Hamilton ve Kovalainen Gelişimden Memnun

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, takımının Ferrari ile mücadelesinde yapacağı çok işin olduğunun farkında olmasına rağmen McLaren’in yeni aracı MP4-23’ün sezonun başlangıcı için iyi durumda olduğuna inanıyor.

McLaren, uzun sürüşlerde Ferrari’nin biraz gerisinde kalabilme durumuna rağmen sezon öncesi testlerde tek tur tempolarında biraz önde görünüyorlardı.

Hamilton, McLaren’in kış testlerinin ilerleyişinden, özellikle de son haftadan, dolayı iyimser olduğunu söyledi.

Hamilton: "Kış testleri gerçekten pürüzsüz geçti. İstikrarlı bir şekilde dayanıklıydık ve araç iyi durumda. Bazı harika test günlerimiz oldu, kolaylıkla mil katettik ve araçla kendimize güvendik"

Son test ile ilgili ise Hamilton: "İyi bir hafta oldu, test gelişim programına ilave olarak hız ve pitstop gibi aktivitelerle ilgili yarış takımıyla da çalıştık"

"Söylediğim gibi araç iyi durumda. Ama her zaman olduğu gibi yapacak işimiz hâlâ var. Bir Formula 1 aracı, devamlı evrim geçirir ve MP4-23’ün ilk piste çıkışından bu yana ilerleyişimize baktığımızda, bu durum cesaret verici."

"Testin sonuca varması için iş kimse için bitmedi."

Hamilton’un kış boyunca gelişime olan memnuniyeti, takım arkadaşı Heikki Kovalainen destekledi.

Kovalainen: "Aracı geliştirdik. Kendimi geliştirdim ve takımı daha iyi tanımak zorundaydım. Herşey çok olumlu geçti ve herhangi bir olumsuz an olmadı"

"Tabii ki bazı günler diğerlerinden daha zordu ama her zaman gelişim kaydediyoruz. Bu yüzden genel olarak çok iyi bir kış dönemi oldu ve güçlü bir yıl geçirmek için (yeterli) tempoya sahibiz."


Yorumlar

  1. Bir mclaren taraftarı olarak kesin konusmuyorum gercekler yarıs gunu belli olur.kim onde kim arkada ortalama 60 tur sonunda görücez.RedBul Bmw ve Williams ı da zevkle izlicez ve Süpriz olucak 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir