Oluksuz Lastikler Tekrar Denenecek

yazar:

kategori:

Resmi lastik tedarikçisi Bridgestone, 2009 sezonunda oluksuz lastiklere geçiş ihtimali ile Nisan ayında takımlarla bu lastikleri tekrar deneyecek.

Oluksuz lastikler, seneler sonra geçen senenin Aralık ayında Jerez de denenmişti ve piilotlar, bu deneyimden etkilenmişti.

Şimdi Bridgestone, oluksuz lastikler üzerine çalışmalarını devam ettiriyor ve Barselona’daki gelecek ana test döneminde (14-17 Nisan) daha fazla deneyim elde etmeyi amaçlıyor.

Bridgestone teknik müdürü Tetsuro Kobayashi: "Gelecek sezon için (lastiklerde) büyük bir muhtemel değişime bakıyoruz ve Nisan ayındaki gelecek testlerde en son oluksuz lastik gelişimini evrimleştirmemizin nedeni de bu."

Bridgestone ayrıca bu senenin lastik çeşitlerinin geçen senekine göre pek değişmediğini de doğruladı. Tek düzenleme, 2007 sezonunda kullanırken bazı takımların sorun yaşadığı çok yumuşak lastiklerde olacak.

Kobayashi: "Yapıdaki değişiklikler çok küçük ve güvenlikle ilgili. Araç ayarı ve sürücü hissi açısından geçen seneki lastiklerden farkı yok. Bu yüzden geçen sezon elde edilen veriler geçerli."

"Çok yumuşak hamuru düzenledik. Ama sene sonlarına kadar bu durum kullanımda görülmeyecek. Diğer hamurlar, sert, orta ve yumuşak, geçen senekilerle aynı"

"Sezonun ilk yarısındaki her bir yarış için lastik hamurlarımızı yakın zamanda duyuracağız ve takımlar bu kararlardan şimdiden haberdarlar."


Yorumlar

  1. Fatih Gülmez avatarı

    oluksuz slick lastikler şuan kullanılan lastiklere göre çok daha fazla mekanik tutuş sağlar sağlar. ama 2009 da oluksuz lastiklerin getirilmesi ile beraber downforce kurallarıda değişecek ve yol tutuşu %50 düşecek. yani mekanik yol tutusu artarken yere basma kuvveti azalacak ve benzer tur zamanları gelecek. araçların kullanımı biraz daha değişecek. Bir yeni kuralda lastik battaniyelerinin kullanılmayacak olması. buda ilk turlarda soğuk lastiklerle atılan turların yavaş kalmasını sağlayacak. max eğer tur zamanları gelişmeye devam ederse oluklu lastiklerin tekrar kullanılması gündeme gelebilir demişti.

  2. oluksuz lastik f1 şu anki gelişim mantığına ters! Sizce?

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet oluksuz lastikler daha az yere basma kuvveti sağlayacak. ama kazalarda önemli değil artık F1 otomobillerinde güvenlik sorun değil artık. son örneğini kubicada gördük kaç takla attı hiç bişey olmadı. aynı kaza 90'lı yıllarda olsa kesin ölümle sonuçlanırdı. bunun örneğinide senna'dan biliyoruz.

  4. trf1.net/formula1_haberler/655.html biraz açıklama var burda

  5. Bridgestone nun gelişim gösterdiğini hiç sanmıyorum.Öcelikle oluksuz lastiklerden neden vazgeçildiğini hatırlamak gerek.Şimdi neden dönüyoruz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir