"Ferrari, Takım Emri Uygulamalıydı"

yazar:

kategori:

İlk virajda spin atıp en geriye düşmesinin ardından Alonso, yarış içinde yükseldi ve Massa’nın hemen arkasına kadar geldi.

Takım emirlerinden hoşlanmadığını söylemesine rağmen Brundle, şampiyonada lider olan Alonso’nun, Kubica’ya atak yapma imkânının olduğunu düşünüyor.

Brundle: “(Alonso Kubica’ya atağında) başarısız olsaydı Massa’ya yerini geri verirdi. Ferrari, bu seneki şampiyonluğu kazanmak için mümkün olan her puana ihtiyaç duyacak.”

“Eğer Ferrari, onların yerini değiştirseydi inanıyorum ki Alonso yarışta ikinci bitirirdi ve hatta Button’a baskı uygulayabilecek kadar da hızlıydı”

Ama geçmişte Ferrari’nin benimsediği yaklaşımın aksine Domenicali, takım emirlerinin artık bir seçenek olmadığını söyledi.

Domenicali: “Herkesin iki aracı var. Bazı takımlar tek araçla yarışmak istemedikçe eğer iyi pilotlarınız varsa bu, Formula 1’in doğasında var.”

Medyaya konuşan Alonso ise, takım arkadaşı ile kazaya sebep olabilecek herhangi bir riske girmek istemediğini söyledi.


Yorumlar

  1. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    bence gayet mantıklı alonsonun lastıklerı ıyı olmadıgı ıcınmassayı degıl hamıltonu dusundu ama massayı gecse veya massa yol verse kubıcaya cok rahat atak yapabılcek gucteydı ama ben en cok yarısta alonso hamılton mucadelesıydı alonso dıse dıs kana kan
    buyursun gecsın aloyu bakalım

  2. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Mercedes Benz sana katılıyorum.

    tecrübe ile sabit.

  3. mert merter avatarı

    Zaten öyle olmali Takim emri uygulanmamali iyi olan kazansin hadi massa kendini ezdirme .

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Niye yol verecekmiş kardeşim? Schumi dönemi geride kaldı artık. Bu takım 2007 şampiyonu pilotuna 2008'de yine eşit statü verdi, 1. pilot yapmadı. Ferrari artık böyle.

  5. Bence açıklama gayet açık.Baktılar Massa Kubica'yı zorlayamıyor,belki Alonso zorlar diye Massa'nın yer vermesi gerektiğini düşündü Martin Brundle.Onlar için önemli olan takımın ne kadar puan alacağı. Alonso Kubica'yı geçmiş olsaydı Ferrari şu anki durumundan daha iyi puanlara sahip olacaktı.

  6. bu nasıl bi açıklama ve düşünce tarzıdır anlamadım harbiden bunamış… biz önce ferrari içndeki lobi faaliyetlerini beklerdik ama dışardan başladılar lobi çalışmalarına buna takım içindeki faaliyetleride eklersek massanın işi zor allah yardımcısı olsun daha ne diyim duydugum en salakça yorum

  7. kerim sisman avatarı

    bu verdiğim linkte neredeyse bütün spor organizasyonlarını yayınlıyorlar. takip edebilirsin burdan

    http://www.atdhe.net/index.html

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    arkadaşlar yarışı izleyebileceğimiz bir link var mı elinizde?

  9. kerim sisman avatarı

    massa kendisi basın toplantısında söyledi zaten bu pistte pek iyi sonuşlar alamadığını. trt yorumcularıda sıralama turlarında ve yarış öncesi massanın yavaşlılığını sitilinin bu piste uygun olmadığına bağladılar. yarış içinde bile pitten virajı nası dönmesi konusunda uyarı aldı. tuhaf tabi bu seviyedeki pilota yakışmadı. bu yarışta alonso massaya fark attı diyebiliriz. massaya inanıyorum her zaman böyle olmaz. geçmişte neler yaptığını biliyoruz.

  10. enzo ferrari avatarı

    martin senin takım emri uygulamalı dediğin massa 2006 da ferrariyi schumiyle sahlandıran kişi 2007 de f1 safkan yetenek pilotu raıkonenle bas basa mucadele edip onu yenen kişi kişi 2008 de sampiyonluğu 1 puanla kaybeden kişi 2009 da kaza yapana kadar f60 tan maksımum verimi alan kişi eğer sen massayı rubensle yada heıkıyle karıstırdın herhalde

  11. burak bocek avatarı

    Bence Ferrari değil sizin kafanız karışmış arkadaşlar:) karışmayada devam edicek gibi

  12. AArank yorumuna bir artı benden ve imzamı çaktım:)

  13. mert merter avatarı

    kirve 12 sadece benim ve McLaren cilerin hedefinde deyilsin :)))

    Alonso ile ilgili yorum yapmiyorum yapinca tartisma cikiyo McLaren pilotlariyla ve alonso beraber bir olayin icinde olursa sonuna kadar McLaren pilotlarini savunurum . yoksa alonso ile ilgili NO COMENT:

  14. Martin Brundle denilen zat, sırf gündem yaratmak için böyle bir şey söylemiş.Böyle bir şeyin olmayacağını burdaki bir kaç yorumcu ve Martin Brundle hariç sokaktaki çocuklar bile bilir.Massa gibi hırslı ve en kötü olduğu bir pistte bile podyum çıkarabilmişse bundan sonraki yarışlarda da bir talihsizlik olmazsa alonso ile başabaş gideceği tüm f1 otoriteleri tarafından bilinmekte.Böyle bir durumda yol vermek yada takım emirlerinin uygulanmasında hiç bir mantıklı taraf göremiyorum.

  15. Alonso nun ne faliyetini gördünüzde başladı gibi türetmelere başladınız.Alonso denen adam 2007 de HAmilton u arkasından çekip götürüyordu.Sıkıştığı anda arkasındaki takım arkadaşı rakibinden daha uygundur onun için.McLaren ve Hamilton 2007 yi mahfettiklerini açıkladılar ama bilmeyen kışkırtmacılar bunu öğrenemediler.Mercedes ci olduğunu söyleyen arkadaşlarımında kapının önüne konduklarından haberleri yok sanırım.Masraflara ortak kalmaları ve motora para ödememmeleri için sadece %11 ortaklıkla kendi halinize bakın.
    Alonso bu yarışda alabileceği kadar puanını aldı.Rakiplerinin hepsinden daha fazla puan alarak yerini koruduğunu zaten söyledi.Massa yı çocuk oyuncağı gibi geçerdi isterseniz görüntülere bakın.O zaman Massa takım arakadaşı değil gerçek rakiplerinden olurdu.Önümdeki araçlardan 2 sn hızlı olduğumdan yetiştim diyor.McLaren karışacakdır (şimdiden belli oldu… Button kendi stratejisini yapıyor öne çıkıyor,Hamilton gereksiz olduğunu belittiği pit ile geride kalıyor ve üstelik yeni lastiklerim bitti diye ağlanırken hala takımını sorgulamaya başlıyor) belki RedBull bile karışacakdır ama ALonso ve Massa bu olaylara karışmadan kendi hallerinde devam edecekler.Bu yazdıklarımı bir yerlere yazın ve sezon bitiminde hatırlatın.

  16. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    massa da yarışta iyiymiş, madem iyi Alonso, en geriden gelirken (arada kaç sn. fark varken)atak yapara, lastik aşındırark vs. o ne yapıyordu? kime baskı uyguluyordu? alonso onu yetiştiği anda, yol bulsa
    kesin 1. liğe oynardı… sırf takım arkadaşı diye hız kesti ve orada kaldı. ve elbetteki ondan sonra tempo da düşer.
    massadan yol bekledi, sabırla, massa da şımarık çocuk edasıyla (o da şampiyonluğa yarışıyor ya… ) bekledi durdu…

  17. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Alonso faaliyetlere başladı anlaşılan.Ferrari' yi 2-3 yarış sonra görün siz ortalık nasıl karışacak.Yeter ki Massa bu şekilde devam etsin.İzleyin göreceksiniz.Bu adamın gittiği her yer mutlaka karışıyor.Hayır diyenler geçmişe bir baksın lütfen.

  18. Kim ne derse desin Kirve bir Alonso düşmanıdır.Burada mülayim yazmasına bakmayın.Klan da neler yazmazdı yada topyekün yaptıkları haksızca eleştirilerine cevaplarımda yine topyekün bana yaptıkları müdahaleleride yazabilirlermi…
    Kirve kardeş… bana kalırsa çizginden dışarı çıkma; yoksa 2007 Brezilya gibi savrulurda Alonso beni pistden dışarı attı diye ağlanırsın.Çizginde kalda arkada kal.

  19. bencede alonsoya yer verseydi mutlaka kubikayı zorlardı

  20. kerim sisman avatarı

    takım emri yerine ben massadan beklerdim yol vermesini.

  21. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ya hep söyleyeceğimde unutuyorum.Anakin güzel çıkmış avatarında.

  22. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Yok sevmediğim yorumların oldu.Ben seni pek tanımıyordum ve orda dikkatimi çekti.

    Bende sen öyle sanamı soracağım diyince evet soracaksın dedim şaka yollu.Yoksa kimse kimseye sormak zoruda diil.Ama ben saldırdığımı sanmıyorum.Sürekli bir pilotun hatalarından veya yaptığı yanlışlardan konuşulmasından mutlu değilim.Bunu Lewis'in videosundada belitmiştim.

  23. ya şaşırdım,geçen gün beni hedef gösterdiğin için kirve ve bir nick daha söyledın özelıkle bunlar dediğin için bana yazdın sandım o yüzden sanamı sorucam diye yazdım bende.sonrada sen cevap verdin alonso karşıtı yazmanın mantığı ne dıye heralde bana yazdı dedim heralde..tamam sorun değil.çok kişinin hedefindeyim zaten benim için bu sorun değil ama işaret edilmesi hoş değil )

  24. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ben saldırmıyorum.Ancak Alonso nun Mclaren de yaptığı hataları baz alarak,veya Schumi ye karşı savaşırkenki tutumlarına kızarak 2010 da bunu sürdürmek saçma geliyor sadece.

    Alonso Schumi ye karşı yarışırken kaç yaşındaydı ve bir efsaneye karşı yarışıyordu.

    Hamilton,Alonso ya karşı o kadar hırsla mücadele ederken Alonso nun iki kere dünya şampiyonu olmasının etkisi vardı.

    Şimdi o oldu bu oldu değilde,bu sene ne olur ona bakmak lazım.İnan şu anda kendileri bile yaptıklarına anlam veremiyorladır.Sonuçta kaçırdıkları şampiyonluklar oldu.

    Bu bir X takımın taraftarının,her dk Lewis'İn hatalarını bir Lewis taraftarının yüzüne vurmasına benziyor.Anlatabildimmi?

    Neyse sana karşı yazmadım onu.Kusura bakma artık.

  25. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    😀 abi sen ne adamsın ya.Ben sana yazmadım.Sana yazsam Kirve derdim.O şahsın ismini kullanmak istemediğim için malum şahıs dedim.

    Sen Alonso yu sevmiyorsun ben Lewis'i.Ama o şahıs burda olmayan pilotunu ileri sürerek her habere,konuyla alakasız ve insanın canını sıkıcı yorumlar yapıyor.Olay bu.Senle alakalı değil.

  26. Aşağıdaki hangi yorumum alonso karşıtı bir yazsana bana…bak senin uslubun ne biliyormusun,eğer biri massayı yada alonsoyu genelde alonsoyu eleştirirse öyle bir saldırıyorsunki buna bir tabir kullanırdım ama yakışık almaz.ama sonra birden her sey güllük gülüstanlıkmış gibi çok yumuşak,pembe yorumlar yapıyorsun insanın kanı kaynıyor sana.daha önce söyledim bu adam şöyle şu şöyle gibi özellikle benim nickimi vererek hedef gösterme.ben 6 aydır burda kimseye yazma,eleştirme,yorum yapma diye bir şey yazmadım.herkes istediğini yazsın kimse kimseye hakaret etmesin.bir kişi alonso hamiltonu 9 tur arkasında tutdu dedi bende o söylediğinin 9 olmadığını insanların aklında imola 2005 deki alonso schumi son turlar kapışmasındaki gibi 20 tur kalmasın diye yazdım.

  27. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Neyse.Ferrari ve Mclaren de pilot ayırımı en azından birinin şansı azalıncaya kadar yapılmamalı.Mercedes te geliştirebilirse Schumi ve Rosberg inde dahil olacağını düşünüyorum.Kaldıki birisi şampiyonaya dahil olursa buda bence Schumi olur.Mevcut şartlar içinde takım emri uygulanması gereken tek takım Redbull.

  28. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Evet bana soracaksın! Öyle bişey mi söyledim.Ancak her haberde Alonso karşıtı yorumlar yazmanın mantığı ne.Pilotu burda olmayanlar bile karşı.Konuyla alakasız.

  29. Alonsothebest_Massa sanamı sorucam nereye ne yazacağımı ?

  30. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alonso ya oncelik tanınması için 4 5 yaris gecmesi lazım puan farkı olarak arayı açarsa massaya oranla o zaman bir şeyler olabilir nede olsa takımın sampiyonlugu söz konusu ilerde olabilir ama simdi olması imkansiz gozukuyor herkes eşittir.

  31. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Tabi canım hatta Alonso da Lewis e yer verseydi,eğer Lewis Massa yı geçemeseydi Lewis ben denedim sen dene diye Alonso ya yer verseydi.Bu sırada Button da Kubica ya yer verip bir tur lider git fakat son tur geri alacam haaaaa diyede uyarısını yapsaydı.Şakamı bu.

    Birde malum şahıs ve bazıları neden her haberde her konuda Alonso karşıtı yorumlar söylüyor.Yani söyleyince adam sizi duyuyormu?Siz kendinize ve pilotlarınıza bakın.Bu site bir anti-Alonso sitesi olmamalı.Artık sıkıcı olmaya başladı.

  32. O 9 tur 5 tur falan olmasın ? hani 9 tur olursa 47. turdan itibaren oluyor.mühendis dikkat geliyor 3,5 sanıye fark dediğinde tur 49 idi . :)) akıllarda 9 kalmasın diye belirteyim dedim.

  33. sinan karan avatarı

    alonsokenan tebrik ediyor gerçekten noktayı koydun.alonso en son sıraya düşmesine rağmen o farkı kapatı massanın dibine kadar girdi aynı şekilde hamilton massayı hiç zorlanmadan tokatladı alonso 9 tur boyunca arkasında fırsat vermedi zaten verseydi massayı yine rahat tokatlardı..

  34. aman takım emri falan bizden uzak olsun, sonra hakkımızla aldığımız başarılara da "takımın emri" yakıştırması yapılır, şampiyon falan oluruz massa yol verdi o yüzden oldunuz derler 🙂

  35. dur bakalım Martin Brundle ferrarinin daha 1. pilotu belli değil takım emride nereden çıktı. ferrari nasıl olsa 8-10 yarış sonra bir pilota ağırlığını vermeye başlar tabikide başa baş gitmez iseler

  36. tam bir ahmakça yorum alonso şampiyonluk mücadelesi veriyorda massa vermiyormu takım emriymiş çok komik bir yorum konuşmak için konuşmak bu olsa gerek.

  37. massa, "benden daha hızlı bırakayım da geçsin; kubica'yı da geçebilir böylece puanları artar" diyecek.

    alonso "kubica'yı geçemedim, o halde massa'ya da geri yerini vereyim" diyecek.

    massa neden elleriyle alonso'nun daha fazla puan almasına izin verecek? aynı zamanda rakip değil mi bunlar?

    alonso massa'yı geçtikten sonra neden yerini geri versin? şampiyonada kendisine daha çok yaklaşsın diye mi?

    buna kim inanır? bisiklet mi sürüyor bu adamlar? gazozuna mı yarışıyorlar? hangi pilot bu kadar çocukça planların oyuncağı olur?

    şu komediyi kafasında canlandıran brundle efendi, ancak ultra-süper bir bunak olabilir.

  38. kemalcan aygül avatarı
    kemalcan aygül

    evet bu bahanelere inananan da sadece o yarışları izlememiş olanlar oluyor genelde. bir kere iki pilotun yarıştan önce bu tarz birbirlerine söz verdiği gibi bir olayın gerçekliğine inanmak çok masumane olur. hakkinen'in aksilik yüzünden (takım telsizine karıştılar denilmişti) girmeyeceği halde pite girmesi de adı üstünde aksiliktir. telefisi yol verme olmamalıdır. düşünün, startta massa alonso'yu geçmeseydi ama yine ilk virajda
    button'ın teması ile gerilere düşseydi ve bu yarışta olduğu gibi tekrar yakalasaydı; bu durumda bu denilen bir yanlışlık talihsizlik haksızlık ya da her neyse gibi bir sınıflandırmaya girer mi? yarış içinde olur aksaklık ki birileri birilerini geçsin (güç dengesini bir kenara bırakırsak) sonuçta ben bir alonso manyağı ya da massa düşmanı ya da sana karşı mclaren düşmanı olarak söylemiyorum bunları ama böyle olaylar yaşanırken hemen hakaret gibi fosfor mosfor gibi benzetmelerle insanları alenen gerizekalı yerine koymayalım. onu dışında takım emirleri hakkında ne düşündüğü söyledim daha önceki mesajımda.

  39. massanın bu yarışta bu kadar başarılı olmasını beklemiyordum ben. çünkü bu yarış için karnesi çok kötü. ama övgüyü haketti. en iyi derecesini yaptı bu pistteki ve bence sevmediği bu pistte çok çabaladı. evet geçildi defalarca fakat eskisi gibi koyvermedi.

    ayrıca; geçebiliyorsa alonso pist üzerinde geçsin. öyle yol versin gitsin kubica yı geçemezse yerini geri versin olayları fasafiso. massa bu durumda yer vermez verse bile alonso o yeri geri vermez.

  40. E o zaman birer araçla yarışsınlar takım emri olayı da ortadan kalkmış olur. iki takım arkadaşının rekabeti F1 için kazançtır. Başka tür bir heyecandır. Geçen yarışki sıkıcı yarıştan sonra kim bu mücadelenin kötü olduğunu söyleyebilirki. Hemde 2. yarışta takım emri de neyin nesi. Alonso hızlıysa atağını yapıp geçebilir monoca değilki yol vermesini bekliyorlar. Massa nın 2008 de kimi yi geçtiği gibi Alonsoyu geçme ihtimalini düşünürseniz bırakın da adamlar biraz özgür kapışsınlar.

  41. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Hakkinen ve Coulthard, ilk virajı lider dönen pilotun yarışı kazanması yönünde sözlü bir anlaşma yapmışlardı. Avustralya’daki açılış yarışında Hakkinen, ilk virajda liderliğe yükseldi. Ancak Hakkinen, bir yanlışılık sonucu pitten geçince İskoç sürücü liderliğe yükseldi. Buna rağmen yaptığı anlaşmaya uyan Coulthard, galibiyeti Hakkinen’e hediye etti.

    Kaynak: http://www.serhanacar.com/haber/72/f1

  42. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    daha 2. yarışta?? massayı konuk oyuncu yerine koymak gibi birşey. alonso hızlı tırmandı diyorsunda güçlü araçlardan kimleri pist üstünde geçti say bakalım. RBR??Mc?Merc? 2.sınıf takımları diyorsan ona bişe diyemem :))

  43. kemalcan aygül avatarı
    kemalcan aygül

    "2. yarışta takım emrinden bahsetmek ancak fosfor eksikliği ile açıklanabilinir."

    1998 sezonunun "ilk" yarışı olan avustralya gp'sinde 1. giden coulthard son 1-2 tur kala yavaşlayarak 2. hakkinen'e yol vermişti. madem seviyorsunuz bu formula 1 olayını okuyun öğrenin olayın tarihini biraz sonra bir bakmışsın kendi takımına sallıyorsun.

    bana kalırsa yarış içerisinde bariz bir şekilde daha vasat yarış çıkaran pilot takımın iki arabasını da riske atmamak için yol vermelidir takım arkadaşına. ama açık bir şekilde birinciliğe giden adamın yol vermesi; evet, saçma sapan bişey.

  44. burak bocek avatarı

    Massa düzelecek tabiki eski heyecanı var hatta fazlası var bence.Müthiş döndü herkes bunu kabul etmeli.2 kez podyumdaydı ve bu sezon belli ki özellikle ilk yarışlarda istikrarlı,daikatli olup garantilemeyi seçti.Çünkü kariyerinde şampiyonluğu kaybettiği sezon 1puanı aradı.Şimdi ise kendisi için en kritik sınavlardan biri olan Avustralya dan podyumla döndü.Tüm sezonlarına bakın ilk 2 yarış.Şimdi olabildiğince zorlayacaktır Massa.Herkesin kötü günü yada yarışı olucak.Takım emirlerine gelince:Eğer bir pilt diğerine bariz üstünlük kurmazsa sezonun ikinci yarısının son yarışlarına kadar aynen böyle devam edeceğine inanıyorum.2007,2008 ve 2009 yıllarında takımda büyük bir adalet vardı.2010 yılında adil şekilde başladı ve devam ediyor.Desteklemeye daha çok var

  45. bencede massadan daha tehlikeliydi. Ne kadar hızlı tırmandığını hepimiz gördük

  46. Ikiside iyi yarisiyor.Ikisininde araclari iyi gidiyor.Birakin kendileri birbiriyle yarissinlar.Brundlenin dedigine katilmiyorum.Alonso Masayi gececek,Kubicayi gececek,bi de Buttona baski yapacak.Yapabilirdi ama yarisin ortasinda.Onun icin Alonsonun zamani yoktu.

  47. elif çivici avatarı

    Sezonun daha başında,üstelik Massa da klasmanda kötü bir pozisyonda değilken bu açıklamayı yapmak bile akıl karı değildir.Sırf gündem oluşturmak adına söylenmiş saçma bir söz gibi algılıyorum.

  48. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    son zamanlarda gördüğüm en gereksiz ve aptalca yorumu yapmış brundle. amacı ne çözemedim. takım emirlerinin fia tarafından artık izin verilmediğini unutmuş sanırım. zaten sezonun ikinci yarısında ferrari takımı hangi pilot öndeyse ona ağırlık vermeye başlayacak. 2008 de olduğu gibi. takım içinde nasıl adalet olacak sorusunu tartışmaya gerek yok şuan sanırım. onu da zaman gösterecek.

  49. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    2. yarışta takım emrinden bahsetmek ancak fosfor eksikliği ile açıklanabilinir.

  50. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Massa birazcık öyle Aarank…bir özelliği takım arkadaşlarına karşı kaplan,bir diğeride morali performansını belirleyen bir pilot olması…

    Sadece bir yarış galibiyeti Massa'ya bu sezon yepyeni bir yüz kazandıracaktır…

  51. aLonsoKenan  avatarı

    Bazıları konuşmuş yine en hızlı turlarda massa alonso'dan hızlıydı diye.Herhangi bir turda massa yapmış o zaman ama bide yarış geneline bakın alonso o kadar farkı nasıl kapattı.
    efendimayın arkadaşım herkes lewis değilki zorlasın demişsin yarış içinde massayı kaç kere geçti hamilton görmedin galiba ama nedense aLonso'nun arkasında kaLdı öylece bide takımın stratejisi yüzünden 2.ciliği kaçırdım diyor.

    aLonso hepsiyle yeri geLdiği zaman kapışacak herkeste görücek bunu..

  52. 2007 de Massa açık açık Raikonen e yardım edeceğini belirtmişdir.Bunu yapabilecek kadar açık yüreklidir. son iki yarışda dikkat ettiğim şey Massa nın eski heyecanında olmaması ve sanki süzgün gibi olması… ??? umarım düzelir.

  53. Tolga Soydan avatarı

    son zamanlarda gördüğüm en kötü felipeydi ama ona rağmen podyuma çıktı.pistte webbere sanırım 3 kez geçildi.lewisede geçildi bu arada.umarım sadece avustralyada böyle olur.

  54. Tolga Soydan avatarı

    son zamanlarda gördüğüm en kötü felipeydi ama ona rağmen podyuma çıktı.pistte webbere sanırım 3 kez geçildi.lewisede geçildi bu arada.umarım sadece avustralyada böyle olur.

  55. bu adamın gündeme gelme gibi bir derdi olduğunu sanmıyorum,çok başarılı bir f 1 pilotu değildi ama ingiliz itv kanalında formula 1 yayınları yönetenlerden biri ve her yarış zaten gündemde.en populer grid roportajlarını yapan kişi olarakda bilinir.formula hakkında yazdıkları ve söyledikleri en fazla takip edilen kişilerden biridir.2009 senesinde BBC de göreve başlamış..

  56. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    iki pilotta çok yetenekli ikisininde birbirini geçmek için takım emrine ihtiyacı yok bunu yapabilecek yetenekteler..Geçmiş senelerde olduğu gibi bir pilot şampiyonluk ihtimali kalmayana kadar dişediş yarışacaktır…eğer şansı bittiyse hem takım arkadaşına yardım etmesi doğaldır…bunları konuşmak için çok erken ve iyi niyetli bulmadığım bir açıklama… Başkaları konuşsun önemli değil.Eşit şanslar,eşit araçlar,eşit muamele hak eden kazansın…Gönlüm Alonso'dan yana orasıda ayrı:D

  57. takım emri olmamalıydı olmadı bu çok iyi.massaya haksızlık olurdu.daha sezonun 2.yarışı.
    schumi-ferrari yılları çoktan bitti.hatta eski dostlar düşman bile oldu.o zamanlar bile takım emirlerine gerek yoktu.schumi zaten rubensi sezon sonunda rahat geçiyordu.tek rakibide takım arkadaşıydı zaten.ama ross brawnn uyguladı.ve hafızalardanda silinmeyecek.
    bu ferrariye olan sevgiyi köreltti.ferrari yönetimi buna izin vermemeliydi.

  58. kubicayı kimse geçemezdi.hamilton en hızlı turları attığı zaman bile geçemedi.Rosberg de cok yaklaştı yine geçemedi.o pistte karsıdaki arabayı geçmek kolay değil.tamam alonso bi ara massadan daha hızlıydı ama unutmayınki hamilton tur başına 1 saniye hızlıyken yine geçemedi alonsoyu hemde mclarende f kanal sistemi oldugu halde.Massayı o kadarda küçümsemeyin eğer alonso şampiyon olacaksa bunu haketmeli takım emriyle olmamalı bu.Schumacher zamanında yapılanları hatırladım.Ferrari taraftarları bile barrichellonun yol vermesine tepki göstermişti.Yani şampiyonluk hakedilmeli.

  59. yakında başlarlar takım emrine merak etmeyin…yoksa alonsonun performansı düşebilir.

  60. çakal. aklı sıra ferrarideki ahenge çomak sokacak. şu sıralar popüler olan ferrari takımı ve pilotları üzerinden rant sağlayacak. ingilizlere yalakalık yapacak. ahı gitmiş vahı kalmış pilot eskilerinin, gündeme gelmek için yapacağı daha iyi bir numarası yok sanırım.

    takım içinde kimin daha iyi olduğunu yarışlar gösterecek. ne massa'nın, ne de alonso'nun takım emrine ihtiyacı yok. eğer birbirlerine üstünlük kurmak için takım emrine ihtiyaçları varsa, hiç durmasın hemen terk etsinler ferrari koltuğunu.

  61. MagicAlonso avatarı

    Brundle takımlar şampiyonası açısından değerlendirmiş ve daha fazla puan alabilmenini olanaklarını söylemiş.Bu pistte Alonso nasıl massadan hızlı ise başka bir pistte de massa Alonsodan hızlı olup böyle bir durumla karşılaşıldığında da benzer hareketi Alonso yapabilir.Alonso eğer ki sezon ortasına kadar massa ya ciddi üstünlük kurabilirse ozaman massa istese de istemese de takım emirleri uygulanacaktır.Nasıl ki Monti. Domanicali öncelik Ferrari adına yarışmak diyorsa bunu diyen bir takım hangi pilot önde olursa ilerleyen dönemde mutlaka ona ağırlık verecektir.

  62. Alonso sevenlerin bu durum karşısında bu kadar yetkin ve yeterli demeleri çok sevindirici.18 e düştükden sonra 4 olarak puan almaya herkes doymuş durumdaki kesinlikle Massa nın motivasyonunun bozulmasına dair bir hareket yapan yok.
    Bu adama ve sevenlerine şampiyonluk yakışır.

  63. Brundle Massa'nın şampiyonluk şansını da yok sayıyor. sezon sonunda belki Massa'nın 1-2 puana ihtiyacı olacak, belki en büyük rakibi Alonso olacak, nereden biliyor yani? şimdiden böyle yorumlar yapıyor olması çok mantıksız.

  64. yanlış. takım emriyle (artık "takımın imasıyla" demeliyiz sanırım) pozisyon kazanmak bütünüyle yanlış bir durum. hiç bir takım bunu yapmamalı.

    belki son yarışlarda, şampiyonluk yarışından kopmuş olan kişi, hala şampiyonluk yarışında olan takım arkadaşına yol vermeyi tercih edebilir, o da kişinin insiyatifine bağlı yalnızca.

  65. saçma bencee bir pilot hakkıyla atak yapmalıı 2004 baricelloo yaa temponu düşürr michele yol verr dedikleri gibi yapsalardı massanın ağrına giderdii alonsonun o okadar zorlamış bitmiş lastikleriyle kubicayı geçemesine imkan yoktu hawilton geçemediki düzlükte alonso geçsin

  66. ahmet güneş avatarı
    ahmet güneş

    Massayı kimsenin küçümsediğini zannetmiyorum iyi pilot olabilir yarış kazanabilir ama Massada şampiyon olacak bir ışıltı yok. Basın ve kendini bilmezlerin demeçleri yüzünden pilotların psikolojileri de bozuluyordur. Pilotlar pistte gereken cevabı verecektir.

  67. 2006 Kanada GP de fisiden hızlıyken takıma bunu telsizde söylemişti, eminimki bu yarıştada aklına gelmiştir hatta takımada söylemiştir. alonso istediğini almayı seven bir pilot, ferrari bu yıl şampiyon olmak istiyorsa alonsonun istediğini yapacaktır.

  68. Martin Brunle'ın haklı gerekçeleri var. Kanımca Ferrari Martin'in düşündüğünü yapsa Alonso, Kubica'yı geçer hatta üstüne Kubica'nın ritmini bozduğundan dolayı Massa da öne geçerdi. Ama Ferrari bunu yapmayı düşünmedi, olsun. Alonso 4. sırada ve iyi bir yarış çıkardı.

  69. efendimayin  avatarı

    Massayı çok küsümsüyorsunuz. Malezyayı bekleyin massa daha iyi olacak İnşallah. Takım emri saçma olurdu madem hızlı geçseydin massayı tabii herkes lewis dağil ki zorlasın.

  70. ahmet güneş avatarı
    ahmet güneş

    Alonso taraftarı olarak takım emri saçma olurdu. Sezon sonu kimin daha iyi kimin kötü olduğu ortaya çıkacaktır pilotlar eşit haklara sahip. Avustralyadaki performanslarına bakacak olursak startta Massa Alonsoyu geçmişti, Alonso en geriye düşmesine rağmen yarışı Massanın birkaç saniye gerisinde tamamladı. Alonsoyu eleştirenler bence haksızlık yapıyorlar…

  71. Bende bu insanları anlamakta zorluk çekiyorum. Ferrari geçmiş dönemlerde takım emirlerini en belirgin şekilde uygulayan takımdı. o zaman kalkıp kimse ferrari haklı demedi. Şimdi uygulamıyor neden uygulanmadı uygulanmalıydı deniyor. Sonra da alonso şampiyon olsa hep takım emirleri yüzünden diyecek bunları söyleyen kişiler. Geçmişte de bunun en büyük örneğini schumi de yaşadık bir iki yarışta yol verdi diye tüm şampiyonuklarını buna bağladılar.

    Bana göre her takımda takım emirleri olması gerekir. Olmalı da. Ama bunun zamanı 2.yarış değil. Heleki yanınızdaki adam massaysa. İhtiyaç duyulduğunda mutlaka takım emirlerinin uygulanması doğru olandır.

  72. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    işe bak ya!
    alonso her halukarda birinci idi.
    ilkönce kalkarken kayma problemi, sonra buttonun çarpması ve daha sonra bir sürü olumsuzluk. böyle olumsuz şansmı var?

  73. eğer yeterince hızlı kalsaydı takım arkadaşını yine geçerdi. ferrari şu anda iki pilota da eşit şans veriyor. her ne kadar alonsonun takım lideri olmasını dolaylı yoldan istese de.
    burada alonso ileri ki yarışlarda takım arkadaşını zorlama durumunu es geçmeyecektir.
    2008 yılında kimi ve massa arasında gergin bir birincilik çekişmesi vardı. massa çoğu zaman kimi yi zorlamaktan geri kalmadı.
    takım emirleri şu anda iki pilota da zarar verecektir ve takım içi birlikte çatırdamalara fırsat verecektir.
    barichello nun neden ferrari den ayrıldığını hatırlayın.
    aynı şekilde coultald ın mclaren den ayrılma şeklini..

  74. saçma!! en hızlı turlarda alonso massa'dan geriydi biraz araşdırsın ona göre yorum yapsın.Hem 2. yarışta takım emri uygulamak massa'ya hakarettir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir