birdaha tekrarlanmaz inş.

  13. Bundan sonraki yarışlarda bu tip strateji hatası yapmaz umarım McLaren yoksa çok degerli puanlar kaybederiz.

  14. Yusuf  Hitay avatarı

    hamilton ın neden pite çağrıldığına anlam verememiştim bende

    zaten o an dedim gitti duble diye

  15. sadece mclaren değil mercedes ve diğer 2 pit yapan takımlarda strateji hatası yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir