"F1'de Değişiklik Kararı İçin Biraz Zaman Geçmeli"

yazar:

kategori:

F1, Bahreyn’deki sezonun açılış yarışındaki keyifsiz yarış nedeniyle yoğun eleştiri almıştı ama stratejilerin farklı olduğu ve kötü hava koşullarının hakimiyetindeki Avustralya GP, güzel bri mücadeleye sahne oldu.

FOTA, geleceğin kurallarını görüşmek için Malezya’da gelecek hafta toplanacak. Bu toplantıda farklı teknik kurallar ve KERS’in dönüşü de gündeme gelecek. 

Ama McLaren’den Martin Whitmarsh, Ferrari’den Stefano Domenicali ve Red Bull Racing’den Christian Horner bir hamle yapılması için henüz erken olduğunu söyledi.

Domenicali: “Bahreyn’in ardından sakinleşip sezonun ilerleyen dönemlerini bekleyelim dedim. Duygusal düşündüğünüzde o her zaman yanlıştır. Sonunda bir özet yaparsınız, sezon ortasında değil”

“Belki de Malezya’da yine sıkıcı bir yarış olacak ve ardından bunları yine konuşacağız. Bütün FOTA takımları, gerçek meseleyi belirlemeli. Asıl mesele, araçların takipteyken daha düşük performans göstermesi”

Whitmarsh, Melbourne’deki yarışın anormal olmadığını, sezon içinde buna benzer yarışları izleyeceğimizi söyledi.

Whitmarsh: “(Avustralya’nın) bir defaya mahsus olduğunu düşünmüyorum. Hangi sezonda olursa olsun güvenlik aracının çıkması, yağmurun yağması ve zorlu şartların oluşması harikadır.”

“Bahreyn’de seneye heyecanlı bir yarışla başladığımızı düşünmüyorduk ama bugün gösterdik ki doğru şartlarda bunu yapabiliriz. Herkesin izlemesi için muazzam şekilde heyecanlı olması gerekiyor”

Horner de Avustralya’daki hava şartlarının önemli rol oynadığını düşünüyor.

Horner: “İlginç. Çünkü bugün hava bir etkendi. Yarışın başında pist ıslaktı. Her yarışta istediğim bir şey değil bu”

“Melbourne her zaman ilginç yarışlara sahne olmuştur, bugün de tam olarak böyle oldu. İki yarışta gördüklerimizi temel alarak refleks kural değişiklikleri yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Bugün F1 için keyif veren bir yarış oldu, tahmin edilmezdi”


Yorumlar

  1. Malezya geniş, düzlüklü, virajlı güzel bir pist. Kuru havada yapılsa bile eğlenceli olma ihtimali var.

  2. malezeya yarışında yağmur yada ne bileyim ekstra bir şey çıkmazsa yarışlar sıkıcımi değilmi birazda olsa fikir ediniriz ama kesin kararı vermek için normal şartlarda yarışılan en az 2-3 yarış daha izlemek daha akıllıca.

  3. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    İlle bişey yapacaklarsa 2009 öncesine dönsünler.Dönemeyeceklerse birşeye dokunmasınlar.

  4. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    önceki yazılarımda da belirttiğim üzere.
    bir yarışla olumsuz eleştirilere maruz kaldı f1.
    herkes ahkam kesti. yok öyleymiş yok böyleymiş.
    hiç düşündülermi acaba; f1 de kurallar çocuk oyuncağına döndü. gelen geçen istediği zaman kural değiştiriyor diye.
    zaman lazım, artık kurallar değişmesin.
    umarım bu olacaktır.

  5. şu KERS gibi saçma sistemler gelmesinde ne isterse gelsin bir f1 pilotunun tuşa basıp öndeki pilotu geçmesi kadar saçma bişey olmaması lzm..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir