Horner: "Dayanıklılık Konusunda Panik Yok"

yazar:

kategori:

Bahreyn’de buji sorunu nedeniyle Vettel’in galibiyetten olmasının 2 hafta sonrasında yine Alman pilotla Red Bull tekrar lider giderken bu sefer tekerlek somunu yüzünden yarış dışı kalarak zafere ulaşamadı.

Vettel’in iki yarıştan toplam potansiyel 50 puan alacağı yerde 12’de kalması sonrasında Red Bull, dayanıklılık yüzünden panik içinde olmadıklarını belirtti.

Horner: “Panik yapmayın. Sezon uzun. Hızlı bir araca sahip olduğumuzu biliyoruz ve hızlı aracı, yavaş olana tercih ederim. İki sıralama birinciliğimiz var. 50 puan almalıydık ama Sebastian 12 puanda. Ama hâlâ önümüzde çok yol var ve sezonda çok farklı şeyler olacak”

“(Vettel’in) aracına tamamıyla inandığını ve güvendiğini düşünüyorum. Bütün hafta sonu fazlasıyla hızlıydı. Ne yazık ki bir dayanıklılık meselesi, onun hafta sonuna mâl oldu. Ama bir hafta sonra tekrar çok güçlü olarak geri dönecek”

Horner, bu dayanıklılık sorunlarına, araçlarının çok hızlı olması nedeniyle katlanabildiklerini belirtti.

Horner: “Gridde 1. ve 2. olarak başlayıp da sadece 2 puan alınca bütün takım sinirlendi. Ama kendimizi törpüleyeceğiz. Buradan da, çk hızlı bir araca sahip olduğumuza inanarak ayrılıyoruz. Soruna ne neden olduysa, üzerine sıkı bir şekilde çalışacağız. Haftaya daha güçlü olacağız”

Takımın Malezya’da, Avustralya’daki kadar güçlü olup olamayacağı sorusuna Horner: “Olmaması için bir neden göremiyorum. Aero, iyi olduğumuz bir alan”


Yorumlar

  1. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    ben demiştim demeyi sevmem ama redbull şamoiyon olamayacak hızlılar hemde en hızlılar ama işin fazlasıyla eğlencesindeler… böyle takmamaya devam ederlerse haftayada süspansiyon olur egzos olur motor olur. fren olur vites olur. takmazsan kafaya bekleme şampiyon luk.

  2. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    olmalı.

  3. elif çivici avatarı

    Ya onlar sorunlarını çözedursunlar,arkadakiler farkı kapatır yakında,Ferrari ve Mclaren Avrupa'ya kalmaz hadi Türkiye olsun sıralamalarda da zirveye oynayacak duruma gelir.

  4. Redbull avantajını yitiriyor çünkü redbulun mühendislik avantajları kopyalanacaktır artık.Dayanıklılık sorunlarını aşacaklarmı bilinmez ama rakipleride güçleniyor.Avrupa da cok daha farklı güç dengeleri göreceğiz bence

  5. sezon uzun ama, rakipler de armut toplamıyor bu arada. giderek yakalayacaklar araç performansı olarak. bu sene red bull'un karşısında gariban brawn yok. ben hızlıyım nasıl olsa deyip bol keseden puan kaybederken bir de bakmışsın ferrari ve mclaren yakalayıvermiş senin aracını.. bu kadar rahatlık adamın başına iş açar, rakipler ferrari ve mclaren ise.

  6. şampiyonluk için 3 takım çekişiyor her 1 puanın önemi büyük sezon sonunda ve horner diyorki önemli değil sezon uzun.üstelik basit 2 nedenden vettelin kaybettiği 38 puan horner kimi yada kimleri avutuyor acaba.bu yanlış mantık.
    takım mekanikerlerinde va takım şefinde problem olduğu aşikar.

  7. umit isbilen avatarı

    umarım bir kere daha olmaz…

  8. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    raikkonen wrc de yarış dışı kalmaktan zevk alamıyorki :D:D

  9. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    ya bırak bu işleri horner 🙂

  10. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ben açıkçası bu 3 takımın çok yakın olacağını düşünüyorum.Kaldıki 1-2 de Ferrari'ye uygun sektörler.Genelde burda iyi sonuçlar alıyoruz.Mclaren ise arkadaşımızın dediği gibi 3.sektörde iyi olacaktır.5 pilot güzel bir mücadeleye gireşebilirler bakalım Michael neler yapacak.Bu hafta fena değillerdi.Webber en zayıf halka demiştim ve şu anda takım arkadaşının açık ara gerisinde performans olarak.Eğer 3-4 yarış daha böyle giderse Kimi bu sezon döner.Umarım Kimi Ürdün de başarısız olur ve bir sonraki hamlesi f1 kontratına imza atmak olur.Yeteri kadar zevk almıştır umarım orada.

  11. malezya da 1.lik bekliyorum redbull dan çünkü 2 tane çok uzun bir düzlüğe sahip bir pist, yeteri hızlanmayı elde edeceklerdir. hız yönünden tam istedikleri gibi bir pist.

    bence malezya için redbull, mclaren, ferrari sıralaması gözüküyor.
    çünkü redbull pistin her alanında hızlı kalabiliyor, mclaren ise düzlüklerde gerçekten çok iyi hızlanıyor, f kanal sisteminin faydasını kers kadar net görebiliyorsunuz, ferrari kararlı bir hız yapısına sahip, uzun sürüş anlamında çok iyiler ama hız olarak redbull un biraz gerisindeler. bunun yanında 2 tane çok yetenekli pilot ile bu farkı kapatacak kapasiteye sahipler.
    3 takımda çok yakınlar kazanmak için.
    redbull bir adım daha önce ama yine aynı sorunları yaşamazlarsa..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir