"McLaren Süper Aracı Mercedes Ayrılığına Sebep Oldu"

yazar:

kategori:

Ron Dennis tarafından idare edilen McLaren Otomotiv geçtiğimiz aylarda seri üretimi olmayan motoruyla birlikte kendi üretimi olan süper aracı MP4-12C’yi tanıtmıştı.

Haug,  İspanyol El Pais gazetesi tarafından ‘McLaren ile Mercedes’in neden F1’de yollarını ayırmaya karar verdiği’ sorusuna şöyle cevap verdi:

“McLaren spor araçlarıyla kendi yolunu çizmeye karar verdi. Biz bunu Mercedes’te uzun yıllardır yapıyoruz. McLaren’in yolu bizim yolumuz değildi ve biz de barışçıl bir çözüm bulduk.

“Onlara motor tedarik etmeye devam edeceğiz ama şimdi kendi takımızı oluşturmuş durumdayız.”

“Onlarla birlikte harika başarılara imza atmış olmaktan çok memnunuz. Bizden daha başarılı olabilen tek takım Ferrari idi.”


Yorumlar

  1. Bende zaten Hakkinen ve Hamilton zamanları hariç tüm zamanlarda dedim . xD

  2. mclaren bmw'nin motor bölümünde çalışan mühendislerini kendi bünyesine alacak bu yolla kendi motorlarını yapacaklar. zaten şuanda da yol otomobilleri için motor üretiyor durumdalar, önümüzdeki yıllarda tam bir motor departmanı kuracaklar ve yüzde 100 mclaren yapımı bir araç ortaya çıkacak. takımın ismi de değişir tabiki o zaman. muhtemelen 2015'den önce olacak. motorun rekabetçiliği konusunda konuşmak için erken. bmw'nin motorları iyiydi, mclarenin felfesiyle birlikte nasıl bir motor ortaya çıkacak merak ediyorum.

  3. Alp Sys arkadaş tamam mercedes bazı sezonlarda gerçekten dayanıksız motorlar üretti ama mclaren'de çok kötü şasiler üretmedimi örneğin geçen sene mercedes en hızlı en güçlü ve en dayanıklı motordu ama mclaren yine geride kaldı bu mercedes'in suçumu yoksa mclareninmi bazen iki önemli parça(iyi motor,iyi şasi) aynı anda aynı yerde olmaz şansının yaver gitmesi gerekir mesela mercedes 2007 yılında %100 dayanıklılığa ulaşan bir motor üretti.ama şaside iyiydi ama 2005 yılında şasi iyiyken motor kötüydü.

  4. Arkadaşlar kim ne derse desin ancak ben 5-6 yaşımdan beri f1 i izlemeye başladığımdan beri bu Mclaren-Mercedesi tutarım izledigim 11-12 senede mercedes'in ((Mika zamanı ve Lewis zamanı hariç)) o dayanıksız motorları yüzünden mclaren her zaman ferrari'nin gerisinde kalmıştır. Bence olabilecek en güzel şey oldu . Mclaren yanlız başına Mclaren-Mercedes ortaklıgının yaptığından cok daha iyisini yapacaktır. Gelecekte Mclaren kendi motorunuda kullanmaya geçebilir. Mercedese gelince sezon başında takımın tam bir fiyasko olacağı belliydi. Cidden de oyle olmuş gözüküyor ilk yarışlarda Redbul Ferrari ve Mclareninn açık ara gerisindeler .

  5. her iki takımında yolu açık olsun diyorum ama birkaç ufak şey söylemek istiyorum biryerde okumuştum ayrılığın başladığı yer 2007 macaristan yarışıydı diye.o sezonun skandallarla dolu olmasından dolayı mercedes ayrılmayı düşünmüş ama sonra kararından vazgeçmiş. ve bu son mclaren yol otomobili mevzusunda mclaren mercedes motoru kullanmayı reddedince takım mclarenle yolları ayırmış büyük ihtimal takım 2015 yılından sonra kendi motorunu kullanacak ama hemen rakiplerle mücadele etmesini açıkcası düşünmüyorum ilerleyen sezonlarda daha iyi olur ama ilk yıllarında zor gibi bu işe yıllarını yatırmış parasını yatırmış birçok kaliteli motor üreticisi var hemen onlarla baş etmek başlarda mümkün olmaz dilerim iki tarafada hayırlı olur bu karar.

  6. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Her zaman dediğim gibi MClaren Technology Center F1 için fazlası ile büyüktü. orası inşa edilirken başka şeylerinde planlandığı belli idi.

  7. Ferrari daha basariliydi cunku Schumaher yarisiyordu.Haug bunu soylemeye unutmus sanki.

  8. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Mclaren safkan Mclaren ve İngiliz takımı ; Mercedes ise safkan Mercedes ve Alman takımı olmak istiyordu
    yollar ayrıldı olay bundan ibaret
    aslında Ron Finlileri her zaman sevmiştir ama Almanlar sevmedi yani görüş ayrılıkları aradaki ipleri kopardı
    her iki takıma da başarılar…

  9. Mercedes,McLaren e sadece motor vermiyordu.Sadcee motor verse bile motor dediğimiz kompleksi dökümhanede kalıplardan pik çıkararak elde edemiyorsunuz.Bu işin sonu harcanan para-para-para lardır.Kocaman uluslar arası fabrikalar dahi maliyetler için gidip Çin de üretim yapmaya çalışırken paranın önemsiz olabieceğini kimler söyleyebilir.Ferrari ye bir sorun bakalım motor ar-ge sine ne harcıyorlar.

  10. Mclaren ve Mercedes beraber olsaydı eğer çok güçlü bir takım olacaktı eminim.Ama seyir açısından ayrılmaları iyi oldu bence.Daha fazla iddaalı takım var artık.Ve bu ayrılık birilerinin yazıp çizdiği gibi değil, ortaklık bitti çünkü iki firmayı ortak olmaya zorlayan SLR idi.Ortak otomobil bitince yollarda ayrıldı.Ben iki takımıda seviyorum umarım Mclaren de hep Mercedes motoruyla devam eder.

  11. Benim için McLaren ın şampiyon olması pilotun şampiyon olmasından önemli olmuştur hep bu sene inşallah 1. olan takım McLaren F1 takımı olur. Pilotları da alırız inşallah hangisi olursa farketmez. 1 ve 2 olurlarsa süper olur tabi.

    Ama bu düşüncem Ron Dennis desteklememiştir hiç onun için pilotunun şampiyon olası daha önemli olmuştur hep.

    McLaren Mercedes ayrılığının bir nedeni de bu bana kalırsa. 2008 de ki takımlar şampiyonluğunu kaybetmek.

  12. mert merter avatarı

    Ronn simdi haril haril fabrikada F1 otomobili motoru yapmaya baslamistir %100 McLaren herzaman fanlarin hayaliydi .
    mercedesGP mercedese hayirli olsun
    biz Mclaren evet kendi yolumuzu cizdik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir