Malezya Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Robert Kubica

Bahreyn’deki hayal kırıklığının ardından Melbourne’ki ikincilikten memnun kalmış olmalısın?

“Tam anlamıyla mükemmel bir yarıştı ve takım adına da harika bir sonuç. Kalkışım iyiydi ve Bahreyn’de olanların tekrar yaşanmaması için ilk virajda işleri kolaydan aldım. Ardından erken pite girmem sayesinde bir kaç sıra kazandım ve pistte yaptıkları harika iş için mekanikerlere büyük bir teşekkür etmem gerekiyor.”

“Yarışın geri kalanı istikrarlı olmak ve hata yapmamak üzerindeydi. Bu da, pist koşullarının değişmesi ve yumuşak lastiklerin aşınması nedeniyle zordu. Yumuşak lastiklerde 50 tur atmam gerekti ve benden hızlı araçları arkamda tutmak kolay değildi.”

Dışarıdan bakıldığında hareketli bir yarıştı. Kokpitin içinden nasıldı?

“Benim için aslında sıradan bir yarıştı. Çünkü pitstopun ardından sadece istikrarlı olmaya ve lastiklerimi korumaya yoğunlaşmıştım. Hamilton ve Massa ile iyi mücadelelerim oldu ama kazaların ve geçişlerinin çoğunun benim arkamda olduğunu düşünüyorum”

Yeni güncellemeleri ile birlikte R30’un durumu nasıl?

“Hâlâ değerlendirmesi zor. Çünkü Albert Park, Bahreyn’e göre tamamıyla farklı bir pist. Araçta memnun olduğum bazı olumlu yanlar var. Çünkü aracın iyi bir istikrarı var ve sürüşü de kolay. Bununla birlikte performans kaybı yaşadığımız bazı alanlar yine de var ve üstteki takımların seviyesine çıkabilmek için bu alanlarda gelişmemiz gerek.”

“Melbourne, değişken hava koşulları nedeniyle normal bir yarış değildi. Podyumda tamamlamak harika olsa da, performans seviyemiz hakkında gerçekçi olmalıyız. Bu olağan dışı yarışların pek anlamı yoktur. Her çeşit yarışta podyum mücadelesi yapmak için sıkı çalışmalıyız”

Düşük, orta ve yüksek hızlı virajları olan Sepang’a giderken, R30’un nasıl performans göstereceğini düşünüyorsun?

“Yine tahmin etmesi zor. Çünkü sadece 2 yarış yaptık. Bizim için ideal bir pist olduğunu düşünmüyorum ama diğer taraftan da Avustralya’da fark ettik ki aracımız daha sıcak koşullarda daha iyi performans gösteriyor ve Malezya’daki sıcaklık da bize yardım edebilir. Zorlayıcı bir pist. Çünkü, bir çok farklı viraj var ve çok geniş. Bu da size limitleri zorlamanız için güven veriyor”

“Son zamanlarda yüksek hızlı virajlar artık çok da zorlayıcı olmuyordu. Ama bu sene, daha ağır depolarla daha zorlayıcı olacaktır. Ayrıca fırtına riski de var. Pazar günü öğleden sonra yarış başladığında bir başka yağmur yarış yaşayabiliriz.”

Vitaly Petrov

Melbourne’deki yarışın erken sona erdi. Ama ilk F1 cadde yarışın hakkında neler düşünüyorsun?

“Pisti sevdim. Çok engebeli ve zorlayıcıydı, çoğu cadde pisti gibi. Islak zemin de işleri ilginç hale getirdi. Yarışın ıslak zemindeki ilk turlarından gerçekten keyif aldım. O kadar erken yarış dışı kalmak utanç vericiydi. Çünkü yarışta puanlar için mücadele edebilirdim”

“Hayal kırıklığı yaşamama rağmen yine de hafta sonunda bir çok olumlu şey oldu. Çünkü büyük potansiyele sahip rekabetçi bir aracımız olduğu açık. Amacım da Malezya’da ondan azamisini çıkarmak”

Takımlar çalışmak ve aracı ayarlamak artık senin için daha mı kolay?

“F1, dik bir öğrenme eğrisi. Ama araca bindiğim her an geliştiğimi hissediyorum. İki yarışın ardından daha fazla tecrübem var ve aracı geliştirmek için takımla nasıl çalışacağımı daha iyi biliyorum. Bu konuda sezon içinde daha da iyi olacağım. Çünkü GP2’ye kıyasla büyük bir fark var”

R30’un dengesi nasıl? Şu anda aracın günü nasıl sence?

“Araç genel olarak iyi dengede, istikrarlı ve virajlarda stabil. Bu da sürüşü kolaylaştırıyor. Ama yine de önlere yaklaşmak için daha fazla yere basma kuvvetine ihtiyacımız var. Malezya’da yeni güncellemelerimiz olacak, bunlar bize biraz performans sağlamalı”

Sepang’dan beklentilerin neler?

“Zaten GP2’den bildiğim bir pist. Bu yüzden Cuma günü pisti öğrenme ile zaman geçirmeyeceğim. Böylece iyi bir ayar bulmaya ve lastikleri değerlendirmeye yoğunlaşabilirim. Yarışı bitirebileceğimi umuyorum, bu benim hedefim olmalı. Çünkü aracın içinde daha fazla yol kat etmek ve tam bir yarış mesafesi gitmek önemli. Robert’in Melbourne’deki sonucu, aracın potansiyelinin olduğunu gösterdi ve umarım en yakın zamanda ilk puanlarımı alırım”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir