Vettel, Gevşek Somun Yüzünden Yarış Dışı Kaldı

yazar:

kategori:

İki hafta önce Bahreyn’de buji arızası nedeniyle galibiyetten olan Vettel, bu sefer Avustralya’da tekerleğindeki gevşek somunun yarattığı titreşimle hasar alan tekerlek yuvası nedeniyle puan bile alamadı.

Alman Auto Motor und Sport, tekerlek somununun gevşek bırakılmasının yuvaya zarar verdiğini ve Vettel’in yarış dışı kaldığını yazdı.

Habere göre RB6’nın garajdaki incelemesi 15 dakika sürdü ve incelemeye mühendislik sorumlusu Ian Morgan, tasarımcı Adrian Newey ve takım patronu Christian Horner katıldı.

Pitstoplarda tekerlek bağlantısı konusunda Horner: “6000 kilometrelik testlerde buna benzer hiç bir şey olmamıştı”

Lider Alonso’nun daha da gerisine düşen Vettel, durumdan tabi ki şikayetçi.

Vettel: “Şüphesiz sinir bozucu. Malezya’da 50 puanla gidebilirdim”


Yorumlar

  1. Arkadaşlar aferin çok güzel gösterdin gibisinden hala laflar yazan arkadaşlar var ! Her vettel konusunda aynı şeyi yazıyorsunuz, sıktı gerçekten..Vettel genç bir pilot böyle demeçleri o anki hırsla söylemiş olabilir..Telsiz konuşmasında gücümüzü gösterelim onlara anlamında söylemiş olabilir, onların canına okucaz demiyor..Zamanında juan pablo raikkonen'e spa'da takım konuşmasında ''f.cking idiot raikkonen'' demişti hatırlarım..Gerçekten aynı şeyi 10 kere yazmak bir yerde sıkıyor 😉 Başka bir pilot olsa gene aynı şeyleri söylerdim 😉

  2. hakan özcan avatarı

    arkadaşlar bır sorum olacak yarışı izleyemedim şifreden dolayı.trt arşivlerinde veya başka bir arşivde izleme şansım varmı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler…

  3. hakan özcan avatarı

    arkadaşlar bır sorum olacak yarışı izleyemedim şifreden dolayı.trt arşivlerinde veya başka bir arşivde izleme şansım varmı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler…

  4. kerim sisman avatarı

    yazık oldu vettele. hem takım hem vettel toyluklarının sonucunu görüyorlar. yinede bravo redbull'a. renk katıyorlar f1'e.

  5. aman diyeyim bu senede alonso şampiyon olursa yine yok balına şampiyon oldu gibi şeyleri tekrar duymayalım ne olur.

  6. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    50 puanı olabilecekken 12 puana sahip olmak çok üzücü ve gerçekten sinir bozucu…sene sonu bunun cezasını çok az bi farkla şampiyonluğu kaçırmakla ödeyebilirler aynı 2003 ve 2005'te Mclarenıyla Raikkonen'in yaşadığı gibi

  7. Normal yani geçen seneki pitstoplar gibi pitstoplarda bile böyle hatalar olabiliyor, mesela aklıma hemen 2006 Macaristan geldi. Bu kadar hızlı pitstoplarda bile hatalar mümkün. Önemli olan hataları azaltmak ve tekrarlamamak.

    Yılların köklü takımları da hatalar yaptı ve yapıyorlar. Bırakın (veya izin verin) Red Bull da yılların köklü takımlarının geçtiği yoldan geçsin. Eğer 10-15 sene sonra F1 olursa, çocuklarımıza bak bu adamlar Jaguar'ı satın alarak geldiler, şampiyon oldular falan diyelim.

  8. redbull bu işi parayla halledeceğini sanıyor.formula 1 diğer spor dallarına benzemez burda yılların köklü takımları var.Vettel bu sorunları yaşadı diyorki 50 puan alacaktım.2005 de Raikkonen kac tane sorun yaşadı benzer saydınızmı ve 2005 de raikkonen şampiyon olamadı.hızlı olmak yetmiyor sağlam olmak lazım.

  9. yazık..vettelede sempati duymuyorum ama kendi elinde olmayan nedenlerden dolayı kazanabileceği her iki yarışdada podyuma çıkamadı.malezyada muhtemelen yine en önde olacaktır gibi görülüyor biten yarışlara bakacak olursak..ama yarışı bitirebilecekmi orası belli değil..

  10. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Sezon sonuna kadar En az 5 pilot çekişir.Vettel Malezyada yine güçlü olur.Ancak kime neyi göstereceksin,biraz sakin.

  11. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Zaten şampiyonluk adayı değildi. Ferrari 0,5 sn den 0,2 sn ye kadar indirdi farkı. En fazla iki yarış sonra Ferrari ve Mclaren en hızlı iki takım olacak. Şampiyonluğun en güçlü adayı Alonso, sonra Hamilton, sonra da
    Massa olacak. Gerisi klasman mücadelesi verecek.

  12. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Aferin çok güzel gösterdin onlara…

  13. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    50 puan yerine sadece 12 puan alabildi, ancak sıralama performansı böyle devam ederse mutlaka birinciliklerde gelecek. birde vettel arkadan kalkıp neler yapabileceğini görmeyi çok istiyorum. vettel bu seneki en önemli şampiyonluk adayım ve umarım şampiyon olur.

  14. basit sorunlar yüzünden şampiyonayı kaybedecekler neredeyse. 50 puanı çok arayacaklar, kolay değil ilk 2 yarışa pole den kalkıp istediği puanları alamamak.

    onların bu halini görünce üzülüyorum, emeklerinin hakkını tam olarak alamıyorlar, onların sorun yaşamasına sevinmem çünkü gerçek rekabet bu değil.

  15. harbi adamın bir puanı bile yok

  16. harbi adamın bir puanı bile yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir